Dodaj do ulubionych

Bylo SUPER z Selectours

29.05.07, 21:43
Zawsze jak odwiedzam rodzine w Polsce (na stale mieszkam w USA)staram sie
odwiedzic Egipt Bylam juz 4 razy w Hurghadzie.Myslalam ze znam juz w
wiekszosci cala oferte roznych biur Neckerman,Exim,Alfa,Oasis.A tu kompletny
szok,male biuro, a pelny profesjonalizm,mila Danusia (rezydent),wycieczki z
Mackiem(przewodnik),i z Hani(egipcjanin)takie ze inne biura jeszcze dlugo sie
musza uczyc.Gorace brawa.
Obserwuj wątek
    • zeel Re: Bylo SUPER z Selectours 01.06.07, 13:09
      Witam! Ja też z nim lecę 19 czerwca do egiptu. Proszę o informację czy w
      samolocie jest darmowy cathering czy tak jak z eximem trzeba samemu kupić.Proszę
      o dokłany opis wyjazdu i wycieczek .Ja będę w hotelu Inn Amphora.
      Gdzie najtaniej mozna kupić pamiatki i jakąś biżuterię :-)
      Mój adres : skobar1@o2.pl
      • eb_13 Re: Bylo SUPER z Selectours 01.06.07, 13:24
        Musisz sprawdzić jakimi liniami lecisz. Jeśli są to Polskie to jedzenie
        będziesz musiała kupić, natomiast w liniach egipskich catering podawany jest
        bezpłatnie;( Pozdrawiam!
        • ewa1801 Re: Bylo SUPER z Selectours 01.06.07, 16:16
          15 maja wróciłam z Sharm byłam z Selectours potwierdzam wszystko było OK , linie
          Coral Blue z posiłkiem i dobrą obsługa na pokładzie.
          • zeel Re: Bylo SUPER z Selectours 04.06.07, 20:07
            Dzięki :-)
            Na forum można naczytać się wielu absurdów i zaczyna się mięć wątpliwości.
            Ale dzięki takim osobom jest dużo przyjemniej.
            jeszcze raz bardzo dziękuję !
        • zeel Re: Bylo SUPER z Selectours 04.06.07, 20:10
          Dzięki !
          Zaraz sprawdzę !
          a tak jak sobie pomyślę to już bym chciała tam być :-)
      • miriam_73 Re: Bylo SUPER z Selectours 04.06.07, 22:54
        Skoro lecisz do Sharmu to polecisz prawdopodobnie liniami Coral Blue, zatem
        catering jest w cenie (jadalny :))).

Ja niestety z obsługi Selectours na miejscu nie byłam zadowolona. Przywieziono
        nas do hotelu tuż przez 22, oczywiście kolacja była już nieosiągalna, rezydentka
        nie kiwnął palcem np. o late dinner tylko kazało głodnym poczekac do snacków do
        23.30, pomimo wyraźnej prośby (ze względów zdrowotnych) o określony typ pokoju
        (cichy i na parterze) uraczyła mnie pokojem na piętrze przy ryczących głośnikach
        amfiteatru, a po moim powrocie do recepcji z pretensjami olała wszystko i po pół
        godzinie uznała że zrobiła swoje (bo przecież dostałam klucz do pokoju, a że
        kompletnie od czapy to już nie jej problem...!)i zostawiła mnie abym się dalej z
        recepcją użerała na własną rękę (1 ślimaczący się recepcjonista i tłum ludzi).
        Na szczęscie mimo fatalnego samopoczucia (leki miałam w walizce) po 1,5 godz.
        udało mi się zakwaterować, tak jak potrzebowałam. Siłą rzeczy, wiecej z tą Panią
        nie chciałam już miec do czynienia i na szczęście nie było potrzeby, bo wszystko
        można sobie załatwić na włąsną rękę, byleby właśnie rezydent nie przeszkadzał.
        W Amforze chyba też jest ona zamiennie z rezydentem-Egipcjaninem, który na
        odmiane na lotnisku łgał ludziom w zywe oczy zapytany o Sinai Only ("I don't
        know what you are talking about"), bo oni oboje odpowiadają za hotele na Hadabie.
        Anyway, w porównaniu z innymi biurami nie polecam i na pewno ponownie z usług
        Selectours nie skorzystam. Rezydent nie jest mi generalnie do szczęścia
        potrzebny, ale jest wizytówka biura, a ja mam "trochę" lepsze doswiadczenia np.
        z Rainbow, Eximem czy Alfą. W sytuacji, gdy człowiek jest zmęczony, chory i jest
        prawie pólnoc to niekoniecznie ma ochotę uzerac się z egipskim recepcjonistą na
        własną rękę. A rezydent tego biura zostawił mnie bez pomocy, wtedy kiedy był
        p[otrzebny i miał obowiązek dokończyć swoją robotę.
        • furka17 Re: Bylo SUPER z Selectours 04.06.07, 23:08
          ja z rodziną tez miałam przygodę z Selectuorsem w Hurghadzie 3 lata temu.
          Przyjechaliśmy do hotelu o 2 w nocy , wypisaliśmy karty meldunkowe i zadowolona
          rezydentka zostawiła nas w recepcji. Zabrali nasze bagaże i zaprowadzili nas do
          pokoju czyli do nory absolutnej. Była wielka awantura, telefony do rezydentki ,
          która zachęcała nas do spędzenia przynajmniej jednej nocy w tej norze. Okazało
          się ,że obsługa nie posprzatała pokoi (choć wszystkich wywalają do południa) i
          nie był przygotowany dla nas pokój. Odmówiliśmy kategorycznie zakwaterowania w
          takich warunkach. Arab , który nas zaprowadził do pokju omal nie płakał.
          Rezydentka telefonicznie wmawiała nam ,że takie tam są warunki. Był to nasz 5
          pobyt w Egipcie , więc wiedzieliśmy czego się spodziewać. Czekaliśmy jeszcze
          godzinę aż posprzątają standardowy pokój a nie jakieś zaplecze. Olała nas
          całkowicie i jeszcze się skarżyła znajomym z centrum nurkowego ,że ją
          telefonicznie zjechałam. Jeździmy z różnych biur , z Selectoursa też potem
          byliśmy i o żadnym nie powiem , ze rewelacja. Jak wrócimy i jest bez wpadki to
          dobrze. Wpadki zdarzają się wszystkim.
    • 122_10sto1 Re: Bylo SUPER z Selectours 14.06.07, 22:58
      mam pytanie odnośnie fakultetów (ja też wybieram się z tym biurem).Czy jeżeli
      bym chciała wykupić wycieczki na miejscu, a nie od rezydenta to będę miała
      problem tak jak z ECCO i mogę nic nie zobaczyć? Proszę o odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka