Gość: Grzegorz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:45 Triada daje 35%, Itaka do 1600zł zniżki, czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Turysta Re: First Minute - czy warto? IP: *.toya.net.pl 03.01.06, 15:18 No ale nie napisałeś co za te 1600 zł otrzymujesz. Bo jeśli wyjazd z HB na tydzień, np do 3* hotelu, to dziękuję za takie first minute. Superokazje zdarzają się teraz na 2 tygodnie w cenie 1250zł za 2 tygodnie do 3*. Mnie np. to pasuje, bo Egipt zwiedzam, nie zaś przesiaduję w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 03.01.06, 15:41 1600zł żniżki na parę Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: First Minute - czy warto? 03.01.06, 15:53 Ale jakie terminy?Jakie hotele?I jakie przykładowe ceny wyjściowe do tych zniżek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebjot Re: First Minute - czy warto? IP: 195.8.101.* 03.01.06, 16:21 w Itace 1600 PLN od pary: zniżka za wykupienie wycieczki w określonym terminie do dowolnego hotelu i miejsca. Z tym, że w tej kwocie uwzględniono również cenę jednej z wycieczek fakultatywnych (zwykle jednej z tańszych. Tak było w zeszłym roku: ze zniżki 1200 od pary musieliśmy odliczyć cenę jednej z wycieczek tak, że faktycznie zniżka wyszła 900 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:10 Właśnie, brak informacji na stronach tych biur o co chodzi i jakich hoteli dotyczy. Biorąc pod uwagę, że ceny katalogowe potrafią być czasem nawet do 50% wyższe... W ub roku AlfaStar miała promocję -15% (dodatkowe -5% w AlfaStar można uzyskać przez człowieka o którym kiedyś pisałem), co dawało łącznie -20%. Skorzystałem i opłaciło się w sumie, aczkolwiek potem oferty last minute były bardzo zbliżone do tego co wykupiłem. Oceniam to tak, że warto było, bo mogłem zaklepać konkretny hotel, co nie często zdarza się w przypadku ofert last minute. Ogólnie nie straciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 03.01.06, 16:23 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina10 Re: First Minute - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:55 Korzystam z ofert First minute bo zależy mi na konkretnym terminie, często co do dnia(uzależniona jestem od ferii zimowych!).Jednak w tym roku wykupiłam Egipt po wyszukaniu konkretnego hotelu,porównując ceny wszystkich biur i co się okazuje. Teraz, 4 tygodnie przed moim wylotem są wolne terminy i ceny atrakcyjniejsze.Nie są to pieniądze, za które trzeba rwać sobie włosy z głowy, ale przy 3 osobach to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: androl Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:42 Ja czekam na first minut triady ,mają najlepsze ceny i adekwatny serwis ,mi to odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: First Minute - czy warto? 04.01.06, 20:30 Fajnie nicki zmieniasz na różnych forach, a nie lepiej żeby ta pseudo firma uczciwie reklame wykupiła w portalu? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 08:41 NIE WARTO!!! First Minute w Triadzie obejmuje zwykle wycieczki do konca maja. Znam to biuro na wylot i zawsze kupuje wycieczki tak 1 miesiac przed wyjazdem, wtedy sa najnizsze ceny. Czasem sporo nizsze niz na First. moje GG 8888666 Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik04 Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 09:06 To prawda, że z Triady niem opłaca się kupować first, bo ceny z gazetek promocyjnych są dużo niższe. Ja czekam na gazetkę na marzeć, lub kwiecień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:49 ani triady, ani itaki nie warto:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 05.01.06, 17:05 A Scan Holiday? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:01 w styczniu bardzo warto. a najlepiej idź do dobrego agenta, niech porówna ceny i hotele z róznych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 18:08 O właśnie! Święte słowa! Uczciwy agent to 2/3 sukcesu, reszta to fart i własne oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: First Minute - czy warto? IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:29 Z ta Itaka to bym nie byla taka pewna ze nie warto. Ja specjalnie spisalam sobie ceny na Rodos jakie byly w lipcu -czyli last minute. Teraz moge sobie porownac ceny First minute. Niewiele ale jednak wychodzi troche taniej. No i wycieczka gratis, fakt ze zazwyczja ta najtansza... chociaz to tez rownie bywa, zalezy co kogo interesuje. Z drugiej strony rok temu kupilam wlasnie w Itace w First Minute oferte i potem lasty byly w zblizonej cenie... a super lasty juz w ogole taniej. Bez wycieczki. No i teraz masz mozliwosc wyboru hotelu jaki chcesz w lastach to moze byc roznie. Dobry agent to 2/3 sukcesu, swiete slowa...tylko gdzie takiego znalezc??? pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 23:41 Gość portalu: Maraska napisał(a): > Dobry agent to 2/3 sukcesu, swiete slowa...tylko gdzie takiego znalezc??? Na Żoliborzu w Warszawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:48 w każdym mieście się znajdzie. wystarczy sie rozejrzeć. Nie liczyć na targowanie, a na rzetelną informację. Ona jest cenniejsza, niz te pare utargowanych groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 17:59 Rok temu w styczniu wykupiłam w Triadzie rejs na 5 maja za 1299 zł. Nie żałuję. Śledziłam później gazetki z Wyborczej i takiej ceny już nie było. Z gazetek rejs kosztuje 1445 zł (np ta przed świętami) a to już różnica która można dopłacić do wybranego hotelu. W tym roku chcę się wybrać z nimi do Jordanii i Syrii ale poczekam aż wrócą pierwsze grupy. W tym czasie podelektuje się Turcją:))) Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 19:19 Widze ze program Egipt z Syria i Jordania bedzie w tym roku Hitem Triady.Tez sie tam wybieram.Tylko bedzie problem z wjazdem do Syrii dla osob ktore byly w Izraelu.Na razie sytuacja jest taka ze Triada wyslala do Syrii swojego agenta ktory negocjuje mozliwosc wjazdu dla takich osob.Poczekamy, zobaczymy-jak nie, to czeka mnie wymiana paszportu... Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 19:57 Ja nie byłam jeszcze w Izraelu także nie mam problemu. Miałam w planach na maj ale myśle, że Syria z Jordanią będzie lepsza. Do Izraela jest jeszcze czas. Bierzesz Syrię juz teraz z first minute? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 21:17 Czy lepsza? nie wiem.To trudno porownywac.Na pewno rownie ciekawa i fascynujaca.Oczywiscie nie biore first minute bo miesiac przed wyjazdem kupie ten program sporo taniej.Mam na mysli miesiace lipiec-sierpien, wtedy ceny do Egiptu i "okolic" sa najnizsze.I wbrew pozorom to nejlepszy czas na zwiedzanie i wypoczynek. Moje GG 8888666 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angol Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 11:24 Trzeba uważać chyba bo juz wczioraj na impreze syria jordania w maju na 2 terminy nie było miejsc.Ja kupiłem pierwszy wolny czyli 19.05.W biurze było zatrzesienie ludzi wiec z tymi miejscami moze być róznie Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: First Minute - czy warto? 07.01.06, 12:23 Angol, niecierpliwie czekam na relacje z tej imprezy. No i może jakieś zdjęcia z Damaszku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:19 no i dlatego ja Syrię z Jordanią wykupiłam już wczoraj.. nie mam zamiaru ryzykować braku terminu, a tym bardziej pozostać z dobrą ceną ale na hotele traf.. nigdy! a tak, jadę znowu do ulubionego Holiday Inn i mam święty spokój. dali nam 25% rabatu, czyli max na 7+7 i dodatek dla stałego klienta. nie lubię wykupywania takich wyjazdów w ostatniej chwili. jeśli chodzi o first minute w zeszłym roku, to trzeba wziąć pod uwagę fakt, iż to, co w styczniu kosztowało np. 3000,- w sierpniu mogło być o połowę tańsze choćby z powodu zamachów w Sharm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: First Minute - czy warto? IP: *.interpc.pl 07.01.06, 13:23 Widzialam w dzisiejszej gazetce ze jak sie wykupi pobyt do 13stycznia to Egipt+Syria+Jordania kosztuje nawet od 1699.Zastanawiam sie nad tym bo cena fajna,a planuje tez w tym roku Egipt na wlasna reke wiec pieniazki trzeba oszczedzac..Widze,ze to faktycznie bedzie hit tego roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella19 Re: First Minute - czy warto? IP: *.interpc.pl 07.01.06, 14:23 Czy orientuje sie ktos czy wycieczka Egipt-Syria-Jordania jest dostepna dopiero od 25.04 czy jest tez moze np w ofercie zimowej?Interesuje mnie marzec/poczatek kwietnia.Mam tylko katalog na lato a do biura juz nie zadzwonie bo podejrzewam ze w sobote jest czynne do 14.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:51 pierwsze wyloty sa pod koniec kwietnia, raczej nie bedzie wczesniejszych terminow. ja za swoj wyjazd na poczatku sierpnia z pobytem w Holiday Inn Amphoras 4* zaplacilam 2.843,- w tym 80,- Okazu, za osobe w dwojce, ze wszystkimi oplatami i ubezpieczeniem; warto dodac, ze obiadokolacje sa nie tylko na pobycie ale i takze w trakcie objazdu, co daje nam juz minimum 350,- oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 07.01.06, 20:06 Zamachy nie mialy na to zadnego wplywu...Program Egipt-Izrael wykupilem na przelomie czerwca i lipca /czyli sporo przed zamachami/ za mniejsza kwote niz w First Minute.I w tym roku tez tak bedzie.A brak miejsc raczej nie grozi...To tylko taki chwyt marketingowy biura na ktory daje sie zlapac wiele osob.Co do hotelu to wybieram 4**** Traf, w koncu nie wszystko trzeba wiedziec przed wylotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:48 ja zdecydowanie jestem przeciwko Trafowi.. nie lubie takich niespodzianek i lubie wiedziec, jakie warunki mnie czekaja na miejscu.. w koncu to ma byc odpoczynek.. ale jak kto lubi.. a uwierz mi, ze robiac rezerwacje w zeszlym roku, 3 dnia od wydania katlogu, juz nie bylo miejsc w 5* hotelu (nie pamietam nazwy) a w Holiday'u wykupilysmy ostatni pokoj.. moze i cos sie tam zwolnilo miedzy styczniem a sierpniem.. ale w tym roku to juz na pewno nie bralabym Trafu, chcac miec 100% pewnosci, ze bede w Holiday'u, to super hotel. Odpowiedz Link Zgłoś