ziutka0071 11.08.07, 20:33 Pływam bardzo słabo. W zasadzie wcale :( Czy jest szansa, aby mogła posnurkować w M. Czerwonym? Nie myślę oczywście o nurkowaniu z butlą, a jedynie o pooglądaniu podwodnego świata z maską i rurką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Czy nie umiejąc pływać można snurkować? 11.08.07, 20:45 nie radziłbym .... jesli juz to skoncentruj sie na pływaniu przygruntowym ... tak abys miała grunt zawsze po nogami ... Z woda nie ma zartów ... nabierze sie wody do rurki zawsze cos takiego moze sie zdarzyc mimo że są rurki z zaworami - ale te lepsze a nie zwykłe .. zakrztusisz sie - zabraknie ci powietrza rurka to zwiekszona przestrzen martwa ... tysiace innych niespodziewanych przypadków ... wiec bezpieczne snoorkowanie przygruntowe ... chyba że w Morzu Martwym gdzie 8 letni Izraelczyk został wciagnięty w głab Morza i po osmiu godzinach znaleziony żywy pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Czy nie umiejąc pływać można snurkować? 11.08.07, 21:38 Oczywiście że można, trzeba się tylko jakoś zabezpieczyć na wszelki wypadek w kółko, motylka na ręke , kapok, płetwy, albo w osobe, która dobrze pływa, aby poprowadziła Cie za rekę i nie ma problemu ze snurkowaniem. Moje dzieciaki snurkowały już mając 4 lata, w tym roku tez snurkowały, żadna z nich nie umie pływać, zabezpieczone sa zawsze motylkami,na nogach płetwy i oczywiście płyniemy obok nich. To naprawdę żaden obciach , ludzie pływali w kapokach, lub z innym sprzętem pomocniczym-szkoda rezygnowac z ogladania rafy... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy nie umiejąc pływać można snurkować? 11.08.07, 22:13 a widzisz nie pomyslałem do końca ... bo mozna w kapoku ... sam tak zreszta pływałem w Turcji obok statku wycieczkowego ... który zatrzymywał sie co troche i do morza ...ale lepiej jak w poblizu jest jakos łódka albo ktos pomocny ... pzdr deo Strzeżonego itd ... Odpowiedz Link Zgłoś
hary333 Re: Czy nie umiejąc pływać można snurkować? 11.08.07, 22:24 Polecam Hurghadę,tam jest dość płytko i można co jakiś czas stanąć na nogach, albo wręcz chodzić w morzu z zamoczoną twarzą w masce. W Sharm jest dużo głębiej! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.e możesz nawet z butlą!!! 12.08.07, 08:00 To nie żart!!! Wcale nie trzeba umieć pływać by nurkować i podziwiać rafę - przykład dosłowny - moja teściowa, która NIE POTRAFI pływać a nurkowała!!! W dół schodzisz trzymając się liny a potem trzymając za rękę instruktora "idziesz" pod wodą:) Spróbuj - do odważnych świat należy. Pozdrawiam Magda ***************** Dążyć do spełnienia marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
lastsunset Re: możesz nawet z butlą!!! 12.08.07, 13:39 PotwierdzAM!!! wielokrotnie nurkując na statku również byli ci, co zapisali sie na INTRO. Wśród nich byli tacy co w ogóle nie pływają. I dali sobie radę. trzeba tylko sie przemóc i zaufać divemastrowi. Jak ktos nie umie pływać i nie potrafi jak np. deo przełamać strachu to zostaje brodzenie po pachy z maska w wodzie. Ale to nie to. Uwierzcie ci co nie umieja pływać,a chca snoorkować. Wystarczy byc rozluźnionym i położyć się swobodnie na wodzie.Ta woda nawet najcięższego utrzymuje. Maska+rurka z zaworem i płetwy wystarczą aby swobodnie snoorkować.W końcu ciężar właściwy tkanki człowieka jest mniejszy od wody niezasolonej, a co dopiero zasolonej. Jak ktoś panikuje mozna się zachłysnąć ale utopić sie to już sztuka (pomijamy zawały i udary mózgu np. z nadmiaru wrażeń). Także śmiało do wody i podziwiaj cudowne rafy Szarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Milczenie Baranów 12.08.07, 20:07 lastsunset napisał: > PotwierdzAM!!! > wielokrotnie nurkując na statku również byli ci, co zapisali sie na > INTRO. Wśród nich byli tacy co w ogóle nie pływają. I dali sobie > radę. trzeba tylko sie przemóc i zaufać divemastrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Czy nie umiejąc pływać można snurkować? 12.08.07, 17:35 jeszcze jest takie dmuchane koło, z za przeproszeniem kaczuszką, powyżej wody Odpowiedz Link Zgłoś