pmonika.o 08.08.08, 13:29 poszukuję informacji o chłopaku o imieniu ALEX - kiedyś pracował w centrum nurkowym MILLENIUM DIVERS przy hotelu Crown Plaza w Sharm. Nie jest Egipcjaninem. Europejczyk, blond włosy, szczupły, sympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
askafree Re: ALEX 14.08.08, 15:18 czy ty bylas w Crown Plaza . ja jade w przyszlym miesiacu fajny hotel ? jedziemy w 8 osob i nigdy nie bylam w Egipcie , btw nigdy nie nurkowalam to fajne ? i bezpieczne ? pmonika.o napisała: > poszukuję informacji o chłopaku o imieniu ALEX - kiedyś pracował w > centrum nurkowym MILLENIUM DIVERS przy hotelu Crown Plaza w Sharm. > Nie jest Egipcjaninem. Europejczyk, blond włosy, szczupły, > sympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
pmonika.o Re: ALEX 18.08.08, 08:37 Byłam w tym hotelu - hotel "wypasiony" z mnóstwem atrakcji, dla mnie to jest hotel-moloch:). Nurkowanie jest bezpieczne ... ae skoro nigdy nie urkowałaś/eś to najpierw musisz wziąć tzw. intro-diving. Jeżeli masz więcej pytań - odpowiem na wszystkie, bo w Egipcie byłam już 4 razy - pisz na adres gazetowy Odpowiedz Link Zgłoś
shakirra1 Re: ALEX 18.08.08, 22:14 Bez patentu (najbardziej znany np. organizacji PADI) nurkowanie bez instruktora jest niedozwolone i niebezpieczne. I nie do konca tak jest, ze nurkowanie jest bezpieczne. Jest duzo dolegliwosci, z ktorymi nie mozna nurkowac. np: zaawansowane nadciśnienie tętnicze cukrzyca choroba wieńcowa znaczna otyłość ostra postać astmy oskrzelowej podatność na występowanie odmy samoistnej padaczka perforacja błony bębenkowej inne według oceny lekarza Nie powinnismy sie decydować na nurkowanie kiedy mamy katar, kaszel, jestesmy odwodnieni, wychłodzeni czy tez mamy kaca. Pozornie błahe dolegliwosci moga miec pod woda powazne konsekwencje. Trzeba rowniez doqwiedziec sie o dobra baze nurkowa. Ja polecam w HRG bazy niemieckie, np. baza na plazy hotelu La Pacha. Odpowiedz Link Zgłoś
pmonika.o Re: ALEX 19.08.08, 08:52 I dlatego właśnie proponowałam intro-diving (czyli nurkowanie wprowadzajace) - wówczas można zorientować się nurkowanie to sport dla Ciebie. Bezpieczeństwo nurkowania zależy od samego nurka ... tego czy pamięta o wszystkich podstawowych zasadach nurkowania. Jeżeli nie masz stopnia instruktorskiego lub nie jesteś przewodnikiem nurkowym nigdy nienurkujesz sam tylko z wyszkolonyminstruktorem Odpowiedz Link Zgłoś