birimba 02.09.06, 21:16 hey!! mam pytanko do Tych co byli, wiza kosztuje 15 czy 18 USD? z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kellys16 Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:30 W sierpniu byłem w Sharm el Sheikh płaciłem 15 (tylko pamiętaj - masz mieć wyliczone bo nie wydają!)w ubiegłym roku byłem w Hurgadzie płaciłem 18 USD Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:39 Byłam w Sharm tydzień temu i płaciłam 15. Odpowiedz Link Zgłoś
maja.michalska Re: wiza do egiptu 02.09.06, 21:42 wiza kosztuje 15$ jesli kupujesz sam na lotnisku w sharmie,a nie tam gdzie wskaze rezydent lub ile on sam poprosi.podejdz sam/sama do okienka,ktorego Ci rezydent nie wskaze. Odpowiedz Link Zgłoś
agata19781 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 13:08 15 dolarów w prawo po wejsciu na lotnisko.Starych dolarów nie przyjmuja tylko te z duzymi głowammi po 2000 roku Pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: wiza do egiptu 03.09.06, 14:02 wlasnie wrocilam z hurghady z alfastar.wiza 15 dolarow.wydaja reszte.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
birimba Re: wiza do egiptu 03.09.06, 17:16 poważnie z tymi nowymi dolarami?? mam dolce z 83 i 93 roku... biec do kantoru po nowe? dz!! Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 20:26 A po co w ogóle za wizę płacić.Jeżeli nie jedziecie do Kairu to wpiszcie na deklaracji;"Sinai Only".Dostaniecie bezpłatną pieczątkę w paszport upoważniajcą do poruszania się po całym wybrzeżu od Sharm do Taby włącznie z Kolorowym Kanionem,górą Mojżesza i Klasztorem św. Katarzyny.O takich miejscowościach jak Dahab czy Nuweiba nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
shark1sharm Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:00 Dokladnie, przylatujac na Synaj (Sharm el Sheikh, Dahab czy Taba), wystarczy Akaba Stam czyli Sinai Only, ktory jest za darmo. Oczywiscie pod warunkiem, ze chcecie jechac do Kairu, Hurghady (prom), czy Luksoru (samolot). Cala reszta ok, w tym takze Klasztor (jest napisane jak wol na pieczeci). Poza tym wiza do Egiptu kosztuje od lat $15 i ani centa wiecej (nic mi nie wiadomo o przyjmowaniu zaplaty tylko nowyszzmi dolarami). Wiec nie dajcie sie robic w konia rezydentom, zeby placic za pseudo dodatkowy serwis przy wklejeniu dwoch znaczkow do paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:43 Czy jadąc do HURG mogę w deklaracji wpisać ''Synaj Only'' i nie płacoć egipskiej wizy. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: wiza do egiptu 03.09.06, 21:54 wp2007 napisał: > Czy jadąc do HURG mogę w deklaracji wpisać ''Synaj Only'' i nie płacoć > egipskiej wizy. wp2007 HURG nie jest niestety na Synju tak więc nie można :( Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: wiza do egiptu 04.09.06, 08:41 Potwierdzam. Na Hurghadę i część afrykańską Egiptu obowiązuje wiza w cenie 15$ (informacja o tej cenie jest również podana przez Ambasadę Egiptu w Polsce, więc wszelkie wyższe opłaty to zwykłe kanciarstwo biur podróży, czyli nieopodatkowany zysk). NA część Azjatycką (poza Ras Mohamad, z tego co pisał Scorpio) obowiązuje tzw Wiza Sinai Only - czylli wyłącznie nieodpłatna pieczęć w paszporcie. Więc jeśli nie wybieracie się gdzieś dalej (Góra Mojżesza również jest możliwa do zwiedzenia na "Sinai Only"), to nie ma sensu wykupywać wizy. Podchodzicie do odprawy z paszportem i "piękną anielszczyzną" mówicie panu w okienku - "Sinai only". Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa20 Re: wiza do egiptu 13.09.06, 21:57 Potwierdzam! Ja tak zrobiałam, tylko jadąc z wycieczki z Izraela gość na granicy do Egiptu cos majaczył pod nosem i wezwał naszego rezydenta, ale na tym się skończyło i tyle! Z czystym sumieniem kupiłam sobie perfum na bezcłówce za oszczędzone 45 $ za moja rodzinkę! Odpowiedz Link Zgłoś
babee84 Re: wiza do egiptu 14.09.06, 10:00 Byłam w połowie lipca w Hurghadzie z Ecco Holiday i za wize zapłaciłam niestety 20$ Odpowiedz Link Zgłoś