andzia.pl 10.06.08, 11:54 orientuje się ktos z was ile kosztuje papirus formatu A2 a moze nawet A3 czy bardzo dorgie sa teraz? nieklniecznie musi byc orginał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 12:00 Tyle ile wytargujesz!! Ale 10LE możesz spokojnie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
malena.m Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 12:07 W lecie kupowałam taki formatu A3 w Abu Simbel za równowartość ok. 70-80zł Wisi sobie teraz w antyramie i zachwyca gości ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
polaszea Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 15:48 W Instytucie Papirusu w Hurgadzie chcieli za taki wymiar 200-300 LE (można było dobrać do tego jeden mały pairus lub utargować 20%). W zwykłym sklepie z papirusach za wymiar A3 brązowego papirusu zapłaciłam 20 USD (w tubie, z certyfikatem), ale w tym rozmiarze były też takie za 30-40 USD. Cena zależy nie tylko od rozmiaru ale również od wzoru i jakości wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
bogna71 Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 18:44 Na lotnisku w Sharm - 5$ za format chyba A3 - w każdym razie dwa razy taki jak A4;). Na prezenty - OK;) A4 były po 4$ a takie jak kartka z zeszytu - po 3$. Z tyłu mają karteczkę, która twierdzi że jest certyfikatem oryginalności;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubieegipt Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 21:24 125-200le taka jest cena zakupu sprzedawców od malarzy.Nie mowie o "oryginalnym" ale naprawde recznie malowanym. Ja kupilem za 125 le 100cmx65 , po cenie zakupu od przyjaciela (ogladalem fakture to nie problem, ale na mnie mowia masri bulandi i jestem traktowany "nieco " inaczej ;) niz "fakultetowcy" realna cena za taki wymiar zalezy jak ktos wspomnial od wzoru , jego skomplikowania itp itd no i od tego co wyszlo i jak wyszlo. Bez przyjaciol szacuje na minimum 200-300 le, sprawe ulatwia jezyk, i jak to w Egipcie- jestes tam raz -zapłacisz 500, drugi, trzeci, dziesiaty -cena spada do normalnej z kazda kolejna wizyta i nie da sie tego ominac. Dla jadacych ze mna nie ma problemu , wszystkie pamiatki po cenach dla egipcjan, czyli ok 1/4 ceny dla "trawela" ;) Jako ciekawostke dodam ze np, "stara " lampa oliwna ktora "trawele" kupuja za minimum 300 le (za mniej nikt nie sprzeda) dla przyjaciela kosztuje 35- czyli po kosztach. Recznie rzezbiony talerz (nie maszynowo ale kto potrafi na wczasach to rozpoznac , lol a jest duuuzo tanszy) dla przyjacioł 30 le, dla turysty min 5080. I nie da sie tego ominac- jak w chinach -z kazda kolejna wizyta jestes coraz blizej tych ludzi, w koncu zostajesz przyjacielem wiec jestes na innych zasadach. Jestes na wczasach ? jestes nikim - portfelem do oskubania i tyle ;( Odpowiedz Link Zgłoś
lubieegipt Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 21:28 <dla turysty min 5080 50-80 klawiatura sie kawa zalał ;( i nie wszystko wchodzi.................. Odpowiedz Link Zgłoś
konstancja15 Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 21:46 A tak z ciekawości...? Dlaczego jesteś tam jako "masri bulandi"??? Jestes tam na stałe? Generalnie masz rację... sama wiem ile przepłacałam przy pierwszym pobycie...! strasznie ! za 100 ml perfum zapłaciłam chyba ze 45 $! Teraz po kilku pobytach wiem, że to było warte 1/20 tej ceny.... Odpowiedz Link Zgłoś
lubieegipt Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 22:07 > A tak z ciekawości...? Dlaczego jesteś tam jako "masri bulandi"??? Nie wiem, moze dlatego ze jak to okreslili (rozne miejsca, rozni ludzie nieraz przypadkowi) , turysci maja "nosy do gory" i przywiezli kase, a : " ty jestes taki jak my" czyt zawsze mam dobry humor i wszedzie znajde okazje do zartow ;) Poza tym Rommel dostał od nich przydomek (interesuje mnie bardzo ten temat- czyli Africa Korps) i ja tez, wiec jestem z tego dumy ;) ;) (wiem ze to smieszne dla przecietnego turysty, dla ktorego wzniejsze jest jaki hotel czy do ktorej podaja all inclusiwe w hotelu ;) ) > Jestes tam na stałe? chcialbym ale ze wzgl na zone (ktora nie chce tam mieszkac ) niestety nie, chociaz zastanawiam sie jak to pogodzic bo propozycji pracy jest sporo, ale parafrazujac Englerta : " ale kuuuuuuuuuu.. żona" ;) byłem 13 razy w sumie spedzilem prawie rok. Zarowno wypoczynek jak i wyjazdy w interesach Tak apropo perfum 1g (bo perfumy sprzedaje sie na wage- chyba ze dla turystow) nie chrzczone ,ale stragan bez "buteleczek" czyli dla turystow kosztuje ok 0,5le ale za tyle raczej nikt turyscie nie sprzeda. Nie kupuje sie tam gdzie stoja ozdobne buteleczki- tylko tam gdzie sprzedaje sie na wage w plastikowych butelkach. Arabski, czy znajomosc ze sprzedawca niestety nieodzowna Odpowiedz Link Zgłoś
lubieegipt Re: papirus? jaki koszt 10.06.08, 22:14 <Zarowno wypoczynek jak i > wyjazdy w interesach Wypoczynek oczywiscie rozumiem pod pojeciem: plecak-autobus i "rundka" po egipcie. W zadnym wypadku nie umieranie z nudow na plazy. nie lubie tego Odpowiedz Link Zgłoś