aawk 27.02.06, 15:55 Proszę podajcie hotele luksusowe 5* z piękną rafa na swojej plaży...dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100krocia Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 27.02.06, 17:29 Hilton Waterfalls Resort w Sharm El Sheikh. Płycizna jakieś 20 m i urwanie - sciana z rafą :) Kilka zdjęć w galerii na: www.sharm.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 27.02.06, 18:54 Pyramisa w Shark's Bay, Sharm. A więcej poczytaj w stosownym dziale Hotele ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexa Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:32 pyramisa moze i ma 5* ale luxusowym to go nazwac raczej nie mozna:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 27.02.06, 19:39 Wiadome, ze gwiazdka gwiazdce nierówna ( szczególnie w Egipcie ) ale w budynku głównym nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 27.02.06, 23:28 Hilton Sharks Bay, najnowszy Hilton w Sharmie, ale niestety niezwykle rzadko dostepny w polskich ofertach. Rafa przepiekna, warunki doskonale, piekne baseny, swietne zarcie, opieka dla dzieci, klub nocny, plaza niewielka ale kto by lezal na plazy jak pare metrow dalej zaczyna sie niezwykly swiat :) Calkiem niezly, choc mniej luksusowy jest Faraana Club i jest lepiej usytuowany - pomiedzy Naama Bay a Old Market i rafe tez ma piekna i na miejscu jest centrum nurkowe. W Hiltonie ostatnio nie bylo, ale moje ostatnio to bylo ze 3 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 27.02.06, 23:29 A jeszcze mozesz poszukac Savoy w Sharks Bay albo Foor Season, to zalezy jak luksusowy ma byc hotel. Generalnie w Sharks Bay sa fajne rafy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 10:24 Savoy 5* Sharm - jest on naprawdę luksusowy i ma przepiękną rafę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nin10 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 13:14 Radisson Sas. Jest 20km od Namma Bay, ale rafa przepiękna ze ścianą.W swej ofercie ma Alfa Star i Itaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aawk Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:59 dziękuje Wam bardzo!!naprawde mi pomagacie..bo juz w tym gaszczu hoteli sie gubie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
ewqa31 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 01.03.06, 12:22 Gość portalu: aawk napisał(a): > dziękuje Wam bardzo!!naprawde mi pomagacie..bo juz w tym gaszczu hoteli sie > gubie..:) Aawk - i który hotel wybrałaś, bo ja też już się pogubiłam...Myslę o Ibreotel fanara ale już nie wiem czy to najlepszy wybór - po przeczytaniu wszystkich wypwoiedzi na forum hotele mam mętlik w głowie. chciałabym i luksusowo i z piękna rafą.... Help:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aawk Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:52 szczerze??robie właśnie ranking, 4* jak juz to tylko w ocenie tui i jesli pojade do 4* to wlasnie tylko do tych kt. w swojej ofercie ma tez tui, potem zrobilam liste hoteli 5* do 3000zl i teraz szukam na forum wypowiedzi o nich jak skoncze zamieszcze wynik tutaj, poki co prym wiedzie Tropicana Grand Azur z rafa ale silnym pradem:)a co do Iberotel Fanara, jest na liscie faworytow, wlasnie ze wzgledu na rafe i na ocene tui..napiszesz tez na co sie zdecydowalas? dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: 217.97.146.* 01.03.06, 12:53 dobrze wybrałaś nic się nie martw Ibo Fanara jest super Odpowiedz Link Zgłoś
ewqa31 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 01.03.06, 13:06 Tylko niestety Iberotel Fanara jest drogi... bo ja bym chciała z widokiem na morze, a takie pokoje ma w swojej ofercie w tym hotelu wyłacznie TUI no i wychodzi mi ok. 3300 na osobę na tydzień w kwietniu....drogo, więc szukam dalej:))ale wygląda na to, że na razie fanara jest faworytem moich poszukiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 02.03.06, 08:56 zgadzam sie jest drogo, ale jak juz sie zdecydujesz i tam polecisz to bedziesz wiedziala za co zaplacilas, naprawde warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka-nika Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: 80.249.6.* 03.03.06, 10:09 Wprawdzie my lecimy w czerwcu, ale znaleźliśmy tanie biuro w krakowie, które ma oferty wszystkich znanych touroperatorów, między innymi Iberotel Farana i sąsiednią, troche tańszą Fanarę (o ile nie pomyliłam/zamieniłamnazw). Robiliśmy rozeznanie i są dużo tańsi niż jakiekolwiek inne biuro (nawet się zastanawialiśmy dlaczego, ale na forum znaliźliśmy dobre opinie - mam nadzieje, że dobrze szukalismy, i że nic sie nie zmieniło...) Nie jestem pewna, czy mogę to tu napisać, ale za Iberotel Faranę (niby ten lepszy) płacimy 9200zł za 14 dni 2+2 (dzieci 9 i 11 lat)plus ubezpieczenie od rezygnacji 300zł, plus wizy.Aha, i jeszcze dostajemy gratis wycieczkę na Górę Mojżesza. To sporo taniej, niż podane przez Ciebie 3300 na osobę za 7 dni. Tyle, że bez widoku na morze, ale jak dla mnie piekny ogród - wystarczy :) Podejrzewam, że oferty na kwiecień nie powinny być droższe? A sprawdź na www.sunny-holiday.pl (tylko, że tam chyba nie ma cen, tylko trzeba dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka-nika Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: 80.249.6.* 03.03.06, 10:23 Sprawdziłm te nazwy i oczywiście pomyliłam je. Cena dotyczy Ib. Fanary :) Odpowiedz Link Zgłoś
aawk Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 02.03.06, 17:24 a wiec Radisson sas Taba 5* all inclusive tydzien wraz z doplata do pokoju z widokiem na morze za cale 2040zł:)samolot z wawy do Taby w sobote 6 maja:) dlaczego ten?bo podobno jest tam dzicz, pustkowie, piekna nienaruszona rafa nawet zolwie i mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie, mam dosc kurortow:)a poza tym z okna wychodza na Arabie Saudyjska...;);) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirk Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.chello.pl 03.03.06, 23:00 Wszystko sie zgadza poza piękną nienaruszoną rafą. Jest rafka w szczątkowym wymiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
45s11 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 06.03.06, 13:45 Byłem w Fanarze 2 tyg. jesienią.Tylko Neckerman i TUI mają oferty pokoi z widokiem na morze - ceny wysokie ale warto ,bo raz się płaci a potem długo, długo wspomina.Byłem w Egipcie już 10 razy, ale z taką ofertą wyżywienia spotkałem się po raz pierwszy.Wieczorami na spacer 5 min.drogi do kompleksu rozrywkowo-handlowego LEILA-WALEILA.Potrzebowałem 3 dni aby zaliczyć całą rafę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega1 Re: Hotel 5* - piękna rafa???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:45 lti tropicana grand azur ***** !!! S U P E R !!! ***** www.tropicanahotels.com/en/azure/az_gallery.php?l=1&hid=7& www.lti.de/englisch/aegypten.html byłem i będę tam znowu! Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Hotel 5* - piękna rafa???? 07.03.06, 15:50 Sheraton Sharm ( zaznaczam, ze 5 gwiazdek ma tylko main building) Rafa swietna, masy ryb. polecam Odpowiedz Link Zgłoś