luca75 14.02.09, 16:43 Będąc juz w Sharm zamierzam udac się na wycieczki z lokalnym biurem- tylko ,z którym? doradźcie,proszę.Ceny podobne,oferta też..Którzy pewniejsi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2rd Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 14.02.09, 22:56 entliczek pentliczek......tylko nie czytaj za duzo opinii ,to pisza rezydenci ktorzy nie moga zarobic kaski za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_w01 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 14.02.09, 23:49 Hej Ja byłem z abba sharm w Kairze i Jerozolimie, było OK, polecam. Drugiego biura nie znam. Pozdr Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
e-sharm Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 15.02.09, 05:22 Orbit Tour nie ma polskiej obsługi ani polskich przewodników. e- sharm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 15.02.09, 13:06 Orbit nie ma polskiej obsługi?Pisałam do nich maila,odpowiedzieli-po polsku-w ciągu godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 15.02.09, 20:03 Jak to w Orbicie nie ma polskiej obsługi??? Przecież tam poszli ludzie którzy kiedyś pracowali w Luna Rossa...?! Nie korzystałam z usług Orbit, natomiast Aaba znam i korzystałam z ich usług wielokrotnie w ostatnich latach. Nie mam zastrzeżeń, zawsze wracałam z wycieczek zadowolona. Nie wszystko wszędzie bywało idealnie na 200%, ale nie ma co sobie zawracać głowy drobiazgami. Odpowiedz Link Zgłoś
e-sharm Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 01.03.09, 04:27 Miriam, zapraszam do Sharm na dobrą kawkę. Jak w przyrodzie tak i w Sharmie "conieco" się zmienia z czasem. Na dzień 1 marca 2009 w Orbicie, Lunie i Ciao nie ma polskiej obsługi. Pozostaje aaba i e- sharm. Jak się coś zmieni - dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 01.03.09, 10:34 Aha, ok, nie wiedziałam. Niestety do Sharmu to dopiero we wrześniu, jak Bóg da.... Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 16.02.09, 15:44 Wsio ryba. ------------ Relacja z Sharm. Odpowiedz Link Zgłoś
magdziaaa25 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 04.03.09, 16:14 zdecydowanie Aaba Sharm, tanio,dobra organizacja,fajni ludzie,przewodnicy mowia po polsku.ja z nimi pojechałam do Kairu (super przewodnik) i na Wielkie safari-ktore zreszta bardzo polecam;) a cała obsługe biura goraco pozdrawiam;D Odpowiedz Link Zgłoś
fenikss3 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 04.03.09, 17:08 bylismy z Aaba Sharm na 3 wycieczkach -kolorowy kanion -abu galum - Jerozolima wszytko ok bardzo dobry kontakt sms Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 04.03.09, 17:33 bylem w zeszlym roku z Orbit Tour,w Kairze i Jerozolimie,wszystko bylo ok,byl polski pilot w autakarze oraz polski przewodnik w Kairze i na miejscu w Jerozolimie,nie mam zastrzezen z aba sharm korzystalem kiedys ale zmieniali lokalizacje i nie moglem znalezc,tak wiec moge polecic Orbit spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luca75 Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 04.03.09, 19:04 Właśnie wróciłam z sharm.Na wycieczki fakultatywne(tylko 2 -Tiran i super safari) jechaliśmy z Aaba Sharm.Cenowo nie są już tak atrakcyjni,ponieważ Exim daje 50%rabatu na każdą wycieczkę dla 2giej osoby dorosłej.Gdy się podliczy wychodzi dokładnie tak samo.Organizacja Aaba-raczej ok.Tiran -wszystko planowo.Super Safari- przewodnik-Egipcjanin(nie pamiętam imienia)po polsku mówił bardzo słabo.Jego wiedza o tym co zwiedzamy była bardziej niż mizerna.W Klasztorze Sw.Katarzyny dosłownie rzucił kilka słów.dobrze mieć jakiś przewodnik i samemu poczytać.W Kanionie własciwie nic nie mówił poza wyzywaniem nas i poganianiem(że za wolno idziemy-a rano wyjazd opóżnił się prawie godzinę z ich winy..)ochrzanianiem,że robimy za dużo zdjęć a robi się późno!chyba chciał abyśmy truchtem przebiegli przez kanion.Natomias po lunchu znalazł dużo czasu na rozdanie ankiety i rozmowy towarzyskie,kiedy już wszyscy zmęczeni siedzieli w samochodzie i czekali na niego.Reasumując-Aaba ok,ale nie z takim"opiekunem" Odpowiedz Link Zgłoś
olala_o Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 23.03.09, 22:38 Witam, Czy na wielkie safari wystarczy wiza "sinai only"? Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
whiteangela Re: Aaba Sharm czy Orbit tour? 23.03.09, 18:34 witam,polecam biuro Aabasharm, wrociłam z Egiptu 2 tyg temu i korzystała z usług tego biura. wykupiłam 3 wycieczki: do Kairu, wyprawę do Kolorowego Kanionu i rafę koralową. Wycieczki te zostały zaproponowane przez pracującego tam Egipcjanina świetnie mówiącego po polsku i angielsku Magdiego.Magdi był również naszym pilotem w Kairze. Jego wiedza pozwoliła nam poznać nie tylko ogólne wiadomości o Kairze ale też ciekawostki, których nie ma w informatorach. Magdi był również pilotem na wyprawie do Kolorowego Kanionu,jego nisamowite zafascynowanie pracą sprawiło, ze było magicznie. jeszcze raz polecam! Odpowiedz Link Zgłoś