Dodaj do ulubionych

First Minute - czy warto?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:45
Triada daje 35%, Itaka do 1600zł zniżki, czy warto?
Obserwuj wątek
    • Gość: Turysta Re: First Minute - czy warto? IP: *.toya.net.pl 03.01.06, 15:18
      No ale nie napisałeś co za te 1600 zł otrzymujesz.
      Bo jeśli wyjazd z HB na tydzień, np do 3* hotelu, to dziękuję za takie first
      minute.

Superokazje zdarzają się teraz na 2 tygodnie w cenie 1250zł za 2 tygodnie do 3*.
      Mnie np. to pasuje, bo Egipt zwiedzam, nie zaś przesiaduję w hotelu.
      • Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 03.01.06, 15:41
        1600zł żniżki na parę
        • cairo7 Re: First Minute - czy warto? 03.01.06, 15:53
          Ale jakie terminy?Jakie hotele?I jakie przykładowe ceny wyjściowe do tych
          zniżek???
          • Gość: rebjot Re: First Minute - czy warto? IP: 195.8.101.* 03.01.06, 16:21
            w Itace 1600 PLN od pary: zniżka za wykupienie wycieczki w określonym terminie
            do dowolnego hotelu i miejsca. Z tym, że w tej kwocie uwzględniono również cenę
            jednej z wycieczek fakultatywnych (zwykle jednej z tańszych. Tak było w zeszłym
            roku: ze zniżki 1200 od pary musieliśmy odliczyć cenę jednej z wycieczek tak,
            że faktycznie zniżka wyszła 900 PLN.
    • Gość: Stiwi Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:10
      Właśnie, brak informacji na stronach tych biur o co chodzi i jakich hoteli
      dotyczy. Biorąc pod uwagę, że ceny katalogowe potrafią być czasem nawet do 50%
      wyższe... W ub roku AlfaStar miała promocję -15% (dodatkowe -5% w AlfaStar
      można uzyskać przez człowieka o którym kiedyś pisałem), co dawało łącznie -20%.
      Skorzystałem i opłaciło się w sumie, aczkolwiek potem oferty last minute były
      bardzo zbliżone do tego co wykupiłem. Oceniam to tak, że warto było, bo mogłem
      zaklepać konkretny hotel, co nie często zdarza się w przypadku ofert last
      minute. Ogólnie nie straciłem.
      • Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 03.01.06, 16:23
        Dzięki
        • Gość: nina10 Re: First Minute - czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:55
          Korzystam z ofert First minute bo zależy mi na konkretnym terminie, często co
          do dnia(uzależniona jestem od ferii zimowych!).Jednak w tym roku wykupiłam
          Egipt po wyszukaniu konkretnego hotelu,porównując ceny wszystkich biur i co
          się okazuje. Teraz, 4 tygodnie przed moim wylotem są wolne terminy i ceny
          atrakcyjniejsze.Nie są to pieniądze, za które trzeba rwać sobie włosy z głowy,
          ale przy 3 osobach to coś.
          • Gość: androl Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 19:42
            Ja czekam na first minut triady ,mają najlepsze ceny i adekwatny serwis ,mi to
            odpowiada
            • derduch Re: First Minute - czy warto? 04.01.06, 20:30
              Fajnie nicki zmieniasz na różnych forach, a nie lepiej żeby ta pseudo firma
              uczciwie reklame wykupiła w portalu?
    • mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 08:41
      NIE WARTO!!! First Minute w Triadzie obejmuje zwykle wycieczki do konca maja.
      Znam to biuro na wylot i zawsze kupuje wycieczki tak 1 miesiac przed wyjazdem,
      wtedy sa najnizsze ceny. Czasem sporo nizsze niz na First.

moje GG 8888666
      • podroznik04 Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 09:06
        To prawda, że z Triady niem opłaca się kupować first, bo ceny z gazetek
        promocyjnych są dużo niższe. Ja czekam na gazetkę na marzeć, lub kwiecień.
        • Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:49
          ani triady, ani itaki nie warto:)))))))))))
          • Gość: Grzegorz Re: First Minute - czy warto? IP: *.telpol.net.pl 05.01.06, 17:05
            A Scan Holiday?
            • Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 18:01
              w styczniu bardzo warto.

a najlepiej idź do dobrego agenta, niech porówna ceny i hotele z róznych biur.
              • derduch Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 18:08
                O właśnie! Święte słowa! Uczciwy agent to 2/3 sukcesu, reszta to fart i własne
                oczekiwania.
                • Gość: Maraska Re: First Minute - czy warto? IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:29
                  Z ta Itaka to bym nie byla taka pewna ze nie warto. Ja specjalnie spisalam sobie
                  ceny na Rodos jakie byly w lipcu -czyli last minute. Teraz moge sobie porownac
                  ceny First minute. Niewiele ale jednak wychodzi troche taniej. No i wycieczka
                  gratis, fakt ze zazwyczja ta najtansza... chociaz to tez rownie bywa, zalezy co
                  kogo interesuje.
                  Z drugiej strony rok temu kupilam wlasnie w Itace w First Minute oferte i potem
                  lasty byly w zblizonej cenie... a super lasty juz w ogole taniej. Bez wycieczki.
                  No i teraz masz mozliwosc wyboru hotelu jaki chcesz w lastach to moze byc roznie.
                  Dobry agent to 2/3 sukcesu, swiete slowa...tylko gdzie takiego znalezc???
                  pozdrawiam
                  Maraska
                  • derduch Re: First Minute - czy warto? 05.01.06, 23:41
                    Gość portalu: Maraska napisał(a):

> Dobry agent to 2/3 sukcesu, swiete slowa...tylko gdzie takiego znalezc???

Na Żoliborzu w Warszawie :-)
                    • Gość: web Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:48
                      w każdym mieście się znajdzie.
                      wystarczy sie rozejrzeć. Nie liczyć na targowanie, a na rzetelną informację.
                      Ona jest cenniejsza, niz te pare utargowanych groszy.
                      • pariss1 Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 17:59
                        Rok temu w styczniu wykupiłam w Triadzie rejs na 5 maja za 1299 zł. Nie żałuję.
                        Śledziłam później gazetki z Wyborczej i takiej ceny już nie było. Z gazetek
                        rejs kosztuje 1445 zł (np ta przed świętami) a to już różnica która można
                        dopłacić do wybranego hotelu.
                        W tym roku chcę się wybrać z nimi do Jordanii i Syrii ale poczekam aż wrócą
                        pierwsze grupy. W tym czasie podelektuje się Turcją:))) Pozdrówka
                        • mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 19:19
                          Widze ze program Egipt z Syria i Jordania bedzie w tym roku Hitem Triady.Tez sie
                          tam wybieram.Tylko bedzie problem z wjazdem do Syrii dla osob ktore byly w
                          Izraelu.Na razie sytuacja jest taka ze Triada wyslala do Syrii swojego agenta
                          ktory negocjuje mozliwosc wjazdu dla takich osob.Poczekamy, zobaczymy-jak nie,
                          to czeka mnie wymiana paszportu...
                          • pariss1 Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 19:57
                            Ja nie byłam jeszcze w Izraelu także nie mam problemu. Miałam w planach na maj
                            ale myśle, że Syria z Jordanią będzie lepsza. Do Izraela jest jeszcze czas.
                            Bierzesz Syrię juz teraz z first minute?
                            • mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 06.01.06, 21:17
                              Czy lepsza? nie wiem.To trudno porownywac.Na pewno rownie ciekawa i
                              fascynujaca.Oczywiscie nie biore first minute bo miesiac przed wyjazdem kupie
                              ten program sporo taniej.Mam na mysli miesiace lipiec-sierpien, wtedy ceny do
                              Egiptu i "okolic" sa najnizsze.I wbrew pozorom to nejlepszy czas na zwiedzanie i
                              wypoczynek.

Moje GG 8888666
                              • Gość: angol Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 11:24
                                Trzeba uważać chyba bo juz wczioraj na impreze syria jordania w maju na 2
                                terminy nie było miejsc.Ja kupiłem pierwszy wolny czyli 19.05.W biurze było
                                zatrzesienie ludzi wiec z tymi miejscami moze być róznie
                                • pariss1 Re: First Minute - czy warto? 07.01.06, 12:23
                                  Angol, niecierpliwie czekam na relacje z tej imprezy. No i może jakieś zdjęcia
                                  z Damaszku:))
                                  • Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:19
                                    no i dlatego ja Syrię z Jordanią wykupiłam już wczoraj.. nie mam zamiaru
                                    ryzykować braku terminu, a tym bardziej pozostać z dobrą ceną ale na hotele
                                    traf.. nigdy! a tak, jadę znowu do ulubionego Holiday Inn i mam święty spokój.
                                    dali nam 25% rabatu, czyli max na 7+7 i dodatek dla stałego klienta. nie lubię
                                    wykupywania takich wyjazdów w ostatniej chwili.
                                    jeśli chodzi o first minute w zeszłym roku, to trzeba wziąć pod uwagę fakt, iż
                                    to, co w styczniu kosztowało np. 3000,- w sierpniu mogło być o połowę tańsze
                                    choćby z powodu zamachów w Sharm..
                                    • Gość: ella19 Re: First Minute - czy warto? IP: *.interpc.pl 07.01.06, 13:23
                                      Widzialam w dzisiejszej gazetce ze jak sie wykupi pobyt do 13stycznia to
                                      Egipt+Syria+Jordania kosztuje nawet od 1699.Zastanawiam sie nad tym bo cena
                                      fajna,a planuje tez w tym roku Egipt na wlasna reke wiec pieniazki trzeba
                                      oszczedzac..Widze,ze to faktycznie bedzie hit tego roku:)
                                      • Gość: ella19 Re: First Minute - czy warto? IP: *.interpc.pl 07.01.06, 14:23
                                        Czy orientuje sie ktos czy wycieczka Egipt-Syria-Jordania jest dostepna dopiero
                                        od 25.04 czy jest tez moze np w ofercie zimowej?Interesuje mnie marzec/poczatek
                                        kwietnia.Mam tylko katalog na lato a do biura juz nie zadzwonie bo podejrzewam
                                        ze w sobote jest czynne do 14..
                                        • Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:51
                                          pierwsze wyloty sa pod koniec kwietnia, raczej nie bedzie wczesniejszych
                                          terminow. ja za swoj wyjazd na poczatku sierpnia z pobytem w Holiday Inn
                                          Amphoras 4* zaplacilam 2.843,- w tym 80,- Okazu, za osobe w dwojce, ze
                                          wszystkimi oplatami i ubezpieczeniem; warto dodac, ze obiadokolacje sa nie
                                          tylko na pobycie ale i takze w trakcie objazdu, co daje nam juz minimum 350,-
                                          oszczednosci.
                                    • mariuszgr Re: First Minute - czy warto? 07.01.06, 20:06
                                      Zamachy nie mialy na to zadnego wplywu...Program Egipt-Izrael wykupilem na
                                      przelomie czerwca i lipca /czyli sporo przed zamachami/ za mniejsza kwote niz w
                                      First Minute.I w tym roku tez tak bedzie.A brak miejsc raczej nie grozi...To
                                      tylko taki chwyt marketingowy biura na ktory daje sie zlapac wiele osob.Co do
                                      hotelu to wybieram 4**** Traf, w koncu nie wszystko trzeba wiedziec przed wylotem.
                                      • Gość: annie2003 Re: First Minute - czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:48
                                        ja zdecydowanie jestem przeciwko Trafowi.. nie lubie takich niespodzianek i
                                        lubie wiedziec, jakie warunki mnie czekaja na miejscu.. w koncu to ma byc
                                        odpoczynek.. ale jak kto lubi.. a uwierz mi, ze robiac rezerwacje w zeszlym
                                        roku, 3 dnia od wydania katlogu, juz nie bylo miejsc w 5* hotelu (nie pamietam
                                        nazwy) a w Holiday'u wykupilysmy ostatni pokoj.. moze i cos sie tam zwolnilo
                                        miedzy styczniem a sierpniem.. ale w tym roku to juz na pewno nie bralabym
                                        Trafu, chcac miec 100% pewnosci, ze bede w Holiday'u, to super hotel.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka