iwter 17.07.07, 14:15 Czy w Egipcie ich lokalną walutą są piasty i funty czy jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Waluta egipska? 17.07.07, 14:31 Walutą w Egipcie są Funty i Piastry.. 1 Funt ( LE ) Livra Egipienne = 100 Piastrom (Pt) 1 LE = ok. 0,50 PLN Pzdr. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Waluta egipska? 17.07.07, 14:41 dziękuję Janusz-jak zwykle jesteś pomocny.Jak już Cię "złapałam "na forum to mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę.Pisałes kiedyś na forum-nie mogę tego wpisu odnaleść-gdzie najlepiej,najtaniej i pewnie można kupić złoto.Pozdrawiam iwona Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Waluta egipska? 17.07.07, 14:47 To trudno doradzić bo sklepów jest masa. Ja kupuję najchętniej u koptów. Jakoś mam do nich zaufanie. Ale nie sugeruj się moim zdaniem. To jest odczucie subiektywne. Możesz trafić lepiej niż ja. Pzdr. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Waluta egipska? 17.07.07, 16:44 Jak bedziesz szukac kursow w internecie znajdziesz EGP a nie LE. Egyptian Pound innymi slowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Waluta egipska? 17.07.07, 17:28 iwter napisała: > Czy w Egipcie ich lokalną walutą są piasty i funty czy jeszcze coś? Iwter często tu jesteś na liscie i co pytanie to ciekawsze. Upał daje się we znaki? Mam specjalnie dla Ciebie pytanie: jaka waluta jest w Polsce? Bo słyszałem, że lepiej płacić dolarami. A może euro? Lepiej wziąć grube banknoty czy jednodolarówki? Czy możesz napisać czy przyjmują w sklepach banknoty 100$ wydane przed 1996? Bo słyszałem, że nie.. Czy mozna płacić kartą? Jaką? Gdzie? Ile się daje napiwku za sprzątanie pokoju w hotelu 5*, taksówce itp? 50 groszy wystarczy? Bo słyszałem, że nie należy ich rozbestwiać? Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Waluta egipska? 17.07.07, 18:19 Mój drogi jesteś zdecydowanie przemęczony.Daj se siana,idź odpocznij i zniknij z forum jesli nie masz nic ciekawego do napisania.A przez moment myślalam ,że masz,Jak to człowiek mylnie ,zbyt szybko może ocenić innego. W woli ścisłosci,bo chyba nie zatrybileś o co mi chodziło,miałam na myśli podzielność nominalówó,jednostkę czyli w przypadku Polski grosze,zlotówki,setki itd.Mam nadzioeję,że teraz zrozumiałeś..........ale czy napewno????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Waluta egipska? 17.07.07, 20:17 iwter napisała: > W woli ścisłosci,bo chyba nie zatrybileś o co mi chodziło,miałam na myśli > podzielność nominalówó,jednostkę czyli w przypadku Polski grosze,zlotówki,setki > > itd.Mam nadzioeję,że teraz zrozumiałeś..........ale czy napewno???????????????? > ? Widzę, że jedyne co potrafisz to liczyć na "drapane", czekając aż ktoś coś zrobi za Ciebie. Bo nauczyć się jak obsługiwać wyszukiwarke to już za trudno.. Prawda? pl.wikipedia.org/wiki/Jednostka_monetarna#Afryka Ile masz latek blondyndyneczko? Odpowiedz Link Zgłoś
shark1sharm Re: Waluta egipska? 17.07.07, 21:51 JD ma syndrom odstawienia. W sumie sami widzicie jaki to czlowiek i dlaczego jego egpiska komorka milczy i nikt na Sharmie nie chce mu dac pracy (pomimo szczytu sezonu), czy share'owac lodzi. Na JD jest tylko jedna rada: olac. Odpowiedz Link Zgłoś
iwter Re: Waluta egipska? 17.07.07, 21:55 Może to jest powodem jego frustracji i złosliwości.Nie ulży sobie jednak wkurzając innych.Mili ludzie są lubiani ,inni nie.Może weżmie to sobie do serca. Odpowiedz Link Zgłoś