Dodaj do ulubionych

?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE???????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:04
16.09 wylatuje do hurghady i bede tam 10 dni a 25 są wybory. czy ktos z was
ma jakies pojecie o tym, jak tam głosować, gdzie trzeba sie zgłosić, co
robić?? bede wdzieczna za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Anatol Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:16
      www.glosuj.org/jakglosowac.html
      google naprawdę nie gryzie
      • martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 08:16
        No jasne, i tego 25 będziesz jechała specjalnie do Kairu, do Polskiej ambasady,
        żeby oddać swój głos???
        • martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 08:18
          Też będę w tym czasie w Hurghadzie i też będę w podobnej sytuacji - nie będę
          miała możliwości pojechać 25 do Kairu, żeby zagłosować.
          • Gość: deo Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 09:41
            I bez twojego głosu cała Polska będzie kwakać albo za kaczorem donaldem albo
            lechem ...

Jeszcze ciebie tam potrzeba
            • Gość: Grzesiek Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:04
              Deo, lubię Cię ale nie wyjeżdżaj na tym forum z polityką! Może wolisz obecny
              układ? Kiedyś jednego Derducha przekonałem - TU NIE MA BYĆ POLITYKI! A na kogo
              dziewczyna zagłosuje - Jej sprawa! A Twoja postawa jest niepatriotyczna!!!
              Z pozdrowieniami
              Apolityczny Grzesiek
              • martha4 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 10:07
                Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> Deo, lubię Cię ale nie wyjeżdżaj na tym forum z polityką! Może wolisz obecny
                > układ? Kiedyś jednego Derducha przekonałem - TU NIE MA BYĆ POLITYKI! A na
                kogo
                > dziewczyna zagłosuje - Jej sprawa! A Twoja postawa jest niepatriotyczna!!!
                > Z pozdrowieniami
                > Apolityczny Grzesiek

Dziękuję.
    • hopanka Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 10:09
      Człowieku nie masz większych zmartwień?
      WYPOCZYWAJ OD TEJ CAŁEJ BANDY
      • Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:17
        o boze, zadalam po prostu zwykle pytanie wiadomo ze nie pojade specjalnie 400
        km do kairu ale myslalam ze moze mozna tez w konsulacie. a tu od razu dyskusja
        ja nie moge dla mnie to wazne zeby glosowac. a jakby tak kazdy myslal ze jego 1
        glos nic nie zmieni. po prostu zadalam pytanie bo mi na tym zalezy. dzieki za
        odpowiedz.
        • corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 13.09.05, 11:50
          Głosowanie w obcym kraju wymaga pewnego przygotowania i na pewno nie można tego
          zostawić na ostatnią chwilę.
          Kiedyś miałam podobną sytuację z Włochami ale w dniu wyborów po prostu
          wiedziałam, że będę wtedy w Mediolanie. Jechać specjalnie do Kairu na wybory
          nie ma raczej większego sensu. Zwłaszcza, że musiałabyś chyba jechać na własną
          rękę bo urwanie się z wycieczki zorganizowaniem grozi niestety tym, że być może
          jej nie znajdziesz tam, gdzie powinnaś.
          Przede wszystkim musisz się zgłosić w swoim mieście do urzędu (ale jakiego -
          Miasta ? nie pamiętam prawdę mówiąc, może byłam w Urzędzie Gminy). Tam jest
          specjalna komisja która urzęduje na kilka tygodni przed wyborami. Idziesz tam z
          dowodem osobistym. Zapisują Cię, że będziesz głosować w innej niż swoja komisji.
          Z takim zaświadczeniem trzeba się zgłosić do ambasady Polskiej w Kairze lub
          kosulatu w Aleksandrii lub w Port Saidzie. Możesz dokonać tego tylko tam, w
          innych miastach nie ma placówek polskich.
          Nie jestem też pewna, ale to zaświadczenie chyba trzeba było też wysłać
          wcześniej faksem lub mailem do ambasady/konsulatu, żeby mieli Cię na liście.
          Sory, ze nie pamiętam, ale to było kilka lat temu.

Poniżej na stronie MSZ znajdziesz adresy :
          www.msz.gov.pl/index.php?page=1101902010&subdoc=52
          pzdr
          Kasia
          • Gość: Grzesiek Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:23
            No właśnie - nie wiem czy sam nie będę w podobnej sytuacji, bo czekam na kasę
            za chałturę i wtedy jakiegoś "lastminuta" podłapię - jeśli chodzi o lot. A w
            Hurghadzie nie ma polskiego konsulatu! Trzeba się może będzie jakoś
            zorganizować - mogę zapytać Agnieszki Pikulskiej jakie są tam szanse na coś
            takiego! Pozdrawiam -
            Grzesiek
            • Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:58
              super:)
            • corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 09:59
              Nie wiem, czy wyraziłam się jasno, ale podając za stroną MSZ - konsulaty sa
              tylko 2 - Aleksandria i Port Said, ambasada jedna - Kair.
              W Hurghadzie czy Sharm nie będzie to zatem możliwe.
              • Gość: anula Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:29
                rozumiem, zreszta w aleksandrii i port said trez nie bedzie to mozliwe bo
                jedyny okreg wyborczy jest w kairze. wiec, ze tak sie wyraze, dupa.
                • corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 10:34
                  Anula, moja odp. była do Grześka :)
                  • deoand Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 14.09.05, 15:08
                    Teraz to już możecie sobie spokojnie pokwakać .... kwa kwa kwa ...
                    Ciągłośc w kaczym narodzie zostanie zachowana ...
                    Po wielkim Kwa następny też będzie kwa kwa kwa ...

czy warto jednak szukać polskiej ambasady i ryzykowac rozjechanie na
                    kairskiej ulicy przez syna Mahometa aby wydac z siebie okrzyk kwa -kwa ...
                    to juz dyskusyjne ....

ale też tak można ....

pzdr . deo
    • castorp Wszędzie i zawsze na Janusza Korwina-Mikke 14.09.05, 15:25
    • corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 15.09.05, 19:57
      Jakby co, to dziś mija termin rejestrowania się na listach wyborczych w miejscu
      czasowego pobytu. Podali na tvn.
      • Gość: Mark Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 01:01
        Tobie naprawdę się wydaje ,że ma znaczenie ,który z tych (wpisz co ci pasuje-
        zadna wiązanka nie bedzie za mocna) znajdzie się przy korycie? Albo naprawdę to
        społeczeństwo jest tak głupie, albo żyjemy w matrixie, albo ja musze do
        psychiatry. Popatrzcie w telewizje , na real. Czy w normalnym kraju
        wiadomosc ,że benedykt kichnął czy pryknął, jest najważniejszym newsem?
        Zapewniam ,że nie, w innych -normalnych-krajach takiego pie..a nie
        ma.Gratuluje naiwności, bo na coś więcej i tak za późno
        • corrina_f1 Re: ?????JAK GŁOSOWAĆ BĘDAC W EGIPCIE??????? 16.09.05, 10:21
          A to do kogo było i w jakim sensie, bo chyba czegoś nie rozumiem...??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka