Gość: Tonic IP: *.chello.pl 05.10.03, 19:58 Wróciłam z Egiptu 1.10.Jeśli chcecie piszcie,w miarę możliwości odpowiem na Wasze pytania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narciarka1 Re: Wróciłam z Egiptu 07.10.03, 15:58 Hej? Jakie są ceny wycieczek fakultatywnych? Co warto zobaczyć i z kim pojechać ? Moze to glupie pytanie ale czy można sie tam normalnie ubierac to znaczy krotkie spodenki itp? pozdrawiam N Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Hotel 07.10.03, 16:27 Dzień dobry Stworzyłem na forum gazeta.pl dział dotyczący hoteli w Egipcie ( www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 ). Forumowicze wpisują w nim swoje spostrzeżenia i opinie o hotelach w których przebywali (obiektywnie plusy i minusy). Miałbym prośbę, czy mogłabyś również i Ty wpisać swoje spostrzeżenia o "swoim" hotelu do tego działu? Wpisywanie opinii na forum ogólnym o Egipcie całkowicie mija się z celem. Taki wątek po tygodniu, dwóch spada na dalsze strony i nowi czytelnicy w kółko będą zadawać to samo pytanie. Zaś w dziale Egipt - Hotele będą mieli prosty sposób na odnalezienie interesującego ich hotelu wraz z opisem. Oto adres działu: www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938 Z góry dziękuję. Z poważaniem PC_Maniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 10.10.03, 18:24 Co do wycieczek fakultatywnych to nie warto kupowac ich u rezydentow,poniewaz sa sporo drozsze.Oni sami kupuja je w lokalnych biurach i narzucaja swoja marze.Tymczasem konwoj jest i tak zawsze ten sam.Podaje przykladowe ceny(z miejscowego biura na plazy ): Kair 25$,rafy koralowe 5$,3wyspy w tym Giftun 10 $,safari 15$,quady 45 za 2 osoby na 1 quadzie.Oczywiscie mozna sie jeszcze targowac.Najlepiej jechac z biurem Alibaba,nasi znajomi byli tez z african tours.Jesli chodzi o ubrania to spokojnie mozesz chodzic we wszystkim na co masz tylko ochote.Dziewczyny na plazy opalaja sie w stringach i topless (oczywiscie hotelowych).Naturalnie jezeli zalozysz spodniczke pod sama pupe mozesz spotkac sie z roznego rodzaju okrzykami na ulicy ale taka jest poprostu ich kultura.Jak masz jeszcze jakies pytanka to pisz.Milego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.10.03, 08:43 Z tymi tanimi wycieczkami z miejscowych biur to trochę bzdura. Czy podajesz te ceny z własnego doświadczenia czy tylko słyszałaś od innych o takich cenach. Jeśli z własnego to powiedz dokładnie gdzie załatwiałaś. Ja mam trochę inne doświadczenie i nie zawsze warto korzystać z przypadkowych miejscowych biur. Co do stringów to i owszem. jeżeli na plaży widziałem gołą szeroką dupę (w stringach z tyłu tak to wygląda) to wiedziałem napewno, że jest to rosjanka. Moda na stringi utrzymuje się jeszcze tylko w tym kraju. Nawet niemki założyły ładniejsze kostiumy. Jeżeli jesteście jeszcze tak zachwycone stringami to powiem wam, że z tyłu Wasza dupa w stringach przypomina wrota od stodoły pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu 13.10.03, 11:27 Jerzy Nie wiem z czego wnioskujesz, że Kair za 25 $, czy Giftun za 10$ to bzdura. Za quad safari Tonic również podał prawdziwą cenę. Byliśmy na takich wycieczkach i na tyle prawie opiewa rachunek. Prawie, bo ze względu na kupowanie kilku wycieczek na raz płaciliśmy troszeczkę mniej. Tonic Opalające się topless na plaży widziałem jedynie Niemki. Wzbudzały oczywiście sporą sensację i powody do drwin i zartów wśród obsługi hotelowej. Co znaczy, że dziewczyny opalają się w stringach hotelowych? Ja widziałem jedynie w prywatnych ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nitka Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 13.10.03, 11:41 Opalanie topless w krajach muzułmańskich jest zabronione. I robienie tego nawet na plażach hotelowych świadczy o chamstwie plażowiczek. Ot nie umieją uszanować cudzych zwyczajów i kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 12:46 Glupia jestes jak but z lewej nogi. Opalanie topless na plazach hotelowych nie ma nic wspolnego z chamstwem. Raczej z falszywa pruderia w wykonaniu Polaczkow, ktorzy pierwszy raz w zyciu za granice pojechli do najtanszego w tym roku Egiptu. Ale z was zasciankowosc bije Polaczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 14:08 Drogi, mądry cudzoziemcze. W hotelach pracują również muzułmanie i opalanie się topless może obrażać ich uczucia religijne. Może jadąc do innego kraju zachowalibyśmy minimum szacunku dla miejscowych. Poza tym to co oglądałem w wykonaniu Niemek po sześćdziesiątce obraża także uczucia estetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 14:28 Glupi jestes. Co mnie to obchodzi kto pracuje w hotelach. Na calym swiecie ludzie oplaja sie topless oprocz naszego kraju, w ktorym kroluje kler i obluda. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu 13.10.03, 15:37 Gość portalu: Tomecki napisał(a): > Co mnie to obchodzi kto pracuje w hotelach. Na calym swiecie > ludzie oplaja sie topless oprocz naszego kraju, w ktorym kroluje kler i obluda. Cóż, takie stawianie sprawy pokazuje, że jesteś zwykłym BURAKIEM!! Zapisz się do Samoobrony. Tam będziesz miał idealne towarzystwo, a nie jeździj po świecie i przynoś wstyd Polakom. Nie uczyła Cię mama, że "Wolność Tomku w swoim domku" - a nie w cudzym? Nic dziwnego, że Polacy w Egipcie są traktowani gorzej niż reszta Europy jeśli taki "hrabia" jeździ po świecie. A przy okazji w większości krajów arabskich nie ma kleru i to nie kler wprowadził muzułmańskie prawo, ale co ja Tobie geniuszu kultury będę to tłumaczył. Ty już przecież zęby zjadłeś na światowej turystyce. Ciekawe zym teraz przeżuważ bez zębów?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 13.10.03, 16:13 Wkurzasz mnie koles i to ostro. Strasznie sie panoszysz na tym forum, udzielasz rad, mowisz o Egipcie tak jakbys pozjadal wszystkie rozumy. Nie badz taki madry. To ze w wieku 40 lat pierwszy raz pojechales zagranice to nie znaczy, ze mozesz innych pouczac jak sie zachowywac nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.acn.waw.pl 13.10.03, 16:21 Strasznie dużo ludzi prooooostych zaczęło jeździć!!! Dlaczego musimy się wstydzić za takich BURAKÓW ????????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pc_maniac Re: Wróciłam z Egiptu IP: 81.219.125.* 13.10.03, 16:22 To, że pojechałem do E. w wieku 40 lat według Ciebie oznacza, że nigdzie wcześniej po świecie nie jeździłem?! Tomecki, Ty naprawdę jesteś geniusz!! Ale to już można było zauważyć jak traktujesz tubylców w krajach do których jeździsz. Nic dodać nic ująć. A, że Cię wkurzam..., to i dobrze, gdybym miał Cię chwalić za Twoje buńczuczne odpowiedzi to musiałbym się zniżyć do Twojego poziomu, a na tym mi nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Do PC_maniaca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 23:08 PC_maniac Ty masz jakies kompleksy. Te Twoje fotoreportaze, te opisy wycieczek do Egiptu. Facet wez wrzuc na luz, bo jest to co najmniej dziwne. I jeszcze wszystkich naokolo pouczasz i udzielasz rad co wolno i jak odpoczywac nalezy. Nie mysl sobie, ze pozjadales wszystkie rozumy. To, ze pojechales na wycieczke do Egiptu to nie upowaznia Cie do kozaczenia i udowadniania wszystkim jaki z Ciebie zajebisty kolo. Jestes co najmniej irytujacy z tymi "dobrymi radami". Zrozumiales gosciu wyklad? P.S. I zgol te wasiki, bo wygladasz w nich jak Adolf Hitler :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Do PC_maniaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 09:05 Nie ma się co przejmować takimi BURAKAMI jak Tomecki i Dżasty (pamiętacie go jaki był "zadowolony" po przyjeździe z Egiptu:)))) Mam tylko nadzieję że z roku na rok tego typu "turystów" będzie w Egipcie mniej i poprawi się ogólny wizerunek polaków. Bo nie ukrywam że chętnie za rok lub dwa znowu tam wrócę. A odpisywanie na takie głupie texty nie ma sensu bo i tak większości słów nie zrozumieją. Pozdrowienia dla PC_maniaca (fotoreportarz jest spoko:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoim glupia...=oP Re: Do Tomeckiego IP: *.dronet.gliwice.pl 16.10.03, 20:27 Gość portalu: Tomecki napisał(a): > PC_maniac Ty masz jakies kompleksy. Te Twoje fotoreportaze, te opisy wycieczek > do Egiptu. Facet wez wrzuc na luz, bo jest to co najmniej dziwne. I jeszcze > wszystkich naokolo pouczasz i udzielasz rad co wolno i jak odpoczywac nalezy. > Nie mysl sobie, ze pozjadales wszystkie rozumy. To, ze pojechales na wycieczke > do Egiptu to nie upowaznia Cie do kozaczenia i udowadniania wszystkim jaki z > Ciebie zajebisty kolo. Jestes co najmniej irytujacy z tymi "dobrymi radami". > Zrozumiales gosciu wyklad? > > P.S. I zgol te wasiki, bo wygladasz w nich jak Adolf Hitler :))))) Ty gluptasie,to forum wlasnie po to jest, zeby dowiedziec sie jak najwiecej o Egipcie przed wyjazdem, albo milo powspominac po powrocie...Jak na razie to Ty kozaczysz! Skad w tobie tyle zlosci...bardzo ciekawe...zaloz nowy temat forum dla takich jak ty, to sie wzajemnie poobrazacie, albo posmiejecie z roznych dziwnych (w waszym mniemaniu) rzeczy...Nikt nie kaze ci korzystac z rad pc_maniaca ani innych osob. Jak cie temat nie interesuje to wynocha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tish Re: Do Tomeckiego IP: *.dronet.gliwice.pl 16.10.03, 20:20 Strasznie cie wkurza, a tym czasem,to Ty jestes wkurzający!.... Pc_maniac w wiekszosci udziela dobrych rad i chwala mu za to, po za tym po to wlasnie jest to forum. Natomiast ty nie robisz nic innego tylko obrazasz ludzi i bratasz sie z innymi (...) pokroju przezalosnego Misia... jedyne co potrafisz,to nazywac kazdego po kolei glupkiem...proponuje zmienic forum, skoro wszyscy tak cie tu denerwuja! Po co marnowac czas na rozmowy z glupkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.03, 15:39 To że nic Cię nie obchodzą inni świadczy tylko o Twojej kulturze osobistej (nie najlepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.10.03, 17:49 biura w miescie: quady - placilismy 30 $ za osobe / 1 osoba = 1 quad trafilismy na fajne biuro, jechalismy tylko w 3 osoby (3 quady) + 1 quad z przewodnikiem i pomocnikiem. obok mijalismy "karawane" - kilkadziesiat quadow grzecznie, gesiego. w takim tloku srednio fajnie. z cenami startuja 35-40 $ za 1 osoba/1 quad. trzeba targowac. luxor za 25 $ i bylo lepiej niz kair z rezydentem chociaz i jedni i drudzy ciagna do fabryki albo perfumerii i marnuja czas. gdzies mialem zapisany nr tel. do tego biura. jak znajde to zostawie tu namiary. ps. wioska beduinska to sciema - jedyna atrakcja jest wielblad (jedzenia nie traktuje jako atrakcji). mozna sie dogadac zeby zamiast wioski zrobic rajd po pustyni quadami. warto przemyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANES Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.10.03, 18:06 Tomciu Ty jeszcze nie dorosłeś do jakiejkolwiek dyskusji. Najpierw skończ jakąś szkołę może kultury ci trochę przybędzie, chociaż tą wynosi się zwykle z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.radio.lublin.pl 14.10.03, 07:30 Re: m Heheh, ubawiłem się, czytając, że kolacji w wiosce beduinów nie uznałeś za atrakcję :) Trudno było ją uznać... ale nawet po tym nie dopadła nas zemsta faraona. Ani po "lunchu" na pokładzie łodzi na snorkelingu. Re: tomecki Jak ktoś zaczyna swoją wypowiedź od stwierdzenia "glupi jesteś", to oznacza, że albo pisze o sobie, albo w ogóle nie powinien nic pisać. Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.10.03, 10:23 Całkowicie się z tobą zgadzam. Ty nie masz nic do powiedzenia i nie powinieneś zabierać głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Wróciłam z Egiptu IP: 212.182.93.* 14.10.03, 19:00 Gość portalu: Anna napisał(a): > Całkowicie się z tobą zgadzam. Ty nie masz nic do powiedzenia i nie powinieneś > zabierać głosu To znaczy kto? Ja czy Tomecki? :) Pozdrawiam Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.smrw.lodz.pl 15.10.03, 00:57 Ciekawe czy pod nickiem Tomecki kryje sie kobieta czy mężczyzna / teraz to nic nie wiadomo / Tak czy siak w Egipcie trzeba szanować tutejszą obyczajowość i nie należy opalac sie w topless na plażach sąsiadujących z plażami arabskimi gdzie kobiety / arabskie /są zakryte od stop do głów - natomiast mozna to robic jak ktoś lubi na plazach hotelowych w resortach typu Hilton itd oddalonych od centrów arabskich. Ale pisze pani Agnieszka Pikulska mieszkająca w Hurghadzie na swojej stronie internetowej że opalanie się w topless jest niemile widziane w Egipcie i to powinno wystarczyć !!!! Swoją drogą to nie widziałem tabunów Polek biegających z biustem na wierzchu po plaży wśród Arabów ktore by tylko czekały by po wejsciu do wody Arabowie zaczęli je obmacywać . Dziwię się skąd taka chęć przynajmniej w necie młodych Polek do biegania z gołym biustem wśrod Arabów i udawaniu że się jest nowoczesną . Natomiast jak ktoś nie rozumie że trzeba szanowac kulturę gospodarzy /chodzenie w mini ,krótkich szortach itp / to zostanie w Egipcie / w Kairze /po prostu opluty przez młodych Egipcjan . Nie rozumiem co to za przyjemnośc dla kobiety a tym bardziej dla jej chłopaka lub męża !!! Ale może teraz to taki świat ostatecznie są gusta i guściki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomecki Re: Wróciłam z Egiptu IP: 157.25.43.* 15.10.03, 08:26 Denerwuje mnie ta falszywa pruderia w wykonaniu forumowiczow i Adolfa - pc_maniaca. Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Wróciłam z Egiptu 15.10.03, 08:38 Tomecki, weź kilka głębokich oddechów, policz od jednego do dziesięciu, później od 10 do 1, jak to nie pomoże to jakieś kropelki na uspokojenie. No, a jak kropelki nie pomogą pozostaje Ci wyprawa krajoznawczo-pobytową do ... Tworek pod opieką specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 15.10.03, 21:24 Dlaczego chodząc po kairze w krótkich spodenkach mozna zostać oplutą? Ja byłam w kairze w krótkich spodenkach i nic mnie takiego nie spotkało, oczywiście w meczecie wszystkie panie zakryły kolana i ramiona chustami, ale w mieście chyba nie ma potrzeby? Co do toples na naszej plazy opalały się tak głównie chorwatki i niemki, zaś polskie panie straszyły tylko swoimi biustami (brrr), bo średnia wieku polek toples była 50 lat - ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.smrw.lodz.pl 16.10.03, 20:23 Po prostu akurat miałaś szczęście . Nie pisałbym gdybym nie widział na własne oczy jak dwóch smarkaczy w Gizie /niedaleko hotelu Europa przy dużym domu towarowym /podbiegło i splunęło na nogi młodej dziewczyny idącej w krótkich spodenkach . Splunęli i uciekli . Ze to jest chamstwo w myśl naszego myslenia - tak , ale w myśl ichniego myślenia to dezaprobata dla takiego stroju kobiety sprzecznego z tym czego ich się uczy od dziecka . Co widziałem to opisałem a wnioski każdy niech wyciąga sobie sam. / z konieczności tyczy tylko pań / Druga sprawa az sie dziwię nie widziałem w Hurghadzie pijanego polaka . A Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Do NiTki IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:13 Zgadzam sie z Toba calkowicie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Do maniaca! IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:12 przeczytaj raz jeszcze co napisalam.na plazach....hotelowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Topic Do Jerzego IP: *.chello.pl 16.10.03, 19:10 To chyba trafiles na slabe babki w tych stringach,szczerze wspolczuje.a co do wycieczek to oczywiscie ze z wlasnego doswiadczenia,a biuro nazywa sie aqua center i jest na hotelowej plazy Old Vic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic DO pc_maniaca! IP: *.chello.pl 03.11.03, 21:16 juz opisalam swoj hotel na tamtej stronie,dzieki za info.fajnie ze cos takiego istnieje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Habibi Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 28.10.03, 20:00 Jejku jak ja Wam zazdroszcze,chetnie pojechalabym tam jeszcze,najlepiej jutro :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pierwszy raz do Egiptu!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 19:33 jade , pierwszy raz do Egiptu , nie zalerzy mi na opalaniu , chę dobrze się przygotować : ubrania , kosmetyki , lekarstwa, jakie zabytki i ile da sie zwiedzić w 7-10 dniowej wycieczce, chciałabym zobaczyć jak najwięcej z góry dziękuję za rady ania Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: pierwszy raz do Egiptu!!! 05.11.03, 07:45 Jak najwięcej to możesz zobaczyć na własną rękę (co odradzam Ci robić przy pierwszym wyjeździe do Egiptu - a że tam powrócisz zauroczona tym krajem to pewne jak w banku). Druga wersja na zobaczenie ile wlezie to wycieczka TRIADA7+7 (tu się niektórzy zdziwią, że zmieniłem zdanie, uwazam jedynie, że powinna być ciut tańsza). Na trzecim miejscu postawiłbym (i chyba to jest najbardziej optymalny wybór) Egipt w przekroju - ALFA STARU (czyli rejs bez Kairu), a Kair i resztę atrakcji dokupić w lokalnych BP - efekt ten sam, ale za to dużo tanie. Gdyby był to rejs Assuan-Luksor, a nie odwrotnie, to masz szansę zaliczyć Abu Simbel również z lokalnego BP, a to już naprawdę niezła oszczędność kasy ----------------- <a href="http://www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14938">EGIPT- HOTELE (opinie turystów)</a> Egipt-reportaż Egipt-fotoreportaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: pierwszy raz do Egiptu!!! IP: *.chello.pl 06.11.03, 18:34 polecam stronke Agnieszki Pikulskiej,znajdziecie tam wszystko(co zwiedzic,jakie wziasc ze sobe lekarstwa itp.) www.hurghada.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: Wróciłam z Egiptu IP: *.chello.pl 21.11.03, 09:47 Ja chce tam wrocic... Odpowiedz Link Zgłoś