Dodaj do ulubionych

HILTON Long Beach Hurhgada

29.07.07, 20:46
Czekam na informacje na co uwazac w tym hotelu, gdzie najlepiej byc
zakwaterowanym, czy korzystaliscie z jakis sportow za free majac opcje ALL
INC.Jaki jest stan pokoi, czy lepiej byc w budynku glownym czy gdzies
dalej.Moze sa tam jakies bungalowy. Nie zalezy nam zeby byc jak nablizej
wszystkiego...
Co moze nas tam zaskoczyc niemilego. Czy tak jak w innym hotelu najlepiej
wlozyc w paszport kilka dolcow i wtedy wiadomo ze dostanie sie jakies super
miejsce. Piszcie o wszystkim nawet o tym o co nie zapytalam.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ewa9622 Re: HILTON Long Beach Hurhgada 30.07.07, 00:12
      byłam z dziećmi 3 i 5 lat mieliśmy zakwaterowanie w bungalowach. Polecam. Są
      duże pokoje my dostaliśmy apartament 813 u góry na dole są jeszcze większe
      pokoje ale to nie ma różnicy bo te u góry były wielkie. Polecam zabrać ze sobą
      albo nie lepiej kupić na miejscu (w supermarkecie za hotelem po lewej stronie)
      jest najtaniej )bo nie wiem czy przejdzie na lotnisku coś na mrówki jest ich
      wszędzie pełno w pokojach
    • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 08:38
      hej,
      Byłam w tym hotelu na przełomie czerwca i lipca 2007.Hotel jest naprawdę
      fajoski,duży teren,pare ładnych basenów, duża plaża,bar na plaży,boisko do
      siatkówki,mini golf,jacuzi pod "chmurką",amfiteatr w którym są organizowane
      codziennie animacje.My byliśmy w bungalowah, które uważam są duzo fajniejsze
      niż budynek główny,mielismy nr 849 to jest druga linia brzegowa z widokiem na
      morze..........mmmmmmmmmm bajka:)Pokoje duże, czyste(u nas nie było ani jednego
      robaczka czy mrówki),z telewizorem, sejfem i lodówką do ktorej codziennie
      donoszą wodę:)Za ładny pokoj (bo o taki poprosilismy przy meldowaniu)
      zapłacilismy 10$.Łazienka też czysta i spora.Z naszego pokoju na plaże szlismy
      jakieś 4 minutki a na posiłki 6-7 minut.Obsługa bardzo miła w hotelu zaczynając
      od kelnerów,poprzez barmanów i na panach sprzątających kończąc.Uważam, że hotel
      naprawdę godny polecenia, warto do niego jechac chocby ze względu na duuużą
      plaże i rafę!
      pozdrowionka
      • basia68 Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 09:22
        Dzięki za info, mogłabyś mi przesłać jakieś neutralne zdjęcia? Wiedzieliście,
        że te nurery bungalowów macie wybrać, czy to przypadek, że akurat ten
        dostaliście? Fajnie jest obudzić się i widzieć morze.Ja zawsze stroniłam od
        mieszkania w budynkach piętrowych, w głównych i rzeczywiście wolę się przejść.
        Gorzej jak się coś zapomni ale trochę ruchu nie zaszkodzi.Myślisz,że mamy wpływ
        na to gdzie nas zakwaterują i ze naszych znajomych gdzieś koło nas zakwaterują?
        A jakieś sporty są w cenie? Aaaa jeszcze jedno.Czy trzeba wziąść sobie takie
        specjalne buty do morza czy można spokojnie na boso włazić do wody.Gdybyś
        zechciała mi coś wysłać to wyślij proszę na maila basia68@gazeta.pl. W Egipcie
        będę 3 raz ale każdy hotel ma swoje prawa a i plaża nigdy nie jest taka sama. W
        tamtym roku o malo nie zginęliśmy bo była ściana rafy i głebiny a potem wyjść
        nei można było zwłaszcza jak były duże fale. Dzięki i pozdrawiam.
        • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 09:44
          Jesli chodzi o numer bungalowu który dostalismy, to przy meldowaniu pan
          pokazałm nam mapke hotelu, pokazał konkretny bungalow i zapytał czy ok? Potem
          powiedział żebyśmy zobaczyli już na miejscu czy nam faktycznie wszystko pasi i
          dali znac-i tak tez zrobilismy, poczym wrócilismy do recepcji i dalismy panu 10
          $:)Bungalowy są jedno-piętrowe,my mieszkalismy na pietrze.Myslę, ze macie wpływ
          na to gdzie Was zakwaterują,$ czynią cuda:)No chyba,że caly hotel będzie zajęty
          i nie bedzie wyboru.Co do sportów w cenie-to nie wiem zupłenie nic, przykro
          mi,ale nie martw sie, wszystko sie na miejscu juz pierwszego dnia możesz
          dowiedzieć np.w recepcji.Woda w morzu przezroczysta, na dnie czysty biały
          piasek, ale ja dla pewności i spokoju miałam butki.Wejście do morza jest
          łagonde i długo sie idzie w wodzie po kostki potem po kolana i głębiej
          głębiej......głębiej :))jest super,na brzegu bawią sie małe dzieci i jest
          płycizna a potem nie ma nagle głębiny więc spoko.
          Co do zdjęc to zerknę w domku i cosik podeślę:)
          udanego urlopu!:)
          • basia68 Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 11:18
            a jak z jedzonkiem, smakowało Ci czy nuda że codziennie to samo.Pójdę za Twoim
            przykładem i przygotuje $.Napisalas że bungalowy są 1-piętrowe, czyli ze na
            parterze mieszka ktoś inny tak? Dobrze zrozumiałam? Domyślam się że lepiej jest
            mieć pokój wyżej chociażby ze wzgledu na to,że jest ładniejszy widok i że inni
            nie zaglądają Ci do pokoju...Doradź proszę bo nie wiem jak one wyglądają a na
            stronie biura nie ma bungalowów chyba wogóle na zdjęciach....Trochę Cię pomęczę
            zanim wyjadę :)
            • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 11:39
              Z jedzonkiem tez oki:) smakowało,codziennie jest cos innego,jeden dzień
              europejski,drugi owoce morza,następny chiński itp:)nie ma na co narzekać, do
              tego owoce słodkości-mnie się nie znudzio przez dwa tygodnie-choć to kwestia
              gustu:)Restauracje są dwie, jedna Lotus po schodkach w dół i druga włoska-my
              jadalismy w Lotusie:)
              Dobrze zrozumiałaś, na parterze jest jeden pokoj a na pietrze dwa z widokiem i
              jeden bez widoku na morze.Ja osobiśice uważam, że lepiej na pietrze, bo lepiej
              widać jak mówisz i nkit nie zagląda w okna i balkon:)Moja rada?-piętro!:)
              Kiedy wyjeżdzasz?:)
              • basia68 Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 12:33
                wylatuję 11 sierpnia. Masz może GG? Jeżeli tak to podaję swój nr 1158551.
                Miałabym jeszcze parę pytań do Ciebie.
                • kwiatuszek79 HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 13:07
                  Cześć,
                  Ja niedawno wróciłam z Hiltona. Byłam w drugiej połowie lipca. No i niestety
                  zadnych bungalowów już nie było (wolnych) zostały same z widokiem na pustynie
                  no i jakoś strasznie daleko. A to że pokazują mapkę przy meldunku niestety nie
                  dotyczy pełnego sezonu. Ja sama wyciągnęłam swoją :) Jeżeli chcesz to Ci
                  prześlę. Jeżeli chodzi o restauracje to polecam włoską. Mam jeszcze kilka
                  pozytecznych informacji. Jeżeli chcesz to pisz na gg: 7358027 lub maila.
                  Pozdrawiam.
                  • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 13:21
                    Ja nie powiedziałam, że każdemu pokazują mapkę.....to trzeba sobie załatwić tak
                    jak i fajny pokoj, nie uważam rózwnież ze początek lipca jest przed pełnym
                    sezonem, ale kazdy ma swoje zdanie.........
                    • basia68 Re: HILTON Long Beach Hurhgada 31.07.07, 13:25
                      a słyszałyście może o jakiś kradzieżach w tym hotelu, czy mogę np zostawić
                      aparat w pokoju, jest bardzo duży więc nie zawsze będę go mogła wziąść ze sobą.
                      Może ktoś w waszych "turnusach" miał przykre doświadczenie z czymś takim.
                    • kwiatuszek79 HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 31.07.07, 18:56
                      Ja nie powiedziałam, że każdemu pokazują mapkę.....to trzeba sobie załatwić tak
                      > jak i fajny pokoj,
                      jeśli chodzi o pokój to załatwiłam w budynku głównym za 20 $. Gdzie normalnie
                      trzeba dopłacać 10 euro za dobę. Więc bez komentarza ;)
                      nie uważam rózwnież ze początek lipca jest przed pełnym
                      > sezonem, ale kazdy ma swoje zdanie.........
                      uwierz mi ze róznicę było widać. po 20.07. lezaki na basenie trzeba było
                      rezerwować juz o 7:00. Pozdrawiam.
                      • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 01.08.07, 09:05
                        My za 10$ załatwilismy bungalow i pokoj z widokiem na morze, który normalnie
                        kosztował 10 euro lub dolarów za dobe:)więc uważam, że nieźle.Jak my bylismy to
                        leżaki przy basenie też trzeba byo rezerwować i były "dzikie"tłumy ludzi, ale
                        na plazy był luz i można było spokojnie przyjść o np.11 czy 13 i miejsce się
                        zawsze znalazło-i wiem co mówię.Może i jest róznica w ilości ludzi na początku
                        i pod koniec lipca,ale jakie to ma zanaczenie? Ja nadal uważam, że fajny
                        hotel,świetna plaża i rafa, cudny urlop i wszystko za $ można załatwić:)
                        pozdrawiam
                        • kwiatuszek79 HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 01.08.07, 10:36
                          Cześć,
                          Teraz to mnie zastrzeliłaś tą dopłatą za bungalow?? Kto Ci to powiedział? Za
                          bungalowy nie trzeba było dopłacać za dobę, nawet do tych z widokiem na morze.
                          Ludzie rozmawiali z menadżerem hotelu bo mieli problemy z bungalowami więc stąd
                          wiem ze nic nie trzeba dopłacać. Tylko do budynku gółównego 10 € za dobę(i tak
                          wg mnie to paranoja te całe dopłaty). Co do hotelu zgadzam się z Tobą. Ogólnie
                          super pobyt. Pzdr.
                          • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 01.08.07, 11:45
                            No i widzisz, każdy wie coś innego, ma różne wieści z różnych źródeł-jakie to
                            ma teraz znaczenie, skoro i ja i Ty spędziłyśmy tam udany urlop?:)
                            pozdrowionka
                          • muflobar Re: HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 01.08.07, 12:20
                            Dobra. Ja juz sie zagubilem. Czy oni życzą sobie 10 EUR za kazdą dobe pobytu
                            dopłaty do bufynku głownego/bangalowa?????
                            • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada-do casic 01.08.07, 12:22
                              Według mnie? -tak. Ale ja zapłaciłam tylko 10$ i sprawa była załatwiona i
                              zamknięta:)
                              • kwiatuszek79 HILTON Long Beach Hurhgada 01.08.07, 13:42
                                Według mnie nie! Spytaliśmy nawet naszego rezydenta, który zna kilka osób w
                                recepcji. Dopłata obowiązuje tylko do budynku głównego. Oficjalnie 10 euro/za
                                dobę za pokój oczywiście. Do bungalowów nie ma zadnych dopłat. Popytałam też
                                forumowiczów przewd wyjazdem. nikt za zaden bungalow nie dopłacał, dał tylko do
                                paszportu ile uważał od 10$ -20$. Jezeli ktoś Ci powiedział ze doplata za
                                bungalow jest obowiazkowa to tylko dlatego zeby coś wyludzić. Do Casic:Pewnie
                                ze to nie ma znaczenia skoro urlop był udany, ale nie stresujmy nie potrzebnie
                                innych. Wracając do doplaty za budynek glówny i do sprawy bungalowów. Jeśli
                                jedziecie we wrześniu lub październiku itp. nie martwcie się bugalowy bedą i to
                                te fajne z widokiem na morze. Ja akurat tak trafiłam ze juz nic nie było
                                fajnego, zostal jeszcze budynek familijny. Byłam świadkiem afery z sun fun. W
                                recepcji było tloczno a pokoi brak. Gościu jak zobaczył 20 dolców to naprawde
                                chciał pomóc. Szukał fajnego bungalowa ale naprawde nie bylo. Mial sie zwolnić
                                dopiero za dwa dni. W końcu udało mi sie dostać pokój w budynku głownym i to za
                                20 dol. Z widokiem na baseny głowne i morze. Jeśli pojechałabym jeszcze raz to
                                tylko do budynku glownego. Przy temp. 46 w cieniu to fajna sprawa. Odbiegajac
                                od tematu ja trafilam na remont basenu. tzn. jednej rzeczki, na szczeście
                                baseny głowne były ok. Myślę ze za inne też się zabiorą, bo w rzeczkach było
                                malo wody ok 20 cm. Ale dla mnie akurat nie stanowiło to problemu, dla innych
                                moze było uciązliwe. Pozdrawiam.
                                • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada do kwiatuszek79 01.08.07, 14:07
                                  Może sprostuje swoje wypowiedzi,bo nie wszyscy skumali-mnie generalnie chodziło
                                  o to,że zeby dostać fajny pokoj (taki jak sie chce) to trzeba dopłacić(bez
                                  różnicy czy to ma byc bungalow czy bydynek główny).Każdy załatwia wszystko tak
                                  jak umie, potrafi i chce.Z nami była znajoma, która jak chciała zmienić pokoj
                                  na bungalow (bo nie miała balkonu)to usłyszała 10$ za dobe trzeba dopłacić.A
                                  byli tez luzie ktorzy dogadali sie w recepcji i BEZ dopłaty dostali pokoj w
                                  budynku głównym.Więc bywa różnie jak widać:)
                                  Ja NIKOGO nie stresuje!tylko opowidam jak było podczas mojego pobytu.I jakoś
                                  mam nieodparte wrażenie, że wiem lepiej jak wtedy to wyglądało:)
                                  pozdrawiam
                                  • kwiatuszek79 HILTON Long Beach Hurhgada do kwiatuszek79 01.08.07, 18:19
                                    Kazdemu się wydaje ze wie lepiej ;)) i tak niech pozostanie. Pozdrawiam.
                                    • casic Re: HILTON Long Beach Hurhgada do kwiatuszek79 02.08.07, 08:10
                                      Czyli coś mi umknęło? Byłaś tam z nami?...........hmmmmmm.......
                                      Może to Ty miałaś pokój bez balkonu w pierwszej wersji? :))))Jednak te nicki to
                                      DUŻA MAGIA :)))
                                      pozdrowionka
    • mineralna.woda Re: HILTON Long Beach Hurhgada 03.08.07, 22:53
      Nie będę sie powtarzać wklejam link ;D
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=66299738&a=66299738
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka