IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 18:49
Ewka kiedy opiszesz swoje wrażenia, nie mogłam się doczekać Twojego powrotu,
a Ty milczysz
Obserwuj wątek
    • Gość: evka Re:do Renatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:08
      Renatko, nie milcze.Opisalam swoj hotel na forum Miniusa "hotele" i wylogowalo
      mnie.Minius juz mi wyjasnil dlaczego.
      W Egipcie spotkalo mnie tyle przygod, ze jeszcze nie ochlonelam na dobre.
      Ale zrobie sobie kawe, spisze najpierw w notatniku a potem skopiuje tu, zeby
      mi znowu nie zniklo.Kiedy jedziesz i jakich informacji poszukujesz ? Samotna
      kobieta w Egipcie to czasem klopotliwe wiec mysle, ze nie jedziesz sama a
      jesli tak to troche podpowiem...troche, poniewaz Egipcjanin, ktory w pierwszy
      dzien uratowal mnie przed utonieciem pozniej zostal moim przewodnikiem po
      roznych zakatkach miasta, z nim bylo mi latwiej i nie zaczepiano mnie.
      Ewa
      • Gość: Renata Re:do Ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:17
        Nie jadę sama, ale z mężem i córką, na razie zbieram informacje, interesuje na
        s hotel typu bungalow z osobnym niekrępującym wejściem, nie chcemy luksusu bo
        źle się w nim czujemy, przydałaby się sprawna klimatyzacja, niezła rafa (córa
        mi się w wodzie urodziła). A wątków pisanych przez Ciebie poszukuję bo wydajesz
        się być normalną zdroworozsądkową kobietą bez nowobogackich naleciałości.Do
        tego że Ci zjadło post o hotelu i odpowiedzi Miniusa też dotarłam, przykro mi
        • Gość: evka Re:Makadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:28
          Wybieracie sie do Hurghady czy do innej miejscowosci ? to bardzo istotne bo to
          co Was akurat interesuje (osobne wejcie od strony plazy moj hotel
          mial ,klimatyzacja dzialala sprawnie non-stop ,bylo czysciutko, po balkonach i
          korytarzach chodzily tylko jaszczurki ichniejsze jakies takie male i rozowe
          ale plochliwe - usilowalam jedna oswoic....predzej by lwa oswoil, reczniki
          zmienial Semi codziennie,na plazy byl spokoj i cisza, walki o wolny lezaczek
          ani dziwnego zajmowania takowyz o swicie nie doswiadczylam). Tylko upiornie
          daleko do centrum aby zrobic zakupy wiec ceny w hotelu byly jakies kosmiczne a
          busy tylko dwa razy dziennie i to odplatnie.Raczej przynajmniej o polowe drogi
          blizej centrum szukac trzeba.Za moim hotelem byla juz tylko pustynia....ech...
          Ewa
          • Gość: Renata Re:Makadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:32
            Wybieramy się do Hurghady, ale wolałabym blisko centrum, czy polecasz jakiś
            mały hotelik, jaszczurki i inne stworzonka mi nie przeszkadzają- ja biolog hi,
            hi
            • Gość: evka Re:Makadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:42
              Nie bierz hotelu przy glownych ulicach, klaksonow uzywaja non-stop a sklepy
              tetnia zyciem do rana. Jak bedziesz miala okno na ulice to po dwoch dniach
              mozna zwariowac a spanie przy zamknietych oknach nic nie pomoze.
              Szukaj hotelu z wlasna plaza i malego...te duze to jeden ul i wszedzie
              niestety pelno rosjan.Rezydentka opowiadala jak to ostatnio upili sie cala
              grupa i poszli sobie spac do szpitala a w hotelu caly personel ich szukal.
              Kiedy chcesz jechac bo jestem w kontakcie z moja przewodniczka wycieczkowa,
              nota bene szalenie uczynna i sympatyczna osoba wiec zapytam jaki hotel
              poleca.Mieszka w Egipcie a ostatnio w Hurghadzie od ponad 10 lat.
              Ewa
              • Gość: Renata Re:Makadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:50
                Napewniej dopiero w czasie ferii zimowych, niestety mój zawód powoduje, że
                terminy tańsze powakacyjne są wykluczone, gdybyś była uprzejma coś doradzić po
                konsultacjach ze znajomą będę wdzięczna, ma to być coś prostego bez zbędnego
                blichtru. Dzięki
    • Gość: evka Re:Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 21:39
      ja tez wtedy jade tylko juz prywatnie.Do znajomej juz napisalam i jak tylko
      poszuka takiego hoteliku napewno dam znac.
      Jedna dobra rada - ubezpieczcie sie koniecznie, koszty leczenia a nawet
      wezwania lekarza sa dosc wysokie czego oczywiscie nie zycze ale przezorny
      ubezpieczony. Moj koszt leczenia bez ubezpieczenia siegnalby kwoty okolo 600
      euro a tak pokryl ubezpieczyciel.
      Ewa
      • Gość: evka do Renaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 22:49
        obejrzyj sobie te trzy hoteliki a za pare dni bedzie wiecej informacji o
        nich...podaje linki :
        www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=139
        www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=348
        www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=170

Ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka