Dodaj do ulubionych

Golden 5 City 05.08.2003

IP: *.chello.pl 29.07.03, 15:45
Wybieram się do Golden 5 City w Hurgadzie. Czy ktoś może podzielić się ze mną
swoimi wrażeniami? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.sieradz.mediaclub.pl 29.07.03, 16:16
      Czesc ja byłam tam w poprzednie wakacje.Hotel nie cieszy sie najlepsza opinia
      ale bez przesady, nie było tam najgorzej.Plusy to: duzy basen,duzy wybor
      jedzenia, bar przy basenie i na plazy z grilem i napojami, mili kelnerzy,pokoje
      ogromne,ładne łazienki,przed hotelem mini hotel dla miejscowych, fajne
      przedstawienia daja i mozna popatrzyc na zachowania wypoczywajacych arabow
      polecam wersje all inclusive, tanczace fontanny dla lubiacych takie
      przedstawienia Minusy:daleko od centrum,zle sprzatali pokoj; (ale chyba mialam
      pecha co do sprzatajacego chlopca, bo inni nie narzekali), na plaze trzeba
      przejsc przez kompleks basenowy, park i jeziorko ok 250 m, w windach brzydko
      pachniało, cały hotel obstawiony dandetnymi zlotymi figurami konie, lwy itp
      Generalnie trzeba przyjac poprawke, ze to nie hotel europejski a poza tym
      ogromny, wiec obsluga czasami o czyms zapomina, ale to chyba standart arabski.
      To na tyle. POzdrawiam.
      • Gość: iza Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.lublin.pl 29.07.03, 22:19
        Ta wiadomość jest ważna również dla mnie. Wyjeżdzam z mężem i 6-letnim synem 8
        sierpnia, a w sieci są tak sprzeczne informacje, że sama nie wiem czy dobrze
        zrobiliśmy. Mam obawy co do miejsca pobytu i co do zdrowia szczególnie dziecka.
        Co prawda byliśmy 2 lata temu w Tunezji i jakoś przeżył, więc może i teraz się
        uda. Jestem dobrej myśli, ale jeżeli ktoś wie coś więcej na temat Golden 5
        (szczególnie był z dzieckiem) to będę wdzięczna :)
        • Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.mdi.pl 30.07.03, 01:51
          Jezeli chodzi o dziecko, to jest na terenie hotelowym płytki basen oraz plac
          zabaw przy plaży. Znajomi którzy byli z dziecmi zazdroscili nam plaży. I
          jeszcze na pocieszenie: dopóki jedlismy na terenie hotelu nie chorowaliśmy.
          Klątwa dopadła nas dopiero po wycieczce do Kairu i posiłkach w tamtejszym
          barze. Większośc współwycieczkowiczów była zadowolona z hotelu a przede
          wszystkim z ogromnej plaży.Życzę dobrej zabawy.
          • Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 30.07.03, 12:34
            Dziękuję za informacje. Jeśli byłoby to możliwe to prosiłabym o radę jakie leki
            wziąć, jadę z 2 dzieci, czego unikać, gdzie lepiej spędzać czas: nad morzem,
            czy na basenie, gdzie jest mniejszy tłok, czytałam,że na stołówce są straszne
            kolejki? Jak to jest naprawdę, gdzie zaopatrywać się w napoje,jeślibyś coś
            jeszcze chciała przekazać to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam.
            • Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.sieradz.mediaclub.pl 31.07.03, 19:33
              Witam,
              Co prawda nie mam doswiadczenia z dziecmi ale moge Ci polecic egipski lek
              ANTINAL. Co prawda zażyłam jego końska dawke bo 4 kapsułki na raz ale wszystkie
              dolegliwosci jak reka odjal. Ten lek zawiera taka sama substancje czynna co
              polski Nifuroksazyd. Ma tylko 2 razy wieksza dawke i inna postac.I moze w tym
              tkwi tajemnica jego dobrego dzialania. Ja podczas 14 dniowego pobytu cierpiałam
              1 dzien ale tak bardzo ze nie moglam wyjsc z pokoju, wlasnie po wycieczce do
              Kairu.Piłam smecte. Troche pomoglo. Na drugi dzien kupilam Antinal i wszystko
              juz bylo ok. Drugi atak Faraona miałam po napiciu sie wody przy barze na plazy;
              nie była to woda butelkowa ale z dystrybutora. Na szczescie wtedy juz mialam
              Antinal i było OK. Wiec pamietaj woda tylko mineralna i wystrzegaj sie jedzenia
              na miescie.
              Co do leków to slyszalam ze b. skuteczne jest Imodium. Dla dzieci W polsce jest
              Nifuroksazyd w zawiesinie zawiera 220 mg sub. czynnej. Zawiesina o takim samym
              stezeniu sprzedawana jest w Egipcie podnazwą Antinal. Na ulotce zaleca sie
              dawkowanie dla dzieci: pełna łyzeczke od herbaty 5 ml 3 razy dziennie.
              Pamietaj aby nie zazywać wegla z innymi lekami, bo nie zniesie dzialanie innych
              lekow,więc albo wegiel albo leki.
              Piłam duzo coli i wino do posilkow.Mam nadzieje ze da sie zrozumiec to co
              napisałam. Pozdrawiam.Karina
              • Gość: Porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 31.07.03, 19:56
                Dziękuję Ci serdecznie.Ponieważ będę sama z dziećmi to mam pytanie czy ten lek
                mogę kupić na terenie hotelu czy lepiej wziąć Nifuroksazyd z Polski?Czego
                jeszcze nie jeść na Stołówce? Pozdrawiam.
                • Gość: Karina Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.mdi.pl 02.08.03, 09:16
                  Podejrzewam że na terenie hotelu mozna kupic ten lek, wystarczy komukolwiek
                  powiedziec nazwe Antinal, pewnie bedzie kosztował wtedy troszke wiecej niz 5
                  funtów. Mnie kupił ten lek kierowca busa i o dziwo nie zaplacilam za niego
                  wiecej niz w aptece. Poprosic tez mozesz rezydentke/ta w dniu przylotu, zwykle
                  na drugi dzien jest spotkanie organizacyjne, wiec peewnie chetnie Ci kupi. Na
                  wszelki wypadek wez Nifuroksazyd z Polski oraz Smekte, moze poradz sie pediatry.
                  Unikaj jedzenia owoców i sałatek przynajmniej na początku.
                  Jeszcze jedno pytanie czy kupiłas juz wycieczke??Bo z tego co sie orientowalam
                  to hotele: Beach Albatros, Long Beach, Alibaba sa w podobnej cenie i sa troszke
                  lepsze. Ja w tym roku wybieram sie do Long Beach. Pozdrawiam :)
                  • Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 02.08.03, 10:20
                    ja juz wykupilam w Alfa star w Golden 5 lece 5 sierpnia.pozdrawiam
                    • Gość: iwka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.wroc.zigzag.pl 02.08.03, 10:29
                      Przyjemnego wypoczynku Porzeczko,
                      Opisz na tym forum wrażenia jak wrócisz!
                      pzdr.

• Gość: porzeczka Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: *.chello.pl 02.08.03, 10:34
                        dziekuję Ci za cieple slowa . mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze jak wroce
                        to sie odezwe..
                        • frugo3 Re: Golden 5 City 05.08.2003 02.08.03, 11:19
                          OPiSz dokładnie ten hotel , wszyscy moi znajomi skrytykowali ten hotel za jego
                          irracjonalkna wielkośc, - wszędzie daleko z pokoju do restauracji , z hotelu
                          do plazy, obsługa taka sobie , kolejka na plażę nie działa ajk adział ato
                          drogo - i takie opinie- w moim biurze też mi gorąco odradzano ten hotel ,
                          ciekawe , opisz go jak wrócisz.
                        • Gość: Asia Re: Golden 5 City 05.08.2003 IP: 217.8.174.* 13.08.03, 12:10
                          Hej, ja też jadę do goldena 27.08. opisz go dokładnie jak wrócisz bo są tak
                          różne opinie na jego temat że aż się boje.
                          Wielkie dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka