Gość: porzeczka IP: *.chello.pl 29.07.03, 15:45 Wybieram się do Golden 5 City w Hurgadzie. Czy ktoś może podzielić się ze mną swoimi wrażeniami? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.sieradz.mediaclub.pl 29.07.03, 16:16 Czesc ja byłam tam w poprzednie wakacje.Hotel nie cieszy sie najlepsza opinia ale bez przesady, nie było tam najgorzej.Plusy to: duzy basen,duzy wybor jedzenia, bar przy basenie i na plazy z grilem i napojami, mili kelnerzy,pokoje ogromne,ładne łazienki,przed hotelem mini hotel dla miejscowych, fajne przedstawienia daja i mozna popatrzyc na zachowania wypoczywajacych arabow polecam wersje all inclusive, tanczace fontanny dla lubiacych takie przedstawienia Minusy:daleko od centrum,zle sprzatali pokoj; (ale chyba mialam pecha co do sprzatajacego chlopca, bo inni nie narzekali), na plaze trzeba przejsc przez kompleks basenowy, park i jeziorko ok 250 m, w windach brzydko pachniało, cały hotel obstawiony dandetnymi zlotymi figurami konie, lwy itp Generalnie trzeba przyjac poprawke, ze to nie hotel europejski a poza tym ogromny, wiec obsluga czasami o czyms zapomina, ale to chyba standart arabski. To na tyle. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.lublin.pl 29.07.03, 22:19 Ta wiadomość jest ważna również dla mnie. Wyjeżdzam z mężem i 6-letnim synem 8 sierpnia, a w sieci są tak sprzeczne informacje, że sama nie wiem czy dobrze zrobiliśmy. Mam obawy co do miejsca pobytu i co do zdrowia szczególnie dziecka. Co prawda byliśmy 2 lata temu w Tunezji i jakoś przeżył, więc może i teraz się uda. Jestem dobrej myśli, ale jeżeli ktoś wie coś więcej na temat Golden 5 (szczególnie był z dzieckiem) to będę wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.mdi.pl 30.07.03, 01:51 Jezeli chodzi o dziecko, to jest na terenie hotelowym płytki basen oraz plac zabaw przy plaży. Znajomi którzy byli z dziecmi zazdroscili nam plaży. I jeszcze na pocieszenie: dopóki jedlismy na terenie hotelu nie chorowaliśmy. Klątwa dopadła nas dopiero po wycieczce do Kairu i posiłkach w tamtejszym barze. Większośc współwycieczkowiczów była zadowolona z hotelu a przede wszystkim z ogromnej plaży.Życzę dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 30.07.03, 12:34 Dziękuję za informacje. Jeśli byłoby to możliwe to prosiłabym o radę jakie leki wziąć, jadę z 2 dzieci, czego unikać, gdzie lepiej spędzać czas: nad morzem, czy na basenie, gdzie jest mniejszy tłok, czytałam,że na stołówce są straszne kolejki? Jak to jest naprawdę, gdzie zaopatrywać się w napoje,jeślibyś coś jeszcze chciała przekazać to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.sieradz.mediaclub.pl 31.07.03, 19:33 Witam, Co prawda nie mam doswiadczenia z dziecmi ale moge Ci polecic egipski lek ANTINAL. Co prawda zażyłam jego końska dawke bo 4 kapsułki na raz ale wszystkie dolegliwosci jak reka odjal. Ten lek zawiera taka sama substancje czynna co polski Nifuroksazyd. Ma tylko 2 razy wieksza dawke i inna postac.I moze w tym tkwi tajemnica jego dobrego dzialania. Ja podczas 14 dniowego pobytu cierpiałam 1 dzien ale tak bardzo ze nie moglam wyjsc z pokoju, wlasnie po wycieczce do Kairu.Piłam smecte. Troche pomoglo. Na drugi dzien kupilam Antinal i wszystko juz bylo ok. Drugi atak Faraona miałam po napiciu sie wody przy barze na plazy; nie była to woda butelkowa ale z dystrybutora. Na szczescie wtedy juz mialam Antinal i było OK. Wiec pamietaj woda tylko mineralna i wystrzegaj sie jedzenia na miescie. Co do leków to slyszalam ze b. skuteczne jest Imodium. Dla dzieci W polsce jest Nifuroksazyd w zawiesinie zawiera 220 mg sub. czynnej. Zawiesina o takim samym stezeniu sprzedawana jest w Egipcie podnazwą Antinal. Na ulotce zaleca sie dawkowanie dla dzieci: pełna łyzeczke od herbaty 5 ml 3 razy dziennie. Pamietaj aby nie zazywać wegla z innymi lekami, bo nie zniesie dzialanie innych lekow,więc albo wegiel albo leki. Piłam duzo coli i wino do posilkow.Mam nadzieje ze da sie zrozumiec to co napisałam. Pozdrawiam.Karina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 31.07.03, 19:56 Dziękuję Ci serdecznie.Ponieważ będę sama z dziećmi to mam pytanie czy ten lek mogę kupić na terenie hotelu czy lepiej wziąć Nifuroksazyd z Polski?Czego jeszcze nie jeść na Stołówce? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.mdi.pl 02.08.03, 09:16 Podejrzewam że na terenie hotelu mozna kupic ten lek, wystarczy komukolwiek powiedziec nazwe Antinal, pewnie bedzie kosztował wtedy troszke wiecej niz 5 funtów. Mnie kupił ten lek kierowca busa i o dziwo nie zaplacilam za niego wiecej niz w aptece. Poprosic tez mozesz rezydentke/ta w dniu przylotu, zwykle na drugi dzien jest spotkanie organizacyjne, wiec peewnie chetnie Ci kupi. Na wszelki wypadek wez Nifuroksazyd z Polski oraz Smekte, moze poradz sie pediatry. Unikaj jedzenia owoców i sałatek przynajmniej na początku. Jeszcze jedno pytanie czy kupiłas juz wycieczke??Bo z tego co sie orientowalam to hotele: Beach Albatros, Long Beach, Alibaba sa w podobnej cenie i sa troszke lepsze. Ja w tym roku wybieram sie do Long Beach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 02.08.03, 10:20 ja juz wykupilam w Alfa star w Golden 5 lece 5 sierpnia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.wroc.zigzag.pl 02.08.03, 10:29 Przyjemnego wypoczynku Porzeczko, Opisz na tym forum wrażenia jak wrócisz! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 02.08.03, 10:34 dziekuję Ci za cieple slowa . mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze jak wroce to sie odezwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
frugo3 Re: Golden 5 City 05.08.2003 02.08.03, 11:19 OPiSz dokładnie ten hotel , wszyscy moi znajomi skrytykowali ten hotel za jego irracjonalkna wielkośc, - wszędzie daleko z pokoju do restauracji , z hotelu do plazy, obsługa taka sobie , kolejka na plażę nie działa ajk adział ato drogo - i takie opinie- w moim biurze też mi gorąco odradzano ten hotel , ciekawe , opisz go jak wrócisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: 217.8.174.* 13.08.03, 12:10 Hej, ja też jadę do goldena 27.08. opisz go dokładnie jak wrócisz bo są tak różne opinie na jego temat że aż się boje. Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś