Dodaj do ulubionych

z 5* nagle 3* ?????

IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 16:08
zastanawiam sie jaka ja mam gwarancje ze wykupujac np.w Alfa Star hotel 5* na
miejscu rezydent nie zakwateruje mnie w 3* pod byle blachym pretekstem???
czy nalezy wykupic wycieczke miesiac wczesniej a nie czekac na last minute??
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaja Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 19:52
      Przeciez kupujesz hotel 5*, ktory ma jakas nazwe i to masz podane w formularzu
      zgłoszenia.Nie moga zakwaterowac Cie w hotelu 3*(jesli wykupiles 5*).Ja nie
      słyszałam o takim przypadku zmiany lepszego hotelu na gorszy(mniej *).Na odwrot
      tak.Moze inni forumowicze sie tez wypowiedza?
    • Gość: Marta Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:03
      Moi znajomi lecieli do Sunrise El Palacio a wylądowali w jakiejś przybudówce
      innego hotelu, nawet awantury, kłótnie nie pomogły.
      • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 07.10.05, 22:10
        dzieki za odp. ja tez slyszalem o takim przypadku ze rezydent oznajmil iz nie
        ma wolnych miejsc w zamowionym hotelu i zakwaterowal wycieczke w przybudówce
        czy mamy na to wplyw??
        • Gość: web Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 10:43
          jak nie lecicie w sierpniu, to raczej overbooking Wam sie nie trafi. A kupując
          imprezy z renomowanych biur macie zapewniony hotel tej samej jakości lub
          wyższej.
          • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 08.10.05, 11:19
            web masz na mysli ze lepiej w siepniu nie leciec?? czemu?? masz na mysli duzo
            turystow??
            • wojtek37k Re: z 5* nagle 3* ????? 08.10.05, 13:00
              Wróciliśmy niedawno z Egiptu , poznaliśmy tam byłą rezydentkę Alfy . Przy piwku
              wiele ciekawych rzeczy się dowiedzielismy . Alfa nie przejmuje się iloscią
              miejsc zarezerwowanych w hotelu . Sprzedaje pokoje bez względu na to , czy ma
              to pokrycie w ilości zarezerwowanych pokoi przez biuro w hotelu . Często
              rezydentaka , już po wylądowaniu samolotu z turystami , otrzymuje dopiero
              telefoniczną instrukcję , gdzie kogo i do jakiego hotelu zakwaterować . Nigdy z
              tym biurem nie byłem na wakacjach , znajomi owszem i im równierz zmieniono
              hotel . Myślę , że nie jest to zbyt uczciwa procedura , inną rzeczą jest ,
              udowodnienie jej bez pomocy pracowników tego biura , wydaje się to mało
              możliwe .
              Pozdrawiam Wojtek
            • Gość: agnieszka Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.05, 13:14
              dużo się słyszy na temat zmian hoteli po wylądowaniu na miejscu ale spokojnie
              nawet jeżeli następują jakieś zmiany to na lepsze a nie na gorsze, poza tym jak
              mnie poinformowano w biurze podróży "jeżeli coś jest nie tak to prosze się
              kłucić i nie dać sobie wcisnąć kitu". to tyle
              • Gość: web Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 13:27
                marbot napisał "web masz na mysli ze lepiej w siepniu nie leciec?? czemu?? masz
                na mysli duzo
                turystow??"

sierpień to miesiąc pełnego sezonu, całe Włochy, Francja na urlopie. Do tego
                oczywiscie inne nacje. Najwięcej overbookingów jest w tym okresie.
                • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 09.10.05, 10:53
                  jednym slowem albo sie ma pecha albo wszystko jest OK.
                  50 na 50. wydaje mi sie ze to sa sporadyczne przypadki, ale zawsze moga sie
                  przydazyc.
                  pozdrawiam
              • jackass5 Re: z 5* nagle 3* ????? 09.10.05, 19:22
                Nie do końca tak jest. Dwa lata temu byłam w Egipcie z Eximu. Przed wyjazdem
                starannie i długo wyszukiwałam odpowiedniego dla siebie hoteliku. I znalazłam.
                Co prawda 3* ale mi odpowiadał. Przed wyjazdem ze trzy razy dzwoniłam do biura
                aby się upewnić, że będę zakwaterowana właśnie w nim i zdecydowanie odpowiadano
                mi, że nie ma problemu. Na lotnisku w Sharm okazało się jednak, że problem jest-
                w rzeczonym hotelu nie ma dla nas miejsc. Mimo mojej wojowniczej postawy i
                uporu musiałam się zgodzić na zmianę. Nie pozostawało mi nic innego, chyba, że
                koczowanie na lotnisku.
                Według zapewnień rezydenta trafiliśmy do lepszego hotelu, bo 4*. No i miałam po
                tygodniu możliwość skonfrontowania obydwu hoteli, gdyż twardo obstawałam przy
                swoim i w końcu przenieśli nas do tego niby gorszego. Nie muszę chyba dodawać,
                że 3* okazał się jednak lepszy od 4*.
                Więc jeśli chcecie być pewni, że traficie do hotelu, za który zapłaciliście,
                radzę wziąć pisemne potwierdzenie z biura w Polsce. Ja tak zrobiłam w tym roku
                i obeszło się bez niespodzianek (chociaż chodziło tym razem o hotel 4ipół*,
                więc takich już może nie zamieniają).
                • Gość: 123 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:08
                  Witam,
                  My byliśmy na rejsie z Alfa Star w 2004r.Mieliśmy wykupioną opcję 4*.Na miejscu
                  jednak próbowano nas ulokowac w 3* Princess Palace.Tłumaczenia rezydenta były
                  mniej więcej takie:"Hotel w katalogu ma 3* jednak oferuje pokoje o różnym
                  standarcie" poźniej po powrocie z rejsu zawieziono nas 60km od Hurghady do
                  hotelu 4* jednak do małych pokoików położonych obok dyskoteki z widokiem na
                  zaplecze hotelu i kałuże szamba.Nie mogliśmy jednak zmienić pokoju ze względu
                  na to, iż biuro co dwa dni przedłużało nasz pobyt.Brak kontaktu z rezydentem,
                  bezradnosć biura w Polsce skutecznie wyleczyła nas z podróżowania z Alfa Star.
                  Pozdrowienia
                  • zawsza Re: z 5* nagle 3* ????? 10.10.05, 10:34
                    A tak w ogóle mam już dość traktowania turystów przez polskie biura jak
                    przygłupów, którym można wciskać kit. Szczególnie jeśli chodzi o czas trwania
                    imprezy. Chyba regułą stało się skracanie czasu pobytu. Jeśli zapłaciło się za
                    14 dni i wylot ma się wieczorem, a okazuje się, że jednak wylatujemy np.
                    wczesnym ranem, to dla mnie jest to czyste złodziejstwo. Okradają mnie z całego
                    dnia wczasów, za które zapłaciłam tak samo jak Włosi, Niemcy, czy inni.
                    • Gość: mariusz Re: z 5* nagle 3* ????? IP: 195.205.73.* 11.10.05, 10:31
                      to co piszecie to jakas paranoja jesli dotyczy nie umow last minute albo ofert
                      typu traf
                      umowa na okreslony hotel jest umowa na co dostaje voucher
                      chyba ze ktos jedzie na gebe to juz jego ryzyko
                      • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 13.10.05, 20:50
                        mariusz napisał(a):

> to co piszecie to jakas paranoja jesli dotyczy nie umow last minute albo
                        ofert
                        > typu traf
                        > umowa na okreslony hotel jest umowa na co dostaje voucher
                        > chyba ze ktos jedzie na gebe to juz jego ryzyko

dla mnie jest delikatna roznica jesli place za 5* a wyladyje w 3*!!!
                        niewazne czy z last minute. a moze jest jakas roznica???
                        wie ktos??
                        • Gość: mariusz Re: z 5* nagle 3* ????? IP: 195.205.73.* 14.10.05, 16:02
                          owszem jest
                          polskie prawo
                          • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 14.10.05, 16:19
                            warto czekac na last minute czy lepiej wykupic wycieczke za nieco wieksze
                            pieniazki??
                            jak ktos moze poradzic to bardzo prosze!!
                            • Gość: trypel Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grohe.de / 213.31.191.* 14.10.05, 17:27
                              Ja zawsze tj od 10 lat wykupuje last minute i zawsze dobrze się bawię... ale
                              jestem nietypowym turystą bo niezależnie od warunków zawsze mi się podoba, nie
                              potrzebuje do szczęścia rezydentów, lubię lokalne kuchnie, nie narzekam że mi
                              skracają pobyt bo wykupując wiem o której wylatuję i wracam.
                              Tak na przykład za niedługo lecę na Wyspy Kanaryjskie w 3 osoby za 3000 pln i
                              to All i wiem że będzie świetnie, hotel bedzie odpowiedni, jedzenie smaczne
                              itd - bo takie mam nastawienie a to bardzo pomogłoby wielu osobom....:)
                              • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 16.10.05, 12:42
                                w takim razie zycze milego wypoczynku :)
                                trypel z jakim biurem podrozujesz?
                                • Gość: trypel Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grohe.de / 213.31.191.* 17.10.05, 13:58
                                  Nie jestem związany uczuciowo z żadnym ;) ale akurat tym razem już po raz drugi
                                  lecę z Bucher Reissen. Wcześniej z nimi byłem na Fuertaventurze w Caleta del
                                  Fuste a teraz Costa Calma :):):)
                                  a w zeszłym roku w Sharm byłem chyba z Alfa Star w Holiday Amphoras i też było
                                  super :)
                                  chyba jakimś idealnym klientem jesteśmy z moją rodziną... żadnych uwag przez 10
                                  lat :)
                                  aaa przepraszam miałe uwagę jak leciałem na Sri Lankę - dlaczego tak długo się
                                  leci :):):)
                                  pozdr
                                  • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 22.10.05, 12:42
                                    dzieki za odp.
                                    Zastanawiam sie nad 2 hotelami: Hilton dreams lub Holiday Amphoras
                                    Z tego co wiem to ten pierwszy jest drozszy
                                    pozdr
                                    • Gość: trypel Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.plusgsm.pl 23.10.05, 09:06
                                      Amphoras ma fantastyczną rafę, mdłą kuchnię - silą się na kuchnię europejską co
                                      im nie wychodzi (trzeba było się dożywiać 500 m dalej w budkach ;) ). Dobry
                                      standard, czysto, zazwyczaj niedziałającą kafejke internetową (albo miałem
                                      pecha)... ogólnie do tego żeby podgladać rybki jest bardzo OK a dla tych co
                                      szukają miejsca bardziej rozrywkowego lepiej by było bliżej Sharm
                                      Aha - niedaleko delfinarium
                                      pozdr
                                      • Gość: marbor1 Re: z 5* nagle 3* ????? IP: *.grybow.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 13:56
                                        Sklaniam sie na wyjazd do hotelu Hilton Dreams. Problem mam z ktorym biurem
                                        leciec zeby ominela mnie zamiana hotelu??
                                        pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka