Dodaj do ulubionych

Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto???

16.04.07, 14:44
Zastanawiam się nad wycieczkami z Hrg...Interesują mnie tylko wycieczki
relaksacyjne..zero zwiedzania...Myślę , o Sharm el naga,bo ponoć jest bajkowa
rafa..i zastanawiam się nad paradise Island....
Ale ta druga jest mi mniej znana...czy ktoś z Was był..może macie jakieś
zdjęcia??
Obserwuj wątek
    • cleopathre Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 16.04.07, 14:49
      Ogólnie chodzi mi o opis wycieczki Paradise island...Nie ma znaczenia biuro
      • alela1 Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 17.04.07, 11:57

masz na mysli GIFTUN? jesli tak to warto!
        • cleopathre Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 17.04.07, 12:02
          Nie wiem czy chodzi o giftun...tak nazywa się fakultet...ale raczej
          nie...ponieważ w cennikach jest to jako osobna wycieczka..i osobno jest giftun
    • cleopathre Haloo...nikt tam nie był??? 17.04.07, 11:54
      No bez żartów..nikt nie był na tej wycieczce????????????????????
    • zibibobi Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 17.04.07, 21:38
      Exim nie ma w swojej ofercie wycieczek fakultatywnych w Egipcie czegoś takiego
      jak "Paradise Island". Z tego co się orientuję to Paradise Island to eksluzywny
      hotel na Malediwach. O ile to masz na mysli, to nie dziw się , że nikt nie
      odpowiedział na Twój odzew. Bo poprostu z Egiptu nie mógł być na takim
      fakultecie. Pozdrawiam.
      • anuulka Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 17.04.07, 22:06
        a czy Paradise Island to nie jest przypadkiem odgrodzona czesc Giftunu z
        ladniejsza plaza lub cos w ten desen?
      • m00nia Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 18.04.07, 12:28
        ech... wycieczka Paradise Island jest w ofercie Eximu ale z Hurghady. odbywa
        sie kilka razy w tygodniu. jest to wyprawa na wyspe polaczona z nurkowaniem
        powierzchniowym i czesto spotyka sie w jej okolicach delfiny. Ja wlansie bylam
        w niedziele na tej wyprawie i udalo nam sie podziwiac i rafy i delfiny. Wyspa
        jak to wyspa - piach, ale bylo przyjemnie bo na Giftunie jest mnostwo ludzi a
        tutaj bardziej kameralnie. generalnie ok.
        • cleopathre Re: Paradise Island z Exim tour-ktos był,warto??? 19.04.07, 12:04
          Dziękuje bardzo ...bo co niektórzy potraktowali te pytanie jako żarcik...Bo nie
          pytała bym przecież o coś czego nie ma w ofercie biura.Więc tłumaczenie, że
          jest to hotel na maledivach jest raczej marne.
          • zibibobi Re: do cleopatry 19.04.07, 16:40
            Może i marne, ale prawdziwe. Udzieliłem takiej odpowiedzi jaką znalazłem. I nie
            wynikało to z żadnej drwiny czy kpiny. Ale w odróznieniu od Ciebie, nie
            poprzestałem na tym i na informacjach innych forumowiczów, i znalazłem. Może
            się to i Tobie przyda, bo w końcu to Ty zadałaś to pytanie. Otóż,na wyspie
            Giftun znajdują się m.in. Mahmya - to 5* plaża należaca do Rezerwatu Przyrody w
            Egipcie. Wszystko zostało zaprojektowane tu tak, aby nie naruszyć naturalnej
            struktury miejsca. Dzierżawcom ziemi zabroniono także sprowadzenia roślinności
            na wyspę. Przepiękna, rozległa plaża, położona między skałami chroniącymi od
            wiatru i dającymi jednocześnie niesamowity urok temu miejscu, muzyka chill-out
            grana przez znanego egipskiego DJ, lazurowa woda, przyciąga nie tylko turystów,
            ale również zamożnych Egipcjan, którzy przypływają na wyspę własnymi łodziami.
            Statki kursujące na Mahmya odpływają o godz.9.00 z portu przy nieczynnym hotelu
            Sheraton. Zaraz obok plaży Mahmya jest plaża Paradise Island (3*), na którą
            częściej wybierają się polscy turyści, głównie ze względu na cenę... Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka