Dodaj do ulubionych

Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh

27.05.07, 14:12
Witam,
Czy ktoś może mi udzielić jakichkolwiek informacji na temat tego hotelu.
Zastanawiam się nad rezerwacją. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 27.05.07, 19:37
      Kilka dni temu wróciłem z tego hotelu. Podstawowe pytanie to na czym Ci zależy najbardziej, no i jaką
      masz cenę na ten hotel.

Plusy:
      - Lokalizacja hotelu 5*, w samym centrum Naama Bay
      - 3 baseny, poza głównym, nie ma tłoków

Potem długo nic mi na myśl nie przychodzi.

Minusy:
      - Słabe All Inklusiv, podobnie jak w 95% pozostałych egipskich hoteli. AI to oczywiście strata czasu i
      kasy jak dla mnie w Egipcie, a hotel wybrałem z konieczności, bo Exim nie potwierdził mi Hilton
      Dreams... Cola, fanta, sprite, woda, wino czerwone, białe, piwo, sok mango w cenie, wszystko co by się
      chciało więcej, jakiś drink typu Pina Colada czy sok z Guavy, które powinny być w cenie, są oczywiście
      ekstra (a np w Grand Azur w Hurghadzie było w cenie). Dlatego nie nawidzę egipskiego AI, no bo co to
      za AI jak trzeba płacić...
      - Internet, dzwoniłem przed zarezerwowaniem tego hotelu, "yes my friend we have internet available in
      the rooms", no tak, gdyby tylko nie to, że hotel jest dość rozległy i internet owszem jest, ale w
      centralnych częściach hotelu, na obrzeżach już można pomarzyć. Na szczęście w Naama Bay internet to
      nie problem, wystarczy w pierwszej lepszej kafejce usiąść na deptaku i znajduje 4-5 sieci wifi.
      - Pokoje średnie, oczywiście zdjęcia, które pokazują na stronie:
      www.tropitelhotels.com/naama/naama.htm
      Można między bajki włożyć. Pokoje nie ma mają sofy jak to pokazują na tych zdjęciach i są małe jak na
      "5*" hotel. Pokój był nawet mniejszy niż w Naama Inn 3*, jedynie łazienka dużo fajniejsza...
      - wszystkie kanały w TV śnieżyły na czarno biało, nie dało się nic oglądać. Nie interweniowałem nawet,
      bo nie po to jadę do Egiptu, żeby tv oglądać, ale zawsze włączyć jakieś arabskie teledyski jest
      przyjemnie.
      - na moje to takie 3* europejskie ma ten hotel

Ogólnie nie ma co więcej pisać. Byłem w Egipcie z 10 razy, w hotelach 3*, 4*, 5*. Różnica między
      jednym 5*, a drugim 5* jest kolosalna i można w niezłą minę wdepnąć i popsuć sobie wakacje. Polecam
      Ci Hilton Dreams, kosztuje HB (dwa posiłki) mniej więcej tyle samo co Tropitel Naama Bay AI, ale
      naprawdę warto, zresztą poczytaj sobie o Hilton Dreams opinie i pokaż mi choć jedną negatywną.
      Wybierając hotel markowy, masz gwarancje, że zostaniesz potraktowany jak człowiek, a nie na miejscu
      okazuje zupełnie coś innego niż obrazują zdjęcia co ma miejsce w przypadku większości hoteli tzw No
      Name, jakieś podziały na lepszą część hotelu, gorszą, itp.

Stiwi.
      • babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 09:11
        Witam,
        Bardzo dziekuję za obszerny opis. Cóz, potwierdziłeś tylko moje obawy.
        Zastanawiam się nad Hilton Dreams, widziałam ten hotel wczesniej, jest hmm ..
        fajny:)) Tylko martwi mnie, że nie ma tam opcji All. Wszyscy znajomi powtarzają
        ustawicznie, że napoje w Egipcie sa drogie i co by sie nie działo, nalezy
        wykupić All. Ale cóż to za ALL, kiedy trzeba dodatkowo płacić. Może poszukam
        innego hotelu w Skarm, ale w Hiltonie podoba mi się lokalizacja i rzeczywiście
        nie widziałam negatywnych komentarzy.
        Jeszcze raz wielkie dzięki.
        Pozdrawiam i życze udanych podróży:)
        • miriam_73 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 10:42
          Ja też polecam Dreamsa,jedyny minus to ten brak All Inclusive. Ale jeśli nie
          masz takiej możliwości to rozważ Sonesta Beach (nie Club) - też w Naama Bay,
          trochę bardziej w stronę klifu, ale też blisko deptaka, mają niezłego AI, hotel
          ładny, fajne baseny.
          • babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 31.05.07, 14:24
            Wielkie dzieki,
            Zamówiłam już Dreamsa.
            Zabiorę jakieś zapasy z sobą:)
            Pozdrawiam,
            :)
            • alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 18.06.07, 14:23
              Kurczaczek... przerażacie mnie. W sobotę zarezerwowałem sobie pokój w Dreams z
              opcją AI (z bp Pegas). O co więc chodzi, że wszyscy mówią o braku AI?
              • egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 18.06.07, 14:39
                Dobre pytanie. Hilton Dreams 5* znajduje sie aktualnie w ofercie dwóch biur podróży: Pegas.com.pl i
                Eximtours.pl . W Pegasie hotel ten najczęściej występował z opcją HB (dwa posiłki), od jakiegoś czasu
                jednak pojawia się z opcją All Inklusiv. Z Kolei w EximTours sprzedawany on jest wyłącznie jako HB
                (dwa posiłki).

Szczerze powiedziawszy to zastanawia mnie ta opcja AI, moim zdaniem może być to jednak bardzo
                ograniczona opcja w tym hotelu, tj. mała ilość barów i restauracji w opcji AI. Na pewno dostaniesz w
                recepecji kartkę z opisem co jest w AI, a co nie jest, ewentualnie jak Ci nie dadzą to sam poproś.

W moim mniemaniu, to taki Hilton Dreams AI może być jedynie rozszerzeniem opcji FB (3 posiłków) np
                o dodatkowe napoje, nie wyobrażam sobie jakby to mogło tam wyglądać, bo ja za wszystko płaciłem
                ekstra (napoje). Dlatego koniecznie daj znać jak wygląda to AI i co się w nim zawiera po powrocie.

Stiwi.
                • alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 13.07.07, 15:42
                  No i wróciłem...
                  AI zawiera:
                  Żarcie 3x dziennie w której chcesz restauracji
                  Alko: w barze na basenie i przy hotelu, ale podają tylko ich lokalne (wódka,
                  whisky, gin, rum) - są smaczne i skuteczne ; ))
                  piwko i winko w AI podają tylko do obiadu i kolacji.
                  Jak wyjeżdżaliśmy, to właśnie otworzyli kolejny basen i kilka budynków.
                  Polecam z czystym sumieniem.
                  • babayaga78 Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 14.07.07, 00:51
                    Polecasz Hiltona czy Tropitel?
                    • egipt-hotele Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 14.07.07, 15:22
                      Z opisu wynika, że Dreamsa. "Alefajnie" dzięki za relacje z Hiltona odnośnie AI.
                      Wydaje mi się, że chociaż nie jest to pełne AI jak myślałem, to i tak warto w
                      tej cenie.

Stiwi.
                      • alefajnie Re: Tropitel Naama Bay - Sharm El Sheikh 16.07.07, 09:32
                        W rzeczy samej. Chodziło mi o Hilton.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka