Dodaj do ulubionych

Pływanie z delfinami w Sharm

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:20
Pływanie trwa 0,5 godz. Do basenu wchodzi 6 osób.Są tam 3 delfinki.Czyli na 2
osoby przypada 1 delfinek.Myśmy z żoną dostali Stiopę.Zabawa zaczyna się od
instrukcji,co można,co nie.Potem...pieszczenie delfinka.Skurczybyk ,kładzie
sie jak mój jamnik na plecach i każe się pieścić pod dolnymi płetwami.Wydaje
przy tym niesamowite dźwięki.Po pieszczotach... rajdowanie po
basenie.Chwytamy jego górnej płetwy i start.Ma takie przyśpieszenie(jak Alfa
Romeo),że przy pierwszym starcie kąpielówki złapałem ledwo na kostkach.Żonie
sie wysmyrtnął,więc potulnie wrócił po nią.Potem jest zabawa w głupiego.Ten
głupi to człowiek.Jeden delfin dostaje piłkę,a my mamy(w 6 osób) tę piłkę
zabrać.Bez szans,delfinek szaleje między nami i piłkę w końcu podbija
trenerowi.I zabawa na odwrót,my mamy piłkę a delfin nam zabiera.Krótka
zabawa.Ja się już się w to nie bawię.Pilka u trenera.Teraz następują tańce z
delfinkiem.Delfin stoi pionowo.Ja ,a potem żona chwytamy go za małe płetwy
i...tańczymy.Znowu rajdowanie po basenie,trzymając się za płetwę.Pod koniec
trenerzy każą sie popisać delfinkom.Każdy robi jakies akrobacje.Teraz my
jestesmy "zacumowani" przy nabrzeżu,a podziwiamy ich popisy,salta, śruby
aksele itp.Na koniec pożegnanie z delfinkiem.Szkoda. Time is off,niestety.
Kilka informacji.Koszt półgodzinnego pływania 89$ za osobę.DUŻO!!!.Ale
CHOLERNIE warto,przynajmniej raz w życiu.Filmować nie wolno. Zdjęć robić nie
wolno.Zdjęcia robi Egipcjanin.Koszt jednego zdjęcia 14
$ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Troszeczkę
przesada.Prośba do polskiego właściciela p.K. plissssss troszeczkę taniej.Ja
dałem ochroniarzowi 10 L.E.i z mojego aparatu robił mi zdjęcia,ale z drugiej
strony basenu.To jednak nie te same ujęcia.
Obserwuj wątek
    • platynka.iw Re: Pływanie z delfinami w Sharm 16.05.06, 21:27
      Rzes mial szczescie-byl w basenie sam z 3 delfinkami, plywal trzymajac dwa za
      pletwy (ale sie chwale :P)
      fakt. Z tymi 14$ za zdjecie to przegiecie... ja robilam swoim z przeciwleglego
      brzegu, bez problemu-czyzby teraz wprowadzili zakaz??
      Szkoda, ze nie dales znac, ze bedziesz tam-szukam kogos kto by mi kupil koszulke
      z Dolphinelli ;-)
      Rzes jak wszedl-to mial takie szczescie wymalowane na twarzy, ze wez... mowi, ze
      wrazenia niesamowite!!
      Pozfdrawiam, Iwonka
    • egipt-hotele Re: Pływanie z delfinami w Sharm 16.05.06, 21:52
      popłakałam się ze śmiechu, porównaniem delfina do jamnika, no i tym, że
      się "wysmyrtnął". Musiała być świetna zabawa. Pozdro
      • iit2 Re: Pływanie z delfinami w Sharm 17.05.06, 18:35
        rzeczywiście rewelacyjny opis, można się uśmiać ! Nasza córa też nie może się
        już doczekać pływania, ma 10 lat i odlicza dni do wylotu ale to dopiero 4
        lipca, narazie myślimy czy nie rezerwować już tych atrakcji w Polsce, bo może
        być tłoczno. Mam tylko nadzieję że jeżeli Ja będę pływała z córką to mąż zdoła
        zrobić nam jakieś zdjęcia !?
        • Gość: scorpio1956 Re: Pływanie z delfinami w Sharm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:33
          Ja rezerwowałem pływanie 2 miesiące wcześniej i byłem tylko na liście
          rezerwowych.Aby zapewnić sobie miejsce zapłaciłem za imprezę w Victoria Travel
          z Warszawy.Miałem już voucher.Dzięki P. Victorii z biura j.w wskoczyłem na
          listę główną.Z delfinkami szalałem nazajutrz po przyjeździe do Sharmu.
          Radzę więc pośpieszyć się z rezerwacją.
          Koszt pływania niestety wzrósł do 100 $/os.
          www.dolphinella.com/index.php
          I jeszcze jedno.Będąc tym razem z Eximem,pytałem się mojego rezydenta czy ma
          wolne miejsca.Powiedział,że bez problemu(oczywiście + prowizja Eximu).Wynika z
          tego ,że Delfinarium daje określoną pulę miejsc biurom podróży.
    • aisza5 Re: Pływanie z delfinami w HRG 21.05.06, 19:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=22796603&a=42208667
      • Gość: Łodzianka Re: Pływanie z delfinami w HRG IP: *.astral.lodz.pl 22.05.06, 11:53
        nam robili znajomi zdjęcia z przeciwległego brzegu,a potem my im. Ale fakt,
        nijak się mają do tych, które pokazali nam potem na ekranie komputera ;P

Chyba jestem jedyną osoba, która nie jest oczarowana delfinami :)
        • mozdzins Re: Pływanie z delfinami w HRG 22.05.06, 12:36
          Wiem że w dobie powszechnej znieczulicy wszyscy mają wszystko w d.... jednak
          moze ktoś zastanowi się nad faktem że wydawane przez niego dolary pomagają w
          istnieniu tych moralnie wątpliwych instytucji:
          www.petitionthem.com/default.asp?sect=detail&pet=1677
          www.marineconnection.org/news/general/Beluga_alertpage.htm
          Ale coż pecunia non olet :(
    • vargquorthon Re: Pływanie z delfinami w Sharm 22.05.06, 12:51
      Moze i fajne ale nie chodze na takie idiotyzmy, placac wspierasz niewole tych
      zwierzat bo przynosz zyski. Zamiast plywac na wolnosci ciezko pracuja na swoje
      utrzymanie a gdy umieraja na chorobe skory (w basenach nie moga rozwinac takiej
      predkosci aby oczyscila sie ona z roznych pazozytow) trzymane w klitkach
      wielkosci kibla i chorujac na klaustrofibie.
      Jesli jestes bezmozgiem i idziesz zgodnie z "czynieniem sobie ziemi podlegla"
      to mozesz sie wybrac.
      Dla mnie niech kretyni z delfinarium sami sobie skacza z golymi dupami przez
      obrecze jesli chca zyc a nie zmuszaja zniewolone chore zwietrzeta.
      Pozostawiam sumieniu forumowiczow przed wyjazdem.
      • iit2 Re: Pływanie z delfinami w Sharm 22.05.06, 18:00
        czyli że zrobienie zdjęcia i to takiego by coś było widać graniczy z cudem? nie
        wspomnę o próbie sfilmowania własną kamerą dziecka pływającego z delfinkami?
        • Gość: scorpio1956 Re: Pływanie z delfinami w Sharm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:25
          Nie można filmować.
          Zdjęcia jak masz dobry zoom optyczny to ściągniesz z drugiego brzegu basenu,ale
          delfinki zawsze sa ustawione do tyłu.Tylko egipski fotograf robi fotki z przodu.
          Nawet jak delfin podpłynie do Ciebie,na drugą strone ,to jest prawie cały pod
          wodą.
        • mozdzins Re: Pływanie z delfinami w Sharm 22.05.06, 21:24
          Może przy okazji wytłumaczysz córce jak się czuje waleń wód podbiegunowych
          którego naturalnym środowiskiem są wody o temperaturze -2 do 15 stopni celsjusza
          żyjacy w wodzie o temperaturze dobrze ponad 25 stopni w mikroskopijnych wręcz
          basenikach w wodzie o zasoleniu diamatralnie różnym od tego w oceanie
          arktycznym. Oczywiście bieługi podobnie jak my są stałocieplne więc od biedy się
          przyzwyczaiły. Podobnie jak eskimos pzeniesiony na pustynię. Ale cóż wątpie
          żeby was to odrobinę choć ruszało ....
      • Gość: jacky Re: Pływanie z delfinami w Sharm IP: *.pl / *.enterpol.pl 22.05.06, 21:27

Nie wiem czy cię to zainteresuje oszołomie ekologiczny ale delfiny które są w
        Sharmie urodziły się w niewoli . Że też zawsze na forum przy każdym temacie
        znajdzie się jakiś negator szukający dziury w całym
        • mozdzins Re: Pływanie z delfinami w Sharm 22.05.06, 21:40
          Tia w zwiazku z tym jesteśmy ich panami i władcami ..... Zarekwirowanie przez
          władze egipskie dwóch bieług rok temu w związku ze skandalicznymi warunkami
          jakie tam panują też oczywiście jest ekologicznym oszołomstwem ..... eh
          "miłośnicy przyrody" lepiej przymknąć oczy żeby "mały pobawił się z delfinkiem " :(
          • Gość: PHOTON Re: Pływanie z delfinami w Sharm IP: 83.238.145.* 23.05.06, 12:42
            delfiny w ssh maja plachte croniaca przed sloncem i non stop chłodzoną wodę,
            pozatym faktycznie urodzily sie w niewoli wiec wypuszcenie ich teraz na wolnosc
            to jak przywiazanie psa do drzewa w lesie
            • iit2 Re: Pływanie z delfinami w Sharm 26.05.06, 19:39
              wysłałam zapytanie do biura podróży w Warszawie o możliwość rezerwacji pływania
              z delfinami, ale niestety usłyszeliśmy cenę 130 dolarów !!! cena zmienia się z
              tygodnia na tydzień i nie wiem dlaczego. dodam że biuro to specjalizuje się w
              tego typu usługach, więc cena chyba jest wiarygodna ! ktoś ostatnio na forum
              pisał o 90 czy 95 dolarach , ktoś o 100 dolarach ale 130 to chyba już
              przegięcie. trzeba będzie zrezygnować, chyba że będziemy próbowali na miejscu,
              ale w lipcu może być z tym problem.
              • Gość: PHOTON Re: Pływanie z delfinami w Sharm IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.06, 20:12
                hehehe egipskie zagrania... spoko na miejscu dostaniesz taniej ale bedzie juz
                za pozno na rezerwacje...rezerwuj bezposrednio ze strony dolphinella
                • ulami Re: do mozdzins 29.05.06, 16:06
                  A co zrobć z całą masą delfinów szkolonych do celów militarnych w M. Czarnym ?
                  Nie ma na ich utrzymanie pieniędzy po pierestrojce i są sprzedawane do
                  delfinariów i ośrodków rehabilitacyjnych. Czy uważasz że powinno się je
                  humanitarnie uśpić ?
                  • mozdzins Re: do mozdzins 29.05.06, 17:12
                    > A co zrobć z całą masą delfinów szkolonych do celów militarnych w M. Czarnym ?
                    > Nie ma na ich utrzymanie pieniędzy po pierestrojce i są sprzedawane do
                    > delfinariów i ośrodków rehabilitacyjnych. Czy uważasz że powinno się je
                    > humanitarnie uśpić ?
                    Po pierwsze nie całą masę bez przesady. Nawet US Navy która miała i ma
                    zdecydowanie więcej kasy i wyszkoliła więcej delfinów potrafi sobie radzić z tym
                    problemem.Po drugie istnieją delfinaria które stwarzają zdecydowanie lepsze
                    warunki bytowe dla tych ssaków jak choćby półotwarte delfinarium w izraelskim
                    Eliacie gdzie delfiny mają nieporównywalnie więcej miejsca i warunki zbliżone
                    do naturalnych.Po trzecie są też ośrodki które starają się reintrodukować
                    hodowlane delfiny w naturalnym środowisku a przynjmniej starać się to robić z
                    rozmnożonym w niewoli potomstwem - tam delfiny są odzwaczajene od opieki
                    człowieka i próbuje się je usamodzielnić.
                    I teraz porównajcie to wszystko z mikroskopijnymi basenikami w SHSH w dodatku
                    pod polską flagą :(
                    • Gość: scorpio1956 Re: do mozdzins IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:24
                      Miałem już nie pisać na ten temat,ale...
                      no właśnie ale...nie piszesz wszystkiego do końca.
                      Jak możesz porównać postępowanie Amerykanów do Rosjan.W U.S.A masz
                      rację ,słyszałem o adaptowaniu delfinów"militarnych" i ich dzieci do życia w
                      normalnym śrofdowisku.
                      Ale w Rosji...gdzie ludzie nie mają często jeść ,a szczególnie w tych
                      rejonach.Myślisz ,że tam jest jakiś program.Jaja sobie robisz.Te delfiny,które
                      dostały się do Sharm są szczęśliwcami.Dożyją starości w godnych warunkach,przy
                      tym robiąc wiele przyjemności ludziom.Nie wspomnę jaki wpływ ma taki kontakt z
                      delfinami na wychowanie dzieciaków.Pierwsze fascynacje,niesamowite emocje.I
                      jestem pewien ,że wielu z tych młodych ludzi będzie "zielonymi" w przyszłości.

I jeszcze jedno.ELIAT.Masz rację ,w porównaniu z Sharm mają wręcz idealne
                      warunki.
                      Zapomniałeś dodać jednego.Te delfiny żyły kiedyś na wolności.To dopiero jest
                      tragedia,gdy są od wolności odgrodzone"tylko" siatką.
                      Pod izraelską flagą!.
                      Kombinuj teraz,wysyłaj swoje argumenty.Ja się z dyskusji wycofuję.Ale uważam,że
                      delfinki w Sharm są w dobrych rękach.
                      KONIEC!
                      • Gość: bell@ Re: do mozdzins IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 30.05.06, 12:33
                        Delfiny w Ejlacie nie urodziły się na wolności, tylko w delfinarium na Krymie, a
                        jeden z nich urodził się już w Ejlacie.
                        Są od małego specjalnie szkolone, aby pływać z ludzmi. Żadnego dzikiego delfina
                        się tego nie nauczy!
                        I wcale nie są na dobre zamknięte, bo mogą sobie pływac. Tylko zawsze wracają do
                        bazy, bo są tego nauczone i nie potrafią same zdobywać pokarmu.

A co do delfinarium w Sharmie, to delfiny, które tam przebywają NIE SĄ
                        własnością delfinarium. Zostały im wypożyczone przez rosyjskiego hodowcę (też z
                        Krymu, gdzie jest wiele farm z delfinami). Czy naprawdę sądzicie, że gdyby
                        delfinarium nie spełnialo warunków, to dałby on do niego swoje delfiny? Nie
                        sądzę... Tym bardziej, że to na hodowcy spoczywa odpowiedzialnośc za kondycję
                        zdrowotną delfinów, to on zapewnia treserów i lekarza.
                        • iit2 Re: do mozdzins 31.05.06, 20:15
                          Nie wiem czy mam dalej zadawać pytania na temat wejścia do delfinarium ,czy też
                          zacząć słowne utarczki? bo widzę ,że ani jeden temat nie zostanie odpuszczony
                          podpuszczalskim . Jednak zaryzykuję i zapytam. Wysłałam kilka dni temu
                          zapytanie do Dolphinei w Sharmie o rezerwację pływania z delfinkami, ale
                          niestety do dnia dzisiejszego nie mam odpowiedzi od nich. Jak jeszcze zrobić
                          rezerwację, oprócz pośrednictwa biur podróży, którzy kasuą chore pieniądze za
                          pośrednictwo? Pomóżcie, bo moje dziecko niedługo nie będzie chciało w ogóle
                          jechać do Egiptu, a jest na tyle małe, że raczej słowna perswazja niewiele da.
    • izraelczykejlat Re: do iit2 31.05.06, 21:56
      scorpio1956 napisał:

> A próbowałeś zamówić u P. Victorii? z :
      > www.tanienurkowanie.pl/----
      • Gość: scorpio1956 Re: do iit2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:04
        Ktoś się mnie pytał,więc odpowiedziałem.
        A poza tym ,masz piękną galerię.Miło mi się Twoje zdjęcia oglądało.
        Gratuluję
        Pozdrawiam
        • iit2 Re: do iit2 01.06.06, 21:18
          To jeszcze raz ja. Dostałam odpowiedz z Sharmu z Dolphinei z prośbą o kontakt z
          polskim oddziałem Dolphinei i możliwości rezerwacji u nich pływania z
          delfinkami , podali numer telefonu warszawskiego i tu moje pytanie, czy ktoś
          rezerwował w ten sposób (nie przez biuro Viktoria Travel ponieważ powiedzieli
          mi cenę 130 dolarów) pływanie? Czy to jest wiarygodne ? Wpłata takiej sumy
          pieniędzy? Z drugiej strony boję się ryzykować i robić rezerwację na miejscu,
          bo moje dziecko chyba by mi tego nie darowało. Widać chyba zresztą jak się
          staram?!
          • Gość: scorpio1956 Re: do iit2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:48
            Pisaliśmy powyżej ,z platynką,że rezerwowaliśmy pływanie tu w Polsce .
            Victoria travel nie wzięła narzutu.Nie wiem jak jest teraz.
            Pieniądze (złotówki) wpłacilem na konto w.w biura.Pocztą elektroniczną dostałem
            vucher,który po umówieniu sie z Delfinarium ,tam w Sharmie ,pokazałem i oddałem.
            • izraelczykejlat Re: do iit2 02.06.06, 00:32
              U nas w Eilacie jest to tansze godzina snurkowania z Delfinkami to 274 NIS = OK. 70 $ nurkowanie 300
              nis czyli ok 80 $ podaje w ceny w przyblizeniu w dolarach oczywiscie bo kurs strasznie skacze. za ta
              cene masz godzine snurkowania/nurkowania i do 17 mozesz siedziec na pomoscie i opbserwowac jesli
              nie ma za duzo ludzi masz szanse nawet poglaskac delfina. Neo lubi za nogi wciagac do rafy tych
              którzy siedza na pomoscie
              pozdrawiam
              David
      • Gość: bell@ Re: do iit2 IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 02.06.06, 13:22
        No coż, izraelczyku, wystarczy trochę pośledzić Forum, aby się zorientować, że
        scorpio jedne biura poleca, a inne wycina, korzystając ze swojej funkcji
        moderatora. Mnie też wyciął kilka odpowiedzi na pytania, zawierające linki do
        różnych biur.
        Pozostaje tylko pytanie, czy niektóre biura poleca, bo w końcu ma niewielkie
        doświadczenie w bywaniu w Egipcie i innych biur po prostu nie zna, czy
        przyświeca mu inny cel?
        • cameltravel Re: do iit2 02.06.06, 13:40
          hahahah
          ciekawy wątek :)

no ale cóż w delfinarium ja tez byłam
          fajnei sie bawiłam ale teraz już tylko IZRAEL w Hurghadzie widziałam je na żywo
          piękne stworzenia i jakoś tak ładniej i wiecej emocji. może następnym razem
          wskocze do nich.
          Ewa
    • jooasiaa Pytanie do zorientowanych 02.06.06, 12:22
      W jaki sposób najlepiej sie dostać do delfinarium będac w hotelu Tropicana
      Grand Azur i jaka to moze byc orientacyjnie odległosc
      z góry dziękuję za odpowiedź
      • Gość: scorpio1956 Re: Pytanie do zorientowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:54
        Tropicana jest w Nabaq.Delfinarium jest na Hadabie.Czyli zupelnie dwa krańce
        Sharmu.Moim zdanie taksówką,około 0,5 godz. jazdy.Lub bezpłatnym busikiem z
        hotelu do Naama Bay i 10 min. taksówką na Hadabę.
        community.webshots.com/user/scorpio1956100
        • iit2 Re: Pytanie do zorientowanych 02.06.06, 19:11
          Witam. Wiem ,że mi odpowiadaliście już na jakich zasadach wy organizowaliście
          sobie pływanie, ale ja też wcześniej pisałam, że nie chcę przez biuro V.Trawel,
          ponieważ chcą 130 dolarów a tyle pieniędzy to trochę przesada ! Dostałam maila
          z Egiptu z dophinei i skontaktowałam się z Warszawskim oddziałem Dolphinei ,
          tam będę rezerwować , koszt 105 dolarów i z tego co usłyszałam ceny zmieniać
          się będą, ponieważ jest tak ogromne zainteresowanie pływaniem z delfinkami.Od 1
          maja ceny wzrosły do 105 dolarów wcześniej było 90, 95 , 100 aż do 105 dolarów
          za pół godzinki. A macie jakiś namiar na ten Eljat ??? Czy ktoś korzystał z
          takiej formy pływania !???
          • izraelczykejlat Re: Pytanie do zorientowanych 02.06.06, 19:42
            jezeli chesz to napisz na priv podam ci namiary
            David
            • iit2 Re: Pytanie do zorientowanych 03.06.06, 20:53
              Mam pytanie , czy ktoś rezerwował wobec tego bezpośrednio przez Dolphinea
              pływanie z delfinkami?
              • iit2 Re: Pytanie do zorientowanych 03.06.06, 20:59
                Dodam , że chodzi mi o biuro podróży DELFINELLA z Warszawy , które jest
                polskim oddziałem głównej Dolphinei w Sharm i przez nią należy rezerwować
                termin pływania z delfinkami w Egipcie.Czy jest to wiarygodne biuro? Miał już
                ktoś z nim doczynienia??? Pytam , bo w ciągu 24 godzin muszę wpłacić pieniądze
                (105 $ od osoby) i już sama nie wiem, w jaki sposób rezerwować.
                • derduch Re: Pytanie do zorientowanych 03.06.06, 21:01
                  105$ to złodziejstwo, spokojnie załatwisz za 90 lub nawet 80. Zerknij na "Forum
                  o Krajach Arabskich", Gaja z pewnościa zorganizuje Ci lepszą cene.
                  • iit2 Re: Pytanie do zorientowanych 03.06.06, 21:09
                    dzięki bardzo za podpowiedż , ale nie jestem pewna tego załatwiania, ponieważ
                    nawet forumowicze wcześniej pisali, że ciężko się dostać do delfinarium bez
                    wcześniejszej rezerwacji.
                    • iit2 Re: Pytanie do zorientowanych 03.06.06, 21:18
                      Myślałam że juz wszystko wiem, a tu okazuje się ,że dalej nic nie wiem.
                      Przecież to napisali mi prosto z Sharm z Dolphinei ,żebym skontaktowała się z
                      tym oddziałem w Warszawie, to myślałam ,że w ten sposób jest najtaniej i
                      najbezpieczniej, nie wiem co zrobić, bo mam 24 godziny na wpłatę, póżniej moja
                      rezerwacja przepada.Jak w końcu rezerwować??? Narazie nie mogę wejść na forum o
                      krajach arabskich , bo jestem nie zarejestrowana, a poza tym zaczyna się to
                      trochę komplikować i w sumie czytałam jeszcze raz wszystko o rezerwacjach, ale
                      jakoś na żaden szczegół tego, w jaki sposób forumowicze rezerwowali nie
                      wpadłam. Właśnie czasami tak jest, że niby dużo podpowiedzi, a w sumie nic nie
                      wiadomo.
                      • truda740216 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 29.10.06, 09:02
                        Podnoszę wątek, bo sama marzę o delfinach. Jak w końcu rezerwować? Jadę do Sharm
                        12.11.2006 i obawiam się, że nie załapię się na te pół godzinki pływania.
                        A ile teraz to kosztuje? Czy ktoś wie?
                        Przed chwilą wysłałam emaila do Dolphinelli z prośbą o rezerwację. Ciekawe co mi
                        odpiszą... i kiedy?
                        • kadrom Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 30.10.06, 08:27
                          Wklejam fragment swojego opisu z sierpnia:

(...)Delfinarium – udało mi się na miejscu wykupić pływanie z delfinami.
                          Wcześniej kontaktowałe się w Polsce z www.dolphinella.com. Koszt pływania to
                          (niestety) 105$. W www.victoriatravel.pl żądali 130$. Z rozmów na miejscu
                          wiem, że inni pośrednicy również sprzedają z górką. Po rozmowach w Polsce
                          okazało się, że nie ma już wolnych miejsc, Otrzymałem kontakt telefoniczny do
                          Polaków pracujących w delfinarium w Sharm. Zdarza się, że rezerwacje się
                          zwalniają i można „wskoczyć” w to miejsce. Tak tez się stało. Pływania nie
                          można filmować. Można kupić film na miejscu – 55$. Zdjęcia tylko z jednego
                          brzegu basenu. Przy dobrym sprzęcie foto można zrobić nawet dobre zdjęcia.

Pozdrawiam

• truda740216 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 30.10.06, 14:03
                            Już wszystko wiem. Wysłałam w niedzielę email do Victoria travel. Oddzwonili
                            dzisiaj z terminem rezerwacji!!! Wysyłają umowę emailem, którą trzeba podpisać i
                            puścić im faxem razem z potwierdzeniem przelewu. Koszt 105$ przeliczane wg.
                            kursu średniego NBP z dnia rezerwacji. Następnie te papiery zabieram ze sobą do
                            Egiptu i oddaję w Dolphinelli przed pływaniem. Jestem taka uchachana, że aż sama
                            sobie zazdroszczę :-))))
                            • iit2 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 30.10.06, 17:18
                              Witam! Moje wypowiedzi też są tu zamieszczone. Przeczytaj je a zobaczysz ,że
                              niepotrzebnie wydajesz 150 dolarów zamiast 100, bo Wiktoria Travel pośredniczy
                              jedynie w tej rezerwacji, można samemu bezpośrednio rezerwować. Ja tak zrobiłam
                              i było cudnie !!! Polecam !!!
                              • truda740216 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 30.10.06, 19:11
                                105 nie 150!
                                • czytelnik22 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 31.10.06, 10:21
                                  Mam pytanie, w którym dokłądnie miejscu jest delfinarium, czy z Iberotelu
                                  Fanara będzie trzeba podjechać taxi lub busem, czy można dojść pieszo ???
                                  • scorpio1956 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 31.10.06, 18:42
                                    czytelnik22 napisał:

> Mam pytanie, w którym dokłądnie miejscu jest delfinarium, czy z Iberotelu
                                    > Fanara będzie trzeba podjechać taxi lub busem, czy można dojść pieszo ???

Spójrz na mapę:

sharm-el-sheikh.ovh.org/
                                    Będziesz w dzielnicy Hadaba,czyli tam gdzie jest Delfinarium.
                                    Busikiem nie dojedziesz,bo busy w Sharm jeżdżą (w przeciwieństwie do Hurghady)
                                    tylko określonymi trasami.
                                    Na piechotę masz 30min drogi.Za taxi nie możesz więcej zapłacić niż 4-5$ za
                                    wszystkie osoby.
                                    A wracajac do sprawy Victoria Travel.
                                    Oni nie biorą prowizji od zamówionego pływania z delfinami,jak ktoś napisał.
                                    Rezerwując u nich płaciłem tyle samo,co bym zapłacił bezpośrednio w
                                    Delfinarium.Miałem jednak ten luksus,że wiedziałem,że to pływanie na pewno będę
                                    miał.
                                    Biura podróży za tę usługę biorą odpowiednią prowizję.
                                    Pozdrawiam i zazdroszczę tym,którzy będą pływali z delfinkami.Cudowne
                                    przeżycie.Drogie,ale warte.W przyszłym roku w 100% znowu z nimi popływam.
                                    • marbor12 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 01.11.06, 11:05
                                      Strasznie to wszystko namieszane i poplatane!!!
                                      Moglby ktos konkretnie napisac co po kolei nalezy zrobic aby moc plywas z
                                      delfinami??
                                      gdzie dokladnie rezerwowac??
                                      pozdr
                                      • scorpio1956 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 01.11.06, 13:01
                                        1.Możesz zamówić bezpośrednio w Delfinarium(odpowiednio wcześnie przed
                                        wyjazdem):
                                        www.dolphinella.com/index.php
                                        2.Możesz zamówić przez biuro upoważnione do rezerwacji w Polsce ,czyli Victoria
                                        Travel(tak ja zrobiłem):

www.tanienurkowanie.pl/dolphinella.php
                                        3. Po przyjeżdzie do Sharmu skontaktowac się z Delfinarium i jeżeli będą mieli
                                        wolne miejsca(ryzyko,że nie) kupić bezpośrednio u nich.
                                        4. Skorzystać z pośrednictwa(za dodatkową opłatą) z polskich biur podróży
                                        np.Exim
                                        (www.eximegipt.com/trip5_sh.htm)
                                        ,Alfa,Triada itp. lub z miejscowych biur np; Abba lub innych.
                                        Pozdrawiam i życzę niezapomnianych wrażeń
                                        • 5bella Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 01.11.06, 13:36
                                          Do czytelnika 22 - z hotelu Iberotel Fanara spokojnie dojedziesz do delfinarium
                                          miejscowym busikiem za 3-5 funtow od osoby, czyli najwyzej za dolara. Musisz
                                          tylko kierowcy powiedziec, dokad chcesz jechac i on na pewno zboczy z trasy i
                                          tam dojedzie. Nie jest bowiem prawda, ze busiki w Sharmie jezdza po stalych
                                          trasach. Jezdza tam, gdzie chce klient-turysta. Ale oczywiscie, jesli bedzie
                                          was wiecej osob do tego delfinarium, to bardziej sie oplaca wziac taksowke, bo
                                          tu placisz za caly kurs, a nie od osoby.
                                          • marbor12 Re: Pływanie z delfinami- jak rezerwować? 01.11.06, 20:12
                                            scorpio1956 wielkie dzieki!!!!!
                                            Tego trzeba mi bylo.
                                            hej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka