Dodaj do ulubionych

WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO??

IP: *.wroc.zigzag.pl 27.07.03, 19:04
jaka jest fajna wycieczka fakultatywna, która nie bedzie zmarnowanym czasem?
może ktos napisze również o przebiegu "gratisowej" wycieczki do Kairu za 25$,
którą "dodają" biura do swojej oferty.
z góry dzięki
pzdr.
iwka
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: 89.0.1.* 28.07.03, 09:09
      Warto jechać do Kairu i Luksoru, ale jezeli jedziesz w najbliższym czasie to
      współczuje (temperatury 40- 50 stopni) i z całą pewnością powinnaś pojechać na
      wycieczkę statkiem- snorkling. Życzę miłego pobbytu.
    • oryginal Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? 28.07.03, 13:37
      Abu Simbel.
      Ras Mohamed statkiem (snurkowanie) .
    • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.waw.pl 28.07.03, 14:12
      Ja byłam w Kairze za 25$. Wyjeżdża się z hotelu o 2 w nocy w Kairze jest się na
      11. Najpierw zwiedza się Gizę- piramidy i Sfinksa. Po drodze na obiad wstępuje
      się do perfumerii (ale nie opłaca się tam kupować bo w Hurghadzie można taniej
      kupić). Następnie ok.13:30 jest obiad. Później Muzeum Narodowe (strasznie jest
      tam duszno więc trzeba wziąć ze sobą wodę). Na koniec jeszcze godzinna wizyta
      na złotym bazarze- nie należy brać ze sobą dużo pieniędzy bo potrafią wyrwać
      torebkę z ręki ale jest 3 razy taniej niż w Hurghadzie (np. branzoletka z
      koralików drewnianych w Hurghadzie kosztuje ok.13 funtów natomiast na tym
      bazarze zapłaciłam 3 funty za jedną). Z powrotem w Hurghadzie byliśmy na 1 w
      nocy i była jeszcze kolacja. Męcząca jazda autokarem ale warto zobaczyć.
      Poza tym polecam jeszcze Jeep Safari (jazda Jeepami po pustyni, fatamorgana,
      przejażdżka na wielbłądach) i Rezerwat wodny Sharm El Naga dla kogoś kto chce
      zobaczyć przepiękne rafy i kolorowe rybki.
    • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.waw.pl 28.07.03, 14:17
      Warto jest zebrać kilka osób chętnych na wycieczkę i wykupić w miejscowym
      biurze podróży ponieważ są one o połowe tańsze od wycieczek fakultatywnych
      oferowanych przez polskie biura podróży. Np. wycieczka do Kairu z Alfa Star
      kosztowała 50$ a na mieście 28$ i też jedzie polskojęzyczny przewodnik.
      • Gość: monika Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 14:33
        Gość portalu: sr napisał(a):

> Warto jest zebrać kilka osób chętnych na wycieczkę i wykupić w miejscowym
        > biurze podróży ponieważ są one o połowe tańsze od wycieczek fakultatywnych
        > oferowanych przez polskie biura podróży. Np. wycieczka do Kairu z Alfa Star
        > kosztowała 50$ a na mieście 28$ i też jedzie polskojęzyczny przewodnik.
        Mam male pytanie: czy autokar, ktorym jechalas byl znosny? Byla klimatyzacja?
        • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.waw.pl 28.07.03, 14:42
          W tak długie wycieczki jeździ się autokarami z klimatyzacją, tv i wc. W każdym
          autokarze jedzie rezydent polsko lub angielskojęzyczny.
          • Gość: monika Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 15:10

> W tak długie wycieczki jeździ się autokarami z klimatyzacją, tv i wc. W
            każdym
            > autokarze jedzie rezydent polsko lub angielskojęzyczny.
            Dziekuje za info!
      • Gość: Asia Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 14:50

> Warto jest zebrać kilka osób chętnych na wycieczkę i wykupić w miejscowym
        > biurze podróży ponieważ są one o połowe tańsze od wycieczek fakultatywnych
        > oferowanych przez polskie biura podróży. Np. wycieczka do Kairu z Alfa Star
        > kosztowała 50$ a na mieście 28$ i też jedzie polskojęzyczny przewodnik.

Gdzie miesci sie to miejscowe biuro, zeby mozna bylo wykupic wycieczke z
        polskojezycznym przewodnikiem?
        • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 28.07.03, 15:35
          Tych biur na mieście jest sporo. My akurat patrzyliśmy w biurze, które sie
          mieści między grand hotelem a Royal Palace ale nie pamietam jak się ono
          nazywało.
          • Gość: Iwona Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: 89.0.1.* 28.07.03, 15:46

> Tych biur na mieście jest sporo. My akurat patrzyliśmy w biurze, które sie
            > mieści między grand hotelem a Royal Palace ale nie pamietam jak się ono
            > nazywało.
            Miedzy Grandem a Royal Palace jest African Tours, kontakt 0020127957544 - Ashraf
            • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 28.07.03, 16:02
              Bardzo możloiwe, że to to. Przed jednym z nich stał quad i mieli tanie
              wycieczki na Jeep Safari
              • Gość: Iwona Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: 89.0.1.* 28.07.03, 16:06
                Z całą pewnością- sama u nich załatwiałam wycieczki.
                Pzdr
                • Gość: iwka Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.wroc.zigzag.pl 28.07.03, 17:05
                  a czy można przypadkiem dogadać się po polsku?
                  pzdr. Iwka
                  • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 28.07.03, 17:36
                    Wszędzie dogadasz się po angielsku i rosyjsku. Z językiem polskim jest
                    trudniej ale wydaje mi się można jakoś się porozumieć.
                    • Gość: iwka Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.wroc.zigzag.pl 28.07.03, 19:00
                      Czy może wiecie w jakiej odległości od Hostmarka leży Hotel Alladin Beach (
                      znajomi tam będą)? i w ogóle jakie hotele sąsiadują z Hostmarkiem , bo nie mogę
                      go zlokalizować na mapce hoteli.
                      dzieki
                      pzdr.
                      iwka
                      • dominichen Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? 28.07.03, 21:50
                        Hej Iwka, a skad masz mapke hoteli?Jesli z internetu to mozesz podac linka?Bo
                        chcialabym sie dowiedziec w jakiej odleglosci od siebie leza Aida i Hor Palace
                        (ja bede w aidzie a kolezanka w hor palace). Dzieki z gory

Pozdrawiam!!!

Dominika
                        • Gość: sr Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 28.07.03, 21:53
                          Z Hostmarku do Alladina jest ok. 15 min piechotką idąc w drugą stronę niż do
                          miasta. A tak apropo mapki to Hostmark jest pomiędzy hotelem Albatros Beach i
                          Jasmine Village
                        • Gość: iwka Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.wroc.zigzag.pl 28.07.03, 21:54
                          mapka hoteli jest na stronie Alfa Star. ( kliknij nazwę kurortu ,
                          obok "wszystkie hotele"), oraz www.hurghada.com
                          • dominichen Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? 28.07.03, 21:58
                            ok, dzieki, znalazlam :)
                        • Gość: lilew Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 01:58
                          tutaj macie fajna mapkę: www.wernerlau.com/egypt/loc/1st.htm
                          Pozdrówka
      • Gość: Mijka Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 15:12
        Musisz zwiedzić Luxor, ale musisz liczyć się z wysoką temperaturą. Ja byłam w
        Luxorze tydzień temu i było 46stopni, ale da się wytrzymać. Jedż też do Kairu,
        bo również warto, pozdrawiam
    • Gość: ja Re: WYCIECZKI FAKULTATYWNE-GDZIE WARTO?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 19:28
      bylem na tej wycieczce
      MĘKA
      ale warto jechac dla piramid
      kawal drogi
      ale przeciez nie pojedziesz specjalnie dla piramid
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka