Dodaj do ulubionych

To skandal!!!

27.12.05, 20:07
Już kiedyś był podobny wątek chyba "piotra", ale mimo wszystko zacytuję i ten ku przestrodze;)

Byłem w tym roku w Egipcie i posłuchajcie:
- makabra bo strasznie gorąco, upał, upał i jeszcze raz upał - nikt w biurze o tym nie powiedział,
- na niebie zero chmur, tylko upał - rezydentka robiła tylko głupie miny,
- deszcz nie padał nawet przez chwilę przez całe dwa tygodnie, coś przecież strasznego - dzwoniłem do biura w Polsce - odłożyli telefon,
- w lokalnej telewizji nie podawali prognozy pogody, nie wiadomo było jaka jutro będzie pogoda i jak się ubrać, na szczęście mieliśmy w hotelowej kablówce 4 polskie programy i oglądaliśmy sobie nasze prognozy pogody,
- woda w morzu za ciepła - nie wiem jak inni się w tym kąpali - w katalogu biura nie było o tym wzmianki - brak profesjonalizmu z ich strony.
- na rafie za dużo ryb - przeszkadzają w pływaniu, a mówili w biurze że rafa jest fajna - chyba sprzedawca nie był w Egipcie - matoł,
- wszędzie tylko pustynia i piasek - czy oni naprawdę nie mogą zasiać tam czegoś?
- wokół tylko sami arabowie - jak to możliwe, kto ich tam wpuścił? - zadzwonię chyba do Polskiej Izby Turystyki,
- słońce za póżno wschodzi i za wcześnie zachodzi - np dzisiaj, u nas wschód 05:37 tam 06:28, u nas zachód 19:37 tam 19:25 (uwzględniłem oczywiście róźnicę czasu), biura podróży kradną więc nam czas odpoczynku - do sądu z nimi,
- klima w pokoju chłodziła i było wiecznie zimno - rezydentka nie chciała przyjść i zobaczyć, nie zgłosiła tego też w recepcji,
- jedzenie do kitu - dawali za małe talerze i nie można było wszystkiego nałożyć - Niemcy z tego co zauważyłem mieli większe talerze - to skandal - rezydentka nic o tym nie wiedziała - powinni ją zmienić,
- pozatym jedzenie monotonne - codziennie tylko śniadanie z daniami śniadaniowymi i obiadokolacja z daniami obiadokolacyjnymi i tak w kółko - nikt z dyrekcji hotelu nie chciał ze mną o tym rozmawiać, do rezydentki nawet nie chodziłem,
- piramidy stare i rozpadające się, nie restaurowana od wieków - przewodniczka miała chyba lekki nie polski akcent i ciągle mówiła tylko o Egipcie,
- Sfinks miał trochę za długie łapy - przewodniczka mówiła że tak ma być - a co ja głupi jestem żeby mi takie kity wciskać za te pieniądze które zapłaciłem za wyjazd,
- dobrze że mi bagaży w samolocie nie zgubili, bo dopiero bym tą głupią rezydentkę zjechał,
- wieczorem czyścili basen hotelowy i tak pluskali, że nie dało się spać - nawet nagrałem to na komurę żeby w polsce puścić w biurze, ale chyba się coś skasowało bo nie było słychać,
- rezydentka, jak odlatywaśmy nie odprowadziła nas do samolotu i ja miałem kłopoty z umieszczeniem bagażu podręcznego na półce - ale co można od takiej rezydentki wymagać,
- samolot do dupy bo nie wszyscy siedzieli przy oknie - nie wiem jak to biuro stara się o te czartery - ale ja tego tak nie zostawię,
- zresztą myślę, że za 1100,00 zł od osoby za 2 tygodnie to biznes class nie byłby przesadą - Niemcy z Neckermanna na pewno nie mają tak ciasno w samolocie - ale to wszystko przez Polskie biuro - nie dbaja o klienta,
Na szczęście - i to mnie pociesza - z tego co czytam na forum, to wszyscy mieli tak zchrzanione wakacje jak ja. Robi mi się lżej na duszy i rażniej, jak czytam, że wszyskim coś się nie udało - to jest budujące. Bo gdyby ktoś miał fajny wyjazd do Egiptu to by mnie krew zalała. Jedno jest pewne nigdy więcej na wczasy - czy to w domu jest żle.
Polak-turysta z krwii i kości.

Obserwuj wątek
    • Gość: rapty Re: To skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:09
    • Gość: rapty Re: To skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:11
      Dobrze pamiętasz...to już było!!!no ale rozumiem - nudy na forum i zawsze można
      się troche pośmiać!:-)
      • Gość: Sylwia Re: To skandal!!! IP: *.bb.online.no 27.12.05, 20:49
        he he he... dobre!!! A nóż znowu ktoś da się sprowokować i będzie beka;)
    • arius5 Re: To skandal!!! 28.12.05, 02:42
      Przeciez to straszne, mam nadzieje, ze zlozyles juz doniesienie w prokuraturze.
      Ja takze mam wiele zastrzezen, ale najgorsze jest to, ze tym Egipcjanom nawet
      pisac sie niechce, tylko jakies kreski i zawijasy.
      • cleo_1 Re: To skandal!!! 28.12.05, 11:14
        Ja rowniez dokladam swoja cegielke: Arabusy sa za mile, czlowiek nie wie, jk
        sie zachowac, jak go mile zaczepiaja i wciskaja - nawet za darmo - upominki
        nalezy zglosic w prokuraturze przestepstwo molestowania seksualnego: kilka razy
        zlozono mi propozycje zaplacenia czesci ceny buziakiem w policzek! skandal.
        • Gość: Aśka 13 Re: To skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:49
          hehehehehehehe dobre;)
      • Gość: liszu Re: To skandal!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.02.06, 22:34
        Ale ten Sfinks to naprwdę ma trochę za długie łapy...;)
    • hispana Re: To skandal!!! 30.12.05, 12:28
      wspolczuje w takim razie. Mam nadzieje ze odpowiednie pozwy czekaja na
      rozpatrzenie przez odpowiednie sady.
      Najbardziej mi sie podobalo, ze tam jest za duzo arabow ;)

Genialne! :))))))
      • cleo_1 Re: To skandal!!! 30.12.05, 14:51
        zgadza sie - genialne:)
        ja tez sie usmialam:))
        • Gość: rapty Re: To skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:59
          ...ok. genialne ale dajcie juz spokój - ten tekst był zabawny ale jak go
          pierwszy raz umieszczono, teraz pojawia się średnio co ok. miesiąc...wystarczy
          do wyszukiwarki zaglądnąć!:-)
          Pozdrawiam
      • Gość: eryka Re: To skandal!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:48
        super !!! gratulacje !!!
        naprawdę dobre !!!
    • cameltravel Re: To skandal!!! 04.01.06, 10:18
      a tak wogóle to jakim prawem to słońce tam świeci przeciez tu jest zima śnieg -
      no to już przesada - widac amerykanie nawieżli kasy to se Mubbarak kupił
      lustra i zamontował na satelitach.
      ale to nie jest najgorsze!
      najgorsze jest to, że Morze Czerwone nie jest CZERWONE!!! - ha i co wy na
      to !!!! to dopiero skandal. To że czasem wieje wiatr i jest sztorm już
      pomine ......
      • amat1 Re: To skandal!!! 04.01.06, 15:24
        to tam bywają sztormy?????
        ma ktoś zdjęcie?
        amat
        • cameltravel Re: To skandal!!! 04.01.06, 18:35
          haha serio jeden mały przezyłam w Safadze ale bałam sie wyjąć aparat żeby
          zrobic zdjątko!
          całałódź była w wodzie od fal - 90% twardzieli miała torsje
          a 99% obawiało się czy wróci - ale fajowa przygoda!!!
          tyle że to sztormik w stosunku do Morza Bałtyckiego
          Ewa
          • Gość: scorpio1956 Re: To skandal!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:14
            A ja przeżyłem burzę pustynną.
            To już skandal!!!
            Cały dzień nie widziałem słońca.W południe musiałem ubrać polarek!!!
            W pokoju włączyłem ogrzewanie,a nie klimę.
            Biuro Podróży nie oddało mi za ten 1 dzień pieniędzy!!!.

community.webshots.com/user/scorpio1956100
            • derduch Re: To skandal!!! 04.01.06, 19:44
              Ja to miałem jeszcze gorzej!

1. Nikt mnie na plaże nie nosił!
              2. Plaża bez klimatyzacji!
              3. Rezydenta nie było na stałe w hotelu
              4. Obsługa i napisy nie polskie!
              5. Brak wieprzowiny na posiłki
              6. Brak polskich alkoholi
              7. Brak śledzi w sklepach
              8. Ja sobie jeszcze przypomne i do sądu podam!
            • amat1 Re: To skandal!!! 04.01.06, 19:48
              No to ja też reklamuje!
              Ani razu (a byłem już trzy)nie przeżyłem burzy piaskowej w Egipcie, ani sztormu (nawet malutkiego)na Morzu Czerwonym.
              A co!!! inni za te same pieniądze mogli mieć!!!!
              Do sądu ich...drani ;)))
              • salos1 Re: To skandal!!! 05.01.06, 17:24
                przejedz sie pociagiem transsyberyjskim, to moze przezyjesz wiecej przygod, z
                tego co wiem to nie jest strasznie drogo, odjazd chyba z Odessy. I bedziesz miec
                wszystko co zapragniesz, deszcze snieg, moze, jeziora, moze jakichs talibow lub
                czeczenow.. pozdr
                • magda.e SUPER 05.02.06, 21:38
                  Fajny tekst - powinni go przeczytać ci wszyscy, którzy tak psioczą na Egipt i hotele a nad polskim morzem zazwyczaj mieszkają na kwaterkach, w których jest wspólny kibel i przysznic dla kilku pokoi! Aha! Sami jeszcze musza te pokoje sprzątnąć i nie jest im źle a w Egipcie jak sprzątający nie wymiecie dokładnie spod łóżka lub nie doczyści lustra w łazience, to piszą, że hotel do d...y i obsługa również. Pozdrawiam wszystkich piszących, że Egipt to syf :)
                  • Gość: web Re: SUPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:44
                    - piasek parzył w stopy
                    - klimatyzacja nie działała jak siedzieliśmy na balkonie
                    - za szybko słońce kręci się, ytrzeba przestawiać leżaki
                    - recepcjonista jakiś głupi, nic nie rozumiał nawet jak mówiłem DRUKOWANYMI LITERAMI
                    • Gość: naniby Re: SUPER IP: *.inside.nice.com.pl / 217.153.111.* 08.02.06, 12:42
                      no nieeeee. Moi drodzy, ale chyba sami przyznacie, że NAJgorsze to te ich
                      uśmiechy Od rana do wieczora się do Ciebie szczerzą. I człowniek nie wie, jak
                      się zachować. Skurczy jakichś dostaje w twarzy. W mordę im dać, czy chłopaków z
                      bejsbolami skrzyknąć? Ja wiem, oni za to na pewno jakąś kasę mają! I to naszą
                      kasę. A dla nas - szkodliwego za to uśmiechanie to nie łaska?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka