Dodaj do ulubionych

Dahab, Hotel Tropitel - ktos był?

14.01.07, 22:01
Byłbym bardzo wdzięczny za opinie, uwagi, rady, itp.
Obserwuj wątek
    • indis up nt 17.01.07, 09:52

• piotr_boncza Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 17.01.07, 23:28
      Tropitela nie znam, spędziłem miły tydzień w Novotel Coralia. Świetne jedzenie,
      miła obsługa, ładna plaża. A w Dahab masz jedną z milszych i świetnie
      zorganizowaną bazę www.planetdivers.com Jak chcesz kontaktu na miejscu to jeden
      z instruktorów ma bloga: gtdivers.blog.onet.pl/ . Krótko mówiąc kombinuję
      jak możliwie szybko tam wrócić.

pozdrawiam Piotr
    • hahu Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 18.01.07, 09:39
      właśnie wróciliśmy z Dahabu z tego hotego hotelu. Hotel całkiem ładny, pokoje w
      wiekszości z balkonami i widokami na morze. Obsługa była bardzo miła - ale w
      całym hotelu było tylko ok. 20 gości więc może wynikało to ze znudzenia - my w
      każdym razie na tym zyskaliśmy.Położony 8 km od Dahab na totalnym pustkowiu ale
      w bezpośrednim sąsiedztwie przepięknej rafy, legendarnego miejsca nurkowego
      Blue Hole. Wszystko zależy jaki jest cel twojego wyjazdu. Jest to idealne
      miejsce dla nurków i surferów. Wieje prawie cały czas - przynajmniej o tej
      porze roku. My byliśmy z biura Alfa Star i jeśli o nich chodzi to była totalna
      porażka. W hotelu ani razu nie pojawił sie rezydent i dopiero po wielu
      telefonach raczył podać nam godziny wylotu do Polski.Dobrze że nie był to nasz
      pierwszy wyjazd do Egiptu i mogliśmy się bez niego obejść. Jak masz pytania to
      pisz.
      • piotr_boncza Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 25.01.07, 15:51
        > porażka. W hotelu ani razu nie pojawił sie rezydent i dopiero po wielu
        > telefonach raczył podać nam godziny wylotu do Polski.Dobrze że nie był to nasz

to właśnie największy problem z Alfą. Pewnie dlatego bywa nazywana Alfa Stress :-)
        Zbieram się, żeby napisać miły liścik do Alfy, bo tym to sobie nagrabili.
        Też napisz, to może coś się poprawi. Przy okazji, czy Tobie też obcięli jeden
        dzień pobytu?

pozdrawiam Piotr
        • ramzes3333 Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 25.01.07, 23:33
          Wybacznie, ale Alfa nie ma rezydentów w Dahabie, o czym byłem przy każdym
          wyjeździe informowany. Wam pewnie też o tym mówili. Nie zapamiętaliście, ale to
          już nie wina biura.

Co do obcinania dni. Tak masz w każdym biurze! Nikt nie ma wpływu na opóźnienia
          samolotów. W tym sporcie to się poprostu zdarza.
          • moonioz Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 26.01.07, 08:27
            A mnie, gdy jechałam do Nuweiby informowano, że jest rezydent Polak na miejscu. Jako, że Pan z biura wydał mi się mało przekonujący zadzwoniłam na infolinię alfa staru i tam Pani Infolinia powiedziała, że nie Polak tylko polskojęzyczny i że nie na terenie hotelu tylko gdzieś "niedaleko" i że na pewno będzie w hotelu spotkanie z rezydentem i można będzie kupić wycieczki itp. Rzeczywistość wyglądała następująco: rezydent odebrał nas z lotniska w Tabie i zawiózł do hotelu, zaprowadził do recepcji, a gdy się meldowaliśmy odjechał bez pożegnania. Dzień przed wylotem powrotnym dostaliśmy w recepcji kopertę z informacją, o której godzinie po nas ktoś przyjedzie i numerami telefonów do rezydentów... Szczęśliwie nie jesteśmy nieporadni i rezydent nie był nam do niczego potrzebny. To jednak nie jest usprawiedliwienie, bo to, że potrafiliśmy w recepcji zapytać o taksówki, wycieczki itp., to akurat nie jest wcale norma i większość osób w takiej sytuacji pewnie nie ruszałaby się poza teren hotelu i była słusznie niezadowolona.
          • piotr_boncza Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 29.01.07, 21:27
            Ależ nie chodzi o ich obecność a wyłącznie o olewanie klientów. O przyspieszonym
            terminie wyjazdu dowiedziałem się w ostatniej chwili. I to dopiero po wysłaniu
            kilku, już mocno naglących smsów. Ciekawe co by zrobili, gdybyśmy tego dnia
            zabalowali i wrócili trochę później do hotelu?

pozdrawiam Piotr
        • hahu Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 02.02.07, 13:40
          Jasne Piotrze że obcieli. To chyba u nich jakaś tradycja...
    • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 31.01.07, 20:02
      jeszcze nie bylam, ale sie wybieram w marcu, mam nadzieje, ze bedzie ok :-)
      • efki1 Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 09:31
        Hej :-)
        A kiedy sie wybierasz? Bo my jedziemy od 13 marca i fajnie byloby miec juz kogos
        znajomego - zawsze to razniej :-)
        Ewa&Ewa
        • indis Dahab, Hotel Tropitel - właśnie wróciłem 06.02.07, 15:43
          Zgadzam sie ze wszystkimi ww opiniami.
          Wieje tam strasznie. Na plaży wytrzymać raczej nie można. Morze jest świetne -
          woda 20-23 stC. Miłe uczucie chłodu. Dojście do wody, wyjscie z wody - brr ziąb
          ścinający białko w żyłach. Opalać sie mozna było: na balkonie od strony
          zawietrznej, czasem nad basenem po zbudowaniu parawanu z wolnych łóżek, w
          Dahab-mieście na osłoniętej plaży np na przeciwko Planet Divers. Dojazd
          bezpłatnym autobusem hotelowym - wyjazdy z hotelu 10.00, 12.00; powroty10.15,
          12.15, 18.15, 20.15 lub taxi za 20-25 LEP.
          W Tropitelu ani w całym Dahab nie ma rezydenta AlfaSt, rezydent jest na SMSa.

pzdr
          i.
          • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - właśnie wróciłem 06.02.07, 21:11
            indis napisał:

> Wieje tam strasznie. Na plaży wytrzymać raczej nie można.

nie strasz :-)))

> W Tropitelu ani w całym Dahab nie ma rezydenta AlfaSt, rezydent jest na SMSa.

jak dla mnie to wystarczy :-)w sumie to nawet moglby zapomniec zabrac mnie na
            lotnisko w drodz epowrotnej :-0)))
            • indis Hotel Tropitel cd 06.02.07, 21:33
              Może w marcu nie będzie wiało....
              AlfaSt ma bardzo fajnego współpracownika w Egipcie, nie etatowego ale często
              współpracującego. Na imię ma Mirek, chyba jest historykiem sztuki
              (archeologiem?, historykiem?), nosi sie jak Indiana Jones. Byłem z nim na jednej
              wycieczce. Super gość. Tylko go pytać i nie przerywać gdy mówi.

W hotelu na dzieńdobry przy rejestracji w recepcji sugeruję włożyć w paszport 5$
              i poprosić o dobry pokój. W styczniu dominującym (i to bardzo zdecydowanie)
              kierunkiem wiatru był N-E, czyli stojąc twarzą do hotelu z lewej strony. Wg mnie
              najlepsze pokoje są na zawietrznej, czyli z prawej strony hotelu na zewnątrz.
              • iberia.pl Re: Hotel Tropitel cd 06.02.07, 22:04
                ok,no coz skoro sugerujesz, ze moje niebieskie oczy moga nie wystarczyc wiec
                sie zrujnuje na 5$ :-)))).Dzieki za info.
        • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 21:10
          tez 13 marca na tydzien z Katowic.
          • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 21:29
            Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
            Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
            samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
            godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena
            atrakcyjna-do uzgodnienia w zależności od ilości km.
            W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
            dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl
            • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 21:40
              Dzieki, ale jade swoim autkiem, ktore bedzie na mnie czekalo na parkingu :-).
              • 45s11 Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 21:52
                Niestety ,przygotujcie sie na " MOCNE WIANIE" !!!. Wiatry hulają tam ,aż do
                końca marca ,a czasem i w kwietniu. Dlatego tak mało turystów jest w tym
                okresie.
                • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 06.02.07, 22:04
                  przynajmniej cisza i spokoj bo po to wlasnie jade :-)
        • piotr_boncza Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 09.02.07, 20:38
          Jest duże prawdopodobieństwo, że też koło 13tego tam się znajdziemy. Ale mamy plany intensywnych zajęć podwodnych :-). Poprzednio dopiero ostatniego dnia poznaliśmy kilku rodaków mieszkających w naszym hotelu. Znikając po śniadaniu o 8:00 i wracając na kolację o 21. nie mieliśmy wielkich szans.

pozdrawiam Piotr
          • efki1 Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 12.02.07, 09:43
            No to zanosi sie na to, ze zbierze sie jakies towarzystwo :-)
            My lecimy z Katowic 13 i zostajemy 2 tygodnie, wiec na pewno znajdzie sie
            okazja, zeby sie spotkac.
            Ewa&Ewa
    • iberia.pl Re: Dahab, Hotel Tropitel - ktos był? 11.03.07, 15:14
      jako,ze termin wyjazdu zbliza sie duzymi krokami to podnosze watek:-).
      Pytanie do tych co byli:bede chciala spelnic swoj obowiazek wyslania...kartek
      (bo inaczej bedzie obraza majestatu a nie mam zamiaru sie narazic temu i owemu:-
      )a wiem, ze tropitel jest na pustkowiu-czy w jakims hotelowym sklepie o ile
      takowy jest mozna nabyc kartki i krem do opalania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka