Dodaj do ulubionych

HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR

IP: 62.114.154.* 05.09.03, 09:54
czesc !!!
pisze z egiptu
jesli wylatujecie do hotelu hostmark z alfa to od razu przygotujcie sie na
zmiane hotelu i na pewno nie na lepszy.
na lotnisku przydzielono nas do innego hotelu, tlumaczac brakiem miejsc w
hostmarku-a mielismy potwierdzona dzien wczesniej rezerwacje i woucher do
hotelu.
najlepsze jest to ze w hostmarku sa miejsca, lecz nie dla klientow alfastar-
to sa slowa rezydentki.
przestrzegam wszystkich- zmiany hoteli to standard w alfastar.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kaya Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR IP: 169.5.124.* 05.09.03, 09:57
      No to wspólczuję. A gdzie mieszkacie wobec tego?
    • Gość: mm a inni ? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 05.09.03, 10:50
      1. a czy reszta ludzi jadących z Alfa Star jest tam gdzie miała być czy tez ich
      poprzenosili?
      2. czy wiesz czy inne biura "mogą" kwaterować w hostmarku czy jest więcej
      takich nabieraczy?
      3. to jak jest z tymi voucherami? czy wystawiło je biuro czy też mieliście
      jakis fax z hotelu? jak to "potwierdzenie" wyglądało?
    • czytelnik22 Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR 05.09.03, 13:09
      Gość portalu: iwka napisał(a):

> przestrzegam wszystkich- zmiany hoteli to standard w
      alfastar.
      >
      >

A to Ty byłaś ta Iwka niezdecydowana, która tak długo
      przez kilka tygodni wybierała hotel .......i na końcu Ci
      zmienili. Szkoda !!!! Mam nadzieję, że pomimo zmiany
      hotelu uda Ci się spędzić miłe wakacje. Napisz gdzie Cię
      zakwaterowali.

Pozdrawiam
    • Gość: iwka Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR IP: 62.114.154.* 06.09.03, 20:07
      TAK TO JA!!!

przydzielili nas do Desert Rose- JEST TO RADZIECKI KLUB! jedzenie syf i
      wszechobecne chamstwo ruskich- to nie pozwala nam wypoczac.

Jesli z alfastar wykupiliscie hostmark to z pewnoscia traficie tu gdzie jestem
      lub do innego syfu.

o zmianie hoteli na lotnisku dowiedzieli sie prawie wszyscy turysci- i nie
      byly to zamiany na hotele lepsze-lecz gorsze!!! rezydenci rozkadaja rece i
      zatykaja nam geby tanimi wycieczkami gratis.

napisalismy reklamacje,rezydentka nie chciaa jej podpisac- ale zmusilismy ja.
      Powiadomimy o praktykach alfy krajowa izbe turystyki.

PRZESTRZEGAM PRZED BIUREM ALFASTAR - TO OSZUSCI!!!
      jesli nie chcecie sie meczyc za swoje wlasne pieniadze to wybierzcie inne
      biuro!!!!!

UWAGA!!!! potwierdzenie rezerwacji to nic nie znaczacy kawalek papieru!!!!!
      nawet jesli przed odlotem z polski otrzymacie z biletem voucher do wybranego
      hotelu -TO TEZ BEZ ZNACZENIA!!!!

PROSZE WSZYSTKICH OSZUKANYCH O SKADANIE SKARG DO KRAJOWEJ IZBY TURYSTYKI-
      PRZYCZYNI SIE TO DO ODEBRANIA IM KONCESJI !!!!
      NIE DAJCIE SI

• Gość: mm Skargi raczej do Urzędu Wojewódzkiego!! IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 08.09.03, 10:49
        Tak mi mówili znajomi którzy w zeszłym roku zostali nabici w butelkę. Do izby
        turystyki można wysłać - niech takie firmy skreślają ze swojej listy
        członkowskiej itp. Ale jeśli macie coś z tego mieć to trzeba pisać do Urzedu
        Wojewódzkiego - bo to oni de facto dają i ODBIERAJĄ koncesje biurom podróży. I
        taki urząd może biurom oszukującym klientów troszkę nabruździć, a Izba w sumie
        niewiele może. Jakieś upomnienia czy nawet skreślenie z listy - to i tak nic.
        Zobaczcie sami ile biur działa bez ich "poparcia" i.. nadal działa. :-(
        przykład - BIG BLUE - w żadnej izbie go nie znajdziecie...
        • Gość: PS Re: Skargi raczej do Urzędu Wojewódzkiego!! IP: 217.96.79.* 08.09.03, 13:03
          Skargi do Urzędu Wojewódzkiego też niewiele dadzą. Dobrze, że podałeś przykład
          BB. 17.01.2003r. Wojewoda Dolnoślaski wydał decyzję o wygaśnięciu zezwolenia
          dla Big Blue Sp. z o.o. i w tym samym dniu wydał zezwolenie (decyzja 3/Z/2003)
          dla Big Blue Travel Sp. z o.o. !!!!!! Tak to działa. Wszystkim, którzy chcą
          sprawdzić biuro przed wykupieniem wycieczki polecam stronę:
          www.turystyka.crz.mg.gov.pl.
          • Gość: mm www.turystyka.crz.mg.gov.pl ?? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 08.09.03, 13:17
            a co tam jest? nie otwiera się w ogóle...
            na pewno to dobry adres?
            • Gość: PS Re: www.turystyka.crz.mg.gov.pl ?? IP: 217.96.79.* 08.09.03, 13:28
              Centralny rejestr zezwoleń. Masz rację - pomyłka. Wejdź na stronę Polskiej Izby
              Turystyki www.pit.org.pl i tam odpal "sprawdź organizatora turystyki". Kliknij
              np. "SDS" i dowiedz się, że już 30.07.2003r. Wojewoda Wielkopolski cofnął tej
              firmie zezwolenie.
              • Gość: mejen Re: www.turystyka.crz.mg.gov.pl ?? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 14:15
                sprawdziłem żeczywiście piszecie z Egiptu :)

ho...lera
                Jadę z nimi 28 do hotelu Tropicana Grand Oasisz

Bardzo prosze o info ?????????

• Gość: jarzynka Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.09.03, 14:33
        Iwka pamietam ciebie z wczesniejszych postów. Mnie alfa star tez wykiwało, ale
        wiedziałam o tym jeszcze przed wylotem. Przykro mi, ze te wpadki alfy sa tak
        nagminne. pozdr.
        • Gość: mm kiedy jak i co było dalej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 08.09.03, 16:13
          tzn. odwołali czy zmienili ci imprezę? na ile przed wyjazdem dowiedziałeś się o
          zmianie? mam nadzieję ze nie na lotnisku? dostałes jakąś alternatywę czy po
          prostu "pa pa pan nie jedzie"? chciałabym wiedziec jak się ludzie zachowują w
          takich momentach - zaczynam się zastanawiać czy by jednak nie zmienić Egiptu na
          coś innege na te wakacje... :-(
          • Gość: Iza Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.lublin.pl 08.09.03, 19:54
            moi znajomi po prostu nie wylecieli. Nikt ich oczywiście nie poinformował o
            zmianie hotelu do czasu, aż sami otrzymali vouchery na lotnisku i przeczytali,
            że jest zmiana. Tak jak powiedziałam nie polecieli (byłam tego świadkiem, bo
            mieliśmy lecieć razem) a na drugi pojechali na wycieczkę do Radomia i oddali im
            kasę.
            • Gość: marek Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 23:15
              hej! ja mam troche inne zdanie na ten temat.przed moim wyjazdem z alfastarem do
              egiptu naczytalem sie tych wszsytkich postow o zmianach hoteli albo
              typu:"alfastar niepokoj rosnie" itp. i powiem szczerze ze mialem delikatnie
              mowiac mieszane uczucia przed wylotem.nie wiem moze tak trafilem i mialem
              szczescie, ale nie chce mi sie cos wierzyc w te nagminne "traumatyczne"
              przezycia, tym bardziej ze znam osoby ktore pracowaly w alfastarze i namawialy
              mnie zebym wybral wlasnie to biuro, bo jest jednym ze sprawniej dzialajcych na
              polskim rynku-organizacja wyjazdu byla super-nikt z naszego samolotu nie mial
              zmiany hotelu, z rezydentem byl kontakt w wywieszonych przy recepcji godzinach-
              nie mam wiec powodu zeby nie wybrac sie z nimi za rok.pozdrawiam
              • Gość: Magdalena Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 11:31
                Ja tez mialam szczescie. Bylam z Alfastar w Hurghadzie, nie było problemow przy
                przelocie (zadnych opoznien, zmian terminow czy lotnisk), nie było problemow z
                hotelem. Co prawda rezydenta widzialam tylko 2 razy – przy przyjezdzie do
                hotelu i przy wyjezdzie. Na tablicy ogloszen w hotelu były określone godziny
                dyzurow, ale żaden z rezydentow nigdy się tam nie pojawil. Raz probowalismy się
                z rezydentem skontaktowac telefonicznie w jakiejs drobnej sprawie, ale nie
                odebral telefonu. Niemniej rezydent w zasadzie nie był nam niezbedny, hotel był
                OK, a i tak nie mielismy zamiaru wykupywac wycieczek fakultatywnych w Alfastar.
                Zreszta po przeczytaniu postow na temat rezydentow Alfastar, może to i lepiej,
                ze nie mielismy okazji poznac ich blizej.
              • Gość: iwka Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.wroc.zigzag.pl 17.09.03, 08:42
                Wybacz, ale to raczej niemożliwe, żeby wszyscy turyści z samolotu otrzymali
                hotel , który zarezerwowali- to w Alfie nie mogło się zdarzyć. Rezydentki
                dosłownie ze strachem czekają na każdy samolot- wiem to właśnie od jednej z
                nich.
                pzdr
          • Gość: jarzynka Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 07:25
            Dowiedziałam się w czwartek o 18.00 a w niedziele mielismy wylatywać. Cały
            piatek spędziliśmy u naszej agentki. Chcieli nam zmienic hotel z 5*na 4*. Nie
            zgodzilismy sie zrezygnowalismy. Czekalismy potem jeszcze 2h na potwierdzenie
            pisemne Alfy zr oddaja nam pieniądze. Oddali po 5 tygodniu. A miała to być
            nasza podróz poślubna..
            • Gość: mm Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 09.09.03, 12:51
              5 tygodni czekaliście na zwrot kasy??????
              czyli nawet w takiej sytuacji nie ma co myślec o wykupieniu innej imprezy z
              last minute na wylot dzień czy dwa później bo nie ma za co?? rany! ja myślałam
              ze jeśli jest taka akcja to kasę zwracają od razu, następnego dnia czy jakoś
              tak!!! przeciez kupując imprezę my wpłacamy całość od razu...
              czy w innych biurach jest tak samo, czy traktują ludzi "po ludzku" i ma się
              jeszcze szansę ocalić urlop który już się zaczął?
              • czytelnik22 Re: kiedy jak i co było dalej? 09.09.03, 18:45
                Gość portalu: mm napisał(a):

> czy w innych biurach jest tak samo, czy traktują ludzi "po ludzku" i ma się
                > jeszcze szansę ocalić urlop który już się zaczął?

ja po odwołaniu mi imprezy przez Neckermanna (na tydzień przed planowanym
                wyjazdem) czekałem około tygodnia na zwrot kasy. Kupiłem wtedy last minute w
                innym biurze dzięi temu, że agent wyłozył tą kasę za mnie (ale miał wtedy
                gwarancje zwrotu od neckermanna a ja zleciłem przelanie całej kwoty na konto
                agenta), więc podejrzewam, że tak szybko nie jest łatwo odzyskać pieniądze.

PZDR
              • Gość: jarzynka Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 12:03
                Sory po 1 tygodniu.
                • Gość: mm Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 10.09.03, 12:10
                  oj to już trochę lepiej... przeraziłeś mnie tymi 5 tygodniami.
                  A co z waszym urlopem? gdzie w końcu pojechaliście w podróż poślubną?
                  • Gość: jarzynka Re: kiedy jak i co było dalej? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 13:32
                    Pojechalismy do Chorwacji.
    • Gość: iwka Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR IP: 62.135.62.* 12.09.03, 18:19
      Czesc wszystkim!
      Egipt wita!!!

no coz, musielismy polubic nasz hotel... Desant Radziecki odlecial-
      przynajmniej na razie, a Egipt jest bardzo fajny i egzotyczny.

Wkurza to , ze w Alfastar zadecydowali za nas gdzie mamy spedzic nasz urlop i
      od poczatku wiedzieli, ze nas nie zakwateruja w Hosmarku , bo od ok 2 mcy nie
      bylo tam planowych turystow- chyba,ze z "przekwaterowania".

Jnformuje przy okazji, ze osoby ktore wykupily hostmark z Alfy trafiaja do
      Desert Rose lub do Golden 5. a szkoda , bo Hostmark to naprawde piekny,
      luksusowy, nowiutki hotel... turysci z Selectours tam trafili.

w kazdym razie na pewno wykorzystamy nasza reklamacje.

aha- omijajcie raczej Magawish- to prawdziwa wioska beduinska-bez roslinnosci
      i polozona na glinie. Z "moim lotem" trafili tam wszyscy ktorzy wykupili Royal
      Palace- o czywicie o zmianie dowiedzieli sie po przylocie do Egiptu.

pozdrawiam serdecznie
      Nie rezygnujcie z Egiptu!!!

• Gość: mm A DLA KLIENTOW SELECTOURS? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 15.09.03, 15:44
        Powiedz czy spotkałaś ludzi jadących z selectoursem? czy oni tez mieli
        pozmieniane hotele (ci co mieli inne niż hostmark, bo o tym juz wiemy :-) ) jak
        opinie o tym biurze "po przyjeździe"?
      • Gość: agnienienia Re: HOSTMARK- NIE DLA KLIENTOW ALFASTAR IP: *.waw.cdp.pl, / *.waw.cdp.pl 27.09.03, 08:02
        Witam, to niestety smutna prawda, ja własnie wróciłam z Hurghady z hotelu
        Hostmark, ale byłam z Eximem. Podczas jednej z wycieczek poznałam ludzi którzy
        byli z Alfa, wykupili Hostmark, a trafili do Golden5. Nie narzekali na hotel,
        ale zal i niesmak im pozostał. I jeszcze jedna informacja ostatni goscie,
        którzy byli z Alfa w Hostmarku wylatywali 30 lipca!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka