Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Egiptu

IP: *.chello.pl 05.10.03, 19:58
Wróciłam z Egiptu 1.10.Jeśli chcecie piszcie,w miarę możliwości odpowiem na
Wasze pytania
Obserwuj wątek
    • narciarka1 Re: Wróciłam z Egiptu 07.10.03, 15:58
      Hej?
      Jakie są ceny wycieczek fakultatywnych?
      Co warto zobaczyć i z kim pojechać ?
      Moze to glupie pytanie ale czy można sie tam normalnie ubierac to znaczy
      krotkie spodenki itp?
      pozdrawiam
      N
      • pc_maniac Hotel 07.10.03, 16:27
        Dzień dobry

Stworzyłem na forum gazeta.pl dział dotyczący hoteli w Egipcie (
        www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 ). Forumowicze
        wpisują w nim swoje spostrzeżenia i opinie o hotelach w których przebywali
        (obiektywnie plusy i minusy). Miałbym prośbę, czy mogłabyś również i Ty
        wpisać swoje spostrzeżenia o "swoim" hotelu do tego działu?
        Wpisywanie opinii na forum ogólnym o Egipcie całkowicie mija się z celem.
        Taki wątek po tygodniu, dwóch spada na
        dalsze strony i nowi czytelnicy w kółko będą zadawać to samo pytanie.

Zaś w dziale Egipt - Hotele będą mieli prosty sposób na odnalezienie
        interesującego ich hotelu wraz z opisem.

Oto adres działu:
        www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938
        Z góry dziękuję.

Z poważaniem
        PC_Maniac
      • Gość: Tonic Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 10.10.03, 18:24
        Co do wycieczek fakultatywnych to nie warto kupowac ich u rezydentow,poniewaz
        sa sporo drozsze.Oni sami kupuja je w lokalnych biurach i narzucaja swoja
        marze.Tymczasem konwoj jest i tak zawsze ten sam.Podaje przykladowe ceny(z
        miejscowego biura na plazy ): Kair 25$,rafy koralowe 5$,3wyspy w tym Giftun 10
        $,safari 15$,quady 45 za 2 osoby na 1 quadzie.Oczywiscie mozna sie jeszcze
        targowac.Najlepiej jechac z biurem Alibaba,nasi znajomi byli tez z african
        tours.Jesli chodzi o ubrania to spokojnie mozesz chodzic we wszystkim na co
        masz tylko ochote.Dziewczyny na plazy opalaja sie w stringach i topless
        (oczywiscie hotelowych).Naturalnie jezeli zalozysz spodniczke pod sama pupe
        mozesz spotkac sie z roznego rodzaju okrzykami na ulicy ale taka jest poprostu
        ich kultura.Jak masz jeszcze jakies pytanka to pisz.Milego pobytu.
        • Gość: Jerzy Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.10.03, 08:43
          Z tymi tanimi wycieczkami z miejscowych biur to trochę bzdura. Czy podajesz te
          ceny z własnego doświadczenia czy tylko słyszałaś od innych o takich cenach.
          Jeśli z własnego to powiedz dokładnie gdzie załatwiałaś. Ja mam trochę inne
          doświadczenie i nie zawsze warto korzystać z przypadkowych miejscowych biur.
          Co do stringów to i owszem. jeżeli na plaży widziałem gołą szeroką dupę (w
          stringach z tyłu tak to wygląda) to wiedziałem napewno, że jest to rosjanka.
          Moda na stringi utrzymuje się jeszcze tylko w tym kraju. Nawet niemki założyły
          ładniejsze kostiumy. Jeżeli jesteście jeszcze tak zachwycone stringami to
          powiem wam, że z tyłu Wasza dupa w stringach przypomina wrota od stodoły
          pzdr
          • pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu 13.10.03, 11:27
            Jerzy
            Nie wiem z czego wnioskujesz, że Kair za 25 $, czy Giftun za 10$ to bzdura.
            Za quad safari Tonic również podał prawdziwą cenę. Byliśmy na takich
            wycieczkach i na tyle prawie opiewa rachunek. Prawie, bo ze względu na
            kupowanie kilku wycieczek na raz płaciliśmy troszeczkę mniej.

Tonic
            Opalające się topless na plaży widziałem jedynie Niemki. Wzbudzały oczywiście
            sporą sensację i powody do drwin i zartów wśród obsługi hotelowej.
            Co znaczy, że dziewczyny opalają się w stringach hotelowych?

Ja widziałem jedynie w prywatnych ;o)
            • Gość: Nitka Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 13.10.03, 11:41
              Opalanie topless w krajach muzułmańskich jest zabronione.
              I robienie tego nawet na plażach hotelowych świadczy o chamstwie plażowiczek.
              Ot nie umieją uszanować cudzych zwyczajów i kultury.
              • Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 12:46
                Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opalanie topless na plazach hotelowych nie
                ma nic wspolnego z chamstwem. Raczej z falszywa pruderia w wykonaniu Polaczkow,
                ktorzy pierwszy raz w zyciu za granice pojechli do najtanszego w tym roku
                Egiptu.
                Ale z was zasciankowosc bije Polaczki!
                • Gość: witek Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 14:08
                  Drogi, mądry cudzoziemcze.
                  W hotelach pracują również muzułmanie i opalanie się topless może obrażać ich
                  uczucia religijne. Może jadąc do innego kraju zachowalibyśmy minimum szacunku
                  dla miejscowych. Poza tym to co oglądałem w wykonaniu Niemek po sześćdziesiątce
                  obraża także uczucia estetyczne.
                  • Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 14:28
                    Glupi jestes. Co mnie to obchodzi kto pracuje w hotelach. Na calym swiecie
                    ludzie oplaja sie topless oprocz naszego kraju, w ktorym kroluje kler i obluda.
                    • pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu 13.10.03, 15:37
                      Gość portalu: Tomecki napisał(a):

> Co mnie to obchodzi kto pracuje w hotelach. Na calym swiecie
                      > ludzie oplaja sie topless oprocz naszego kraju, w ktorym kroluje kler i
                      obluda.

Cóż, takie stawianie sprawy pokazuje, że jesteś zwykłym BURAKIEM!!
                      Zapisz się do Samoobrony. Tam będziesz miał idealne towarzystwo, a nie jeździj
                      po świecie i przynoś wstyd Polakom.

Nie uczyła Cię mama, że "Wolność Tomku w swoim domku" - a nie w cudzym?
                      Nic dziwnego, że Polacy w Egipcie są traktowani gorzej niż reszta Europy jeśli
                      taki "hrabia" jeździ po świecie.
                      A przy okazji w większości krajów arabskich nie ma kleru i to nie kler
                      wprowadził muzułmańskie prawo, ale co ja Tobie geniuszu kultury będę to
                      tłumaczył. Ty już przecież zęby zjadłeś na światowej turystyce. Ciekawe zym
                      teraz przeżuważ bez zębów?!
                      • Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 16:13
                        Wkurzasz mnie koles i to ostro. Strasznie sie panoszysz na tym forum, udzielasz
                        rad, mowisz o Egipcie tak jakbys pozjadal wszystkie rozumy. Nie badz taki
                        madry. To ze w wieku 40 lat pierwszy raz pojechales zagranice to nie znaczy, ze
                        mozesz innych pouczac jak sie zachowywac nalezy.
                        • Gość: piotr Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.acn.waw.pl 13.10.03, 16:21
                          Strasznie dużo ludzi prooooostych zaczęło jeździć!!! Dlaczego musimy się
                          wstydzić za takich BURAKÓW ????????!!!!!!!
                        • Gość: pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu IP: 81.219.125.* 13.10.03, 16:22
                          To, że pojechałem do E. w wieku 40 lat według Ciebie oznacza, że nigdzie
                          wcześniej po świecie nie jeździłem?!
                          Tomecki, Ty naprawdę jesteś geniusz!!

Ale to już można było zauważyć jak traktujesz tubylców w krajach do których
                          jeździsz.
                          Nic dodać nic ująć.
                          A, że Cię wkurzam..., to i dobrze, gdybym miał Cię chwalić za Twoje buńczuczne
                          odpowiedzi to musiałbym się zniżyć do Twojego poziomu, a na tym mi nie zależy.
                          • Gość: Tomecki Do PC_maniaca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 23:08
                            PC_maniac Ty masz jakies kompleksy. Te Twoje fotoreportaze, te opisy wycieczek
                            do Egiptu. Facet wez wrzuc na luz, bo jest to co najmniej dziwne. I jeszcze
                            wszystkich naokolo pouczasz i udzielasz rad co wolno i jak odpoczywac nalezy.
                            Nie mysl sobie, ze pozjadales wszystkie rozumy. To, ze pojechales na wycieczke
                            do Egiptu to nie upowaznia Cie do kozaczenia i udowadniania wszystkim jaki z
                            Ciebie zajebisty kolo. Jestes co najmniej irytujacy z tymi "dobrymi radami".
                            Zrozumiales gosciu wyklad?

P.S. I zgol te wasiki, bo wygladasz w nich jak Adolf Hitler :)))))
                            • Gość: Gad Re: Do PC_maniaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 09:05
                              Nie ma się co przejmować takimi BURAKAMI jak Tomecki i Dżasty (pamiętacie go
                              jaki był "zadowolony" po przyjeździe z Egiptu:)))) Mam tylko nadzieję że z
                              roku na rok tego typu "turystów" będzie w Egipcie mniej i poprawi się ogólny
                              wizerunek polaków. Bo nie ukrywam że chętnie za rok lub dwa znowu tam wrócę. A
                              odpisywanie na takie głupie texty nie ma sensu bo i tak większości słów nie
                              zrozumieją. Pozdrowienia dla PC_maniaca (fotoreportarz jest spoko:)).
                            • Gość: twoim glupia...=oP Re: Do Tomeckiego IP: *.dronet.gliwice.pl 16.10.03, 20:27
                              Gość portalu: Tomecki napisał(a):

> PC_maniac Ty masz jakies kompleksy. Te Twoje fotoreportaze, te opisy
                              wycieczek
                              > do Egiptu. Facet wez wrzuc na luz, bo jest to co najmniej dziwne. I jeszcze
                              > wszystkich naokolo pouczasz i udzielasz rad co wolno i jak odpoczywac
                              nalezy.
                              > Nie mysl sobie, ze pozjadales wszystkie rozumy. To, ze pojechales na
                              wycieczke
                              > do Egiptu to nie upowaznia Cie do kozaczenia i udowadniania wszystkim jaki z
                              > Ciebie zajebisty kolo. Jestes co najmniej irytujacy z tymi "dobrymi radami".
                              > Zrozumiales gosciu wyklad?
                              >
                              > P.S. I zgol te wasiki, bo wygladasz w nich jak Adolf Hitler :)))))

Ty gluptasie,to forum wlasnie po to jest, zeby dowiedziec sie jak najwiecej o
                              Egipcie przed wyjazdem, albo milo powspominac po powrocie...Jak na razie to Ty
                              kozaczysz! Skad w tobie tyle zlosci...bardzo ciekawe...zaloz nowy temat forum
                              dla takich jak ty, to sie wzajemnie poobrazacie, albo posmiejecie z roznych
                              dziwnych (w waszym mniemaniu) rzeczy...Nikt nie kaze ci korzystac z rad
                              pc_maniaca ani innych osob. Jak cie temat nie interesuje to wynocha...
                        • Gość: Tish Re: Do Tomeckiego IP: *.dronet.gliwice.pl 16.10.03, 20:20
                          Strasznie cie wkurza, a tym czasem,to Ty jestes wkurzający!.... Pc_maniac w
                          wiekszosci udziela dobrych rad i chwala mu za to, po za tym po to wlasnie jest
                          to forum. Natomiast ty nie robisz nic innego tylko obrazasz ludzi i bratasz
                          sie z innymi (...) pokroju przezalosnego Misia... jedyne co potrafisz,to
                          nazywac kazdego po kolei glupkiem...proponuje zmienic forum, skoro wszyscy tak
                          cie tu denerwuja! Po co marnowac czas na rozmowy z glupkami...
                    • Gość: witek Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 15:39
                      To że nic Cię nie obchodzą inni świadczy tylko o Twojej kulturze osobistej (nie
                      najlepiej).
                      • Gość: m Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 17:49
                        biura w miescie:

quady - placilismy 30 $ za osobe / 1 osoba = 1 quad
                        trafilismy na fajne biuro, jechalismy tylko w 3 osoby (3 quady) + 1 quad z
                        przewodnikiem i pomocnikiem.
                        obok mijalismy "karawane" - kilkadziesiat quadow grzecznie, gesiego.
                        w takim tloku srednio fajnie.

z cenami startuja 35-40 $ za 1 osoba/1 quad.
                        trzeba targowac.

luxor za 25 $ i bylo lepiej niz kair z rezydentem chociaz i jedni i drudzy
                        ciagna do fabryki albo perfumerii i marnuja czas.

gdzies mialem zapisany nr tel. do tego biura. jak znajde to zostawie tu
                        namiary.

ps. wioska beduinska to sciema - jedyna atrakcja jest wielblad (jedzenia nie
                        traktuje jako atrakcji).
                        mozna sie dogadac zeby zamiast wioski zrobic rajd po pustyni quadami.
                        warto przemyslec.
                • Gość: ANES Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 18:06
                  Tomciu Ty jeszcze nie dorosłeś do jakiejkolwiek dyskusji.
                  Najpierw skończ jakąś szkołę może kultury ci trochę przybędzie, chociaż tą
                  wynosi się zwykle z domu.
                  • Gość: Tom Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.radio.lublin.pl 14.10.03, 07:30

Re: m

Heheh, ubawiłem się, czytając, że kolacji w wiosce beduinów nie uznałeś za
                    atrakcję :) Trudno było ją uznać... ale nawet po tym nie dopadła nas zemsta
                    faraona. Ani po "lunchu" na pokładzie łodzi na snorkelingu.

Re: tomecki

Jak ktoś zaczyna swoją wypowiedź od stwierdzenia "glupi jesteś", to oznacza, że
                    albo pisze o sobie, albo w ogóle nie powinien nic pisać.

Tom

• Gość: Anna Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.10.03, 10:23
                      Całkowicie się z tobą zgadzam. Ty nie masz nic do powiedzenia i nie powinieneś
                      zabierać głosu.
                      • Gość: Tom Re: Wróciłam z Egiptu IP: 212.182.93.* 14.10.03, 19:00
                        Gość portalu: Anna napisał(a):

> Całkowicie się z tobą zgadzam. Ty nie masz nic do powiedzenia i nie
                        powinieneś
                        > zabierać głosu

To znaczy kto? Ja czy Tomecki? :)

Pozdrawiam
                        Tom
                        • Gość: deo Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.smrw.lodz.pl 15.10.03, 00:57
                          Ciekawe czy pod nickiem Tomecki kryje sie kobieta czy mężczyzna / teraz to nic
                          nie wiadomo / Tak czy siak w Egipcie trzeba szanować tutejszą obyczajowość i
                          nie należy opalac sie w topless na plażach sąsiadujących z plażami arabskimi
                          gdzie kobiety / arabskie /są zakryte od stop do głów - natomiast mozna to robic
                          jak ktoś lubi na plazach hotelowych w resortach typu Hilton itd oddalonych od
                          centrów arabskich. Ale pisze pani Agnieszka Pikulska mieszkająca w Hurghadzie
                          na swojej stronie internetowej że opalanie się w topless jest niemile widziane
                          w Egipcie i to powinno wystarczyć !!!!
                          Swoją drogą to nie widziałem tabunów Polek biegających z biustem na wierzchu po
                          plaży wśród Arabów ktore by tylko czekały by po wejsciu do wody Arabowie
                          zaczęli je obmacywać .
                          Dziwię się skąd taka chęć przynajmniej w necie młodych Polek do biegania z
                          gołym biustem wśrod Arabów i udawaniu że się jest nowoczesną .
                          Natomiast jak ktoś nie rozumie że trzeba szanowac kulturę gospodarzy /chodzenie
                          w mini ,krótkich szortach itp / to zostanie w Egipcie / w Kairze /po prostu
                          opluty przez młodych Egipcjan . Nie rozumiem co to za przyjemnośc dla kobiety a
                          tym bardziej dla jej chłopaka lub męża !!! Ale może teraz to taki świat
                          ostatecznie są gusta i guściki
                          • Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 15.10.03, 08:26
                            Denerwuje mnie ta falszywa pruderia w wykonaniu forumowiczow i Adolfa -
                            pc_maniaca.
                            • pipipipi Re: Wróciłam z Egiptu 15.10.03, 08:38
                              Tomecki, weź kilka głębokich oddechów, policz od jednego do dziesięciu, później
                              od 10 do 1, jak to nie pomoże to jakieś kropelki na uspokojenie. No, a jak
                              kropelki nie pomogą pozostaje Ci wyprawa krajoznawczo-pobytową do ... Tworek
                              pod opieką specjalisty.
                          • Gość: ewa Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.10.03, 21:24
                            Dlaczego chodząc po kairze w krótkich spodenkach mozna zostać oplutą? Ja byłam
                            w kairze w krótkich spodenkach i nic mnie takiego nie spotkało, oczywiście w
                            meczecie wszystkie panie zakryły kolana i ramiona chustami, ale w mieście chyba
                            nie ma potrzeby? Co do toples na naszej plazy opalały się tak głównie chorwatki
                            i niemki, zaś polskie panie straszyły tylko swoimi biustami (brrr), bo średnia
                            wieku polek toples była 50 lat - ciekawe dlaczego?
                            • Gość: wit Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.smrw.lodz.pl 16.10.03, 20:23
                              Po prostu akurat miałaś szczęście . Nie pisałbym gdybym nie widział na własne
                              oczy jak dwóch smarkaczy w Gizie /niedaleko hotelu Europa przy dużym domu
                              towarowym /podbiegło i splunęło na nogi młodej dziewczyny idącej w krótkich
                              spodenkach . Splunęli i uciekli . Ze to jest chamstwo w myśl naszego myslenia -
                              tak , ale w myśl ichniego myślenia to dezaprobata dla takiego stroju kobiety
                              sprzecznego z tym czego ich się uczy od dziecka . Co widziałem to opisałem a
                              wnioski każdy niech wyciąga sobie sam. / z konieczności tyczy tylko pań / Druga
                              sprawa az sie dziwię nie widziałem w Hurghadzie pijanego polaka . A Wy ?
              • Gość: Tonic Do NiTki IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:13
                Zgadzam sie z Toba calkowicie!!!
            • Gość: Tonic Do maniaca! IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:12
              przeczytaj raz jeszcze co napisalam.na plazach....hotelowych
          • Gość: Topic Do Jerzego IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:10
            To chyba trafiles na slabe babki w tych stringach,szczerze wspolczuje.a co do
            wycieczek to oczywiscie ze z wlasnego doswiadczenia,a biuro nazywa sie aqua
            center i jest na hotelowej plazy Old Vic.
      • Gość: Tonic DO pc_maniaca! IP: *.chello.pl 03.11.03, 21:16
        juz opisalam swoj hotel na tamtej stronie,dzieki za info.fajnie ze cos takiego
        istnieje :-)
    • Gość: !!! Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 17.10.03, 21:12
      .
    • Gość: Habibi Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 28.10.03, 20:00
      Jejku jak ja Wam zazdroszcze,chetnie pojechalabym tam jeszcze,najlepiej jutro :-
      )
      • Gość: ania Re: pierwszy raz do Egiptu!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 19:33
        jade , pierwszy raz do Egiptu , nie zalerzy mi na opalaniu , chę dobrze się
        przygotować : ubrania , kosmetyki , lekarstwa,
        jakie zabytki i ile da sie zwiedzić w 7-10 dniowej wycieczce,
        chciałabym zobaczyć jak najwięcej
        z góry dziękuję za rady
        ania
        • pc_maniac Re: pierwszy raz do Egiptu!!! 05.11.03, 07:45
          Jak najwięcej to możesz zobaczyć na własną rękę (co odradzam Ci robić przy
          pierwszym wyjeździe do Egiptu - a że tam powrócisz zauroczona tym krajem to
          pewne jak w banku).
          Druga wersja na zobaczenie ile wlezie to wycieczka TRIADA7+7 (tu się niektórzy
          zdziwią, że zmieniłem zdanie, uwazam jedynie, że powinna być ciut tańsza).
          Na trzecim miejscu postawiłbym (i chyba to jest najbardziej optymalny wybór)
          Egipt w przekroju - ALFA STARU (czyli rejs bez Kairu), a Kair i resztę
          atrakcji dokupić w lokalnych BP - efekt ten sam, ale za to dużo tanie.
          Gdyby był to rejs Assuan-Luksor, a nie odwrotnie, to masz szansę zaliczyć Abu
          Simbel również z lokalnego BP, a to już naprawdę niezła oszczędność kasy
          -----------------
          <a
          href="http://www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938">EGIPT-
          HOTELE (opinie turystów)</a>

Egipt-reportaż

Egipt-fotoreportaż
        • Gość: Tonic Re: pierwszy raz do Egiptu!!! IP: *.chello.pl 06.11.03, 18:34
          polecam stronke Agnieszki Pikulskiej,znajdziecie tam wszystko(co zwiedzic,jakie
          wziasc ze sobe lekarstwa itp.) www.hurghada.republika.pl
    • Gość: jenny Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 21.11.03, 09:47
      Ja chce tam wrocic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka