Dodaj do ulubionych

Hotel bez ruskich

24.04.08, 10:18
Witam Serdecznie Egiptomaniaków po przewie.
Przejdę od razu do meritum aby nie zaśmiecać specjalnie forum.
Mianowicie, wybieram się 15 maja do Egiptu, pozostał tylko wybór hotelu no i
tu rodzi się pytanie, czy są hotele i jakie w rejonie Hurghada, Makadi, Soma -
bez ruskich i najlepiej nie klubowa jak Amfora w Szarm?
Interesują mnie hotele 4 lub 5 gwiazdek z All.
Ktoś pomoże ?
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • derduch Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 11:54
      Bez Rosjan to możesz szukać ewentualnie 2, max 3 gwiazdkowe, w porządnych
      hotelach Rosjan jest sporo, nic na to nie poradzisz, jest ich więcej, mają
      więcej kasy i brak im polskich kompleksów.
      Może ewentualnie Arabia Beach...
      • elsalvador1 Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 12:55
        Co do rosjan,oni trzymają się w swoich grupach i więcej bydła od
        innych narodowości nie robią.Wszystko zależy od człowieka.Fakt,że
        jest ich najwięcej sprawia,że w tak sporym gronie jest
        więcej "czarnych owiec" niż w innych nacjach.Naprawdę nie czepiajcie
        się ich bo nie ma czego/za wyjątkiem dresów ;-)))/.Pozdrawiam
        Sali.
        • nitulina Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 13:59
          A ja jestem ciekawa gdziemożna znaleźć hotel w którym nie będzie
          takich "polaczków" jak autor tego postu. Chroń mnie opaczności przed
          takim zaściankiem, ksenofobią i poziomem.
          • cairo7 Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 15:29
            Całkowicie popieram Nitulinę!Chłopaki tez maja rację.Pytanie zaliczam do
            chamskich i głupich....prymitywny nacjonalizm,ale skoro takie watki są
            tolerowane-to może ja też zadam kilka pytań na podobnym poziomie....
            • casyeel Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:10
              Wy jesteście jacyś średnio rozwinięci umysłowo czy może lubicie wrzeszczących
              Rosjan o 3 nad ranem sikających do basenu ?
              Dobudowujecie tu jakąś ideologie, tyle że nie ma do czego.
              Powiem tak:Ja NIE LUBIE pijaków zaczepiających np: moją żonę, również Rosjan,
              nic nie poradzę na to, że wśród różnych nacji to u nich obserwuje się
              najczęściej takie zachowania. Mnie i moim znajomym skutecznie już popsuli
              wakacje. Dlatego pytam o hotele gdzie albo ich nie ma albo jeśli już są to nie
              stadami jakimi przylatują do Egiptu, bo wtedy łatwiej trafić na sytuacje wyżej
              opisane.
              Proszę również o wypowiedzi na temat a nie te osobiste wybiegi. Nie masz co
              powiedzieć to nie pisz.
              • 78dario Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:15
                Po co te nerwy. Czasem jest naprawdę na co popatrzeć.I nie są to
                niemiłe widoki :-).

Pozdrowionka Dario.
          • casyeel Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:15
            Płytkie to takie co napisałaś aż boli, chciałaś zabłysnąć ?
            Każdy ma swoje preferencje, ja mam takie. Zabronisz mi ?
            A gdzie można znaleźć hotel bez takich jak ja ? Musisz wybierać te kategorii 1
            do 3 gwiazdek. Wtedy na pewno się nie spotkamy.
            • casyeel Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:18
              Kurcze to wyżej miało być do nitulina

Dario jak cię wyzywają od ksenofobów nie bardzo wiedząc chyba co to oznacza to
              można się zdenerwować. Poza tym oczekiwałem odpowiedzi na pytanie a nie potyczek
              ideologicznych.
              Pozdrawiam ciebie i innych piszących na temat :)
              • derduch Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:22
                Tak na poważnie to jeżeli nie chcesz Rosjan to nie leć do Egiptu, praktycznie
                nie spotkałem ich na Dominikanie, na Sri Lance czy Florydzie.
                • casyeel Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:32
                  Zapędzamy się w ślepy zaułek. Wiadomo że nie przewidzi się tego kogo spotyka się
                  w hotelu. Natomiast można z dużą dokładnością określić które hotele są ulubione
                  przez Rosjan czy kogoś (np: Włochów) i je np: omijać jeżeli ktoś nie lubi hotelu
                  gdzie 90% to Rosjanie, animacje odbywają się po rosyjsku, i Bóg wie co jeszcze.
                  I tylko o to mi chodzi.
                  • cairo7 Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 16:50
                    Widzę,że masz czas,myślący tez jestes,więc wejdz na ruskie fora i sprawdz gdzie
                    nie jeżdzą,albo gdzie sami siebie przestrzegają ...na których hotelach się będą
                    zle czuć:)....ale pytanie i tak uważam za takie jak pisałem wyżej....tylko tobie
                    oczywiście wolno pytać....a "Miotła"jest od tego,żeby to wywalać:),ale Ona
                    pewnie też n ie lubi Ruskich....ja tam lubię:)
                  • derduch Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 17:10
                    Napisałem Ci Arabia Azur którego właściciele nie podpisują umowy z Rosjanami,
                    mój najlepszy ekspert jakiego znam dodał do tego jeszcze Fort Arabesque i
                    Iberotel Fanara.
                    • casyeel Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 18:06
                      Dziękuję Wam
                      • nitulina Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 18:46
                        Jak już wybierzesz hotel, napisz który, ostrzegę znajomych :)
                      • jadokama Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 19:15
                        Jeszcze we wrześniu ub.r nie spotkałem ani jednego "ruskiego" w Le Pacha w
                        Hurghadzie, być może,nie ma ich tam również teraz, popytaj.Ja także nie cierpię
                        tej nacji. Pozdrawiam
          • jadokama Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 19:11
            > A ja jestem ciekawa gdziemożna znaleźć hotel w którym nie będzie
            > takich "polaczków" jak autor tego postu. Chroń mnie "opaczności".....

A co to jest "opaczność"?
            • marialech3 Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 21:44
              Jak nie chcecie jeden z drugim spotkać Rosjan,to proponuje wczasy
              u Ojca Rydzyka.Wiele przeżyłam i dużo widziałam,ale za największe
              nieszczęscie uważam spotkać na swojej drodze spotkać ludzi
              pałających taka nienawiścią jak Wy.Ludzie niezależnie od swojej
              narodowości zachowuja się różnie.Ale lepszy kulturalny Rosjanin,bo w
              większości takich spotkałam,niż zarozumiały "palant "Polak.Polskie
              damy też nie wiedzą jak wyglada kosz na śmieci i
              damskie ....hm...odpady,a Polacy równie,jak Rosjanie obsikuja różne
              miejsca,jak pieski.Egipt jest za mały dla maluczkich sercem i
              duchem.Światowcy,więcej tolerancji.Maria
              • jadokama Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 21:59
                marialech3 napisał:

> Jak nie chcecie jeden z drugim spotkać Rosjan,to proponuje wczasy
                > u Ojca Rydzyka.Wiele przeżyłam i dużo widziałam,ale za największe
                > nieszczęscie uważam spotkać na swojej drodze spotkać ludzi
                > pałających taka nienawiścią jak Wy.Ludzie niezależnie od swojej
                > narodowości zachowuja się różnie.Ale lepszy kulturalny Rosjanin,bo w
                > większości takich spotkałam,niż zarozumiały "palant "Polak.Polskie
                > damy też nie wiedzą jak wyglada kosz na śmieci i
                > damskie ....hm...odpady,a Polacy równie,jak Rosjanie obsikuja różne
                > miejsca,jak pieski.Egipt jest za mały dla maluczkich sercem i
                > duchem.Światowcy,więcej tolerancji.Maria

Hmm....A kto tu mówi o nienawiści?........Oprócz Twojej do cyt.:"Polaków Palantów"
                Twój post obnażył "Twoją tolerancję".Tolerancja = czyt.Jak "dokopać" myślącym inaczej niż "JA"
                • marialech3 Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 22:17
                  Znasz powiedzenie,"głupich puszczam przodem"?.Z tyłu sa
                  niebezpieczni.A może masz za dużo wolnego czasu i myślisz ,jak
                  rozruszać forum?Wolę jednak dyskusje stałych kabareciarzy.I jeszcze
                  jedno.Przeważnie faceci z kompleksem Napoleona mają tego typu
                  problemy.Papa.Niech Słońce Egiptu prowadzi Cię po bezdrożnych
                  wschodnich stepach.
                  • jadokama Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 22:31
                    "A może masz za dużo wolnego czasu i myślisz ,jak
                    rozruszać forum?"

Hmmm...:o) właśnie to czynisz........Ale cóż chociaż mógłbym powiedzieć to i owo o Tobie, nie sprowadzisz mnie do Swojego poziomu.Z ubolewaniem
              • aziza_kama Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 22:22
                marialech3 napisał:
                a Polacy równie,jak Rosjanie obsikuja różne
                > miejsca,jak pieski.

No cóż, tu akurat muszę zgodzić się z marialech... W zasadzie w
                każdym hotelu, w którym byłam w Egipcie było sporo Rosjan, no może
                poza Siva Grand Beach w Hurghadzie, gdzie byli w wersji szczątkowej,
                ale największy wstyd przeżyłam, kiedy w jednym z hoteli obsługa
                musiała wyprowadzić Polaka, który był tak zalany, że raczył
                wszystkich gości swoim pijackim śpiewem na całe gardło i nie
                reagował na żadne uwagi. Ja też nie przepadam za Rosjanami (zresztą
                za krzykliwymi Włochami też nie) ale spójrzmy też trochę krytyczniej
                na siebie - my Polacy też do ideałów nie należymy i najlepszej
                opinii nie mamy niestety:-(
                Wracając do tematu - jak już wspomniałam, w Siva Grand Beach jeszcze
                w ubiegym roku w maju Rosjan było tylko kilka osób, w zasadzie się
                ich nie zauważało, większość wczasowiczów to byli Niemcy.
            • nitulina Re: Hotel bez ruskich 24.04.08, 22:32
              Może Jeremi Przybora Ci to wytłumaczy:)
      • miriam_73 Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 14:08
        Derdi, niekoniecznie - wystarczy znaleźć sobie hotel skolonizowany przez Włochów
        :))) Na 99% nie bedzie w nim wcale albo prawie wcale Rosjan. Przykład - Amphoras
        w Sharmie. Tylko nie jestem pewna czy to nie jest "zamienił stryjek..." Włosi na
        dłuższą metę sa trochę męczący :)))
        • elsalvador1 Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 16:19
          Pamiętajcie o Marsa ElAlam...
          Pozdrawiam.Sali.
    • faliszewice Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 03:38
      Chyba miałeś pecha !Ja tam z nimi nigdy nie miałem problemu, a wrecz
      przeciwnie.Miałem kiedyś inną przygodę w Wenezueli na wyspie Margarita, w moim
      hotelu było sporo Niemców i wieczorem zbierali sie w grupy spiewając ich
      marszowe piosenki, głośne rechotanie, dowcipkowanie pomiedzy grupami, przy tym
      bardzo grzeczni i uprzejmi.Dając spore napiwki byli tolerowani za takie
      zachowanie.Nie mam uprzedzeń ale wieczorami widząc ich zmieniałem lokal.Inna
      sprawa że sie dziwie że admin jeszcze nie usunął tego postu.W Stanach jak byś
      tak napisał że odnośnie czarnych to adwokaci by sie ustawiali do kolejki aby w
      imieniu czarnych wytoczyć proceś o rasizm.Niestety nie wszystko co myślisz
      możesz pisać.
      • wojtek37k Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 11:13
        O to ciekawe , gdzie można poczytać o rasie rosyjskiej ? Zeby
        założyciel był rasistą , to musi jakiejs rasy nie lubić , chyba ?
        • derduch Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 11:15
          No to nie rasizm a nacjonalizm, wielkiej różnicy nie widzę ;-)
          • casyeel Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 12:58
            Ludzie wszedłem zapytać o hotele gdzie nie ma Rosjan, obsługi mówiącej po
            rosyjsku, animacji po rosyjsku, nawoływania przez głośniki po rosyjsku, zalanych
            w trupa Rosjan zaczepiających każdego kto się napatoczy i drących się w niebo
            głosy o 3 rano. Ja nie głoszę swoich poglądów ale po prostu nie chcę wylądować w
            takim przybytku bo to nie dla mnie. A wy robicie jakąś ideologie, ksenofobie i
            nacjonalizm ze zwykłego pytania. Dobrze wiem że nie tylko Rosjanie mogą się źle
            zachowywać. Ja nikogo nie oceniam ale WY oceniacie mnie. Mam złe doświadczenia i
            nie życzę takich nikomu. W związku z tym nie przepadam za Rosjanami. W hotelach
            gdzie jest dużo mieszanej klienteli jest z reguły spokojniej i w klubowych z
            reguły głośniej i wszystko robi się pod "większość gości". Reasumując nie chciał
            bym również wylądować w hotelu klubowym Włochów i Polaków. I jak mnie teraz
            nazwiecie ?
            ps. Do Dedruch - dziękuję za wskazówki Iberotel Fanara - chodziło ci o ten na
            Synaju ? Jeśli tak to już tam byłem, klubowy włoski hotel, ale było nieźle.
            • derduch Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 13:11
              Tak, ten w Sharm. Próbuj więc tą Arabie, oni jak pisałem nie podpisują z zasady
              umów z Rosjanami, info mam pewne, od gościa który jest genialnym fachowcem
              mającym super pojęcie o hotelach. Jak chcesz to podam Ci na maila namiary, na
              bank Ci coś pomoże i znajdzie(nie daje na Forum bo mnie zaraz o reklamę ktoś
              posądzi)
    • nitulina Re: Hotel bez ruskich 25.04.08, 14:05
      Tak to prawda, ale sposób, w jaki to zrobiłeś był po prostu brzydki .
      Już samo wyrażenie „ruskich” ma brzmienie pejoratywne, przynajmniej
      w naszym języku.
    • sandra00 Re: Hotel bez ruskich 11.02.14, 07:57
      Wiecie co owszem są denerwujący i to bardzo no i te " kreacje " wieczorowe , ale już dawno zapomniałam języka rosyjskiego którego nauczyłam się w podstawówce i nie bardzo rozumiem co sobie gadają , zresztą ich zachowanie zależy też od standardu hotelu zresztą trzeba im tylko współczuć , wystarczy czasem zerknąć na urywek programu Życie w luksusie albo Bogaci .... ( nie pamiętam nazw ale to lepsze niż komedia , kiedyś jedna Rosjanka żona miliardera wypowiadała się że ich rodzina jest bardzo bogata a świadczy o tym choćby fakt że ich 3 latek był już na wczasach w Egipcie i Turcji , chyba gorsi są polacy którzy siedząc w basenie rozmawiają czy opłaca się wykupić wycieczkę 5 dolarów taniej , czy dziecku dać kasę na jakieś atrakcje wakacyjne bo to cały dolar kosztuje itd,..... porażka
    • irwin6 Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 08:04
      Temat wciąż żywy..a od czasu,zadania pytania "nabrzmiał" do gigantycznych rozmiarów..haha, na dzień dzisiejszy odpowiedź brzmi; nie ma takiego hotelu w Egipcie , w którym nie byłoby Ruskich...pozdrawiam ...:))
      • ceide.fields Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 08:25
        Ależ są, zwłaszcza w regionie Marsa, gdzie dominują Włosi.

Abu Dabbab, Brayka, Oriental...jeśli są to pojedyncze sztuki ;)
        • safcia.1 Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 09:14
          Jest: Premiere LE Reve. ZERO Ruskich.
          • kan111 Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 10:30
            A właśnie fajnie że są , przynajmniej urozmaicenie jest ....No i jest z kim pograć w siatkę.
            • safcia.1 do kan111- po co głupie podpuchy 12.09.14, 11:04
              w tym hotelu nie ma boiska siatkówki jeśli to było do mojego posta, po co takie głupie podpuchy walisz jeśli ludzie pytają poważnie?
              • wtopek Re: do kan111- po co głupie podpuchy 12.09.14, 11:33
                A są w tym hotelu Islandczycy?

też poważnie pytam.
          • damian2323 Re: Hotel bez ruskich 13.09.14, 16:27
            @safcia1 mylisz sie. W tym hotelu tez sa rosjanie. Poczytaj ich opinie na Tripadvisor lub Holidaycheck. Nawet Guest Relation Manager pracujaca w tym hotelu jest rosjanka.
    • safcia.1 Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 11:57
      nie ma przede wszystkich polaków czekających na otwarcie pierwszego baru i pijących na potęgę bo przeczcież mają All! i dlatego jest fajnie.
      • wtopek Re: Hotel bez ruskich 12.09.14, 13:20
        nie musisz przecież tyle pić :D
        • gelati Hotel bez Polakow 13.09.14, 18:18
          Znacie taki? Sa wqrwiajacy. Halasuja i wynosza jedzenie ze stolowki.
          Nie daja napiwkow i sa pijani od rana. Cialbym ich uniknac.
          • colin1974 Re: Hotel bez Polakow 14.09.14, 18:11
            sol y mar solaya
    • lula5-0 Re: Hotel bez ruskich 22.09.14, 11:23
      Obawiam się że nie ma takiego, przynajmniej w Egipcie.
      • safcia.1 Re: Hotel bez ruskich 24.09.14, 10:09
        Rany, ludzie odpisujecie na posty wcale ich nie czytając?? Jest Premiere Le Reve. Zero rosjan, 1% polaków.
        • feleedia Re: Hotel bez ruskich 24.09.14, 12:31
          A reszta brytyjska arystokracja plus Brangelina :D
          • cairo7 Re: Hotel bez ruskich 24.09.14, 13:45
            Dessole Aladdin zmienił właściciela-zero Rosjan.Zapraszam
          • am42 Re: Hotel bez ruskich 24.09.14, 22:11
            Jak bylam w Premier le reve to bylo ok 10 ruskich sztuk, naszych 6.
            • des4 Re: Hotel bez ruskich 24.09.14, 22:16
              a reszta? zarzygani Brytole?
              • am42 Re: Hotel bez ruskich 25.09.14, 17:34
                Niemcy, Francuzi, Holendrzy, Belgowie
                • volvo74 Re: Hotel bez ruskich 25.09.14, 17:39
                  wszędzie tylko nie w Hurghadzie i Sharmie przez 10 dni nie widziałem Rosjan ani w Kairze ani Luxorze czy Asuanie a jak wjechałem do kurortu to jak w Moskwie choć polaków tyle samo
                • des4 Re: Hotel bez ruskich 25.09.14, 19:06
                  czyli hotel z wurstami i kapuchą, plus obrzygani hałaśliwi Niemcy Francuzi i Belgowie :)))

jak odrożniasz Walona od Francuza?
                  • am42 Re: Hotel bez ruskich 25.09.14, 21:30
                    Jak bylam w tym hotelu nie bylo zadnej halasliwej nacji, co niektorzy do kolacji ubierali garnitury a niektore panie dlugie suknie i nie byly to Ruscy, co mnie zdziwilo bo mi nie chcialoby sie targac strojow jak na bankiet u dyplomaty , bylo cicho i spokojnie ale nudno jak dla nas.
        • damian2323 Re: Hotel bez ruskich 26.09.14, 00:23
          rany safcia.1 Ty czytasz posty? poczytaj a potem odpisuj! kto dal Ci takie glupie statystyki z tego hotelu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka