Dodaj do ulubionych

Mieszkanie dla turysty w urghadzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:50
czy ktoś korzystał może z takiej opcji i ile to kosztuje.Jak wyposażone są
tego typu lokum?
Obserwuj wątek
    • Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 11.09.05, 13:58
      Witam. Ja skorzystałam z takiej opcji. Z jednej strony to dobre wyjscie z
      drugiej nie. To zalezy na jak długo chcesz tam jechac. Ja planowałam ze wyjade
      na miesiac, ale niestety przed wyjazdem okazało sie ze zostane tylko dwa
      tygodnie. Dziennie chodziałam sobie na plaże, jadło co chciałam i kiedy
      chciałam. Nie musiałam wstawać o wyznaczonych porach zeby załapać sie na
      jedzenie. Jedzenie w Egipcie nie jest takie drogie. Nie gotowałam tam bo nie
      chiałam tracić na to czasu. Dziennie jadłam na miescie i wcale drogo mnie to
      nie wyszło. Co do plaży to troche mnie to kosztowało bo wejscie na plaż
      ekoszłotało 25 LE plus opłata za busik.Chodziałam na OLD VICK to dosc znana
      plaża w Hurghadzie. Co do mieszkania to miałam dwa pokoje + kuchnia + łazienka
      z ubikacją i jeden pokój goscinny gdzie miałam telewizor stół i trzy fotele. Co
      do mieszkania nie mogłam nażekać. Mieszkanie było pomalowane ale ktos kto
      mieszkał tam przedemną strasznie je zapuścił. Za mieszkanie na dwa tygdnie
      zapłaciłam 100 $ a w sumie kosztowało 200 $. Byłam z koleżanką wiec koszty
      rozkładałysmy na pół. Z tego co sie dowiadywałam i tak przepłaciłam. Mozna
      znalesc cos tańszego. Ogolnie było superr. To narazie tyle jak masz jakies
      pytania to pisz. Pozdrawiam. Aha mieszkałam niedaleko MC Donalds ale nie przy
      głównej ulicy.
      • Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 11.09.05, 14:01
        Przepraszam za parę błędów w mojej wypowiedzi, ale zawsze sie śpiesze i ta
        odpowiedz też pisałam na szybko. pozdrawiam :)
        • Gość: olka do Emilii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 19:52
          Mam ogromną prośbę czy mogłabyś mi pomóc i dać namiary załatwienia mieszkania w
          Hurgadzie?W jaki sposób wynająć takie mieszkanie nie mam pojecia i nie wiem jak
          to zrobić(czy przez jakieś biuro nieruchomości? ) . Będę ogromnie wdzięczna za
          jakiekolwiek informacje , ponieważ chcemy wraz z meżem i moim bratem wynająć
          sobie mieszkanie w hurgadzie na okres 3-4 tygodni w listopadzie.
          Podaje mojego maila aleksandraalaa@interia.pl
          Ola
          • Gość: renia Re: do Emilii IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 12.09.05, 12:41
            Czesc!Z tej strony Renia i ja jestem tą koleżanką z którą Emilia była w Egipcie
            i w sumie to ja załatwiałam nam to mieszkanie.Płaciłyśmy 190$ za 2 tyg ale
            mieszkanie jest w samym centrum, poza tym zalatwialysmy je w ostatniej chwili i
            na krótko stąd ta cena!Warunki jak na Egipt były super!Jeśli chodzi o namiary
            to postaram się skontaktować z Egipcjaninem który mi pomógł znaleść to
            mieszkanko, ale jestem pewna że wystarczy że przejdziecie przez Sheri Street i
            popytacie właścicieli mieszkań w bocznych uliczkach i na 1000% cos znajdziecie,
            tym bardziej w listopadzie.Pozdrawiam
            • Gość: olka Re: do reni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:38
              Dziękuję za informacje jednakże wolałabym znależć to mieszkanie będąc jeszcze w
              Polsce przed wylotem do Hurgady, ponieważ boję się, że jak bedę szukać dopiero
              na miejscu to mogłoby się okazać, że nic nie znajdziemy i nie będziemy mieć
              gdzie spać , a jedziemy z 4 letnim dzieckiem.

Pozdrawiam Ola
            • Gość: Renia Re: do Emilii IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / *.dolnoslaska.policja.gov.pl 13.09.05, 12:08
              W takim razie rozumiem Twoje obawy!Mam kilka linków do biur nieruchomości i
              osób które zajmują się wynajmem mieszkań.Możesz tu spróbować www.elgouna.com
              albo info@iraidaestateagency.com, może a nóż się uda.Pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:23
          Ja też proszę o namiary bo wybieram się tam pod koniec września na 2 tyg.jak to
          załatwić i pozostałe szczegóły,czy miałyście klimę?Gdzie znajduje się ta plaża
          old vick?info możesz przesłać mailem lukas.slusarski@wp.pl.Z góry wielkie
          dzięki i pozdrówka.
    • Gość: 123 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:26
      Czy ktoś moze wie jak załatwić takie mieszkanie w Sharm lub Dahab?
      • zuza1976 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie 12.09.05, 11:09
        W Sharmie jedyne znane mi miejsce wynajmujace mieszkania na okres krotszy niz
        miesiac to osiedle Delta Sharm www.deltasharm.com, mail: info@deltasharm.com.
        Piekne,z wieloma atrakcjami, ale drogie, poziom 5* hotelu.
        Studio kosztuje w okolicach 350 euro za miesiac. Cena na krotsze okresy nie
        zmienia sie jednak proporcjonalnie.

Pozdrawiam,
        Aga
        • Gość: emilia Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie IP: *.chello.pl 14.09.05, 20:21
          Witam. Na początku przepraszam ze nic nie pisałam, ale jestem max zapracowana.
          Widze ze moją koleżanka juz Wam pomaga. Co do klimy w mieszkaniu to w jednym
          pokoju była. W całej reszcie miałysmy wiatraki. Plaża Old Vick nie jest az tak
          daleko od McDonald w centrum Sakkali, ale polecam busiki:)Z tego co pamietam to
          odległość jakis 2-3 km. może mniej.. Pozdrowienia
          • nija5 Re: Mieszkanie dla turysty w urghadzie 19.09.05, 23:49
            Jesli ktos ma pytania i chce szczegolwoe info na temat mieszkan w Hurghadzie (2
            lata tam mieszkalam), prosze o maila.
            Old Vic jest jakies 5km od Mc Donald'sa za dzielnica Hadaba. Obecnie wstep
            kosztuje 15 LE. Rowniez w OLD VIC'u mozna wynajac mieszkanie tuz przy plazy,
            jednak ceny powalaja.
            pozdrawiam

hurghada@autograf.pl
            hurghada@op.pl
            nija@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka