Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:50 czy ktoś korzystał może z takiej opcji i ile to kosztuje.Jak wyposażone są tego typu lokum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 11.09.05, 13:58 Witam. Ja skorzystałam z takiej opcji. Z jednej strony to dobre wyjscie z drugiej nie. To zalezy na jak długo chcesz tam jechac. Ja planowałam ze wyjade na miesiac, ale niestety przed wyjazdem okazało sie ze zostane tylko dwa tygodnie. Dziennie chodziałam sobie na plaże, jadło co chciałam i kiedy chciałam. Nie musiałam wstawać o wyznaczonych porach zeby załapać sie na jedzenie. Jedzenie w Egipcie nie jest takie drogie. Nie gotowałam tam bo nie chiałam tracić na to czasu. Dziennie jadłam na miescie i wcale drogo mnie to nie wyszło. Co do plaży to troche mnie to kosztowało bo wejscie na plaż ekoszłotało 25 LE plus opłata za busik.Chodziałam na OLD VICK to dosc znana plaża w Hurghadzie. Co do mieszkania to miałam dwa pokoje + kuchnia + łazienka z ubikacją i jeden pokój goscinny gdzie miałam telewizor stół i trzy fotele. Co do mieszkania nie mogłam nażekać. Mieszkanie było pomalowane ale ktos kto mieszkał tam przedemną strasznie je zapuścił. Za mieszkanie na dwa tygdnie zapłaciłam 100 $ a w sumie kosztowało 200 $. Byłam z koleżanką wiec koszty rozkładałysmy na pół. Z tego co sie dowiadywałam i tak przepłaciłam. Mozna znalesc cos tańszego. Ogolnie było superr. To narazie tyle jak masz jakies pytania to pisz. Pozdrawiam. Aha mieszkałam niedaleko MC Donalds ale nie przy głównej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 11.09.05, 14:01 Przepraszam za parę błędów w mojej wypowiedzi, ale zawsze sie śpiesze i ta odpowiedz też pisałam na szybko. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka do Emilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:52 Mam ogromną prośbę czy mogłabyś mi pomóc i dać namiary załatwienia mieszkania w Hurgadzie?W jaki sposób wynająć takie mieszkanie nie mam pojecia i nie wiem jak to zrobić(czy przez jakieś biuro nieruchomości? ) . Będę ogromnie wdzięczna za jakiekolwiek informacje , ponieważ chcemy wraz z meżem i moim bratem wynająć sobie mieszkanie w hurgadzie na okres 3-4 tygodni w listopadzie. Podaje mojego maila aleksandraalaa@interia.pl Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: do Emilii IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 12.09.05, 12:41 Czesc!Z tej strony Renia i ja jestem tą koleżanką z którą Emilia była w Egipcie i w sumie to ja załatwiałam nam to mieszkanie.Płaciłyśmy 190$ za 2 tyg ale mieszkanie jest w samym centrum, poza tym zalatwialysmy je w ostatniej chwili i na krótko stąd ta cena!Warunki jak na Egipt były super!Jeśli chodzi o namiary to postaram się skontaktować z Egipcjaninem który mi pomógł znaleść to mieszkanko, ale jestem pewna że wystarczy że przejdziecie przez Sheri Street i popytacie właścicieli mieszkań w bocznych uliczkach i na 1000% cos znajdziecie, tym bardziej w listopadzie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: do reni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:38 Dziękuję za informacje jednakże wolałabym znależć to mieszkanie będąc jeszcze w Polsce przed wylotem do Hurgady, ponieważ boję się, że jak bedę szukać dopiero na miejscu to mogłoby się okazać, że nic nie znajdziemy i nie będziemy mieć gdzie spać , a jedziemy z 4 letnim dzieckiem. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: do Emilii IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 13.09.05, 12:08 W takim razie rozumiem Twoje obawy!Mam kilka linków do biur nieruchomości i osób które zajmują się wynajmem mieszkań.Możesz tu spróbować www.elgouna.com albo info@iraidaestateagency.com, może a nóż się uda.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:23 Ja też proszę o namiary bo wybieram się tam pod koniec września na 2 tyg.jak to załatwić i pozostałe szczegóły,czy miałyście klimę?Gdzie znajduje się ta plaża old vick?info możesz przesłać mailem lukas.slusarski@wp.pl.Z góry wielkie dzięki i pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:26 Czy ktoś moze wie jak załatwić takie mieszkanie w Sharm lub Dahab? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza1976 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie 12.09.05, 11:09 W Sharmie jedyne znane mi miejsce wynajmujace mieszkania na okres krotszy niz miesiac to osiedle Delta Sharm www.deltasharm.com, mail: info@deltasharm.com. Piekne,z wieloma atrakcjami, ale drogie, poziom 5* hotelu. Studio kosztuje w okolicach 350 euro za miesiac. Cena na krotsze okresy nie zmienia sie jednak proporcjonalnie. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 14.09.05, 20:21 Witam. Na początku przepraszam ze nic nie pisałam, ale jestem max zapracowana. Widze ze moją koleżanka juz Wam pomaga. Co do klimy w mieszkaniu to w jednym pokoju była. W całej reszcie miałysmy wiatraki. Plaża Old Vick nie jest az tak daleko od McDonald w centrum Sakkali, ale polecam busiki:)Z tego co pamietam to odległość jakis 2-3 km. może mniej.. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
nija5 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie 19.09.05, 23:49 Jesli ktos ma pytania i chce szczegolwoe info na temat mieszkan w Hurghadzie (2 lata tam mieszkalam), prosze o maila. Old Vic jest jakies 5km od Mc Donald'sa za dzielnica Hadaba. Obecnie wstep kosztuje 15 LE. Rowniez w OLD VIC'u mozna wynajac mieszkanie tuz przy plazy, jednak ceny powalaja. pozdrawiam hurghada@autograf.pl hurghada@op.pl nija@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś