Dodaj do ulubionych

pomozecie?

12.01.05, 22:57
Dziewczyny jak nazywaja sie po angielsku, czy wogole maja nazwe?? kursy powiedzmy jednoroczne,
dajace certyfikat, ale nie bedace studiami?

Niedawno byl tu watek o tym ze dziewczyny sie przekwalifikowuja z bycia np. anglista w Anglii - i
tak mi to chodzi po glowie i nic nie potrafie wymyslic.

Wie ktoras z towarzyszek?

___

Kopernik byla kobieta!
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: pomozecie? 12.01.05, 23:10
      Wlasnie sie konsultowalam z tutejszym kolega i doszlismy do wniosku, ze nie ma
      jakiegos oficjalnego slowa na takie kursy. Najczesciej slyszy sie "Non-degree
      program" albo "Certification program." To jest w USA, moze po brytyjsku jest
      jakies fachowe odreslenie, jeszcze popytam i jak cos madrego odkryje to dam
      znac.

• semantics Re: pomozecie? 12.01.05, 23:35
        o dzieki! wielka jestes!
        Jak cos uslyszysz to daj znac prosze!

---

Kopernik byla kobieta!
    • izabelski Re: pomozecie? 13.01.05, 01:59
      powiedz o co ci konkretnie chodzi
      co mi przychodzi na mysl bez znajomosci szczegolow
      moze byc Diploma
      moze byc Foundation Course

ale moze tez byc kurs, ktory sie robi,zeby zostac Chartered (costam - ksiegowym
      lub wyceniaczem domow na ten przyklad)
      • semantics Re: pomozecie? 13.01.05, 16:26
        mnie to jak zwykle o Human Resources smile

posprawdzalam sobie ceny takich kursow w Niemczech i wlosy na nogach mi deba
        stanely. Do Szczecina niedaleko i tam moglabym takie studia podyplomowe zrobic
        ale nie jestem tak bardzo przekonana czy pozniej gdzies ztaki Szczecinski dyplom
        bedzie uznawany. A z angielskim to juuz inna sprawa- i w Niemczech i gdzie indziej.

Jest tak, jestem filologiem i trzeba sie przekwalifikowac. Nie chce jeszcze raz
        studiowac i pomyslalam o takim rocznym kursie. W Polsce to by sie to nazywalo
        podyplomowe, ale z kolei na podyplomowe w Anglii trzeba miec Bachelor z
        przedmiotu pokrewnego ( zarzadzanie, marketing it) czego ja nie posiadam. No i
        tak siedze i mysle a od myslenia to mi chyba dyplomow nie przybedzie smile

Macie pomysl?

A moze w Anglii jest taki jakis "informator o studiach/ kursach"? Jersli ktoras
        z Was o takim czyms slyszala /widziala to prosze pomozcie!
        • asica74 Re: pomozecie? 13.01.05, 16:52
          www.hotcourses.com/
          check this out!
          • semantics Re: pomozecie? 13.01.05, 20:35
            dziekuje serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka