Dodaj do ulubionych

hilton dreams exim

IP: 217.29.140.* 29.08.03, 19:05
witam , pisze z kawiarenki w sharmie. mialam leciec do royal rojany a jestem
w hiltom dreams ale jestem zadowolona. chyba ta zamiana hotelu przez exim
wyszla nam na dobre. hotel jest bardzo fajny, jedzenie bardzo dobre. wszystko
okej. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 81.190.1.* 30.08.03, 22:43
      Czesc!
      Zazdroszcze Ci, ze juz tam jestes. Lece do Hilton Dreams 14 wrzesnia z Alfa
      Star, troche sie niepokje, ze zamienia mi ten hotel na inny. Poki co musze
      wierzyc, ze wlasnie tam spedze moj urolp. Jak oceniasz ten hotel? Czy jest wart
      swoich 5*? Czy mialas wplyw na wybor pokoju? Jezeli tak to co mi radzisz, bo
      wiem, ze hotel jest bardzo duzy. Czy daleko jest do plazy? Bede wdzieczna za
      wszelkie info. Zycze Ci milego pobytu.
      • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: *.lanet.wroc.pl 08.09.03, 07:16
        dopeiro co wróciłam, wakacje wspaniałe , o nic się nie martw, napiszę Ci
        później coś więcej ale hotel jest świetny i chcę juz tam wracać!!!!!
      • miriam_73 Re: hilton dreams exim 08.09.03, 09:03
        Hotel jest bardzo ładny, z tym, że właśnie dość rozległy. Ja byłam w budynku
        gdzie numery pokojów rozpoczynały się od 4 - tuz obok jednego z małych basenów
        i boiska do siatkówki - bliziutko do głównego basenu i do restauracji.Większość
        ludzi z Eximu była ulokowana właśnie w 4 oraz 5 i 6. Najdalej jest z budynków
        położonych na wziesieniu powyżej basenu tropikalnego. Do plaży jest kawałeczek,
        trzeba wyjść z hotelu H.Dreams, przejść przez ulicę do Hilton Fayrouz i przez
        ich teren zaraz wychodzi się na plaże. Plaża jest bardzo duża, ładna, jest
        sporo niewielkich raf już prawie przy samym brzegu. Z leżakami, zwłaszcza nieco
        w głębi nie ma problemów. Mają w barku plażowym świetne drinki :)))
        • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 62.89.92.* 08.09.03, 17:05
          Hi,Miriam-73
          Tobie tez dziekuje za odpowiedz. Chetnie czytam kazda relacje z wyjazdu do
          Sharm i opinie o hotelu.To wszystko jeszcze przed nami.
          Czy tez bylas z Eximem?
          • miriam_73 Re: hilton dreams exim 08.09.03, 20:37
            Tak. Byłam z Eximem, w ub. tygodniu. Opcja HB, chyba zresztą w tym hotelu AI
            nie występuje. Z przynoszeniem sobie napojów itp. nie ma większych problemów,
            bo ochrona ma zakaz zaglądania do toreb i plecaków, a zresztą przy Hilton
            Fayrouz jest taki mini pasażyk handlowy ("Hilton Market" - są oznaczenia jak
            idzie się wzdłuż plażowej promenady) gdzie jest m. in. sklepik spożywczy.
            Oczywiście nie należy nosić zakupów w reklamowkach. Chociaż i z tym różnie
            bywa. Widywałam i takich z siatami ;-))) Ja najczęściej zaoparywałam sie przy
            deptaku w centrum Sharmu, pod McDonaldem jest market spożywczy, gdzie nawet
            występują ceny na produktach. Nie kupuje sie w ciemno. A co do internetu - w
            Hiltonie jest niby e-corner, tyle, że nie udało mi się skorzystać z tego ani
            razu - zawsze był "problem". Natomiast bez problemu (z tym że dośc drogo) jest
            dostęp w Hilton Fayrouz - cybercafejka od strony plaży oraz pare takich
            przybytków w centrum Sharmu - ja zazwyczej chodziłam na taki narożnik niedaleko
            Pizza hut i KFC. Facet ma dobre, szybkie łącza i nie zdziera za korzystanie z
            poczty.
      • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: 217.30.159.* 08.09.03, 10:03
        juz odpowiadam, hotel zasługuje na swoje 5 gwiazdek. to prawda, że jest bardzo
        duzy i rozległy ale nie ma żadnego problemu ze zmianą pokoju na ten bliżej
        budynku głównego i najlepiej załatwić to bezpośrednio w hotelu w recepcji a nie
        z rezydentem. hotel posiada bardzo duże pokoje z sejfem, czajnikami
        elektrycznymi i suszarką do włosów, są też pokoje w stylu apartamentów tj. z
        aneksem kuchennym(mikrofalówka, ekspres do kawy, kuchenka) i dwoma pokojami
        (sypialnia i pokój dzienny)ja osobiście byłam w budynku nr 8, pokój zaczynający
        się na 5... tuż przy basenie tropikalnym ale sama wybrałam ten pokój, bo nie
        odpowiadały pokoje te bliżej budynku głownego z recepcją, a to dlatego, że jest
        tam za duży gwar,zamieszanie i jak największa liczba osób przy basenie. pokoje
        są bardzo czyste(tj. cały hotel)i sprawiają wrażenie nowych i wcale
        niezniszczonych. Jedynym mankamentem może być ta odległość od plaży i
        konieczność przejścia przez ulicę na plaże ale mysłałam, że będzie mi to
        bardziej przeszkadzało a tak nie było. plaża za to bardzo ładna, szeroka i
        chyba jedna z najładniejszych w naama. pytaj dalej o co chcesz. p.s. ja
        pojechałabym tam znowu i to nawet dzisiaj.
        • czytelnik22 Re: hilton dreams exim 08.09.03, 18:19
          Witaj Krabe !!!
          Bardzo miło, że wróciłas zadowolona. Jednak sprawdziło
          się to co ci pisałem, że Exim jeśli już zmieniał hotele
          to na lepsze. A na przykład Iwka niezdecydowana, która
          wybierała na tym forum przez kilka tygodni pojechała z
          Alfastar i zmienili jej ten wybierany starannie hotel
          Hostamrk na jakiś denny.
          Ten Hilton musi byc niezły ale gdybym jechał zimą
          (chociaz nie wiem wciąż czy się uda) to chyba nie będę
          miał tyle kaski najwyżej na jakąś Holiday Inn Amphora
          albo coś w tej cenie.
          Pozdrawiam
          • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: 217.30.159.* 09.09.03, 09:31
            witam Cię czytelniku,
            miałeś rację, nie ma co się przejmować ,exim jeśli już zmieniał to na lepsze,
            znajomi mięli być w holiday inn a wylądowali w Sheratonie, więc standard o
            niebo lepszy.Poza tym ja miałam do wyboru Hiltona i Dreams beach, więc mają
            jakąs tam bazę rezerwowych hoteli. Nie mam żadnych zastrzeżeń do eximu,
            wszystko było okej i nie bedę już słuchać negatywnych opinii tylko po to , żeby
            nakrecać spiralę paniki przed wyjazdem. Ja swoją drogą chcę teraz lecieć do
            sheratona miaramare... zobaczymy jakie będą ceny. w każdym razie polecę drugi
            raz z eximemem.pozdrawiam:-)))
        • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 81.190.1.* 08.09.03, 21:58
          Hi Krabe,
          "ja pojechałabym tam znowu i to nawet dzisiaj" - mysle, ze to da sie zrobic,
          slyszalam, ze w Hiltonie sa jeszcze wolne miejsca, jedz z nami:)))))
          Napisz mi cos o wycieczkach, gdzie bylas i co warto zobaczyc. Czy Kair w jeden
          dzien jest bardzo meczacy, czy bylas na Gorze Mojzesza?
    • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 62.89.92.* 08.09.03, 16:35
      Witaj!
      Juz myslałam, ze sie nie odezwiesz:)
      Rozumiem, ze w Sharmie bylo tyle atrakcji i nie bylo czasu na pojscie do
      kawiarenki:)
      Od razu widac,ze dopiero co wrocilas bo emanuje z Ciebie radosc!!!
      Jak wiesz, jedziemy (z mezem) z Alfa nie z Eximem. Mam nadzieje, ze i to biuro
      stanie na wysokosci zadania i zapewni nam wspaniale wakacje. Z Twojego listu
      wynika, ze hotel jest wspanialy i niech nikt nie odwazy zamienic mi go na inny!
      Bedziemy w Sharm tylko tydzien, wiem ze to krotko. Napisz mi co zrobilo na
      Tobie najwieksze wrazenie w Egipcie, jakie wycieczki polecasz, co warto
      zobaczyc a co zdecydowanie odradzasz.
      Co powiesz o jedzonku, mialas HB czy all inc? Czy mozna do hotelu wnosic napoje?
      Czy masz jakies fotki z hotelu?
      Na razie tyle pytan, pozdrawiam
      • miriam_73 Re: hilton dreams exim 08.09.03, 20:41
        Aha, co do jedzonka, no to przy sniadaniach pełen wypas - mnóstwo pieczywa,
        słodyczy, jajka, omlety na zamówienie, pyszne naleśniki, świeżo wyciskane soki,
        owoce itp. Kolacje są tematyczne: sobota arabska, niedz. international, potem
        morskie specjały, francuska, azjatycka, BBQ i w piątki włoska. Ogromny wybór i
        dań gorących i zimnych przekąsek, sałatek, itp. Co drugi dzien na zewnątrz
        działa grill. Nie da się nawet spróbować wszystkiego....
        • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 81.190.1.* 08.09.03, 21:44
          Dzieki za informacje, juz nie moge sie doczekac wyjazdu.
          Acha! jak przezylas podroz samolotem? Czy byly opoznienia, czy byla to Air
          Polonia czy jakies egipskie linie?
          • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: 217.30.159.* 09.09.03, 09:03
            witam,już odpowiadama na pytania. Lecieliśmy w jadną i drugą stronę liniami air
            polonia, nie było żadnych opoźniej, a nawet wystartowaliśmy przed czasem z
            sharmu. Linie takie sobie na pewno gorsze od lotu ale lepsze od egipskich lini
            lotniczych ale najważniejsze, że dolecieliśmy bezpiecznie.Jeśli chodzi o
            wycieczki to my w tym roku nastawiliśmy się tylko na pływanie i nurkowanie,
            ponieważ w zeszłym roku już zwiedziliśmy Kair i Luksor. W tym roku płyneliśmy
            jedynie na Ras Mohamed i Tiram . Jedno i drugie miejsce polecam. Wspaniała rafa
            koralowa i fauna. Wrażenia niezapomniane. Lącznie zrobiliśmy pod wodą 6
            filmów.Zdjęcia hotelu i inne prześle Ci wieczorem, bo jakoś nie mogę znaleść
            czasu od przyjazdu do domu:-)))) Zazdroszczę Ci , że tam jedziesz. Wrócisz na
            pewno zadowolony. aha my na wycieczki jeździliśmy z eximem, bo akurat przy tych
            wycieczkach różnice były niewielkie pomiedzy cenami eximu a miejscowych biur
            podrózy.Na górę Synaj nie chciało nam iść, mimo, że mieliśmy to w palnach przed
            wyjazdem. pozdrawiam p.s. faktycznie w sharmie jest tyle rozrywek, że nie było
            czasu na siedzenie w kawiarenkach internetowych:-)))
            • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: 217.30.159.* 09.09.03, 09:21
              aha jeszcze odnośnie jedzenia, można wnosić napoje spokojnie do hotelu tylko
              lepiej to robić dyskretnie ale obsługa nie zwróci Ci na pewno uwagi. My
              wnosiliśmy napoje w plecakach lub ciemnych reklamówkach. Polecam market koło
              duty free shop, ceny chyba najlepsze. Za wodę w hotelu płacisz ok. 10 funtów a
              w sklepie 1,5.Posiłki w hotelu bardzo dobre i dużo jedzenia. Na śniadanka
              owoce , musli, jogurty, naleśniki, omlety, jajka sadzone, edliny, śery,
              jajecznica, tosty zwykłe, francuskie, parówki itp. na obiadokolacje różnie, w
              poniedziałek kuchnia francuska, we wtorek owoce morza, w środę azjatycka, w
              czwartek BBQ, w piątek włoska, w sobota arabksa, i w niedzielę kuchnia
              miedzynarodowa. I tak nie spróbujesz wszystkiego. Zmieniając temat to polecam
              fajne miejsce do plywania na plaży, gdzie jest ładna rafa, ponieważ przy plaży
              hiltona rafa jest bardzo zniszczona. -przejdzie się w lewą stronę prawie do
              końca cypelka i tam spróbujcie ponurkować-super!!!!! daj mi swój adres to
              prześle wieczorem zdjęcia.
          • miriam_73 Re: hilton dreams exim 09.09.03, 09:16
            Ja leciałam z Warszawy, a tu co do zasady lata Lotus Air, czyli linie egipskie.
            Jest czysto, obsługa miła, jedznie jest smaczne tylko sam samolot jest bardzo
            ciasny. Jakieś takie dziwne zagęszczenie foteli, że jest mało miejsca na nogi.
            Ale da sie przeżyć. To w końcu niepełne 4 godziny lotu.
            • Gość: krabe Re: hilton dreams exim IP: 217.30.159.* 09.09.03, 09:24
              zapomniałam dodać , że ja leciałam z wrocławia i tu zawsze lata air polonia.
              dodam tylko, że jedzenie mają paskudne i mało miejsca w samolocie.
              • Gość: Mopik Re: hilton dreams exim IP: 62.89.92.* 09.09.03, 11:22
                Witam Krabe i Miriam-73!
                Po takiej dawce informacji moze juz nie musze jechac do Egiptu:)))
                Dziekuje Wam bardzo za szczegoly, z wielu rad na pewno skorzystam podczas
                pobytu w Sharm.
                Podaje swoj adres: mopik@gdynia.mm.pl lub ozo@gdynia.mm.pl
                Fotki mile widziane, oczywiscie jak znajdziesz czas!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka