ww38 16.02.07, 14:05 Kto był w tym hotelu i jaki pokój jest najlepszy w budynku głównym. Lecę z 2- letnim dzieckiem 4 maja. Proszę o rady i podpowiedzi co do hotelu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjapakla Re: Le Meridien Makadi Bay 16.02.07, 14:57 Ja byłem w tym hotelu w pażdzierniku 2005. Pokój dostałem w części "dune" (bungalow), jakieś 400m od budynku głównago, a że byłem z 2 dzieci (2 i 5) to poprosiłem o zamianę na coś bliżej. Zaproponowano mi pokój w gł. budynku, ale był on duuużo mniejszy od dune, więc zrezygnowałem i dostałem inny dune 50m od głównego hallu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Le Meridien Makadi Bay 16.02.07, 17:47 Potwierdzam!! W w części "dune" są nawiększe pokoje. Jeśli już musisz w głównym to wybierz pokój jak najdalej od kuchni. Nieprzyjemne zapachy dostają się do pokoju mimo pozamykanych okien Odpowiedz Link Zgłoś
anjapakla Re: Le Meridien Makadi Bay 16.02.07, 17:59 większe od "dune", są chyba w "lagune".... ale nie mają ich chyba (wtedy, exim nie miał) nasze rodzime biura, więc ew. dopłata na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
lucy98 Re: Le Meridien Makadi Bay 18.02.07, 19:08 Bede od 8 marca w budynku głównym jak wróce to wyśle zdj Panu naszego pokoju :)i numery jakie są ok i dalego od kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
ww38 Re: Le Meridien Makadi Bay 19.02.07, 09:09 Bardzo dziękuję. Będę czekać na informacje. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy98 Re: Le Meridien Makadi Bay 03.03.07, 17:07 tylko proszę o przypomnienie emailowe po 15 marca swatchj@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kottex1 Re: Le Meridien Makadi Bay 04.03.07, 12:32 witam serdecznie! właśnie wróciłem z Makadi Bay przedwczoraj czyli w piątek. Byłem w hotelu Fort Arabesque z Neckermannem - absolutna rewelacja szczególnie, że byłem z 10 letnim dzieckiem a plaża i rafa przy hotelu Fort Arabesque jest zdecydowanie najdłuższa i najpiękniejsza w Makadi! w najbliższym czasie postaram się opisać to dokładniej. a teraz kilka zdań o hotelu Le Meridien a raczej o plarzy przy hotelu, gdyż w jeden z wieczorów wybraliśmy się na spacer. Moim zdaniem ten hotel ma najsłabszą plażę i zdecydowanie najgorszy dostęp do morza ze wszystkich hoteli w Makadi! Problem polega na tym, że z dwóch stron otoczony jest przez pomosty przy których cumują łodzie. Także w zasadzie nie widać wcale otwartego morza a jedynie mnóstwo łodzi motorowych. W sumie nie wygląda to zbyt ciekawie. Sam hotel jest ogromny i widać, że bardzo elegancki - ma też sporo animacji i atrakcji np. mini golf ale plarze ma słabiutką bardzo! A i z rafy niewiele zostało - jedynie szczątki. jeśli ktoś ma jakieś pytania o Makadi, Hirghadzie, wycieczce do Luksoru i na pustynię to proszę pisać - chętnie odpowiem. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
kottex1 Re: Le Meridien Makadi Bay 04.03.07, 12:58 przepraszam za tą plarzę przez "rz" w poprzednim poście ;-) ciężko się człowiekowi przestawić po egipskim słońcu na szarą Polskę. Mam nadzieję również, że zbytnio nie zniechęciłem do Meridiena - poprostu napisałem szczerze co myślę. Makadi to piękne miejsce ale Meridien ma naprawdę kiepawy dostęp do morza. Poza Fort Arabesque fajną plaże mają też Iberotele ale niestety tam jest słabsza rafa (iberotele sąsiadują z Meridienem. Z drugiej strony Meridiena jest oddany dwa lata temu Sunrise Royal Makadi - wielki hotel z mnóstwem bungalowów ale plaża też bez rewelacji! Także jak chcecie zobaczyć rybki to spacerkiem do Fort Arabesque ;-) Polecam też wycieczkę do Luksoru - chociaż męcząca to jednak jest tu plus mieszkania w Makadi gdyż wsiada się na końcu do autobusu i wysiada wieczorem jako pierwszy - Makadi leży przy drodze na Safagę gdzie formuje się konwój do Luksoru. My zabrani zostaliśmy z hotelu o 6:30 a wróciliśmy o 21:30. jeśli są pytania to czekam. Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Le Meridien Makadi Bay 18.04.07, 14:27 a grand makadi widziales? jak daleko z fort arabesque do grand makadi? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Le Meridien Makadi Bay 18.04.07, 14:26 kottex1 napisał: > witam serdecznie! > właśnie wróciłem z Makadi Bay przedwczoraj czyli w piątek. Byłem w hotelu Fort > Arabesque z Neckermannem - absolutna rewelacja szczególnie, że byłem z 10 > letnim dzieckiem a plaża i rafa przy hotelu Fort Arabesque jest zdecydowanie > najdłuższa i najpiękniejsza w Makadi! a grand makadi widziales? jak daleko z fort arabesque do grand makadi? > w najbliższym czasie postaram się opisać to dokładniej. > a teraz kilka zdań o hotelu Le Meridien a raczej o plarzy przy hotelu, gdyż w > jeden z wieczorów wybraliśmy się na spacer. Moim zdaniem ten hotel ma > najsłabszą plażę i zdecydowanie najgorszy dostęp do morza ze wszystkich hoteli > w Makadi! Problem polega na tym, że z dwóch stron otoczony jest przez pomosty > przy których cumują łodzie. Także w zasadzie nie widać wcale otwartego morza a > jedynie mnóstwo łodzi motorowych. W sumie nie wygląda to zbyt ciekawie. Sam > hotel jest ogromny i widać, że bardzo elegancki - ma też sporo animacji i > atrakcji np. mini golf ale plarze ma słabiutką bardzo! A i z rafy niewiele > zostało - jedynie szczątki. > jeśli ktoś ma jakieś pytania o Makadi, Hirghadzie, wycieczce do Luksoru i na > pustynię to proszę pisać - chętnie odpowiem. > Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś