Dodaj do ulubionych

Zbieram ekipę - Egipt 06

IP: *.cable.wsm.wielun.pl 27.11.05, 14:21
Termin - wrzeseń 06.
Trasa - od ustalenia, ale mniej więcej : Kair i okolice - Wadi Naturn -
Aleksandria - oazy - Luksor i okolice - Abydos, Dend. - Esna - Edfu - Kom
Ombo - Asuan i okolice - Abu Simbel - klasztory - Synaj.
Czas - około 1 miesiąc.
Następnie jadę do Jordanii (tam czekają 2 osoby) + Liban i Syria, później z
Aleppo do Stambułu i powrót do kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 18:44
      Na ile to wszystko wyceniasz?Pozdr.
      • Gość: Zenek Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 19:02
        Chłopie, to nie to forum. Tutaj tylko fakultetowi.Szkoda Twojego czasu.Szukaj
        forów dla trampów.
      • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 27.11.05, 21:39
        Witam!
        Kosztorys tworzę obecnie w głowie, ale część egipska nie przekroczy 2500 pln (z
        przelotem). Żaden hardcore, ale też bez rozrzutności.
        • Gość: Grzesiek Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 09:05
          Z przyjemnością pogadam bliżej i dłużej na ten temat - ogólnie podoba mi się,
          bo wbrew rozsądkowi jest to możliwe (Egipt jest tani), pozostaje tylko kwestia
          doboru hoteli, współpracy na miejscu - no i ustalenia co i jak: program jest
          bardzo hm ogólnikowy, bo obszerny - trochę "wszyskoistyczny", bo i oazy, i
          Aleksandria i Synaj - ja wiem, miesiąc, ale czy to się uda?
          I jeszcze jedno - jako pracujący NIE na własny rachunek prawdopodobnie nie
          mógłbym wziąć wolnego miesiąca - barierą byłyby tu trzy tygodnie, a jeszcze
          chętniej dwa; czy dołączałbyś chętnych na np fragment trasy?
          Pozdrawiam
          Grzesiek
          • malediwypiotrs Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 28.11.05, 09:30
            Od lat szukałem kogoś do towarzystwa na taką imprezę. I teraz bardzo chętnie bym
            się dołączył. Niestety wrzesień odpada bo mam największy ruch w pracy. Druga
            połowa października, listopad. To by mnie interesowało...
            • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.11.05, 12:40
              Witam!

Niestety ja w tym terminie nie mogę - na 99% jadę do Chin.
              • castorp Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 01.12.05, 13:52
                Kangur, a kiedy wracasz do domu, czyli do Australii?
          • Gość: Karolka Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 10:22
            Ja też chętnie, ale też w okrojonym czasie - może być bez Aleksandrii i Synaju.
            Pomysł bardzo dobry - może wcześniej - w maju??
            • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.11.05, 12:41
              jw

pozdrawiam,
              kangur
          • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.11.05, 12:35
            Witam!
            Jasne, że w grę wchodzi fragment trasy. Co do współpracy na miejscu - trzeba
            dogadać przed wyjazdem. Każdy ma nieco inne zainteresowania, dlatego wszystko
            trzeba zgrać. Ekipa max 5-6 osób, powyżej jest już chaos. Można tak skręcić
            terminarz, że możesz załapać się na dwa tygodnie w interesujący Ciebie region
            (np. Asuan + Luksor, ew. Kair + oazy).
            Hotele - szukanie na miejscu.
            Generalnie zależy mnie na autentyczności (jedzenie, mieszkańcy, rękodzieło,
            etc.)
            Czy uda się wszystko w miesiąc? Nie wiem. Jeżeli uznamy, że jest coś istotnego
            co musi nas zatrzymac dłużej w danym miejscu to zostaniemy. Podróż musi być
            treściwa, a nie polegać na zaliczaniu kolejnych miejsc (chociaż trzeba ustalić
            the best of Egypt, żeby później nie żałować).

Pozdro,
            kangur
            • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.11.05, 12:37
              To było do Grześka :)
              • Gość: Grzesiek Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 13:22
                Dzięx - niepokoi mnie tylko fragment "hotele na miejscu", czy to znaczy że masz
                jakieś rozeznanie "w tym temacie"? Bo w obłożonych turystycznie miejscowościach
                (Luxor) może być problem z TANIM hotelem, bo tego tam jak na lekarstwo!
                Większych wymagań nie mam - interesuje mnie tylko bieżąca woda i - jak każdego
                zapewne - brak robactwa! i jeszcze jedno: na pustynnych oddalonych od morza
                miejscach (oazy, Luxor)we wrześniu bedzie jeszcze CHOLERNIE gorąco - weź to pod
                uwagę!
                Pozdrawiam.
                Wpadnij na forum www.hurghada.pl - tam bywam jako "goopi-yellon" i prośba o
                napisanie na priva, bo na tym forum adresu internetowego z pewnością nie
                zamieszczę publicznie!
                • Gość: kangur Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.11.05, 13:39
                  Witam!

Co do noclegów - zawsze polegałem na intuicji i szukałem noclegowni po
                  przyjeździe. Nigdy się nie przejechałem - spałem w hotelach, domach native,
                  kościołach...
                  Jasne, że jest gorąco. Ale i na to można się przygotować.

Co do zamieszczania maila - dobre:) chyba mamy podobne odczucia

pozdro
                  • Gość: Grzesiek Re: Zbieram ekipę - Egipt 06 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:06
                    Też tak jeździłem - czasem była potrzebna kerimata. Ale - czekam na kontakt! Z
                    przyjemnością pogadam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka