16.03.07, 15:44
czy ktoś latał tymi liniami , czy są ok.
Obserwuj wątek
    • ptor123 Re: linie AMC 16.03.07, 16:15
      Ja leciałem w lutym. Samolot odleciał dokładnie o czasie. Maszyna to Boeing
      737-800 - bardzo nowoczesna maszyna. Ogólnie są godni polecenia.

Pozdrawiam
    • platynka.iw Re: linie AMC 16.03.07, 18:51
      monisiaczek2 napisała:
      > czy ktoś latał tymi liniami ,
      Tak. bedzie z polowa forumowiczow ;-)

> czy są ok.
      sa bardzo ok. Dostajesz papu na pokladzie :-)
      • elsalvador1 Re: linie AMC 17.03.07, 11:18
        platynka.iw napisała:

> monisiaczek2 napisała:
        > > czy ktoś latał tymi liniami ,
        > Tak. bedzie z polowa forumowiczow ;-)
        >
        > > czy są ok.
        > sa bardzo ok. Dostajesz papu na pokladzie :-)
        No i właśnie z tym papu to ostatnio nastąpiła zmiana hmm...było tylko
        picie,katering jak kiedyś przepadł więc nie wiem czy to tylko jednorazowe
        było?!!!.Jak ktoś wie niech napisze.Derdi wrucił-trzeba go spytać.
        • robertban Re: linie AMC 17.03.07, 22:43
          nic sie nie zmieniło.Daja lunch lub sniadanie i napoje za kazdym razem (zalezy ojakiej porze lot) punktualni, w samolocie czysciutko , miła obsługa !!!!
          • elsalvador1 Re: linie AMC 18.03.07, 09:56
            Ja leciałem w lutym liniami Cairo i niestety tam nie było jedzenia.Jeżeli w AMC
            jest to oki.Pozdrawiam.Sali.
            • matanzas Re: linie AMC 18.03.07, 10:59
              Oj Sali miałeś pecha ja leciałem z nimi ( Cairo ) i na początku marca i papu
              było ......
              • aksjommat Re: linie AMC 18.03.07, 11:47
                mam zdjęcia jedzonka w AMC ;) napisz e-maila jeśli chcesz zobaczyc jak to
                wyglada i sprawdzić czy podadzą to samo ;) pozdrawiam
              • elsalvador1 Re: linie AMC 18.03.07, 15:38
                matanzas napisał:

> Oj Sali miałeś pecha ja leciałem z nimi ( Cairo ) i na początku marca i papu
                > było ......
                No to jak zwykle mam pecha :-(((((
            • zwirekiwigura Re: linie AMC 18.03.07, 14:01
              Jedzenie w charterze nie zalezy od przewoznika, lecz od tego czy biura
              charterujace samolot wykupily taka usluge. Wiec raz w AMC moze byc, a raz nie.
              Nie zalezy to od nich.
              • elsalvador1 Re: linie AMC 18.03.07, 15:42
                zwirekiwigura napisał:

> Jedzenie w charterze nie zalezy od przewoznika, lecz od tego czy biura
                > charterujace samolot wykupily taka usluge. Wiec raz w AMC moze byc, a raz
                nie.
                > Nie zalezy to od nich.
                Śmiem wątpić w to a powiem dlaczego.Mianowicie podczas jednego rejsu lecą
                ludzie z różnych biur podróży i nigdy nie było selekcji z jedzeniem.Pzdr.Sali.
                • zwirekiwigura Re: linie AMC 19.03.07, 02:24
                  Nie watp. Biura sie dogaduja w tej sprawie. Ten ktory ma najwieksza ilosc
                  pasazerow na dany lot ma decydujacy glos. Pozostale musza sie dostosowac.
    • zwirekiwigura Re: linie AMC 16.03.07, 19:57
      To zalezy na co trafisz. Oni lataja obecnie 4 samolotami. Sa wsrod nich
      rzeczywiscie dwa nowiutkie 737-800, ale jest tez jeden 737-200 majacy ponad 30
      lat. A takze 10 letni MD-83.
      • netuska Re: linie AMC 16.03.07, 20:02
        To chyba też zależy jak trafisz i od lotniska, ale jesli będziesz musiał wsiadać
        od tyłu, a masz klaustrofobię albo coś tego typu, to nie polecam. Ale ogólnie są
        bardzo ok ;)
        • monisiaczek2 Re: linie AMC 18.03.07, 10:22
          dzięki za wszystkie info
          pozdrawiam
          • anelis1 Re: linie AMC 18.03.07, 20:40
            No cóż czy są to bezpieczne linie czy nie dowiem się dopiero w maju ale jeśli
            chodzi o papu to musi być chyba pierwsza klasa bo biuro podrózy każe mi
            zapłacić 90 zł za katering a muszę nadmienić ,że wylatuję o 22, na miejscu będę
            ok 3 nad ranem więc uważam to za absurd .Jedzenie na pokładzie o północy musi
            być szczególnym doznaniem zwłaszcza dla dzieci.
            • poznanianka-77 Re: linie AMC 19.03.07, 08:42
              ja tez polece tymi liniami w lipcu i tez napewno wieczorem,scan holiday nie
              kazał mi płacic za katering.dziwne to troche,ze jedno biuro pobiera opłaty a
              inne nie.pozdrawiam wszystkich
            • monisiaczek2 Re: linie AMC 19.03.07, 17:59
              anelis1 - z jakigo biura lecisz?
              ja lęcę z tui i nikt nie wspomniał o żadej dopłacie za papu,
              godzina wylotu tak jak u Ciebie.
              pozdrowionka
    • amoniaaa Re: linie AMC 19.03.07, 09:40
      ja leciałam teraz w lutym i są bardzo dobre. Lepsze niż samoloty tureckich
      linii!!!! A tak sie bałam... ;)
    • dar45 Re: linie AMC 19.03.07, 09:50
      Ja miałem leciec w maju tymi liniami AMC a zamienili mi na PrimaCharters (dawny
      FisherAir) - i wcale nie jestem z tego powodu zadowolony a wręcz przeciwnie.
      (gorszy i starszy samolot, brak kateringu, znane opóźnienia tej linii i tylko
      jeden samolot w ciągłym obrocie)
      • stephany Re: linie AMC 19.03.07, 23:12
        AMC leciałam do Sharmu. Jedzenie było owszem i nic nie kosztowało a leciałam z
        Eximu. Samolot miał 30 lat na 100 %.
        • dar45 Re: linie AMC 20.03.07, 15:26
          Teraz ten 30 letni samolot (B-737-200) lata tylko z SSH do Kairu i z powrotem
          (codziennie - mozna to sprawdzic na rozkładzie lotów tych linii) więc nie ma
          mozliwości żeby przyleciał do Polski. A innych takich staruchów nie mają.
          Z moich obserwacji wynika, że najcześciej do Plski przylatują te dwa nowiutkie
          Boeningi B737-800 0 numerach rej. SU-BPG i SU-BPH. W najgorszym razie przyleci
          MD-83 (który pierwszy lot odbył w lipcu 1996 r.(SU-BOZ, numer seryjny sam.
          53192/2155)- więc ok. 10-letni samolot).

Pozdrowienia
    • tomekurb Re: linie AMC 20.03.07, 09:25
      Leciaem z nimi w zeszłym roku do Hurghady i uwazam ,ze sa ok!!
      Nowiutki samolot 737-800 , czysty , wygodny !!! Miła obsługa, no i cos do
      jedzonka daja !!!
      • madziaa20 Re: linie AMC 20.03.07, 18:13
        my lecileismy z nimi w zeszłym roku do sharmu, samolot mały takie cygaro z
        jednej miał 2 siedzenia, a z drugiej 3 , z tyłu silniki ryczały, ze nie mogliśmy
        wytrzymać... może ktoś wie co to był za samolot? żeby można tego było ominąć...
        • aziza_kama Re: linie AMC 20.03.07, 18:35
          madziaa20 napisała:

> my lecileismy z nimi w zeszłym roku do sharmu, samolot mały takie cygaro z
          > jednej miał 2 siedzenia, a z drugiej 3 , z tyłu silniki ryczały, ze nie
          mogliśm
          > y
          > wytrzymać... może ktoś wie co to był za samolot?

McDonnell Douglas MD-83
          Faktycznie, jak ktoś siedział z tyłu na wysokości silników, to pewnie sajgon:
          ((( Leciałam kilka razy tym samolotem, ale miałam miejsca bliżej przodu - było
          bardzo cicho, ciszej niż np. w airbusie
    • apsic Re: linie AMC 21.03.07, 09:20
      na stronie exim-u jest info o rozkładzie lotów; i tam przy AMC jest wyraźnie
      napisane: "bez cateringu", więc rzeczywiście zależy to od biura
      • aksjommat Re: linie AMC 21.03.07, 13:19
        Leciałam 2 marca do Hurghady z EXIM-u liniami AMC i jedzonko było i picie do
        woli ;)
        • amoniaaa Re: linie AMC 21.03.07, 13:33
          ja leciałam 23 lutego i w obie strony było jedzonko i picie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka