Dodaj do ulubionych

hotele w Tabie

19.11.08, 07:24
Witam wybrałem już hotel w SSH t/j LTI(d. Tropikana) Grand Azure,
ale mam pewną wątpliwość czy z powodu planów zwiedzania Ziemi Św.
nie powinienem wybrać hotelu w Tabie? Tak więc pytanie dla
zoriętowanych, jestem zainteresowany hotelem 5* nad samym morzem z do
brym jedzonkiem w All. PS. Wstępnie może być Sofitel Taba Heights
Obserwuj wątek
    • nonoe Re: hotele w Tabie 19.11.08, 12:59
      Hotel bardzo przyjemny, luksusowy z egzotyczną architekturą.
      W Tabie jest mnóstwo pięciogwiazdkowych hoteli, które "stają na głowie", żeby swoją obsługą zadowolić klienta. np. Radisson Sas Resort Taba, Movenpick Resort Taba, Hyatt Regency Taba, Sonesta Beach Resort Taba. To kilka z długiej listy:
      hotele.oceniacz.pl/hotele/423/taba.html
      Myślę, że Sofitel to trafny wybór.
    • miriam_73 Re: hotele w Tabie 19.11.08, 13:20
      Zalezy jaką formę czasoprzestrzenną zwiedzania Izraela zamierzasz przyjąć. Jeśli
      ma to być objazd parodniowy, to w sumie bez większej róznicy jest czy bedziesz w
      Tabie czyw SSH (w tym ostatnim na pewno masz więcej opcji "rozrywkowych"). Jesli
      jednak ma ty być wyjazd 1-2 dniowy to pobyt/wyjazd z Taby czymi taką eskapadę
      zdecydowanie mniej męczącą, bo skracasz przejazdy w każdą stronę o ok. +/- 4
      godziny.

Sofitel jest OK, podobnie Hyat w samym Taba Heights, kawałek obok - Radisson,
      nad samą granicą Hilton i Moevenpick.
      • andrzejlitwicki Re: hotele w Tabie 19.11.08, 13:47
        ".....bo skracasz przejazdy w każdą stronę o ok. +/- 4
        > godziny...."

tylko nie mów o tym temu kamikadze, który dowiózł nas busem w 2 h 15 minut. z
        przerwą na kawę, bo przysypiał za kierownicą... :-)
        • miriam_73 Re: hotele w Tabie 19.11.08, 15:59
          Andrzej, ja liczę z obwózką (zbieraniem) ludziów z hoteli w SSH, a nie od
          rogatek do rogatek ;-)))))

Ale dobrze, ciiiiiiiiiiiiiiiiiicho sza.
          • andrzejlitwicki Re: hotele w Tabie 19.11.08, 20:44
            wiem, śmichy sobie robię.
            w tamtą stronę też jechaliśmy ponad 4h z rozwózką, sam Dahab zajął godzinę.
            ale z powrotem byliśmy tylko my i kierowca busa, więc było bezpośrednio. 5 rano,
            znajomi śpią, żona śpi, mały śpi na moich rękach, a nasz driver co chwila
            przysypiał za kierownicą. więc co chwilę stukałem go w ramię albo w łeb. a
            skubany poniżej 140 schodził tylko na zakrętach.
            jak zobaczyłem rogatki Sharmu, mało nie umarłem ze szczęścia...
            pzdr
            • suchy3095 Re: hotele w Tabie 21.11.08, 15:41
              W jakim hotelu w Tabie oczywiście 5* znajdę najlepszy All ?
              • miriam_73 Re: hotele w Tabie 21.11.08, 16:16
                Nie mam porównania z innymi hotelami w Tabie, ale w Radissonie sprawa wygląda tak:
                www.radissonsas.com/cs/Satellite?c=Page&cid=1143703210441&language=en&pagename=RadissonSAS%2FPage%2FrsasHotelArticle&hotelCode=tcpzr
                Myśmy były zadowolone, trzeba tylko "omijać" terminy, gdy sa święta
                muzułmańskie, bo wtedy jest totalny kociokwik. My trafiłyśmy akurat na finał
                Ramadanu w tym roku.
                • andrzejlitwicki Re: hotele w Tabie 21.11.08, 17:07
                  ...a my na Jom Kippur, masakra, myślałem, że rozniosą hotel.

Ale szczerze powiem, że od Radissona w Tabie lepszy jest Sofitel.
                  Zdecydowanie nawet. Trzeba jednak przyznać, że obydwa hotele są
                  wyjątkowej urody...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka