tutunia2 29.01.08, 12:15 Wybieram się do Egiptu ze znajomymi na początku września. Hotel wybralismy w Hurghadzie, termin ustalony. Dylemat stanowi biuro. nie wiemy na które się zdecydować. Czy może ktoś podzielić się opiniami na temat tych biur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
faliszewice Re: Alfa star czy Exim? 29.01.08, 13:31 Dobre pytanie,ja mam ochote na lipiec i mam ten sam dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziobe65 Re: Alfa star czy Exim? 29.01.08, 15:51 Odradzam korzystanie z usług Exim Tours. Byłem z nimi na 11-dniowej wycieczce objazdowej. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Alfa star czy Exim? 29.01.08, 20:43 bylam z alfa star w dahab-super, a wczasy nie wiem jakim cuedm ale byly 15 dniowe.14 pelnych dni na miejscu!! ale to raczej kwestia szczescia podobnie jak trafienie do wybranego hotelu. jak bym miala wybierac miedzy polskimi biurami to alfa star!! Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Alfa star czy Exim? 29.01.08, 20:58 A my korzystaliśmy zarówno z Eximu jak i Alfastar i zawsze wszystko było dopięte na ostatni guzik- Exim dawał kiedyś takie fajne zawieszki na szyję na dokumenty, a Alfastar nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
emi-45 Re: Alfa star czy Exim? 30.01.08, 12:43 Tylko nie EXIM TOUR . Najgorsze biuro z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo-diablo Re: Alfa star czy Exim? 01.02.08, 22:44 Bylem na wycieczkach organizowanych zarowno przez Alfe jak i przez Exim. I powiem szczerze, ze obydwa te wyjazdy zaliczam do udanych. Moze to kwestia szczescia. Natomias czesto bywa tak, ze maja miejsce jakies sytuacje nie dokonca zalezne od biura (np klopoty z przewoznikiem), na ktore nikt nie ma wplywu. I zdarza sie to wszystkim biurom. Zycze udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
artur-1982 Re: Alfa star czy Exim? 31.01.08, 09:42 Zdecydowanie Alfa Star chyba ma najlepszą oferte i wszystko dopracowane. Sam korzystalem Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
calka33 Re: Alfa star czy Exim? 30.01.08, 13:58 Byłam dwa razy w Egipcie z Alfa Stra i było super.Raz w Sunrise Holiday Resort i raz w Desert Rose wszystko zapięte na ostatni guzik. Korzystaliśmy też z ich wycieczek i też wszystko w porządku. W tym roku też się wybieramy i też z Alfa Star. A tak na marginiesie to nikt Wam nie da 100% pewności do biura. Jak wszędzie są zadowoleni i niezadowoleni z nami też byli tacy. Wydaje mi się, że to trochę zależy od szczęścia i podejścia do urlopu. W każdym bądź razie ja nie mam na Alfa żadnych minusów, poczawszy od wylotu z Łodzi do przylotu z Łodzi wywiązali się kapitalnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz760 Re: Alfa star czy Exim? 30.01.08, 22:31 osobiście miałem przykra historię z eximem, chociaz sprawa miała miejsce w Tunezji na wycieczce fakultatywnej to po całej akcji mnie do siebie zrazili i więcej z niemi nie pojade. w skrócie sytuacja była taka że straciliśmy ponad 10 godzin na dwudniowej wycieczce czekajać w jakich dziurach na autokary. dwa razy popsul im się autokar(juz na początku kierowcy kręcili się przy tym autokarze, widać było ze coś jest nie tak). z racji obsuwy wszystki atrakcje były po łebkach odwalone. Po powrocie z wycieczki napisaliśmy reklamcje na tą wycieczkę, żądająć rekompensaty w postaci jakiejś innej wycieczki fakultatywnej gratis do 50$. Dostaliśmy odpowiedź negatywną, gdyż jak napisali że nie ponoszą odpowiedzialnosci za lokalne firmy które organizują takie wycieczki. A wycieczke wykupiłem u rezydentki z eximu. Potem jeszcze było odwołanie , ale tez nic nie dało, ta sama ściema. Za jakis czas bedąc na targach turystycznych w Warszawie na stoisku eximu zauważyłem pilota tej pechowej wycieczki, który okazał się synem właścicela eximu - pierniczony arabus!!!!!!!!! co do samego pobytu w Tunezji nie mam zastrzeżeń, poza rezydentką która już sie chyba znudziła tą pracą Odpowiedz Link Zgłoś
tutunia2 Re: Alfa star czy Exim? 31.01.08, 11:53 Dzięki wielkie. Już wybrałam Alfę.Wielkim ZA był fakt ze Alfa ma od 3 sezonów loty z Łodzi a exim obiecuje ze będzie miał od kwietnia ale jeszcze nic konkretnie nie wiedzą.To że zdarzają się każdemu biuru potknięcia i niedociągnięcia to wiem ale jeszcze nigdy poza Europę się nie wybierałam i poprostu nie znam tych biur. Jednakże wszystkim dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenka303 Re: Alfa star czy Exim? 31.01.08, 13:05 Witaj :) Polecam ci Alfa Star. Byłam w tamtym roku i wszystko było super :) Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
anmada1-4 Re: Alfa star czy Exim? 31.01.08, 14:56 witam, ja też polecam Alfa Star, bylismy w Hurghadzie na przełomie 2007/2008, od samego początku (przylot) było jak najbardziej ok :), wycieczki super, z pewnością skorzystamy w przyszłości z tego biura podrózy, pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala.j1975 Re: Alfa star czy Exim? 31.01.08, 19:11 Ja nie byłam ani z jednym ani z drugim biurem, ale moja ciocia była w Egipcie właśnie z Alfa Star i byli bardzo zadowoleni- wszystko było dopięte na ostatni guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
dotadota Re: Alfa star czy Exim? 01.02.08, 13:10 Dopiero co wróciłam z Sharmu z Eximem - było bosko, wszystko jak trzeba plus zawieszki na szyję na dokumenty :) Nie mam na co ponarzekać. Fantastyczna rezydentka - szok, była co dzień w hotelu i jeszcze sms-ami potwierdzała godziny wyjazdu na wycieczki fakultatywne, pilnowała tak, że człowiek nie musiał się martwić (pani Ludmiła). Z Alfą nie byłam, ale znajomi byli i też zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Alfa star czy Exim? 01.02.08, 20:28 Ja uważam że BP nie ma tu znaczenia bo wpadki zdarzają się każdemu ,a wypowiedzi wybierz alfe bo ja byłem z nimi i było bosko lub odwrotnie to bezsens .Zwracaj uwage na cene i nie wszystkie hotele co ma alfa są w eximie i odwrotnie.Wybierz hotel ,który Ci pasuje poszukaj opini na forum i znajdz najtańszą oferte na rynku z dobrego BP-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tommyl.pl Re: Alfa star czy Exim? 04.02.08, 14:47 Rejs po nilu 7+7 ( z tym ze to nie do konca tak bo odpoczywa sie 5 dni a reszte w zwiedzanie) oto moja historia :) Najpier poszlismy do AlfaStar ( agent UTC) wybralismy super hotel za ktory zreszta doplacilismy. ( to jest ciekawe bo w innych biurach nie slyszalem o takiej praktyce) Dlugo nasza radosc nie trwala, bo na drugi dzien dostalem maial ze niestety hotel ten jest niedostepny i zaproponowano nam inne - i juz nie takie dobre. Oczywiscie zrezygnowalismy, ale napoczatku kobitka z biura podniosla mi cisnienie mowiac ze strace 20% zaliczki. Potem oddzwonila i przeprosila - mowiac ze zwroca wszystko tylko ze to potrwa bo kasa zostala wyslana do AlfyStar i musza czekac az im potwierdza ze hotel faktycznie nie byl dostepny. W tym czasi zarezerwowalismy w hotelu w ktorym chcilismy w Rainbow Tours. slyszeliscie o podobnych praktykach? ps Jeszcze zeby mi szybko kase oddali Odpowiedz Link Zgłoś