Dodaj do ulubionych

dopadli terorystę!

IP: *.aster.pl 30.09.05, 19:11
Według CNN, w górach północnego Synaju egipska służba bezpieczeństwa
zastrzeliła organizatora zamachów w Tabie i Sharm.
edition.cnn.com/2005/WORLD/meast/09/28/Egypt.Resort.ap/index.html
Nie śledziłem doniesień prasowych o tym śledztwie. Ciekawi mnie, czy wyłapali
już wszystkich?
Obserwuj wątek
    • Gość: DeVoN Re: dopadli terorystę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 19:35
      Jeśli to prawda to powiem: I dobrze mu tak!! iech łapią ich wszystkich!!
      • pc_maniac Re: dopadli terorystę! 30.09.05, 19:51
        Oni ich nie łapią, szkoda na to kasy i więzień. W Egipcie terroryści dostają
        czapę na miejscu.

Szkoda, ze europejskie służby bezpieczeństwa się tak certolą i odmawiają
        Egiptowi wydania terrorystów ściganych listami gończymi przez władze egipskie
        czy jordańskie. W czym przoduje jak zwykle superliberalna Francja i Wielka
        Brytania (choć ta ostatnia już nieco mniej liberalna :oP ).
        • chaladia Re: dopadli terorystę! 30.09.05, 21:11
          Amen!
          • radioaktywny Re: dopadli terorystę! 01.10.05, 12:11
            Jestem przeciwnikiem kary smierci. Powinni zostac skazani na dozywotnią obsługę
            polskich turystów :-)
            • pc_maniac Re: dopadli terorystę! 03.10.05, 07:47
              Też jestem przeciwnikiem kary śmierci, ale terroryści sami chwalą się, że
              prowadzą "wojnę" (barzo brudną wojnę bez jakichkolwiek nawet minimalnych zasad
              moralnych), a na wojnie jest tak, że i jedna i druga strona ma nadzieję na
              zabicie wroga.
              • radioaktywny Re: dopadli terorystę! 03.10.05, 09:00
                Niestety, ta wojna bedzie trwala dzieki biedzie i przywodcom religijnym.
                Ja jednak nie zamierzam siedziec w zabarykadowanym mieszkaniu, w nim tez mnie
                moze spotkac cos zlego:-)

Terrorystow powinno sie scigac to oczywiste, jednak ci biedni, ogłupieni
                samobójcy to narzędzia w rekach cwaniaków z duzymi pieniedzmi i chorymi mozgami.
    • Gość: j wywiad izraelski ostrzega! IP: *.aster.pl 03.10.05, 00:05
      Chyba jeszcze daleko do uwolnienia Synaju od terorystów. Ostatnie wieści nie są
      pomyślne. Wywiad izraelski ostrzega, że na tym terenie zachodzi groźba porwania
      izraelskich obywateli w celu ich wymiany na palestynczyków więzionych w Izraelu.
      www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L02495872.htm
      Wzywają żydów do powrotu do kraju.
      Niestety, nie brzmi to dobrze.
      Pozdrowienia
    • kuba_halford Re: dopadli terorystę! 03.10.05, 11:28
      Albo kogos malo wygodnego dla Egipskich klas wyzszych lub przypadkowa zupelnie
      osobe wiec musiel byc to napewno terrorysta, pamietamy "polskich bandyckich
      terrorystow" z terenow generalnej guberni.
      Sprzyjajacymi terroryzmowi nazywane sa tez kraje ktore akurat pasuja USA jako
      obiekt ataku militarnego (nie licze ze kiedys zaplaca reparacje wojenne chociaz
      nie znaleziono zadnej broni biologicznej - powod napasci na Irak). Mowi sie
      wtedy tez o lamaniu praw czlowieka (to co zrobili w Wietnamie widocznie nie
      koliduje z lamaniem praw czlowieka wiec trudno zdefiniowac co maja na mysli).
      A cala ta walka z terrorystami w imie obrony amerykanskiego stylu zycia i dla
      honoru sztandaru flagi Stanow Zjednoczonych.

Prawda lezy gdzies po srodku a my i tak dowiemy sie tylko to co jest IM
      wygodne, moze byl to zwykly czlowiek ktory zginal z powodow takich jak
      napisalem albo tez potrzebowali sie popisac i zastrzelili kogos dla przykladu
      ze czuwaja i dzialaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka