Dodaj do ulubionych

konkretne pytania Hurghada

12.05.06, 10:44
Witam!

Wiem, że te wątki przerabiano już tysiące razy - ale proszę o pomoc. Wybieramy
się z mężem do Empire 20 maja, Alfa Star i mamy kilka pytań:
1. Wycieczki - z jakim lokalnym biurem podróży (mniej więcej ile kosztują, ile
trwają),
2. Może ktoś zna ten hotel?
3. zakupy - co warto kupić (również na prezent) i gdzie? czy strefy bezcłowe
mają naprawde konkurencyjne ceny? co ze złotem?
4. Gdzie wymienić dolary na funty?
uff chyba wszystko poza radą co do opalania - jakie flitry należy zabrać 20
maja do Egiptu - nic nam do głowy nie przychodzi. Z góry dziękuję za
podpowiedzi również marudom, bo pewnie i tacy się tu znajdą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monka&Sebek Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:52
      My też lecimy do Empire 20 maja,mój mąż i ja oraz moje dwie kumpelki.Z Warszawki
      • Gość: Monika Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:54
        Ad.1 Niedaleko hotelu Empire jest lokalne bp "Discovery tours".Ceny:Kair 30$(1
        dzien)Luksor 35$/os.(1 dzien),wyspa Giftun 15$
        Ad.2 Byłam w tym hotelu.W razie pytan,służę pomocą.
        Ad.3 Nie wiem co warto kupic,ja kupiłam koszulki i reczniki bawełniane b.tanie
        i b.dobrej jakosci.
        Ad.4 W
        ymieniałam dolary na funty w kantorze hotelowym.Jest tam tez bankomat.
        Co do filtrow,to radze Ci wziac te z faktorem min.20.Uwierz mi,ze i tak sie
        opalisz.
        • Gość: Monka Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 19:41
          Napisz tak szczerze jaki ten hotel.Ja wybierałam go od niemal roku,śledziłam na
          forum,nikt nie narzeka....jak jest z pokojami,czy to prawda,że pomaga łapówka w
          wysokości 5 dolarów??Czy byłaś może z opcją all??bo my jedziemy i nie wiem czy
          nie zrobiliśmy błędu..jak jedzonko i ew jesli wiesz to jak te napoje???
          Jakie samoloty mają centralwingsy/?bo chyba boeingi??a w jakim stanie
          Mamy jeden krem jeszcze z Tunezji z faktorem 40 -czy to nie przesada??I jakie
          kremy powinnam kupić oprócz tego?Mam na oku 4 z karotenem na sam koniec-Nivea z
          karotenem jest zarąbista,ale czy w ciagu 2 tygodni zdążę jej uzyć???Mój mąż ma
          jasną karnację,ja średnią,raczej opalam się od razu na brąz pod warunkiem,ze
          nie przesadzę..
          I jeszcze jedno-czy na wycieczkach jest polskojęzyczny przewodnik i czy mają w
          Discovery równiez nurkowanie z akwalungiem???
          Jesli masz ochotę napisz na emaila : msdudki"małpa"vp.pl
          Pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuję
          • Gość: Monika Do Monki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:00
            Czy Twoj adres to msdudki"malpa"wp.pl? (wirtualna Polska) czy vp?Nie wiem,na
            ktory wyslac maila?
            • Gość: Monka Re: Do Monki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:12
              vp (onet).Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam.
              • Gość: Masz maila Do Monki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 20:30
                :)))
            • sprezynka77 Re: prośba o infos!! 22.05.06, 09:52
              Mam prośbę: też jadę do Empire - 16.06, czy mogłabyś przesłać mi jakieś
              fotki/przydatne informacje? Mój mail: sprezynka77@gazeta.pl
              Thx z góry:)
        • kot791 Re: konkretne pytania Hurghada 15.05.06, 12:48
          Witam

Mam prośbę - mpgę prosić maila z informacją o hotelu, może masz jakieś zdjęcia?
          jaki wybrać pokój tzn. z widokiem na basen czy morze i ulicę? Pozdrawiam gg 5201662
      • icowynato Re: konkretne pytania Hurghada 13.05.06, 21:31
        Przepraszam że nie odpisałam Wam w poprzednim wątku. Przyślijcie mi swoje
        zdjęcie ma maila gazetowego icowynato@gazeta.pl
        Mam nadzieję że lecicie tym samolotem o 8.20 bo doczytałam się że Alfa tego dnia
        ma jeszcze późniejszy samolot. Jeśli tak to do zobaczenia na lotnisku.
    • Gość: kot 54 Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.uwm.edu.pl 13.05.06, 15:06
      tam musi być czadowo....
      • pawel_bielsko Re: konkretne pytania Hurghada 14.05.06, 18:29
        ja mam pytanie czy ktos kojarzy hotel king tut i jak wtyglada bazar? czy podobnie jak w turcji?
        • emma65 Re: konkretne pytania Hurghada 15.05.06, 12:30
          Ja nie pojechałabym do King Tut. W zeszłym roku w październiku dookoła hotelu
          nie widziałam nic oprócz budowy.
          • pawel_bielsko Re: konkretne pytania Hurghada 15.05.06, 14:57
            wiesz ludze sie ze juz przestali budowac
            • Gość: jontek Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:03
              To ja dorzucę swoje pytanie, o lokalne biura w Egipcie. Słyszałem że są one
              tańsze między innymi dlatego, bo nie ubezpieczają uczestników. Czy to prawda?
              • Gość: Grzesiek Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:15
                Oczywiści, że nieprawda! To tani chwyt, którego używają rezydenci nie umiejący
                zareklamować swoich - przeciętnie droższych o 30% - usług! Jeśli masz problemy -
                zapytaj! Odnośnie lokalnych biur - ja polecam Agnieszke, bo sam korzystałem:
                wejdź na jej forum hurghada.pl i możesz sie sam popytać!!!
                Pozdrawiam
                Grzesiek
    • Gość: toto Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 17:02
      Wczoraj wróciłem z Hotelu Empire. Jezeli sa konkretne pytania to chetnie odpowiem.
      • kot791 Re: konkretne pytania Hurghada 16.05.06, 08:20
        to ja mam kilka:
        1.pytanie o pokój - czy trzeba dawać łapówkę przy recepcji za dobry pokój? czy
        te z widokiem na morze - rzeczywiście są lepsze?
        2. jak jest z leżakami na plaży? czy przy tak dużym zagęszczeniu turystów
        starczy miejsca? oczywiście ręczniki są płatne?i to chyba koniec Pozdrawiam
        • Gość: toto Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:05
          Odpowiadam na pytania: Ręczniki na plaży są płatne 1F. Miejsc na leżakach jest
          mało i jak chcesz mieć miejsce to trzeba iść wmiarę wcześniej i sobie
          zarezerwować. Co do pytania czy trzeba dac pare $ za lepszy pokój to trudno mi
          powiedzieć. Ja przyjechałem do hotelu dostałem w recepcji klucz do pokoju i
          dopiero wtedy mi się przypomniało, że chce lepszy pokój. Dałem pare dolców
          recepcjoniście z porśba o pokój z widokiem na morze i żeby był OK a on się tylko
          uśmiechnął i powiedziła ze taki właśnie mam pokój więc właściwie nie musiałem
          nic dawać. Zresztą widok z okna pokoju nie ma znaczenia hotel i tak nie stoi nad
          samym morzem więc jak nawet dostaniesz z widokiem na morze to będziesz widzieć
          je w oddali. W egipcie jest tak gorąco że ja miałem cały czas zasłonięte okna w
          w pokoju hotelowym właściwie tylko nocowałem więc widoki z okna zupełnie mnie
          nie interesowały i myślę ze większość gości w hotelu tak do tego podchodziła.
          • kot791 Re: konkretne pytania Hurghada 16.05.06, 13:15
            Dziękuję! Będzie dobrze! (musi!)
            • Gość: toto Re: konkretne pytania Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:51
              Spokojnie hotel na pewno sie wam spodoba nie jest jakoś luksusowy ale za to
              bardzo czysty i jest tam też bardzo miła obsługa która bardzo dba o swoich gości
              także nie ma sie czym przejmować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka