Gość: anula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:04 16.09 wylatuje do hurghady i bede tam 10 dni a 25 są wybory. czy ktos z was ma jakies pojecie o tym, jak tam głosować, gdzie trzeba sie zgłosić, co robić?? bede wdzieczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anatol Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:16 www.glosuj.org/jakglosowac.html google naprawdę nie gryzie Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 08:16 No jasne, i tego 25 będziesz jechała specjalnie do Kairu, do Polskiej ambasady, żeby oddać swój głos??? Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 08:18 Też będę w tym czasie w Hurghadzie i też będę w podobnej sytuacji - nie będę miała możliwości pojechać 25 do Kairu, żeby zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:41 I bez twojego głosu cała Polska będzie kwakać albo za kaczorem donaldem albo lechem ... Jeszcze ciebie tam potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:04 Deo, lubię Cię ale nie wyjeżdżaj na tym forum z polityką! Może wolisz obecny układ? Kiedyś jednego Derducha przekonałem - TU NIE MA BYĆ POLITYKI! A na kogo dziewczyna zagłosuje - Jej sprawa! A Twoja postawa jest niepatriotyczna!!! Z pozdrowieniami Apolityczny Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 10:07 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Deo, lubię Cię ale nie wyjeżdżaj na tym forum z polityką! Może wolisz obecny > układ? Kiedyś jednego Derducha przekonałem - TU NIE MA BYĆ POLITYKI! A na kogo > dziewczyna zagłosuje - Jej sprawa! A Twoja postawa jest niepatriotyczna!!! > Z pozdrowieniami > Apolityczny Grzesiek Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hopanka Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 10:09 Człowieku nie masz większych zmartwień? WYPOCZYWAJ OD TEJ CAŁEJ BANDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:17 o boze, zadalam po prostu zwykle pytanie wiadomo ze nie pojade specjalnie 400 km do kairu ale myslalam ze moze mozna tez w konsulacie. a tu od razu dyskusja ja nie moge dla mnie to wazne zeby glosowac. a jakby tak kazdy myslal ze jego 1 glos nic nie zmieni. po prostu zadalam pytanie bo mi na tym zalezy. dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 11:50 Głosowanie w obcym kraju wymaga pewnego przygotowania i na pewno nie można tego zostawić na ostatnią chwilę. Kiedyś miałam podobną sytuację z Włochami ale w dniu wyborów po prostu wiedziałam, że będę wtedy w Mediolanie. Jechać specjalnie do Kairu na wybory nie ma raczej większego sensu. Zwłaszcza, że musiałabyś chyba jechać na własną rękę bo urwanie się z wycieczki zorganizowaniem grozi niestety tym, że być może jej nie znajdziesz tam, gdzie powinnaś. Przede wszystkim musisz się zgłosić w swoim mieście do urzędu (ale jakiego - Miasta ? nie pamiętam prawdę mówiąc, może byłam w Urzędzie Gminy). Tam jest specjalna komisja która urzęduje na kilka tygodni przed wyborami. Idziesz tam z dowodem osobistym. Zapisują Cię, że będziesz głosować w innej niż swoja komisji. Z takim zaświadczeniem trzeba się zgłosić do ambasady Polskiej w Kairze lub kosulatu w Aleksandrii lub w Port Saidzie. Możesz dokonać tego tylko tam, w innych miastach nie ma placówek polskich. Nie jestem też pewna, ale to zaświadczenie chyba trzeba było też wysłać wcześniej faksem lub mailem do ambasady/konsulatu, żeby mieli Cię na liście. Sory, ze nie pamiętam, ale to było kilka lat temu. Poniżej na stronie MSZ znajdziesz adresy : www.msz.gov.pl/index.php?page=1101902010&subdoc=52 pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:23 No właśnie - nie wiem czy sam nie będę w podobnej sytuacji, bo czekam na kasę za chałturę i wtedy jakiegoś "lastminuta" podłapię - jeśli chodzi o lot. A w Hurghadzie nie ma polskiego konsulatu! Trzeba się może będzie jakoś zorganizować - mogę zapytać Agnieszki Pikulskiej jakie są tam szanse na coś takiego! Pozdrawiam - Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:58 super:) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 09:59 Nie wiem, czy wyraziłam się jasno, ale podając za stroną MSZ - konsulaty sa tylko 2 - Aleksandria i Port Said, ambasada jedna - Kair. W Hurghadzie czy Sharm nie będzie to zatem możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:29 rozumiem, zreszta w aleksandrii i port said trez nie bedzie to mozliwe bo jedyny okreg wyborczy jest w kairze. wiec, ze tak sie wyraze, dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 10:34 Anula, moja odp. była do Grześka :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 15:08 Teraz to już możecie sobie spokojnie pokwakać .... kwa kwa kwa ... Ciągłośc w kaczym narodzie zostanie zachowana ... Po wielkim Kwa następny też będzie kwa kwa kwa ... czy warto jednak szukać polskiej ambasady i ryzykowac rozjechanie na kairskiej ulicy przez syna Mahometa aby wydac z siebie okrzyk kwa -kwa ... to juz dyskusyjne .... ale też tak można .... pzdr . deo Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 15.09.05, 19:57 Jakby co, to dziś mija termin rejestrowania się na listach wyborczych w miejscu czasowego pobytu. Podali na tvn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 01:01 Tobie naprawdę się wydaje ,że ma znaczenie ,który z tych (wpisz co ci pasuje- zadna wiązanka nie bedzie za mocna) znajdzie się przy korycie? Albo naprawdę to społeczeństwo jest tak głupie, albo żyjemy w matrixie, albo ja musze do psychiatry. Popatrzcie w telewizje , na real. Czy w normalnym kraju wiadomosc ,że benedykt kichnął czy pryknął, jest najważniejszym newsem? Zapewniam ,że nie, w innych -normalnych-krajach takiego pie..a nie ma.Gratuluje naiwności, bo na coś więcej i tak za późno Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 16.09.05, 10:21 A to do kogo było i w jakim sensie, bo chyba czegoś nie rozumiem...?? Odpowiedz Link Zgłoś