clori 09.01.09, 16:07 siema. HGR można dostać tabletki antykoncpecyjne za 15 LE bez recepty.. co to za tabletki, czy źle wpływają na zdrowie jeśli ktoś je używał przez 3 miesiące.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_ja1 Re: egipt i antykoncepcja. 09.01.09, 19:04 Nic nadzwyczajnego tam.Kupisz nawet Postinor bez niczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 09.01.09, 19:10 ej ale w sumie mnie to zaciekawilo.. skumaj idzie sobie 14nastolatka i kupuje tam tabletki.. nie no fajnie mają.. jak na moje oko to albo te tabletki to jakis kit..albo oni juz naprawde nie maja czego tam sprzedawac.. Z vizą i innymi rzeczami , papierami slubnymi tyle zachodu ale ruchanie bez slubu im ułatwiają.. Nie wyjeżdzajcie z kraju ale sie dobrze rozmnażajcie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
irulanacorrino Re: egipt i antykoncepcja. 09.01.09, 19:18 Nie tylko, rekonstrukcję blony dziewiczej również. Jest to w Egipcie bardzo popularna praktyka - nie żartuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 09.01.09, 19:21 wiem co to jest rekonstrukcja błony dziewiczej.. ej no ale sorry nie uwazacie ze to jest jakis paradoks? nie no z jedej strony to fajnie ze dla turystek latwo dostepne sa te tabletki.. przynajmniej taka POlka ktora tam mieszka nie musi sie obwaiac ze wpadnie czy cos..ale z drugiej strony to tak jakby Egipt sam namawial do seksu tubylcow z europejkami itd..zenada.. No sorry jestem ciekawa co tam beda sprzedawac za 10 lat? Slyszalam nawet ze prawko mozna tam zrobic za pol darmo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
agnetha04 Re: egipt i antykoncepcja. 11.01.09, 16:27 Ja wiem czy takie dziwne? W Dubaju jest to samo - wchodzisz do apteki a tabletki leza na polkach, mozna brac ile sie chce, bez recepty i to jeszcze wychodzi ze tansze niz u nas...i nie zadne dziwactwo, dokladnie te same, ktore sa dostepne w Europie, ten sam sklad, to samo pudelko... Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: egipt i antykoncepcja. 11.01.09, 16:34 Cilest kosztuje 15 le i można go kupić bez recepty pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: egipt i antykoncepcja. 11.01.09, 17:26 a te 15 le to po wytargowaniu czy ceny ustalone? jak ostatnio chciałam kupić tampony w hrg to taką cenę mi zaśpiewał że hoho;) Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 11.01.09, 18:50 haha wniosek taki by się zaopatrzać w O.B tu w kraju :D Ale co do tych tabletek.. :) hmm ja bym sie chciała dowiedzieć czy się po nich drastycznie tyje.. wkońcu co tanie to prawie zawsze szkodzi..;] Odpowiedz Link Zgłoś
makadibay85 Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 09:01 Czegoś tu nie rozumiem Tabletka antykoncepcyjna to nie prezerwatywa, którą używa się doraźnie. Wiadomo ze poczatek przyjmowania pigułki musi być w pierwszym dniu cyklu czyli w pierwszym dniu miesiaczki. Ja sobie to wyobrazacie? Dziewczyna "zakochuje się", decyduje na sex, biegnie po tabletki (oczywiście zaczyna je brac w 1 dniu @ (jesli ją ma w tym czasie), potem czeka aż @ się skończy i ze spokojnym sumieniem oddaje sie swojemu Habibi:) I to wszystko podczas II tygodniowego turnusu :):):):) Jeśli jednej na tysiąc to się uda zgrać to mozna powiedzieć że ma laska szczęscie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 10:00 Zeczywiście OB jest dość drogie w hurghadzie....ja już nie pamiętam ile ale około 25 le płaciłam za małe opakowanie, teraz (jak muszę) zawsze wożę ze sobą :) A jeśli chodzi o pytanie czy po "tanich" tabletkach antykoncepcyjnych się tyje....no cóż moja droga, wg mnie to nie ma znaczenia tutaj ich cena....ja od dawna przyjmuję Cilest przepisany po wcześniejszych badaniach przez polskiego ginekologa...kupuję je tam bo taniej o połowę niż w polsce co nie zmienia faktu, że chcąc przyjmować jakiekolwiek leki hormonalne bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem wykazujesz się dość niewielkim poziomem odpowiedzialności za swoje zdrowie pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_55 Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 10:09 Tabletki antykoncepcyjne nie chronia przed chorobami jak aids i choroby weneryczne! Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 19:23 Sowo a Ty znowu o tych chorobach. Prosze Cie ;) Wiadomo duzo turystek, puszczalskich panienek , seks turystek naokrągło przez cały rok z tubylcami.. Ok ja to wszystko rozumiem. No ale na tym forum jest wiele osób które budują szcześliwe relacje z Egipcjanami ,które mijaja sie w wielkim stopniu z tym co piszesz. Wiadomo ,że tabletki nie chronią.Ale jeśli mężczyzna kocha dana kobiete nie zdradza jej, i oboje decyduja sie ze nie beda uzywac prezerwatym to jest to zdrowe nawet w Egipcie. Bo nie kazdy z nich to oszust , krętacz , podlak, kasanowa, mężczyzna któremu tylko w głowie seks. Podam wam przykład z własnego doświadczenia. Byłam u swojego chłopaka 2 razy w Egipcie i mi oznajmił , że on się kochać ze mną nie będzie,bo szanuje moja rodzine, i nie chce stracic zaufania ktorym obdarza go moja rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
lulu_akceliki Re: egipt i antykoncepcja. 07.02.09, 23:32 W egipcie generalnie wszystkie leki sa bez recepty, a aptekarze pelnia funkcje lekarzy. ALe polecalabym uwazac, i to tez mi polecali co bardziej wyksztalceni egipcjanie, kiedy bylam tam na stypendium. Kilka razy trafisz na apteke z profesjonalista i dobrymi lekami,a raz na podroby i sie przejedziesz. A wiesz czym to grozi w kwestii antykoncepcji.. Polecalabym raczej wziac cos z Polski, jakies tabsy, czy nuvaringi, zeby bylo wygodniej. Ale mam nadzieje ze nic Ci po nich nie bedzie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 19:46 ten wątek jest głupi jeśli wypowadają się w nim kupujące w Egipcie tabletki turystki,które od czasu do czasu odwiedzają tam swoich habibi bo jakby w kraju nie można było pójśc do lekarza i wprowadzać do organizmu sybstancji wiadomego pochodzenia... dziwna sprawa... no inaczej jest z dziewczynami, które tam mieszkają na stałe ale sądzę, że do jakiegoś lekarza też chodzicie hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 19:50 też tak uważam. Bo tabletek nie można sobie używać tak o przez tydzień.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sakala_beauty Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 20:01 EGIPT I ANTYKONCEPCJA =PREZERWATYWA JEŚLI SEX TO BEZPIECZNY SEKS Odpowiedz Link Zgłoś
margo271 Re: egipt i antykoncepcja. 12.01.09, 20:37 zgadza się - prezerwatywa, ale i tabletki nie zaszkodza. a co do ich pochodzenia - to leki mają krajowe oraz te dostęne na całym świecie. Jesli chodzi o tabletki to można normalnie kupic tam cilest w aptece - a te tabletki chyba każda dziewczyna uprawiająca sex zna, bo to na ogół nasi lekarze przepisują młodym dziewczynom. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_55 Re: egipt i antykoncepcja. 08.02.09, 10:17 sakala_beauty napisała: > EGIPT I ANTYKONCEPCJA =PREZERWATYWA > JEŚLI SEX TO BEZPIECZNY SEKS Przy takim miedzynarodowym bzykaniu konieczne sa PREZERWATYWY ze wzgledu na choroby i bezpieczenstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
kleoluder1 Re: egipt i antykoncepcja. 08.02.09, 14:06 Yasmine też tam można kupić za około 20 L.E :) Odpowiedz Link Zgłoś
sashamari Re: egipt i antykoncepcja. 08.02.09, 16:19 rzeczywiście jakiś dziwny ten wątek :/ jeżeli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to można je tam kupić bez recepty jak również w innych krajach i to jest fajne, ale wydaje mi się że to chyba tylko dla pań które jadą tam ze swoimi chłopakami z polski i np zapomniały wykupić ich w kraju.. ale NA PEWNO nie polecałbym tego zabezpieczenia jako jedynego w kontaktach z panami z tamtejszego kraju! po tym co tam można zobaczyć.. dla mnie osobiście byłaby to 'jazda bez trzymanki' %/ Odpowiedz Link Zgłoś