Dodaj do ulubionych

UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 03.11.03, 18:54
Wróciłem w sobote z Egiptu.

Było super.
Gorąco, zero chmur, zwiedzanie, zabawa - polecam!!!!!!!!

Ostrzegam tylko przed ALFA STAR.

Biuro to specjalizuje sie w oszukiwaniu turystów.
Zmienia hotel zawsze na gorszy.

Polecam Egipt, ale nie z Alfa Star. Naprawde!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • radioaktywny Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.11.03, 19:04
      A jesli sie juz wybralo ta najgorsza opcje ??
      Nie zartuje w tej chwili - jade z tym biurem i wybralem 3* hotele, ktore znam
      i wiem, ze reprezentuja przyzwoity poziom. Biuro nie oferuje nizszego juz
      standartu...sadzisz, ze moze mnie jednak spotkac cos gorszego? /namiot na
      pustyni, derka do nakrycia sie w nocy :-)
      Pozdrawiam serdecznie, napisz cos wiecej...
      • Gość: marcin Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 04.11.03, 15:40
        oto moja przygoda z tym jebanym biurem

wykupiłme hotel Waves
        dzien później przyszedl fax, że albo Amal Village
        albo zwrot kasy

ok to jeszcze moze byc
        ma plaze

ale jakie było moje zdziwienie na mijescu jak dostałem Ambasador!!!!

Z mojego autobusu na 20 osób tak wyrolowali ponad 8

Dlatego ostrzegam przed nimi.

To biuro złodziei i oszustów!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • radioaktywny Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.11.03, 19:03
          Wspolczuje...
          LIcze sie z tym, ze i mnie moze spotkac taka "przygoda", jednak regulamin tych
          objazdowek jest tak skonstruowany, ze pozostaje albo to zaakceptowac, albo
          zrezygnowac przed skorzystaniem. Wiem juz, iz moge trafic na Ambasador - dla
          mnie odleglosc do morza nie stanowi problemu jednak wolalbym uniknac tego
          hotelu z uwagi na oddalenie od Hurghady, lubie to miasteczko i wieczorne
          wloczenie sie po jego uliczkach dlatego bylbym bardzo zadowolony gdyby trafil
          sie Amall lub chocby Hor Palace, ktory jest nieco blizej miasta.
          Powiedz mi czy jaka jest odleglosc od Hurghady z Ambasadora i czy istnieje
          mozliwosc dojazdu do niej ?
          Pozdrawiam serdecznie :-)
          • Gość: Jurek Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 04.11.03, 20:18
            Właśnie wróciłem z Egipt od A do Z i mieszkałem 4 dni w Ambasadorze.Jeśli będziesz na objazdówce z Alfa Star i będziesz miał opcję 3* to w 90%tam trafisz.Hotel znajduję się niedaleko lotniska ale daleko od nowego cenrum Hurgady tj.Sekali/4-5 km/pieso raczej nie dojdziesz.Musisz dojść pieszo do głownej ulicy biegnącej Safagi/ok 800 m./albo z Ambasadora dojechać hotelowym busem do hotelu Royal Palace.Ambasador ma umowę z tym hotelem i tam możesz korzystać z serwisu plażowego.Bus kursuje co 1/2 godz.Pózniej w 1 lub 2 przypadku musisz skorzystać z lokalnej komunikacji tj. busa , które kursują praktycznie bez przerwy i tylko wypatrują turystów. KOszt przejazdu 1LE,płac od razu bez żadnych targów.Ambasador ma jeden plus-wielkie pokoje/na 2 osoby chyba z 70 m/pok dzienny i sypialnia.
          • Gość: marcin Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.231.* 30.11.03, 21:07
            To mnie chlopaki nie pociszacie.
            Ja lece w grudniu do hotelu Ambasador z Alfa Star.
            Czy jest taam gorszy hotel, na ktory moge trafic ?
            czy ktos z Was powiedzial, ze sie nie zgadza bo w ofercie byl inny hotel ?
        • Gość: marcin Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 04.11.03, 20:16
          odległosc do sakali od ambassadora i amala podobną

ogólne hotel ambassodor nie jest brzydki, ale ........

dlatego ludzie nigdy wiecej Alfa Star

tu nawet nie chodzi o cene bo to biuro nie jest najtansze
          • Gość: Sylwia Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 02:41
            A jakie jest tansze?
            • Gość: lisa tanie biuro IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.11.03, 19:34
              przeglądałam kilka ofert internetowych- wygląda na to, że Orange jest najtańszy
    • agoniapl Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.03, 19:50
      potwierdzam to wszystko

Alfa Star mnie tez oszukała
      • Gość: piter Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.udn.pl 06.11.03, 20:42
        zauwazcie , ze Orange, Exim, Selectours, Oasis latają egipskimi charterami,
        które są podobno dużo tańsze od polskich /Triada, alfa Star, Ecco Holiday/
      • radioaktywny Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.11.03, 22:44
        Oszukala ????
        Przepraszam, ale zanim podpisze sie umowe nalezy przeczytac regulamin, a tam
        wszytsko jest napisane i w pore mozna zrezygnowac...
        Pozdrawiam serdecznie :-)
    • Gość: Zadowolony Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.03, 17:50
      Też wróciłem z Egiptu 01.11.2003 .Wylot z Wrocławia i pwrót też. Bez zakłóceń
      i to z biurem Alfa Star. Mieszkałem w Hotelu Coral Beach- to jeden z najdalej
      oddalonych hoteli od centrum Hurgady, ale to nie jest problem bo za 2 funty
      tj. 1,5 zł mozna dojechac do centrum busem , które bardzo często kursują.
      Przy hotelu natomiast jest bardzo rozległa plaża , pięna rafa koralowa
      ( 50m od brzegu)oraz duży spokój dla lubiących lenistwo.Jest dyskoteka oraz
      częste programy animacyjne. Nie mam nic do zarzucenia Alfa Star . Było OK.
      Polecam.
    • agoniapl Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.03, 00:53
      z obserwacji innych grup dyskusyjnych widzę, że Alfa Star oszukuje wiec osob

cóż widac ludzie nie czytaja internmetu i nie wyciagaja wiosków z naszych
      przygód
    • Gość: eco Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 23:38
      > Zmienia hotel zawsze na gorszy.
      No to Cie zaskocze - bylem od nich w sierpniu w Sharm i zmienili mi 4* Iberotel
      Lido na 5* Sofitel. A poza tym bylem z nich bardzo zadowolony - super rezydent i
      fajne wycieczki. O.
      • Gość: mirel Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / 192.168.20.* 22.11.03, 14:31
        ja mma tylko złe wspomnienia z Alfa Star
        i nikomu tego biura nie polecam
        lepiej dac te 200-300 wiecej i miec spokojne wakacje,
        z Alfa Star nie ma na to nadziei
    • Gość: eeeeee Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 00:57
      • Gość: Minius UWAGA NA MALKONTENTÓW IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 27.11.03, 07:50
        Dla mnie marudzenie o hotelu jadąc do Egiptu powinno być czymś poparte. Bo
        pisząc, że "Uwaga na Alfa Star, oni mi hotel zamienili", wychodzi, że byłeś
        tak bardzo przywiązany do nazwy hotelu, a tu nici. Napisz może, co miałbyś w
        tamtym hotelu, czego nie ma w tym co dostałeś.

Z drugiej strony. człowiek pisze, że ma opcję Fortuna, więc jemu nie grozi
        zamiana. Po prostu liczy na łut szczęścia. I najczęściej okazuje się, że
        właśnie tacy ludzie wracają zadowoleni.
        Czemu? Bo bardziej myślą o miłym spędzeniu urlopu, niż o brzydkich lub ładnych
        nazwach hoteli. Oni nie jadą tam by wygrzewać dupska w pokoju hotelowym. Oni
        jadą tam by czerpać garściami z tego co im się trafiło.
        • Gość: marcin Re: UWAGA NA MALKONTENTÓW IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 30.11.03, 12:19
          chcesz szczególów?
          bardzo prosze.

Mialem miec hotel nad morze, w centrum Sakali dostałem Ambbasador, czyli
          wszędzie daleko i bez morza.

Pewnie dla ciebie to niewielka róznica ...........

Ostrzegam uwaga na oszustów z Alfa Star!!!!!!!!!!!
          To banda zlodziei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • pc_maniac Re: UWAGA NA MALKONTENTÓW 30.11.03, 14:08
            Współczuję Ci
            Choć ja byłem z Ambassadora bardzo zadowolony. Do morza mam w Polsce kilkaset
            kilometrów, a większość Polskich kurortów, również nad samym morzem nie stoi),
            a wielkość pokoi, kameralna i przemiła atmosfera panująca w hotelu, osłodziła
            mi te 10 minutek na piechotę lub 4 darmowym , hotelowym busikiem. Tym
            bardziej, że plaża Royal Pallace jest bardzo OK.
            Wydaje mi się, że gdybyś dostał Wavesa (bo sądzę, że jechałeś do 3*), to
            miałbyś plażę pod nosem, ale i tak nie byłbyś zadowolony, bo plaża malutka,
            ruch jak w ulu, itd, itp.

Praktycznie 90% turystów, przyjeżdżających do Ambassadora bywało w pierwszy
            dzień wściekłych na ten hotel, ale już na następny dzień diametralnie
            zmieniali o nim zdanie.
            Widać Ty nie należałeś do tej grupy. Szkoda, bo właśnie Ambassador jest jednym
            z częściej odwiedzanych hoteli przez majętniejszych Egipcjan, dzięki temu
            można przyjrzeć się również na ich sposób bycia, czy nawet zawrzeć znajomoci i
            to wcale nie na gruncie damsko-męskim, ale 2 rodzin.
            • Gość: marek r Re: UWAGA NA MALKONTENTÓW IP: 62.233.171.* 05.12.03, 19:44
              oj widze że tutaj na forum ostra jazda na Alfastar...

wg mnie z niskogwiazdkowych hoteli w Hurghadzie Ambasador naprawde zasługuje na
              uznanie: pokoje wielkości małej hali :)i super kuchnia

szkoda ze tak wielu naszych ziomków przesiąknieta jest narzekactwem do szpku
              kości: psuja sobie urlop i czasami jeszcze osobom wkoło...

tragedia! zmaina hotelu - na 100%na gorszy bo w tamtym się chyba urodzili i
              znaja go od podszewki. no i jeszcze biuro: tylko patrzy jak nas orżnąć!!!
              zapłacilismy mało -wiec beda pewnikiem chcieli sobie gdzies to odbic!!!

hmm, co by tu robic na miejscu: do miasta daleko -szkoda kasy, alkohol sie
              skonczyl...a miejscowy tani nie jest, gorąco ze mozna zdechnac, woda slona,
              ani jednej chmurki na niebie, syf i brud dookola, na obiad jakis syf.. (ani
              razu nei bylo schabowego z ziemniakami i kapusta- skandal!!!)
              moze by tak ponarzekac???? i tutaj promienieja lica naszych "turystów"!
              hejże na rezydenta! czemu by mu nie dopkopac - skoro wiadomo ze nawet
              odpyskowac nie moze - bo taka ma prace

a moze ktos umrze na naszych wakacjach? wtedy mamy neibywała okazje do
              wystapeina o zwrot kosztów. w koncu mielismy schrzaniony urlop! a zeby bylo
              weselej to moze jeszcze jakas sprawa dla reportera albo inna szopka?

-przepraszam za ten przerysowany obraz - ale nie raz dane mi bylo cos takeigo
              obserwowac... unikam takich ludzi jak ognia - i musze przyznac - mam szczesliwa
              reke - na moje kilkanascie wypraw które zrobiłem - trafily sie 2 czarne owce :)

• Gość: Wiki Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 29.11.03, 11:44
      Zgadzam się.Widziałam w TV. A jak ci zmienią hotel to nawet wycieczkę smierci
      dadzą.
      • Gość: magda Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 10.12.03, 18:31
        wczoraj wróciłam

niestety wszystko to prawda, mimo nawet konca grudnia
        dalej oszukuja klientów

jebane biuro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
        • pc_maniac Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.03, 19:04
          Rozumiem, że możesz być zła, wściekła, ale to słownictwo ...
    • Gość: mini Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 23.12.03, 01:22
      dalsza rolują ludzi

cóz złodzuejami pozostana juz na zawsze
      • Gość: magda Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 25.12.03, 11:12
        tez wszystko potwierdzam co tu napisane,

ochydni złodzieje

ludzie uwazajcie na nich
        • radioaktywny Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.12.03, 12:32
          Niestety po części jest to prawda. Wkrótce opiszę swoje przeżycia z Alfa Star
          na wycieczce pt. "Egipt w przekroju".
          Pozdrawiam serdecznie:-)
          • Gość: marcin Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 11.01.04, 15:43
            cóż temat dalej aktualny
    • Gość: Ala Re: UWAGA NA ALFA STAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.12.118.* 11.01.04, 20:32
      Jestem wlasnie w Egipcie, w Sharm. I z tym biurem wyjechalam. Na miejscu w
      hotelu okazalo sie, ze nie ma dla nas rezerwacji w hotelu, a w ogole zostala
      ona wczesniej przez hotel odrzucona. Teraz jest juz ok, mieszkamy w pieknym
      hotelu i dobrze, ze znalazlo sie jednak w nim miejsce. Proscie organizatora,
      niech pokaze wam kopie rezerwacji przed wylotem. Pogoda piekna, widoki takze,
      morze cieple. Wieczory chlodne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka