Gość: Renata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 18:49 Ewka kiedy opiszesz swoje wrażenia, nie mogłam się doczekać Twojego powrotu, a Ty milczysz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evka Re:do Renatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:08 Renatko, nie milcze.Opisalam swoj hotel na forum Miniusa "hotele" i wylogowalo mnie.Minius juz mi wyjasnil dlaczego. W Egipcie spotkalo mnie tyle przygod, ze jeszcze nie ochlonelam na dobre. Ale zrobie sobie kawe, spisze najpierw w notatniku a potem skopiuje tu, zeby mi znowu nie zniklo.Kiedy jedziesz i jakich informacji poszukujesz ? Samotna kobieta w Egipcie to czasem klopotliwe wiec mysle, ze nie jedziesz sama a jesli tak to troche podpowiem...troche, poniewaz Egipcjanin, ktory w pierwszy dzien uratowal mnie przed utonieciem pozniej zostal moim przewodnikiem po roznych zakatkach miasta, z nim bylo mi latwiej i nie zaczepiano mnie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re:do Ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:17 Nie jadę sama, ale z mężem i córką, na razie zbieram informacje, interesuje na s hotel typu bungalow z osobnym niekrępującym wejściem, nie chcemy luksusu bo źle się w nim czujemy, przydałaby się sprawna klimatyzacja, niezła rafa (córa mi się w wodzie urodziła). A wątków pisanych przez Ciebie poszukuję bo wydajesz się być normalną zdroworozsądkową kobietą bez nowobogackich naleciałości.Do tego że Ci zjadło post o hotelu i odpowiedzi Miniusa też dotarłam, przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re:Makadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:28 Wybieracie sie do Hurghady czy do innej miejscowosci ? to bardzo istotne bo to co Was akurat interesuje (osobne wejcie od strony plazy moj hotel mial ,klimatyzacja dzialala sprawnie non-stop ,bylo czysciutko, po balkonach i korytarzach chodzily tylko jaszczurki ichniejsze jakies takie male i rozowe ale plochliwe - usilowalam jedna oswoic....predzej by lwa oswoil, reczniki zmienial Semi codziennie,na plazy byl spokoj i cisza, walki o wolny lezaczek ani dziwnego zajmowania takowyz o swicie nie doswiadczylam). Tylko upiornie daleko do centrum aby zrobic zakupy wiec ceny w hotelu byly jakies kosmiczne a busy tylko dwa razy dziennie i to odplatnie.Raczej przynajmniej o polowe drogi blizej centrum szukac trzeba.Za moim hotelem byla juz tylko pustynia....ech... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re:Makadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:32 Wybieramy się do Hurghady, ale wolałabym blisko centrum, czy polecasz jakiś mały hotelik, jaszczurki i inne stworzonka mi nie przeszkadzają- ja biolog hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re:Makadi Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:42 Nie bierz hotelu przy glownych ulicach, klaksonow uzywaja non-stop a sklepy tetnia zyciem do rana. Jak bedziesz miala okno na ulice to po dwoch dniach mozna zwariowac a spanie przy zamknietych oknach nic nie pomoze. Szukaj hotelu z wlasna plaza i malego...te duze to jeden ul i wszedzie niestety pelno rosjan.Rezydentka opowiadala jak to ostatnio upili sie cala grupa i poszli sobie spac do szpitala a w hotelu caly personel ich szukal. Kiedy chcesz jechac bo jestem w kontakcie z moja przewodniczka wycieczkowa, nota bene szalenie uczynna i sympatyczna osoba wiec zapytam jaki hotel poleca.Mieszka w Egipcie a ostatnio w Hurghadzie od ponad 10 lat. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re:Makadi Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 20:50 Napewniej dopiero w czasie ferii zimowych, niestety mój zawód powoduje, że terminy tańsze powakacyjne są wykluczone, gdybyś była uprzejma coś doradzić po konsultacjach ze znajomą będę wdzięczna, ma to być coś prostego bez zbędnego blichtru. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka Re:Hurghada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 21:39 ja tez wtedy jade tylko juz prywatnie.Do znajomej juz napisalam i jak tylko poszuka takiego hoteliku napewno dam znac. Jedna dobra rada - ubezpieczcie sie koniecznie, koszty leczenia a nawet wezwania lekarza sa dosc wysokie czego oczywiscie nie zycze ale przezorny ubezpieczony. Moj koszt leczenia bez ubezpieczenia siegnalby kwoty okolo 600 euro a tak pokryl ubezpieczyciel. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka do Renaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 22:49 obejrzyj sobie te trzy hoteliki a za pare dni bedzie wiecej informacji o nich...podaje linki : www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=139 www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=348 www.goredsea.com/EN_hoteldetails.aspx?doc=170 Ewa Odpowiedz Link Zgłoś