jooasiaa 13.06.06, 11:45 No właśnie:) w zeszłym roku widziałm ale były bardzo daleko:( czy zdażyło Wam się aby podpłyneły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jooasiaa Re: Kto nurkując spotkał delfina? 13.06.06, 13:48 Buuu ludzie na tym forum sa tak przejeci wyborem hotelu czy nikt nie spotkał delfinka?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:06 W tamtym roku w styczniu nurkując Intro na rafie El Fanous East koło Hrg przy nurkowaniu asystowało nam stadko 19 delfinów.Towarzyszyły nam w trakcie płynięcia,a także bezpośrednio pod wodą.po prostu sie obcierały o nas.Nie powiem miałem trochę stracha.Ale nie żałuję przynajmniej,że sobie zażyczyłem foto za 40 $ i mam to wszystko sfotografowane.Podobno mieliśmy szczęście,bo to rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:57 Na EL FANOUS LAGUNA dość często można je spotkać :) Krótka relacja ze spotkania z nimi jest na mojej stronie. Zapraszam. www.kocjan.pl/dive Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:08 Spotkałem małego delfina, mógł być oswojony, bo pływał naokoło mnie, wsadzał łeb pod moją pachę i dopominał się, żeby się z nim bawić!!! Opisywałem to w zeszłym roku, ale - oczywiście jak to na forum bywa - spotkałem się z wyśmianiem! A rzecz się miała w czasie snurkowania w drodze na wyspę Giftun. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Kto nurkując spotkał delfina? 13.06.06, 14:14 WOW ale Wam fajnie:) ja tez chce!!!:) Czemu zostałes wyśmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:52 Pewnie jedni zazdrościli, inni nie wierzyli, a taki jeden napisał, cobym założył nowy temat "nauka nurkowania w wannie", he he!!! Dobrze że mam grubą skórę, a i odciąć się potrafię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Re: Kto nurkując spotkał delfina? 13.06.06, 15:09 Mam nadzieje w listopadzie pojechać do delfineli, ale to nie to samo co spotkać delfina w morzu. Delfiny słyna ze swej inteligencji i poczucia humoru czego tutaj na forum niejednokrotnie brakuje. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 15:40 ja spotkałem kilka razy w zyciu....zazwyczaj były dmuchane powietrzem ...mozna je było kupic za 2$...i bo przebiciu robiły takie...miałłłłłłłłłłłłłł..... moja nazyczona tez tak robi ...jak ja przebije..... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Kto nurkując spotkał delfina? 13.06.06, 18:36 Mam film z nurkowania , z operatorem kamery bawiła się rodzina delfinów , pod wodą , około 10 min. , reszta nurkujących oddalona ok. 10m obserwowała cały delfini show , że automaty prawie nam wypadły z buzi . Było to w okolicy Hurghady . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
jooasiaa Do Wojtka37 13.06.06, 18:41 Suuuuper zdjęcie w wizytówce:) Gdzie zobaczę więcej?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Do Wojtka37 14.06.06, 17:48 Mogę po weekendzie wysłać Ci trochę więcej na maila , nie mam swoich zdjęć nigdzie w necie , ale mnóstwo na twardzielu . Teraz jestem na walizkach , jutro będę nurkował z synem na mazurach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata19735 Re: Do Wojtka37 IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 15.06.06, 12:01 widzielismy podczas rejsu na Giftun 5 delfinow. nagle zrobilo sie dosc glosno,a po chwili 5 delfinow zrobilo nam pokaz. obsluga statku walila pokrywami,a one z radosci robily swoje fikolki.Piekne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Kto nurkując spotkał delfina? IP: *.aster.pl 15.06.06, 20:45 Dwa lata temu kiedy wypłynęliśmy z El Gouny widzieliśmy 5delfinów, ale tylko się bawiły, nie podpływały. Nie wiem dokładnie, w którym to było miejscu, ale moge je opisać: okolice starej wysokiej rafy z jakimiś antenami na górze (mam zdjęcia tego miejsca). W zeszłym roku w Sharmie kiedy popłynęliśmy do parku widzieliśmy stado, ale moim zdaniem to nie były delfiny, tyl;ko jakieś stworzenia podobne do delfinów, duze, ciemne, ale w jakieś plamy i miały inny pysk. Były większe od delfinów, ale skakały jak one. Nie wiem jak się te stworzenia nazywają. ludzie wprawdzie krzyczeli, ze są delfiny, ale ja jestem pewna, ze nie (porównywałam na mapce podwodnego świata Egiptu). Odpowiedz Link Zgłoś
sadosia-redsea Spotykam je i to dosyc czesto..... 23.06.06, 11:31 Spotkanie z delfinami to niesamowite przezycie, oczywiscie wieksze jak spotyka sie je pod woda. W brew pozorom delfiny to bardzo ciekawskie i pelne ciepla zwierzeta.Pod woda sa w stanie podplynac do nas bardzo blisko, czyli na wyciagniecie reki. Szanse na dotkniecie delfina sa duze, ale oczywiscie nie nalezy tego robic!!!. Spotykam je bardzo czesto,na rafach w okolicach Hurghaday. Jezeli ktos z was jest zainteresowany to mam bardzo duzo zdjec z delfinami. Pozdrawiam. Sadosia. Padi DM Odpowiedz Link Zgłoś