IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 16:51
wybieramy się z dziewczyną do egiptu. wybraliśmy hurghadę. chcemy odpocząć
trochę ponurkować. czy poza tym jest coś wartego obejrzenia w okolicy?? proszę
podzielcie się wrażeniami czy to miejsce jest rzeczywiście interesujące czy
tylko zmanierowani turyści...............
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • dlaczegodlatego Re: Hurghada 19.01.06, 17:25
      Zupełnie nieinteresujące. Darujcie sobie. I mnóstwo zmanierowanych turystów. I
      nikt na tym forum nigdy przenigdy niczego o nim nie napisał. Zupełnie.
      • Gość: ella19 Re: Hurghada IP: *.interpc.pl 19.01.06, 18:23
        Odpowiem troche mniej ironicznie niz 'dlaczegodlatego'.Poszukaj troche w
        archiwum,duzo bylo takich watkow.Ja osobiscie Hurghade uwielbiam,sama w sobie
        ma niesamowity klimat..Wieczory mozecie spedzic w typowo arabskich knajpkach,w
        ktorych siedzi sie na ziemi i pali szisze..Co konkretnie warto zwiedzic w
        Hurghadzie to niestety nie wiem,ale moze cos znajdziesz w archiwum.
        • Gość: mich.z Re: Hurghada IP: *.promax.media.pl 20.01.06, 10:03
          jak działa szisza? czy to jest jakiś odurzacz, czy tylko dymek jak w
          papierosie...........;)
      • amon-re Re: Hurghada 19.01.06, 23:47
        dlaczegodlatego napisał:

> Zupełnie nieinteresujące. Darujcie sobie. I mnóstwo zmanierowanych turystów.
        Tak powiedziałbym ja. \
        Natomiast moja żona jest zafascynowana Hurghadą i jej klimatem. Dwa rózne
        bieguny, prawda ?

Nie wiem czy będzie dla Was interesujące bo Was nie znam. Nawet gdyby nie było
        pojedźcie, wyskoczcie do Luxoru na 2 dni, może gdzieś znajdziecie Wasz Egipt ;-)

Amonek
    • andro1 Re: Hurghada 20.01.06, 10:57
      Zerknij na stronę www.hurghada.pl jest sporo informacji.
      • andro1 Re: Hurghada 20.01.06, 11:02
        I jeszcze jedno www.egipska-sahara.pl
        • Gość: Karatka Re: Hurghada IP: *.wzserwis.pl 20.01.06, 14:39
          Dzięki za usuniecie mojej wypowiedzi...niech żyje cenzura!Ponawiam...
          Jeśli chodzi o miejscowe biura to polecam Kay, zawsze będąc w Egipcie korzystam
          z ich usług i jak na razie jestem bardzo zadowolona!Namiary: e-mail -
          hurgada_d_i@yahoo.com, str. internetowa:www.egipt-hurghada-wycieczki.pl lub
          przez sms-sa:+20127626792...biuro prowadzi Egipcjanin płynnie mowiący po polsku
          więc nie ma problemu z dogadaniem się:-)Wystarczy wysłac sms-sa z nazwą hotelu
          i godziną spotkania a Tarek, właściciel biura zjawi sie i obgadacie sobie
          szczegoły ewentualnych wycieczek...jak się np. nie spodoba to po prostu
          dziękujesz i po sprawie!
          Ze swojej strony polecam - mi osobiście biuro to bardzo pasuje!
          • laks Re: Hurghada 20.01.06, 16:04
            Zgadzam sie z wypowiedziami niektorych ze w Hurhadzie to za wiele nie
            zobaczycie. Wasze wakacje zaleza w duzej mierze od tego w jakim hotelu
            zamerzacie mieszkac.
            W samym miescie Hurgada jest bardzo brudno i halasliwie, a dziewczyna niech
            lepiej nie wychodzi bez Ciebie (po co ryzykowac!).
            Ja bylam w resorcie 17 km za Hurgada ale oczywiscie odwiedzalismy miasteczko i
            jak dla mnie to gdyby nie hotel to nigdy bym tam nie wrocila. Ale co do
            nurkowania to wysmienite miejsce. Jade tam w Maju wlasnie na nurkowanie.
            Nurkuje ze swietna firma (polska), sa bardzo slowni i niedrodzy. A jak ktos nie
            odwarzy sie nurkowac to placi tylko za jedzenie a za nieudane nurkowanie nie.
            (wiec mysle ze bardzo uczciwie)
            co do zwiedzania to oczywiscie PIRAMIDY i klady (za zaje....) Ja osobiscie
            Luxor bym sobie odpuscila, ale moze dlatego ze dla mnie nie maja wiekszego
            znaczenia wystajace skalki. Ale klimiat jest, wiec zalezy od Was.

Zycze przyjemniego wypoczynku.
            • Gość: cartak Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:09
              leks napisała:
              Luxor bym sobie odpuscila, ale moze dlatego ze dla mnie nie maja wiekszego
              > znaczenia wystajace skalki. Ale klimiat jest, wiec zalezy od Was.
              Skoro masz takie podejscie do sprawy to Ci szczerze współczuje!!!Jeżeli Luxor to
              dla Ciebie strata czasu to żal mi Cie no ale każdy ma swoje zdanie!!!Dla mnie to
              właśnie Luxor jest perełką Egiptu, to niesamowite miasto od którego tak naprawdę
              wszystko się zaczeło - a i sama podróż do Luxoru jest super - jedziesz wzdłuż
              rozlewisk Nilu, mijasz "prawdziwe" wioski egipskie no i sam karnak...tam czuć
              klimat Egiptu...
              A co do biura to również polecam Kay, miło wspominam wyjazdy z nimi,sąbardzo
              rzeczowi i nastawieni na pomoc turyscie(nie koniecznie tylko w pozbyciu się
              pieniędzy).
              • amon-re Re: Hurghada 21.01.06, 16:18
                Gość portalu: cartak napisał(a):

> Skoro masz takie podejscie do sprawy to Ci szczerze współczuje!!!Jeżeli Luxor
                Niektórzy naprawdę jadą po to żeby poleżeć w cieple na plaży. Osobiście znam
                taką grupkę która przez tydzień nie wyszła ani razu z hotelu. Przepraszam raz
                ich wywieźli na snurkowanie. Ludzie są różni, nie potępiajmy ich za to że mają
                inne zainteresowania lub inną wrażliwość niż my.

Pozdrawiam :-)
              • saka48 Re: Hurghada 21.01.06, 21:50
                Boże
                Luksor bym odpuściła-Zwiedzaj Dąbrowe Górniczą
    • Gość: Janka Re: Hurghada IP: *.chello.pl 21.01.06, 16:47
      W samej Hurghadzie polecem zobaczyć stare miasto /old city/ ze starym bazarem
      oraz b. biednymi domami w tym również b. biedny meczet. Dla równowani proponuję
      zobaczyć nową dzielnicę /jadąc do starego miasta przejeźdza sie przez nią/ z
      pięknym, dużym białem meczetem. Jak będziecie mieli szczęście to wpuszczą Was
      do środka, można dokładnie obejżeć a nawet filmować a wszysto za niewielką
      opłatą. Polecam piramidy w Gizi, Luxsor, rejs po Nilu. Ale jadac tam należy
      zwrócić uwagę na pogodę. Ja byłam w maju 2005r. W Gizie było wówcza ponad 30C a
      Luxsorze ponad 45 C. Na zwiedzanie 45 C to prawie obłęd. Pozdrawiam
    • Gość: Tadek Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:41
      Egipt to kicha.zwiedziłem Dużo krajów w tym pól Azji.Egipt to tylko
      pogoda,luxor i Kair i przede wszystkim rafy.trzeba tam raz być Więcej napewno
      nie pojadę.Przekonasz się że zamiast dużo historii pokażą Ci głupawe fabryki
      alabastru,papirusu i perfumerie-oczywiście namawiając na zakupy.Stary Egipt to
      syf śmieci pozatym dyktatura budowana od 27lat.Piramidy -kupa złodziei i
      naganiaczy.Policjant goni pieszo złodzieja na wielbłądzie i rzuca w niego
      kamieniami.stara cywilizacja wyginęła.Muzeum Kairskie a szczególnie skarby
      Tutenchamona to najlepsze co polecam.Polecam choćby Chorwacje,lepsza niż
      Egipt,nie mówiąc o Tajlandii.Za to Japonia to też kicha.
      • Gość: Staszek Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:29
        Każdy ma swoje zdanie i swój gust ale muszę Ci powiedzieć, że twój jest
        wyjatkowo wypaczony i jak się domyślam zmanierowany...
        • Gość: Tadek Re: Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:19
          Piękne miejsce to takie gdzie chciałbym mieć swój domek wakacyjny.Tam na pewno
          nie.Wiśniewski np ma w Tajlandii a Zlatan Ibracimowic i Beckham na wyspach W
          Emiratach.W Egipcie na Safandze ma tylko Omar sharif,ale nie z patriotyzmu
          tylko chroniL się tam przed wendettą po romansie z pewną włoszką.Ja nie jestem
          zmanierowany,nie jestem z cukru,Ale wolę za niewiele większe pieniądze
          tajlandie ,ale również Turcję .Atmosfera istambułu jest dużo lepsza niż
          Hurghady.
          • saka48 Re: Hurghada 21.01.06, 21:41
            Porównując Hurgade i Istambuł trzeba być chorym tak jak chory jest Tadek
        • saka48 Re: Hurghada 21.01.06, 21:43
          Chorwacja a Egipt-chore
          Tadek grzeszy
    • Gość: ind Re: Hurghada IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.06, 22:19
      tadkom i blondynom wsęp wzbroniony!!!!
    • Gość: opt Re: Hurghada IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 21.01.06, 22:22
      Jak już Hurghada to zwiedzić wszystko co się da (Asuan,Luksor,Kair) i
      wypocząć,i w ten rejon nie wracać,bo jeszcze tyle pięknych miejsc na świecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka