Dodaj do ulubionych

Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!!!

IP: *.lodz.mm.pl 18.09.05, 23:54
Postanowiłam obronic biuro na którego temat przeczytałam już na tym forum bardzo wiele negatywnych postów. Byłam z Triadą na 7+7 na przełomie lipca i sierpnia i uważam że sa biurem solidnym. Wiele naczytałam sie o niekompetencji pilotów i rezydentów oraz złej organizacji wycieczki ale sama nie moge powiedzieć złego słowa na Triadę.Niech mój post bedzie pocieszeniem dla tych którzy wykupili wycieczkę a dopiero potem (tak jak ja) zaczeli czytac to forum ( bo można wtedy zwątpić w słuszność swojego wyboru). Uważam że niektórzy powinni się zastanowić czego należy oczekiwać od biura specjalizującego się w ofertach last minute.Żeby nie było, że coś reklamuje to dodam że nie mam żadnego interesu w tym by promować to biuro poza tym że wkurzyłam sie na tych którzy mnie tak straszyli przed wyjazdem.Pozdrawiam wszystkich dobrze wspominających wyjazd z Triadą i apeluję więcej życzliwości a będzie nam sie żyło łatwiej!!!
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 19.09.05, 00:08
      Tez popieram przynajmniej wersje 7+7 ... niech sie nie martwia ci co wykupili
      tę usługe ... będzie tak jak w folderze ....

ale przykro gejszy do obsługi Triada nie da ....
      • Gość: an1001 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 07:47
        Popieram. Już czterokrotnie wyjażdżałam z Triadą(właśnie na 7+7) i nie mam
        powodów do narzekania. Wyjazdy były bardzo dobrze zoorganizowane, piloci
        świetnie przygotowani. W przyszłym roku też wybieram się na wakacje z Triadą.
      • pc_maniac "Zupa za słona" Sysia-"Nie,wcale nie jest zimna" 19.09.05, 07:50
        Sysiu, myślę, że chyba czytujemy rózne fora. Ja na tym forum jakoś nie
        znalazłem złego słowa na przewodników Triady.
        Za to sporo złego czytałem o naciąganiu turystów przez Triadę na wizę, biorącą
        zamiast 15$ - 18. Ale o tym nawet nie wspominasz, więc może już się uspokoili z
        tym oszustwem?!
        Kolejną naganą na jaką zasługiwała Triada w oczach turystów były najczęściej
        statki na rejsie po Nilu, sporo odbiegające standardem od 5* statków innych
        Tuoroperatorów, chociaż ceny takich wycieczek były porównywalne.
        O tym również nie piszesz, więc Twój wątek wygląda w swojej konstrukcji trochę
        dziwacznie, tak jak z tą zupą, ktoś powiedział, że "zupa jest za słona", na co
        Ty odpowiadasz, że "to nie prawda, wcale nie jest zimna!"
    • miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 19.09.05, 08:48
      Sysiu, ja na przewodników też nie moge powiedzieć złego słowa, nawet dałam temu
      wyraz jakiś czas temu wystawiając "laurkę" pilotowi, który nas obwoził po
      Izraelu.
      Natomiast nie zmienia to faktu, że Triada na moim wyjeździe na przełomie
      czerwca i lipca dała d... w części pobytowej w sposób stanowczo przesadzony i w
      efekcie dostała moja reklamację. Ponieważ jednak nie raczono się do niej
      ustosunkować do dnia dzisiejszego, przekraczając ustawowe terminy, to w
      przyszłym tygodniu sprawa znajdzie swój finał w sądzie. Sorry, takie są reguły
      cywilizowanego biznesu. Nie wywiązujesz się ze swojej umowy, to zapłacisz za to.
      • Gość: mariusz Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: 195.205.73.* 19.09.05, 15:14
        A ja dam pozytywna opinie, widzisz pc_maniac mnie jak i grupe z ktora bylem
        Izrael/egipt rowniez triada skasowala za wizy ktore na synaju nie obowiazywaly
        zlozylismy apelacje ktora juz na miejscu uznali i zwrocili nam pieniadze
        nie jest wiec tak zle, co do samego pobytu wszystko bylo zgodnie z programem a
        nawet powiem ze po tym co sie tu naczytalem bylo lepiej
        • Gość: Krzysiek Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:33
          a ja byłem z Triadą w Turcji, Tunezji i Egipt&Izrael i nie mam żadnych
          zastrzeżeń... W 2006r. też jadę z Triadą... Jakby byli tacy do kitu to nie
          jezdziłoby z nimi tylu ludzi...
          • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 19.09.05, 22:32
            Pc Maniaku i miriam Ja tylko wyraziłam swoją opinię na temat wyjazdu z tym biurem i chyba wolno mi to robić.Nie spodziewałam sie jednak kąśliwych uwag z Twojej strony pc bo uważałam Cię za człowieka nie szukającego uchybień w wypowiedziach innych forumowiczów tylko za osobę służącą radą w prawie każdej sytuacji.Z tego tez względu zdarzyło mi sie kilka razy bronić Cię przed atakami różnych oszołomów. Zgadzam sie że na tym forum są także takie osoby którym naprawdę Triada zaszła za skórę ja jednak chciałam pocieszyć tych mogących sie poczuć nieswojo czytając posty na temat Triady. Co do wizy za 18$ niestety proceder nadal trwa ale nikt mnie nie zmuszał do kupienia wizy za tą ceną (obok było okienko z wizami za 15$ więc miałam wolny wybór i oczywiście kupiłam taniej przy czym nikt na mnie nie wrzeszczał).Pozdrawiam wszystkich zadowolonych a Tobie miriam życze pozytywnego załatwienia sprawy.
            • deoand Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 19.09.05, 22:57

Doceniajac i nie negujac słusznych zapewne reklamacji turystów na Triade
              niestety nie moge za bardzo zgodzic sie ze świętym oburzeniem na pobieranie
              przez Triadę owych 3 dolarów więcej za wizę ...

Przeciez jedziemy do kraju skorumpowanego i złodziejskiego - to przestańcie
              udawac świetoszków ... żaden bakszysz a łapówka ... za łapówke załatwisz
              lepszy pokój czy co tam jeszcze ... totalna korupcja ...

Jakie targowanie - ordynarne naciąganie turystów ... złodziejstwo ...

stąd dajesz łapówkę - załatwiasz szybciej - nie to stoisz przy okienku
              i płacisz 15 dolarów ...

Co tu sie dziwic ...

tak samo na Ukrainie dasz łapówke czyli wzjatku to Ciebie
              przepuszcza szybciej - nie to stój do usr ... smierci ...

I w Egipcie to samo ...

Cały autokar złozył sie na Ukraińskich pograniczników i celników a
              jechałem do Lwowa z biurem podróży .... i szybko przekroczylismy granice ..
              i niech mi tu nikt nie nawija , że to niemoralne i takie tam bzdety ...

po prostu jeden i drugi to złodziejskie kraje i tyle ....

pzdr .deo ...
              • pc_maniac Do Deo 20.09.05, 07:26
                Deo, o ile mogę zgodzić się, ze Egipt to kraj na wskroś skorumpowany, to nie
                mogę się zgodzić, że przez ten fakt powinniśmy rozgrzeszać POLSKIE, a nie
                egipskie biuro, wraz z polskim zarządem, polskimi pracownikami.

Triada już wielokrotnie udowodniła, że nie ma zamiaru liczyć się z rzadnym
                turystą, nie dopuszcza możliwości reklamacji, a co najważniejsze - ma w nosie
                nawet rozporządzenia Izby Turystyki.
                Nie jesteśmy Republiką Bananową i nie powinniśmy zgadzać się na firmy/święte
                krowy w tym kraju, a za taką właśnie uważa się Triada.
                Pooglądaj sobie 2 reportarze z wyjazdu turystów Triady do Egiptu i Włoch, gdzie
                zakwaterowano ich w warunkach urągających wogóle jakimkolwiek standardom.
                Afera z przymusowymi "napiwkami" za wizę to jedynie ten mały szczyt góry
                lodowej (ten najbardziej rzucający się w oczy swoją arogancją), a cała ta firma
                to jedno wielkie robienie turysty w balona i nie zmieni tego fakt, że sporo
                osób jest zadowolonych z ich oferty. Z prostej przyczyny - te osoby najczęściej
                nie miały skali porównawczej z ofertami innych firm, na co najlepszym
                przykładem może być właśnie łąjba po Nilu. Ja płynąc jedynie takim statkiem,
                mogę mieć wrażenie, ze wszystkie polskie biura okrętuja na takich lub
                podobnych. Niestety prawda jest taka, że za te same pieniądze w innych biurach
                dostajesz diametralnie inny, lepszy pod każdym względem statek.
                Ale z tego niewiele osób zdaje sobie sprawę.
                • Gość: mar Re: Do Deo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:18
                  Po pierwsze przed wyslaniem wiadomosci sprawdz czy nie popelniles w niej bledow, bo po osobie, ktora uwazana jest na tym forum za guru - wymaganym byloby pisanie zgodnie z zasadami ortografii.
                  Po drugie moglbys wymienic jakie to wady maja statki triady, bo w tym roku wlasnie bylem na rejsie po nilu i opisywane wlasnie na tym foum potencjalne wady staly sie ich zaletami, bo:
                  - statek byl maly, wiec ludzi bylo mniej - co jest niewatpliwa zaleta np podczas posilkow,
                  - kabiny sa czyste i sprzatane dwa razy dziennie,
                  - posilki smaczne,
                  - obsluga mila,
                  - pewnego dnia z klimatyzacji zaczela kapac woda (co jest zupelnie normalne, gdyz w wysokich temp. woda w klimatyzacjach sie skrapla) zostalo to naprawione w ciagu 5 min.

Wniosek:
                  Zle opinie o BP Triada-przynajmneij te dotyczace statkow IMO sa bzdurami wypisywanymi prze konkurencje danej firmy, co moim zdaniem bardzo zle o niej swiadczy.

Mar

Ps. Plynalem statkiem Nile's Leaders i widzialem tego 'strasznego' Echnatona, ktory to dla niektorych jest 'szalupa' a statek jest i wiekszy od NL i rownie czysty, rozmawialem rowniez z osobami, ktore nim plynely - wszystko bylo w najlepszym porzadku.
                  • pc_maniac Re: Do Mar 20.09.05, 13:23
                    Masz rację nic mnie nie tłumaczy, że walnąłem takie ortografy i to w 3
                    miejscach (och należy się pisanie po 100 razy tych słów, należy). Jestem
                    dzisiaj w fatalnym nastroju i w fatalnej kodycji, bo mi córcia dała popalić w
                    nocy.
                    Więc postaram się wogóle nie komentować niczego i nikogo, dokąd mi zmęczenie
                    nie przejdzie.

Co do statku, hm, też mieliśmy bardzo szybki statek Orchid się nazywa. Jednak
                    widziałem Achetatona i naprawdę wyglądał on koszmarnie. Możliwe, że
                    touroperator zmusił właściciela Achetatona do zrobienia z nim porząduku, jednak
                    w 2003 roku na tym forum były całe masy postów o hurtowych zatruciach właśnie
                    an tym statku.
                    Co do programów reportażowych o Triadzie w Egipcie i we Włoszech - oglądałeś?
                    • Gość: mar Re: Do Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:14
                      > w 2003 roku na tym forum były całe masy postów o hurtowych zatruciach właśnie
                      > an tym statku.

Nie wiem jak wygladal ten statek w 2003 r., ale widzialem go zaledwie miesiac temu, do tego wszystkiego czytalem to forum dosyc dlugo przed wyjazdem do egiptu, moje nastawienie bylo takie, ze tysiac razy powtarzalem 'byle nie Echnaton', udalo sie wyladowalismy na Nile Leader's, ale po tym jak zobaczylem Echnatona (cumowalismy bark w bark, chyba w Asuanie), powiedzialem sobie, co za idioci, krytykuja ten statek, i wtedy rowniez zdalem sobie sprawy, ze obiektywizmu na tej grupie jest rownie malo jak wiele osob pracujacych dla konkurencyjnych BP. Daje Ci za to glowe!!

A wracajac do statku - owszem, wiele jest wiekszych, ladniejszych itp, ale osoboscie nie moge zarzucic niczego ani czystosci, ani obsludze, ani temu co oferowano tam do jedzenia, podobne zdanie mam o hotelu Magawish w ktorym odpoczywalem.

> Co do programów reportażowych o Triadzie w Egipcie i we Włoszech - oglądałeś?

Nie ogladalem, a o jakich hotelach w Egipcie mowiono? bo wiesz jezeli ktos wykupuje wczasy w Santa Maria, albo Ambassadorze, to moim zdaniem lepiej wlazyc ta kase na konto, pooszczedzac nastepny rok i pojechac do normalnego hotelu.
                      A jezeli jednak decyduje sie to musi wiedziec ze jego hotel ani nie jest blisko morza, ani nie zaoferuje warunkow takich jak chociazby hotele 4 gwiazdkowe. Co wiecej musi sobie zdawac sprawe, ze wykupuje prawdopodobnie najtansze wczasy w tym kraju, co sie z tym wiaze - kazdy myslacy czlowiek wie.

pzdry
                      mar
                • Gość: Michał Re: Do Deo IP: *.agh.edu.pl 20.09.05, 23:08
                  Drogi przedmówco - jakie u licha r o z p o r z ą d z e n i a PTI masz na myśli?
                  Przecież PTI jest prywatnym, dobrowolnym, zrzeszeniem firm z branży turytycznej.
                  Nie ma więc mocy prawnej - nie jest organem państwa reprezentownaym przez
                  własciwego ministra - do wydawania rozporządzeń. Co najwyżej może wydawać
                  zarządzenia, ktore to członkowie PTI winni, np. w ramach umowy konsorcjalnej,
                  respektować. A TRIADA nie jest członkiem PTI. Dla wszystkich, którzy się
                  zawiedli na tym czy innym biurze - Polska od 1 maja 2004 roku jest członkiem UE,
                  a co to oznacza dla klienta/konsumenta... domyślcie się sami :)
                  Pozdrawiam,
                  Michał
            • pc_maniac Do Sysi~-Triada największym oszustem wśród BP 20.09.05, 07:05
              Obecnie, nawet już w mediach Triada postrzegana jest jako jedno z najbardziej
              oszukańczych biur turystycznych w Polsce (zobacz choćby ostatni reportaż TVN o
              Triadzie właśnie z Egiptu).

Owszem wyraziłaś swoją opinię, jednak by być bardziej "wiarygodną" poparłaś ją
              nieprawdziwymi informacjami, jakoby na tym forum turyści źle pisali o
              przewodnikach Triady, a to już nieładnie, ponieważ właśnie o przewodnikach
              Triady zdecydowana większość pisze bardzo pozytywnie.
              Jeśli poddajesz w wątpliwość czyjąś negatywną opinię, to warto byłoby podać
              czyją lub gdzie zamieszczoną.
              Tak się składa, że i Miriam i Scorpio i kilka innych osób na tym forum wykazało
              się wiele razy naprawdę dużą obiektywnością relacji, a Ty ich opinie HURTEM i
              OGÓLNIKAMI próbujesz podważyć, na zasadzie, "ci co źle piszą o Triadzie się
              mylą".
              Rzuciłęm Ci w poprzednim poście pytanie, a jak to było w Twoim przypadku z wizą
              na lotnisku i ze statkiem? O wizie odpowiedziałaś uczciwie, ze nadal oszukują w
              najlepsze, a jak to podała Miriam, już nie tylko na 3$, ale na Synaju na 18$!!!

Więc jak sama widzisz, taki wielki kredyt zaufania, ajkim obdarzyłąś to biuro
              oraz zaatakowanie forumowiczów, którzy jednak mieli uzasadnione pretensje do
              Triady miało prawo spotkać się z kontratakiem na Twoją osobę.

Mojego zdania nie zmienię - Triada to największy oszust wśród polskich BP,
              nawet jeśli w Twojej wyprawie przeważały plusy.
              • Gość: mar Re: Do Sysi~-Triada największym oszustem wśród BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:25
                Czepiasz sie wasc jak rzep psiego ogona,

moge Ci odpowiedziec:
                - wize kupilem za 15$, bez kolejki i bez niczyjego nagabywania,
                - o statku napisalem wczesniej, nie mam nic do zarzucenia, a moze ty wymienilbys co tak strasznie przeszkadzalo Ci w statkach triady

Jezeli jedynym Twoim wyznacznikiem nieuczciwosci triady jest wiza +3$, oraz statek to obiektywizm na ktory sie powolujesz staje sie 'kreska na wodzie pisana'

mar
    • hofff Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 19.09.05, 23:36
      za gazeta wyborcza z 16.09

Turyści chcą pozwać Triadę
      Rośnie liczba klientów niezadowolonych z usług Triady, która wg Rzeczypospolitej
      jest obecnie największym polskim biurem podróży. Turyści zapowiadają walkę z
      touroperatorem na drodze sądowej.

Najwięcej zarzutów dotyczy niezgodnych z prawdą opisów w katalogach. Hotele mają
      standard o wiele niższy od deklarowanego, pokoje z balkonem zamieniają się na
      zakwaterowanie na poddaszu lub poniżej poziomu gruntu.

Jeden z klientów skarży się na ciągłe zmiany programu w czasie wycieczki
      objazdowej do Libii i niedogodności związane z brakiem polskojęzycznej obsługi
      we wszystkich autokarach.

Skargi trafiające do Polskiej Izby Turystyki są odsyłane do właściwego wojewody
      (w wypadku Triady jest to wojewoda mazowiecki), ponieważ biuro nie jest
      członkiem PITu.

Ostatnio powstała inicjatywa która ma na celu zebranie niezadowolonych klientów
      i stworzenie wspólnych pozwów do sądu. Szymon Sosnowski twierdzi, iż tylko w
      ciągu tygodnia zgłosiło się 20 osób chętnych do wspólnego wystąpienia przeciwko
      touroperatorowi.

Według osób reprezentujących biuro, sytuacja związana jest wyłącznie z liczbą
      klientów (w sezonie 2004 było to około 143 tys. osób). Zgodnie z wypowiedzią
      Tomasza Siczyńskiego z agenci Headlines reprezentującej Triadę, touroperator
      zanowował tylko 1,04 % korespondencji z klientami. 216 reklamacji, czyli 0,15%,
      zostało uznane za zasadne.
      • Gość: deo Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:33
        jedna uwaga ....

Prasa i telewizja kłamała - kłamie i będzie kłamać - to najwiekszy "
        łapówkarz " na świecie ....

Triada to ponoć polskie biuro podróży i tanie czyli z dolnej półki a tam
        jest spora konkurencja ....

a wiadomo że nie ma polskiej prasy ....
        stąd skomasowane ataki na Triade jakie od czasu do czasu maja miejsce na
        forach ... zamierzają do likwidacji taniego polskiego biura o czym
        niektorzy pisza otwarcie ....
        i o to im / pewno przedstawicielom konkurencji chodzi / a nie o dobro
        turysty ...
        Oczywiście krytyka jest tez potrzebna , bo czytajac możemy ewentualnie
        zdecydować o tym czy stanowi to dla nas istotny problem czy nie ...

Jeśli mam zapłacic za ten sam objazd z Triadą 1000 pln mniej niż z innym
        biurem to poświęcę 3 dolary ....
        natomiast jeśli chodzi o jakośc hoteli to bym sie zastanawiał ale ponieważ
        jestem " niewierny Tomasz " to jak mi ktoś pisze przykładowo , że 4 * Roma to
        skandal i hotel do d...
        to ja wiem ,że klient łże ... poniewaz sam byłem w Romie i hotel nie jest
        najgorszy ale oczywiście bywaja grubo lepsze też 4 gwiazdkowe ...
        To już nie wina biura tylko kwestia gustu ....

Krytykujmy oczywiscie tylko w jakims celu i z sensem ... zawsze biuro
        narażone na krytyke stara sie poprawiać ....
        oby nie kosztem ceny ... bo to najłatwiej ....

pzdr ...

Oczywiście _Pc , że byłem raz i nie mam porównania z innymi biurami stąd
        pisze o 7 +7 a nie o rejsie ale i tam też zdania uczonych sa podzielone ....

Natomiast miałem do porównania ceny 2 lata temu ... i dlatego wybrałem
        Triade - byc może teraz jest inaczej i nie ma róznic cenowych jakie były
        wtedy ....

pzdr .deo ...

Swoja drogą dziwne , że mimo tylu czasem złorzeczeń Triada nie upadła a inne
        np. chyba El Greko ??? upadły - o czym miałes sie sam okazje przekonac pc...

Co oczywiście nie oznacza , że Triada nie upadnie ... paru juz to
        wieściło !!!
        • Gość: agent 33 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:17
          Właśnie wróciłem z 2 tyg. pobytu w hotelu Sea Gull z Triadą. Nie mam zastrzeżeń
          do pracy tego biura. Każdy turysta indywidualnie ocenia organizatora na
          podstawie własnych doświadczeń , ja widocznie miałem szczęście , wszystko było
          ok. Wylot w terminie , hotel odpowiada opisowi , rezydentka sympatyczna.
          Oczywiście było spotkanie organizacyjne , oferta wycieczek , ale nikt nie miał
          do mnie pretensji , że wybrałem tańsze z lokalnym biurem. Rezydentka pojawiała
          się na dyżurze w wyznaczonych porach i to wystarczyło. Nie jestem małym
          dzieckiem i nie wymagam całodobowej opieki i dozoru :)). Nie jest prawdą , że
          jadąc na wycieczkę z lokalnym biurem nie dostajemy prowiantu. Dzień przed
          wyjazdem zgłosiłem w recepcji prowiant śniadaniowy i późną kolację ( o 23 ) i
          wszystko było ok. W dniu wyjazdu zdanie kluczy , opasek All do godz 12.
          Dostaliśmy jednak informacje , że możemy jeszcze zjeść lunch w godz 13-15 ,
          łącznie z bezpłatnymi napojami. Miły gest nie wiem od kogo :)) Ogólnie dla mnie
          wakacje bardzo udane za niezbyt wygórowaną cenę.
          • miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 20.09.05, 15:50
            Masz szczęście. A potrafisz przyjąć do wiadomości, że inni zostali jednak przez
            to biuro naciągnięci?

Ja też nie potrzebuję trzymania za rączkę, zwłaszcza w Egipcie, zwłaszcza w
            moim ukochanym Sharmie. Jeśli jednak biuro kwateruje mnie całkowicie niezgodnie
            z umową, naciąga jak tylko może i - nazwijmy to po imieniu - okrada z
            opłaconych świadczeń (ja dwukrotnie nie dostałam rano pakietu ponieważ śmiałam
            kupic wycieczki nie u pani rezydentki, więc za karę nie dano mi sniadania, za
            które zapłaciłam - wiem to ponieważ dokładnie takie uzasadnienie podała zgodnie
            recepcja i rzeczona rezydentka). W związku z tym nie widzę powodu, aby Triadzie
            odpuścić w sytuacji gdy nie wykonała umowy. Żadne biuro, z którym podróżowałam
            do tej pory nie robiło sobie takich jaj (choć wiele przed każdym wyjazdem
            słyszałam o np. Eximie czy Alfie).
    • Gość: AnAn Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: 192.160.110.* 20.09.05, 15:49
      Właśnie wróciłyśmy z imprezy 7+7 organizowanej przez Triadę (rejs 5* Solaris I
      + hotel Magawish) i jedno możemy Wam powiedzieć: było BOSKO. Nie tylko ze
      względu na niezaprzeczalne piękno tego kraju, ale także z powodu dobrej
      organizacji całego wyjazdu. Warunki i program wycieczki były zgodne z
      katalogiem i zawartą umową (jedyna rozbieżność – pilot pobrał na zwiedzanie
      mniej niż podano w katalogu). Wizę kupiłyśmy w banku za 15 USD, wycieczkę do
      Kairu w lokalnym biurze za 30 USD. Dzięki informacjom z forum wiedziałyśmy na
      co zwrócić uwagę i jak minimalizować ryzyko nabicia w butelkę. Nie zawiódł nas
      ani hotel, ani tym bardziej statek. Miałyśmy okazję przechodzić przez kilka
      konkurencyjnych łajb. Nasz statek był albo lepszy, albo na porównywalnym,
      wysokim poziomie. Komfort, luksus i przyjemność w czystej postaci. Wyżywienie 4
      x dziennie, wszędzie pełno dyskretnej obsługi gotowej na każde skinienie. Po
      każdym powrocie z lądu na pokład witano nas orzeźwiającymi napojami i
      wilgotnymi ręczniczkami, zwiniętymi w przyjemnie chłodzące kompresy. Nie
      widziałyśmy statku, który miałby tak jak my balkony w kajutach i kilka innych
      sympatycznych bajerów typu częściowo przeszklony basen wpuszczony w klatkę
      schodową. Wystarczyło przed wyjazdem poświęcić minimum wysiłku na przejrzenie
      ofert, porównanie opinii (ale tych co byli, a nie tych co to im się wydaje, że
      wiedzą najlepiej, choć na oczy nie widzieli) i świadomie podjąć decyzję gdzie
      jedziemy, na jaki typ imprezy i czego mamy się na miejscu spodziewać. My
      oczekiwałyśmy od naszego wymarzonego wyjazdu przede wszystkim cudownych
      wspomnień po zapierających dech w piersiach zabytkach i krajobrazach.
      Oczekiwania spełniły się z nawiązką, bo program był na tyle ciekawy i bogaty, a
      czasu na zwiedzanie mnóstwo, że wystarczy zamknąć oczy aby na nowo poczuć
      wszystkie kolory i smaki prawdziwego Egiptu. Do tego chciałyśmy kompetentnego
      przewodnika – miałyśmy takiego. Marcin był przesympatyczny i kontaktowy, a
      swoją imponującą wiedzę potrafił sprzedać jak rzadko kto. Hotel też same
      wybrałyśmy, żeby na miejscu nie przeżyć przykrej niespodzianki. Był taki jaki
      miał być, czyli super. Rezydentka też była (prawdopodobnie) jaka miała być (wg
      opinii forumowiczów), czyli beznadziejna. Piszemy „prawdopodobnie”, bo już na
      wstępie podziękowałyśmy p. Monice za współpracę i wszystko załatwiałyśmy sobie
      same. Dzięki temu uniknęłyśmy potencjalnie przykrych i psujących ogólne
      wrażenie kontaktów. Nie spotkałyśmy się z żadnymi skargami ze strony innych
      turystów, którzy byli z nami w jednej grupie na statku. Każdy zachwalał swój
      hotel (Magawish, Le Meridien, Sea Gull, Roma). Spotkani na trasie zwiedzania
      turyści z Echnatona też nie narzekali. Twierdzili wręcz, że mają fajniej od
      nas, bo choć gorszy statek, to są na nim sami bez innych grup dzięki czemu
      wszyscy świetnie się poznali i zintegrowali.
      Reasumując: Z TRIADĄ BYŁO FAJNIE. Kto wie, może w przyszłym roku znów
      skorzystamy z jej usług. Zanim jednak podejmiemy decyzję dobrze zastanowimy się
      nad wyborem imprezy, programu zwiedzania i hotelu, wyeliminujemy w pierwszej
      kolejności oferty typu „traf” czy „last minute” i obowiązkowo zaczerpniemy
      opinii prawdziwych globtroterów.
      Pozdrawiamy
    • amat1 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 20.09.05, 18:47
      Do PC... Zawsze polegałem na twoim zdaniu, korzystałem z twoich cennych
      rad,parę razy Cię broniłem,ale ostatnio trochę przesadzasz.To że ty masz takie
      zdanie o triadzie to twoja sprawa i jeżdzij sobie z kim popadnie, a nam pozwól
      z łaski swojej jeżdzić z kim chcemy. Do wszystkich niezadowolonych: 'nie
      widziały gały co brały" Za 1000 zł jeździ się na trzy dni do Zakopanego, a nie
      do Egiptu.Zawsze podkreślam na tym forum; jak wybierzesz dobry hotel to ani BP
      ani rezydent urlopu Ci nie zepsuje.Jeżdże z nimi od 6 lat i jestem bardzo
      zadowolony.
      ps. do PC.. Nie obraź się to przyjazna uwaga.
      Cześć!
      • deoand Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 20.09.05, 20:08
        PO WYJEZDZIE NA WCZASY FIRMA PRZYSŁALŁA DRUGA FAKTURE DO NATYCHMATOWEGO
        ZAPŁACENIA NARAZIŁA NA NERWY I STRATY ZA TELEFON,ALE TO
        NIEJEDEN WYSTEPEK FIRMY DWA DNI PRZERZUCANO JEDNEGO HOTELU DO DRUGIEGI.TO
        TRWAŁO OD RANA DO NOCY 2DNI TYM CZASIE REZYDET SIĘ
        ULOTNIŁ A TURYSCI ZOSTALI NA ŁASCE,POKAZAŁA SIĘ PO 3 DNIACH.REKLAMACJI REZYDET
        NIECHCAŁ NA MIEJSCU PRZYJĄĆ OSYŁAŁ DO FIRMY TO
        SKADAL I CHAMSTWO. ZŁOŻONE PISMO FIRMIE NECKERMANN DYREKTOR SPRZEDAŻY G. PANEK
        STWERDZA ŻE ZAŁUJĄ ŻE PODCZASTEGO WYJAZDU NIE
        UDAŁO FIRMIE SPEŁNIŃĆ PANSTWA OCZEKIWANIA, KTÓRE ZAWARTEJ UMOWIE NIE ZOSTAŁA
        PRAWIDŁOWO ZAŁATWONA.FIRMA NECKERMANNSŁYNIE TAKICH
        OSZUSTW A KLIJECI SĄ INTRUZAMI ITEPYMI UMYSOWO ŁADNA REKLAMA TRAKTOWANIA
        KLIJENTA.

• Re: FIRMA NECKRMANN OSZUKUJE TURYSTÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: luk 19.09.05, 08:31 + odpowiedz

Hahahaha!
        Identyczne pismo otrzymałem od p.Panek " przykro im ze nie udało sie TYM RAZEM
        spełnic naszych oczekiwan itp" Biorąc pod uwagę że skarzyliśmy sie na grzyb,
        syf i pleśń to chyba niezbyt wygórowane oczekiwania za 6tys zł. Ale spoko,
        spotkamy sie w sądzie.

No ludzie .... jak juz tak pisza o Neckermanie / nie wiem czy oczywiscie
        to prawda ale post jest / to grzeszki Triady za 2000 pln to niewinna
        igraszka ...
        Do Miriam chociaz nie neguję twojego doświadczenia w podróżowaniu i nic nie
        powiem o Sharmie bo tam nie byłem to sama widzisz , że skoro tak pisza o
        Neckermanie to widocznie po prostu trzeba mieć szczęscie by trafić na
        udana wycieczke ...

Z drugiej strony moze krytyka Triady sprawiła , że sie biuro jednak
        poprawiło ... a Neckerman ludzi olewa bo ... i tak jest najlepsze ...

Tak czy inaczej pogody ducha ... miłych wrażeń - pieknych hoteli
        i co najważniejsze a mało kto o tym mówi tylu lądowań - ilu startów ...

deo
        • Gość: agent 33 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:05
          Do Miriam. Oczywiście przyjmuję do wiadomości , że Ty i inni turyści zawiedli
          się na tym biurze. Ale przyjmij do wiadomości , że są też tacy jak ja którzy są
          zadowoleni. Przykro mi , że Cie to boli.
          Mam jeszcze jedną uwagę. Tak naprawdę nie jest ważne z jakiego biura się jedzie
          tylko gdzie. Do Hurghady leciałem liniami Fisher Polska i na pokładzie byli
          turyści z czterech różnych biur. Tak naprawdę rozdzieliliśmy się na lotnisku ,
          ponieważ kazde biuro miało swój transfer do hotelu. W hotelu natomiast ponownie
          byliśmy wszyscy jednakowo traktowani , taki sam basen , plaża , jedzenie i
          wszystko inne. Na wycieczki jeżdziliśmy z lokalnego biura , razem z poznanymi
          znajomymi mimo że byli z Eximu i Alfy. Anglicy , Niemcy , Czesi i Rosjanie jedli
          i pili to samo co my :)) I uwierzcie mi biuro podróży nie ma zbyt wiele do
          gadania na terenie hotelu. Narzekanie , że biuro jest winne głośnej klimatyzacji
          , że mleko w środe było przypalone a zupa w sobote za słona , jest śmieszne.
          Tak naprawdę biuro było mi potrzebne żeby punktualnie odwiezć mnie na lot
          powrotny i tyle. Jeżeli jednak kupi się wczasy w 2** hotelu za 1200 zł to należy
          oczekiwać warunków namiotowych i tyle. Do zobaczenia w Egipcie.
        • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 20.09.05, 22:32
          Najpierw słówko do pc. Nikogo nie atakowałam tylko wybrałąm taki temat wątku no ok może niezbyt trafny bo nie wszyscy mogli zrozumieć moje intencje. Z tego co przeczytałam przypuszczam (choć moge sie mylić) że byłeś z Triada w 2003 roku a co za tym idzie to od tego czasu biuro mogło polepszyć swoje usługi (jeszcze raz podkreślam że to tylko moje przypuszczenia).
          Nadal utrzymuję swoje zdanie że było wszystko ok na mojej objazdówce aczkolwiek nie neguję faktu że ktoś może być niezadowolony z wyjazdu z Triadą. Myślę że o każdym biurze można powiedziec coś złego i nie ma takich w których 100% klijentów jest zadowolonych więc po co sie denerwować.Jak świat światem jeden woli córke a drugi matkę ale są tez tacy którym podoba sie teściowa.Nie wiem którą z tych pań jest Triada ale dla mnie to nie istotne bo najważniejsze są moje przecudowne wspomnienia z Egiptu. Pojechałam tam by zobaczyć kolejny piękny kraj i stwierdzam że mimo iż przez 7 dni mieszkałam w hotelu Ambasador (na którego temat też sie naczytałam na tym forum, a przeżyłam miłe zaskoczenie na miejscu) to były to najcudowniejsze wakacje w moim życiu.Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życze Wam wielu powrotów do Egiptu...
      • miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 20.09.05, 22:02
        Nie zapłaciłam Triadzie 1000 tylko prawie 4000. Drobna różnica, nie sądzisz?
        • deoand Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 20.09.05, 22:28
          Miriam .... a w Neckermanie 6000 pln i ten sam karaluch - czy inna
          gadzina co w Triadzie ...

Pozatym nie marudź - za te prawie 4000 to byłas w Sharmie i do tego chyba
          wIzraelu w Ziemi świętej ....??? - dodaj mi dwa tys pln ... to ja juz tam
          sie zgodze na ten zły hotel ... ha ha ha

a inne biura to chyba za sama ziemie święta każą sobie płacić ze 4000 pln ...
          ???

Oczywiście nie neguje słuszności twojej reklamacji ...walcz z biurem
          ostatecznie to Ty powinnaś wiedzieć co można wywalczyć a czego nie ... w
          końcu debiutantka to nie jesteś ...

Ale abstrahując od tego czy triada dobra czy zla ... rzucam kontrowersyjna
          propozycje dla bywalców i podróżników ...
          moze warto opracować dla tych co jeszcze nie byli w Egipcie takie kompedium -
          ranking ....
          jakie biuro co oferuje i za ile i jak sie wywiązuje z zobowiazań ...

Ja naprzykład chce jechac w końcu do grecji ale nadal nie wiem z jakim biurem i
          pewno znowu bedzie na chybił trafił ....

pzdr . deo
          • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 20.09.05, 22:37
            deoand a byłes w Turcji bo jeśli nie to polecam Turcję byłam w jednym i drugim kraju i jeśli miałabym polecac to w Turcji było o wiele ciekawiej i za mniejszą kaskę w większości biur.W Turcji jest mnóstwo zabytków greckich.Sam dokonasz wyboru ja tylko tak troszke chciałam wtrącić swoje 3 grosze. Pozdrawiam
            • Gość: deo Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.devs.futuro.pl 20.09.05, 22:54
              W Turcji tez nie byłem więc może sie skusze jednak na Turcje zamiast na Grecje
              ale to juz inny watek ...

póki co byłem we Lwowie i na Słowacji ...za 2,5 tys pln ale na 4 sztuki ...
              i oczywiscie własnym transportem ...

ale jak mi Miriam dołozy te dwa to ja mam wszystkich / rodzine w .../
              i jade Sharm i ziemia swięta /
              nawet jak hotel bedzie dwu gwiazdkowy ... w końcu jestem chłop - jakos tam
              sie wymyje ...a obmyje w powiedzmy Morzu Martwym ...

pzdr . ciesze sie ,że twoja wyprawa do Egiptu była ok i nic sie nie popsuło
              w 7 +7 ...
              pzdr deo
              • pc_maniac Cóż, każdy miewa zły dzień 21.09.05, 07:52
                Cóż, każdy miewa zły dzień. Mój, gdy pisałęm poprzednie posty właśnie taki był.
                Choć zdania o Triadzie na razie nie zmienię, to zgadzam się, że wielu turystów
                z nimi jadących może być zadowolonych. Owszem każde biuro miewa wpadki, jednak
                wydaje mi się, że pewne zachowania pracownikó Triady wskazują bardziej na
                działania zamierzone, nie zaś na "wpadki" z ich strony. Dotyczy to wizy,
                pakietów podróżnych, wmawiania turystom, ze na fakultetach tylko z ich BP
                obowiązuje ubezpiecznie, a nie z lokalnych biur.
                Owszem, znam pewne polskie biuro, które reprezentuje jeszcze gorszy poziom
                świadczonych usług przy wysyłaniu Polakó do Egiptu, jednak tamto biuro, w
                przeciwieństwie do Triady stara się chociaż przepraszać za swoje błędy, czy
                niedociągnięcia. Triada niestety jest ponad tym, więc w mojej ocenie ma tak
                dużo chętnych do korzystania z ich usług, że JEDNOSTKA dla nich się już nie
                liczy. Inaczej mówiąc jest to kołchoz do przerobu turystów. A takich nie
                cierpię, bo jadąc z nimi odczuwam dyskomfort, ze mogą ze mną zrobić wszystko, a
                ja im mogę nafiukać. Najlepszy przykłąd rozporządzenia Izby Turystyki, która
                domagała się zmian w umowach, większość biur chociaż starała się jakoś
                zadowolić Izbę, jakoś udać, ze coś w tej materii robią, Triada na to
                rozporządzenie się najnormalniej wypięła.
                To co napisał Deo o tym, ze telewizja kłamie jest w pwnym sensie prawdą, ale
                jak widzę zdjęcia z nor, które turystóm zafundowała Triada, jak widzę co im
                serwowano na posiłki, to trudno tu mówić, że i w tym wypadku telewizja kłamie.
                Bo wypowiedzi przed kamerą mogą być subiektywne, ale już obraz nie. No i sam
                fakt, że Triada jest jednym z większych sponsorów pewnych programów w TVN
                powinien wskazywać, że sponsora będzie się w pewien sposób wybielało, albo
                chociażby udawało, że nic nie było...
          • miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 21.09.05, 11:47
            Deo, niekoniecznie. W tym konkretnym przypadku mnie nie interesuje cena i
            świadczenia Neckermanna czy innego biura. Rozmawiamy o Triadzie.

Zawarłam umowe z Triadą - za konkretną cenę, na konkretne świadczenia. Triada
            nie wywiązała sie z tej umowy.

Nie marudzę. Oczekuję jedynie że kontrahent wywiąże się z umowy cywilnoprawnej
            w zakresie uzgodnionym i opłaconym przeze mnie. Tyle i tylko tyle. Czy uważasz,
            że to za wiele?

Zwróć uwagę tylko na jedną kwestię: peany na cześć Triady zwykle zawierają
            stwierdzenia "nieprawda, że...". Otóż moje posty mają służyc tylko jednemu,
            mianowiecie pokazaniu, że Triada potrafi dać ciała na całego i lekceważyc
            klienta.

Moim zdanie, niezależnie od tego ile płacisz, masz prawo oczekiwać szacunku.
            Żadna odpowiedzialna firma nie powinna sobie pozwalać na lekceważenie klinetów,
            z których de facto żyje. Podróżuję od kilkunastu już lat ale
            takiego "profesjonalnego podejścia" do realizacji umowy jeszcze nie spotkałam.
            • Gość: deo Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:14
              Nie neguje słuszności pozwów ...
              Nie neguje arogancji personelu Triady ....
              Każdy może dochodzić swoich praw ale wymaga to pewnego doświadczenia i obycia
              w prawie ...
              Ja kiedyś wraz z całą delegacją wycieczki skarżyliśmy sie z biurem , które
              wytyczyło nierealną trase przejazdu , nie zobaczyliśmy tego co mieliśmy /
              oczywiście nie wszystkiego / i jeden nocleg spedziliśmy nie w hotelu a w
              autokarze zresztą starym i nieco zdezelowanym ...
              piloci byli tacy co nie znali danego kraju i nie wiedzieli dobrze gdzie dany
              obiekt sie znajduje ...akurat mieliśmy jednego turystę obieżyświata dzięki
              któremu sami wskazywalismy naszym w cudzysłowie pilotom co mamy zobaczyć ...

Niestety nie otrzymalismy od biura żadnej rekompensaty a pozew do sądu ...
              przestałem sie po pewnym czasie tym pasjonowac ...

stąd mój scepcytyzm ... ale może ....

To akurat nie była Triada ....

i nie chodziło o Egipt ale o Hiszpanię i Portugalię ...

pzdr . i nadal każdemu życzę udanych wakacji ...

ale w tym co jest istotne nadal cisza ...
              co mi z tego , że napiszecie , że biuro x jest złe ....
              ja bym chciał wiedzieć które jest dobre i jakie ma ceny w porównaniu za
              to samo ..
              no np. czy jechać z Eximem czy selectours i jakie sa ceny za to samo w
              podobnym hotelu ...
              tak jak sie robi ranking aparatów fotograficznych drukarek samochodów itd..
              nie wiem czy to jest realne ale może ktoś sie podejmie czegoś takiego z
              zastrzeżeniem ,że oczywiście będzie to subiektywne !!!!

pzdr deo

• miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 21.09.05, 15:26
                Deo, oczywiście, że każdy post i ocena ma subiektywny charakter. Zwróć wszakże
                uwagę na pierwszy post Sysi. Jego treść jednoznacznie sugeruje, że ci wszyscy
                którzy krytykują Triadę (dla Sysi nie ma znaczenia czy zasadnie czy też nie) to
                jacyś przewrażliwieni są (nadmierne oczekiwania???) i Sysia wzywa ich do
                opamiętania i namysłu. Sysia jest również "wkurzona" na tych co krytykowali/
                straszyli, rozumiem, że na mnie także. Uprzejmie więc jeszcze raz powtórzę, że
                nie mam nadmiernych oczekiwać i oczekuje jedynie wywiązywania się z zawartych
                umów. Tyle, i tylko tyle.

Poza tym prawo nie różnicuje ofert "zwykłych" i "last minute" i biuro ma psi
                obowiązek zapewnienia realizacji wszystkich zapisanych w umowie świadczeń
                niezależnie od tego czy jest to last czy zwykła oferta. A jeśli ktoś insynuuje
                kawałek dalej, że "nieprawdą jest iż...." itd, to w tym momencie ja czuję się
                urażona, bo nie toleruję jeśli ktoś bezzasadnie zarzuca mi kłamstwo.

I nie przekonują mnie w tym momencie argumenty w stylu "Jakby byli tacy do kitu
                to nie jezdziłoby z nimi tylu ludzi"...
                • Gość: karolka Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: 83.238.10.* 21.09.05, 15:43
                  "Jakby byli tacy do kitu
                  to nie jezdziłoby z nimi tylu ludzi".
                  akurat z tym sie zgadzam...nikt nie jest masochistą ,a rok rocznie biuro ma
                  coraz wiecej klientów,wiec błedy należy zaliczyc jako wypadki przy pracy-
                  inaczej przeciez nikt by nie jeżdził a przynajmniej nie było by wzrostów
                  sprzedaży
                  • Gość: deo Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:43
                    Droga Miriam ...
                    Nikomu nie zarzucajac kłamstw czy tam innych niecnych rzeczy akurat post SYSI
                    mnie bardzo podbudowal , ponieważ w pewnym okresie czasu w nawale postów
                    atakujacych Triadę sam zwątpiłem czy ja rzeczywiście byłem zadowolony z 7+7
                    czy po prostu tak mi się przewidywało ....
                    ale jednak okazało sie na kanwie tego postu , że są jeszcze osoby zadowolone z
                    7+7 i ja nie jestem wyjątkiem ... i nadal 7 +7 można z czystym sercem polecić
                    innym .... a juz zwątpiłem ... pewno ,że cos komuś sie może nie podobać
                    albo przytrafić ale generalnie nie jest źle ....

Widzę wprawdzie , że oferty EXIMU z rejsem + Kair + Sharm sa kto wie czy nie
                    ciekawsze .... ale to przykład , że konkurencja wymusza podnoszenie
                    jakości i atrakcyjności usług .... tyle tylko , że nie można utopic jednego
                    biura bo wtedy zwycięzca bierze wszystko a turyści ucierpia najbardziej ...

ogólnie trzeba mieć szczęście
                    czego dowodem jest pc .... niekwestionowany przeze mnie / jak i Ty oraz
                    pare innych nicków / ekspert w dziedzinie Egipt .... przeciwnik Triady
                    zresztą , który tak naukowo i logicznie wybierał biuro podróży /
                    oczywiście nie Triadę /, że trzy dni klincował na lotnisku im Fryderyka
                    Chopina w Warszawie gdzie dzieki wspaniałej polskiej klimatyzacji temperatura
                    wynosiła plus minus ZERO ... działo sie to w styczniu lub lutym ...

a Triada w poprzednim roku zawiozła go o czasie na osławionego Ahnatona ,
                    który choc przeżarty rdzą i lenistwem obsługi jednak wytrzymał napór
                    krokodyli nilowych - tak , że te nie wdarły się do kajuty PC ,
                    a lenistwo obsługi w kwestii podawania drinków z wodą wprost z Nilu
                    zapobiegło zemście i nasz Pc szczęśliwie wrócil cały - zdrów i do tego
                    jeszcze zakochany w Egipcie !!!

Ale nie chcial Triady i ... masz babo placek ...

Jeszcze raz powodzenia wszystkim i od Triady i nie ....

Optymista nie jestem ale życzę ci sukcesów Miriam w kwestii dochodzenia
                    swoich słusznych praw ... ...

deo
                    • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 21.09.05, 22:20
                      Deo chyba będziesz moim guru :).Pozdrawiam.
                • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 21.09.05, 22:16
                  Dlaczego Miriam wypowiadasz sie co jest dla mnie zasadne a co nie?Wcale nie uważam że Twoje roszczenia sa bezpodstawne tylko chodziło mi o to że raczej mało jest na tym forum pozytywnych opinii na temat Triady i Ci co najpierw wykupią wycieczkę a potem zaczną czytac forum moga sie poczuć nieciekawie i myśleć że dokonali fatalnego wyboru a prawda jest taka że jednym jeździ sie z Triada dobrze a inni mają złe wspomnienia lub tak jak Ty zostali przez to biuro "oszukani".Miałam dobre intencje ale jak to bywa zawsze znajdzie sie ktoś urażony. Pozdrawiam...
                • Gość: mariusz Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: 195.205.73.* 22.09.05, 09:07
                  a w czym konkretnie triada cie oszukala?
                  rzucasz slowami a zadnych faktow w tym nie ma
                  • miriam_73 Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! 22.09.05, 09:20
                    Mariusz, jest wyszukiwarka - pisałam już o tym 2 miesiące temu.
                  • Gość: zruc Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 22.09.05, 09:27
                    Czy Triada jest dobrym czy złym biurem? No cóż jest różnie w moim
                    odczuciu.DOtychczas korzystałem prawie cały czas z Triady./Tunezja
                    Cypr,Thassos,7+7 Grecja,7+7 Egipt rejs,7+7 Turcja.Zeby pokazać swoje wymagania
                    napiszę 7+7 rejs Echnatonem i pobyt w Ambasadorze był moim najpiękniejszym
                    urlopem.Wtym roku byłem w Turcji 7+7,pobyt w 4* Al Star w Side całkowite dno.Na
                    objazdówce najlepszym hotelem był Kapo w Kapadocji który to hotel na tym forum
                    ocenili jako najgorszy/niektórzy/.Stosunek 5:1 na korzyść Triady ichyba z tym
                    biurem pojadę w przyszłym roku do EGIPTU BO NIE MA NIC
                    PIĘKNIEJSZEGO.
                    Pozdrowienia iszczególne dla Sysi.
                    • Gość: SYSIA Re: Triada wcale nie taka zła jak ją opisujecie!! IP: *.lodz.mm.pl 22.09.05, 20:53
                      Zruc bardzo dziekuję tymbardziej że ja tez byłam w Ambasadorze i było bardzo fajnie, ale jakież było moje zdziwienie gdy przeczytałam że Ty byłeś w Kapo podczas pobytu w Turcji. Ja tez w nim byłam i uważam że to naprawdę super hotel wiec zszokowało mnie to że ludzie o nim źle piszą. Pozdrawiam cię cieplutko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka