Dodaj do ulubionych

Egipt z Rainbow Tous

14.01.06, 11:23
czy ktos z forumowiczow byl z nimi w Hurghadzie? Jak piloci i ogolnie
przebieg wyjazdu z nimi oceniacie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ekoss Re: Egipt z Rainbow Tous IP: *.chello.pl 15.01.06, 16:28
      Byłam z nimi w ub.r. na objazdówce z rejsem po Nilu-program ciekawy realizacja
      dobra,wróciliśmy zadowoleni i wspominamy do dziś bardzo dobrze.W tym roku też
      planujemy z nimi objazdówkę ale do Grecji
      • ben07 Re: Egipt z Rainbow Tous 15.01.06, 18:38
        Do ekkosa - Poszukuję wszystkich informacji na temat tego obazdu z Rainbow
        Tours - Wzdłuż Nilu. Zwłaszcza interesują mnie informacje na temat:
        - jakim statkiem płynie się po Nilu? Jaki był standard?
        - jaki są warunki są w hotelu Mayorca w Kairze?
        - czy można zobaczyć Abydos i Denderę?
        - jacy są przewodnicy?
        - jak z realizacją programu czy udało się wszystko zrealizować?
        Pozdrawiam
        • Gość: ekoss Re: Egipt z Rainbow Tous IP: *.chello.pl 16.01.06, 20:21
          Program realizowany w całosci wg.opisu.Do dendery i Abydos wyjazd nie odbył się
          bo brakowało chetnych-cena!Było za to sporo propozycji fakultatywnych
          pozakatalogowych,np.zwidzanie Doliny Królowych i wioskimrobotnikow oraz
          Rammeseum-podobno wycieczka ta jest zalezna od godziny odpłyniecia statku-
          ponieważ nasz odpływał koło 11 więc rano moglismy pojechac na tę wycieczkę.W
          Asuanie była wioska nubijska bodjże za 10$,w Kairze dodatkowo Kair by night
          stateczkiem,zwiedzanie pałacyku cesarzowej Eugenii i cos jeszcze.Wszystkie te
          eskapady od 5 do 15 $Niestety na niektóre nie było chętnych.
          Statek mielismy super Miss Universe-kajuty zbalkonikami,2 baseny 1 płytszy
          zrobiony na jaccuzi,obsługa sprawna,jedzenie bardzo dobre.
          W Kairze hotel słaby,jedzenie w porównaniu z Empire w Hurghadzie i
          statkiem'cieniutkie.W niektórych pokojach szwankowała klimatyzacja mimo,że
          pilotka pilnowała spraw.Ale 3 dni da sie przeżyć tym bardziej,że w hotelu
          spędzlismy mało czsu.Jest też daleko do centrum,mieści się on w Ghizie.
          • ben07 Re: Egipt z Rainbow Tous 17.01.06, 09:58
            Eksoss - Dzieki za informacje. Jeżeli mozesz to napisz jeszcze kto był
            przewodnikiem na rejsie i w Kairze? Podobno są to rózne osoby. Jak oceniasz ich
            prace?
            Czy w czasie pobytu w Kairze jest szansa na wyjazd do Dachszur (to podobno 5 km
            od Sakkary)żeby zobaczyć czerwoną piramidę i piramidę łamaną wziesioną przez
            faraona Snefru.
            Napisz też jakie masz swoje uwagi pomocne w tym wyjeżdzie.Jak wygląda podróż
            pociągiem z Asuanu do Kairu? Na tym forum czytałem że mozna załatwić sobie
            podróż w wagonie sypialnym - kuszteki ale jest duża dopłata do biletu (50$),
            czy coś wiesz na ten temat.

Pozdrawiam
            Ben

Wybieram się na tę wyprawę z Rainbow Tours 28 kwietnia
            • Gość: ekoss Re: Egipt z Rainbow Tous IP: *.chello.pl 17.01.06, 17:46
              Na całej wyprawie przewodnikiem głównym była p.Beata,młodaosoba sympatyczna i
              ogólnie w porządku.Na statku sttystował jej przewodnik egipski i rzeczywiście
              była to tylko obecnośc bo w wypadku jakis konfliktów i tak musiała
              wszystkozałatwiac Beata.W kairze przejmuje grupę Polka od lat mieszkająca w
              Kairze p.Jola-tez byliśmy zadowolwni.Nie było możliwości zwiedzania innych
              piramid.Chyba,że może prywatnie taksówką-czas na to się znajdzie.Pilotki
              zorientowane w tamtych realiach na pewno doradzą.
              Podróż do Kairu pociągiem nie była zbyt męcząca-mieliśmy szerokie(naprawdę!)
              rozkładające się fotele.Problemem było zimno powodowane przez klimatyzację i
              biegające patrole w mundurach i po cywilnemu ze spluwami w rękach albi
              nieudolnie schowanymi za paskiem-lokalna egzotykaw2 ramach ochrony turystów.
              O kuszetkach nic niewiem,ale czytałam też na forach,że chyba ich nie ma a może
              są w wybranych pociagach.Nam takiej możliwości nie przedstawiono.Ważne!Przed
              odjazdem sprawdzaliśmy funkcjonowanie siedzeń i pilotka od razu ściągała
              obsługę do naprawy istła pilnując czy wszystko jest OK
              • ben07 Re: Egipt z Rainbow Tous 18.01.06, 08:51
                Dzięki Eksoss za informacje. Dam znać po wyjeżdzie jak był. Pozdrawiam
                Ben
                • Gość: ekoss Re: Egipt z Rainbow Tous IP: *.chello.pl 18.01.06, 20:05
                  Zapomniałam dodać że byłam w sierpniu i największym problemem były upały i
                  konieczność zaopatrywania sie w hektolitry wody-w kietniu będzie na pewno
                  sympatyczniej.Miłych wrażeń!
                  • ben07 Re: Egipt z Rainbow Tous 20.01.06, 09:39
                    Może jeszcze ktoś był na tym objeździe z Rainbow Tours?
                    • Gość: Kar Re: Egipt z Rainbow Tous IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 13:14
                      Ja byłam i było super:)Faktycznie wszystko było w porządku i dograne. Jeśli
                      chodzi o statek to nam się akurat trafił 5* zamiast 4* (nie pamiętam dlaczego
                      ale dopłacać nie kazali :)). Program napięty ale ciekawy. Beatka strasznie miła
                      i naprawde pomocna. Co do pani Joli (w Kairze) to radze uważać- kantuje na
                      każdym kroku!!! W hotelu w Kairze (my mieliśmy akurat pokój całkiem niezły)w
                      sumie tylko śpisz, albo i nie jeśli lubisz nocne spacery:)W Hurghada polecam
                      hotel Magawish- codzienne zajęcia sportowe przez cały dzień a wieczorami
                      animacje- nudzić się nie da. Jeśli nie masz ochoty na sport to następnym atutem
                      hotelu jest zieleń (naprawdę!!!) i szeroka, bodajże 2km plaża dzięki której nie
                      wchodzisz nikomu z leżakiem na głowę:) Polecam gorąco
                      • ben07 Re: Egipt z Rainbow Tous - do Kar 29.01.06, 15:11
                        Może napiszesz cos więcej o tym wyjeździe? Szczególnie interesują mnie takie
                        informacje jak:
                        - jakie miejsca udało się zwiedzić, czy odbył się wyjazd do Abydos i Dendery,
                        - jak nazywał się statek na rejsie i jakie były warunki,
                        - jak było w pociagu Asuan - Luksor,
                        - czy w trakcie pobytu w Kairze była mozliwośc wyjazdu do Dachszur (piramida
                        łamana i różowa),
                        - jakie dodatkowe fakultety i z ile były oferowane w trakcie wyjazdu
                        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka