Dodaj do ulubionych

Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu

11.06.07, 17:17
Zostałem "zrugany" za pewną wypowiedź...
A więc udowodnijcie mi, że nie miałem racji.

Kto w Was był samemu w Ras Mohhamad, Nabq, Dahab, Nuweibie, Klasztorze, El Tor ?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 11.06.07, 17:52
      W Dahab, Nuweibie oraz w Klasztorze Św. Katarzyny tak - w ten sposób, że się
      parę osób skrzyknęło i skorzystało z usług poleconego kierowcy. W czym problem?
      Zresztą można też taniej East Deltą, np. żeby dotrzeć na prom do Akaby (tyle, że
      dalej z promem bywa różnie :(((). Koszt to kilka dolków.

---
      Moje Podróże
      community.webshots.com/user/miriam_1973/albums/most-recent
    • sharmdiver Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 14.06.07, 00:32
      Jak widać miałem rację...
      • miriam_73 Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 20.06.07, 13:29
        NIE, nie miałeś. Zazwyczaj człowiek na urlopie, zwłaszcza jak ma krótki urlop,
        nie ma ochoty dodatkowo latać za zorganizowaniem sobie dodatkowych atrakcji.
        Woli zapłacić więcej i dostać gotowe. Dodaj sobie do tego słaba znajomość
        języków obcych, bycie pierwszy raz w terenie i parę innych tego typu kwestii.
        • sharmdiver Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 20.06.07, 16:05
          miriam_73 napisała:
          > nie ma ochoty dodatkowo latać za zorganizowaniem sobie dodatkowych atrakcji.

Brzmi to rozsądnie ale nijak nie zgadza mi się z widokiem rodaków biegających
          jak oszalali pomiędzy lokalnymi biurami w poszukiwaniu "byle taniej".
          Ja osobiście poznałem takie "artystki" które POŁOWĘ dwutygodniowego urlopu w
          Sharm zmarnowały na poszukiwanie najtańszego kursu nurkowania...
          Ale podobnych osób jest bardzo wiele. I dziwię się dlaczego skoro chcą jak
          najtaniej nie zorganizują sobie wycieczki samemu..
          Nie potrafią kupić biletu w autobusie? Wynająć samochodu? Taksówki? Kupić mapy?
          Wydrukować z netu?
          Tak... Niestety nie potrafią... To zbyt skomplikowane.
    • sharmdiver Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 20.06.07, 13:22
      Cytat:

Fatalne wyniki gimnazjalistów.
      Uczniowie nie potrafią samodzielnie myśleć. Nie umieją też korzystać praktycznie
      ze swojej wiedzy. Takie wnioski płyną z ogłoszonych właśnie wyników
      gimnazjalnych egzaminów końcowych.

Dziennik piątek 15.06.2007

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=48699

• ewano2 Re: Dahab, Nabq, Ras Mohhamad samemu 20.06.07, 13:23
        W Dahab. We dwie osoby.
    • platynka.iw do sharmdiver 20.06.07, 14:19
      ale o co Ci chodzi?? to jakas loteria z tym pytaniem? konkurs?

Mysmy w kilka osob byli sami m.in w nawamis. I co z tego? Pewnie nawet nie wiesz
      gdzie to jest (tak, juz Cie widze jak w panice szukasz tego w google)
      Ale pytam-i co z tego? Co te odpowiedzi maja Ci dac?
      • brehia Re: do sharmdiver 20.06.07, 15:40
        Już Ci odpowiadam, Platynko; teza brzmi "nikt na tym forum (za wyjąykiem
        sharmdivera rzecz jasna) nie potrafi samodzielnie myśleć". Ta idea jest autorowi
        wątku szczególnie bliska i lansuje ją zapałem także w innych miejscach na Forum.
        • ewano2 Re: do sharmdiver 20.06.07, 15:42
          No nie on jeden, niestety...
          • pc_maniac Re: do sharmdiver 20.06.07, 16:11
            Zlitujcie się, czy Ewano2 wszędzie musi wrzucać swoje trzy grosze tam gdzie
            dorośli dyskutują?!
            • ewano2 Re: do pc_maniac 21.06.07, 08:58
              Na szczęście to forum publiczne i mogę się wypowiadać na każdym wątku, tak jak
              ty to robisz zresztą!
              W przeciwieństwie do ciebie - ja odpowiadam na pytania zadane przez autorów
              wątków, na które ty nie odpowiadasz, potrafisz jedynie napisać "wyszukiwarka
              nie gryzie" albo inne mądrości w tym stylu. Wątki z pytaniami "wiszą" na
              stronie długo, nie raczysz odpowiedzieć (ani inni "dorośli"), ale jak ktoś na
              nie odpowie chcąc pomóc, natychmiast tę odpowiedź krytykujesz!
              Zastanów się po co jest to forum, a jeśli masz nadmiar niewyżytej agresji to
              zapisz się do policji i jedź do warszawy pielęgniarki rozganiać, nadawałbyś się
              to tego jak widzę, bo z konstruktywnymi działaniami masz problem, ale za
              to "rozwalanie" (wątków i zapewne nie tylko) świetnie ci wychodzi!
        • platynka.iw Re: do brehia 21.06.07, 08:24
          No chyba cos w tym jest... Ten Pan ostatnio robi tu za Alfe i Omege, a innych ma
          za drobych turystow co bez pomocy takich jak on by w wielkim egiptowie zgineli!

Zenujace...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka