daria555_4 16.04.09, 10:41 Witam! Wylatuje pierwszy raz do Egiptu i proszę o pomoc. W jakiej walucie najlepiej płacić w dolarach??? czy oni mają tam jakąś swoją walutę???? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr_ka_11 Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 10:47 no w strefie euro to raczej nie sa szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=waluta&s.sm.title=&s.sm.forumXx=622&sf=tresc&s.sm.author=&y=0&x=0 milej lektury Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 10:55 Moim skromnym zdaniem to chyba bardziej się opłaca LE płacić ale nie jest to regułą ;). Płatność dolarami też może być korzystna, wszystko zależy od talentów kupieckich jakie posiadasz ;). Warto mieć Le i $. Odpowiedz Link Zgłoś
2rd Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 21:29 Można płacić w dolarach jenach i euro oraz o dziwo mają swoja walute tzw funty egipskie.U nich stały już piramidy od 1000 lat a w europie to tubylcy skakali po drzewach jak małpy.Troche kultury i wiedzy o danym kraju , nie jesteśmy pępkiem świata i nie mamy wyłączności na prawdę,z religią włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheeee Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 22:05 Weź kobito, jesli to nie prowokacja, a tylko włosy w pewnym kolorze- nie kompromituj się, i poczytaj trochę na temat tam gdzie jedziesz. Będzie in plus i dla Ciebie, i dla reszty, która będzie miała przyjemność z Tobą podróżować, bo może się uda i nie narobisz im wiochy. A przy tym, po powrocie nie będziesz płakać jak miało to miejsce kilka razy, gdy ktoś kto chyba nie kończył nawet podstawówki- bo tam takie in formacje przekazują- żalił się później, że: brud, smród, ubustwo, a na dodatek miał niespodziankę, bo prosił o wczasy : coś w europie, może Egipt ? , i później było jak było. W wielkim skrócie, ale zawsze to coś, ujął przydatne dla Ciebie informacje 2 rd. Miłęgo wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 22:45 2rd napisał: > Można płacić w dolarach jenach i euro oraz o dziwo mają swoja walute > tzw funty egipskie.U nich stały już piramidy od 1000 lat a w europie > to tubylcy skakali po drzewach jak małpy.Troche kultury i wiedzy o > danym kraju , nie jesteśmy pępkiem świata i nie mamy wyłączności na > prawdę,z religią włącznie. ?? Do mnie te słowa ? Bo nie bardzo rozumiem do kogo się zwracasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 23:11 Czarowniczko:)-wiadomo,ze do Darii.Milion razy poruszany temat.Wg mnie-do wymiany na funty-bierzemy to co mamy pod ręka-wymiana po swiatowym kursie.Do placenia na miescie zawsze lepiej miec walute danego kraju.Na wize i do duty free-dolary US. Odpowiedz Link Zgłoś
alek2u Re: Jaka waluta????????????????? 16.04.09, 23:58 No ok, ale za wycieczki w biurach lokalnych każą sobia płacić tylko dolarami? W cennikach mają raczej taką walutę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_5 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:21 Witam! Tak sobie czytam te forum ponieważ również pierwszy raz w tym roku wylatuje do Egiptu. Naprawdę dużo informacji ciekawych jest tu zamieszczone. Sam się zastanawiałem co zabrać dolary czy euro. Widzę, że niektórzy ludzie naprawdę nie mają co robić piszę o Pani kr_ka_11, chyba jesteś bardzo zakompleksiona i czekasz tylko na potknięcia innych żeby coś napisać (byle co byle pisać) żal mi Ciebie!!! A po drugie przypominam forum jest po to żeby się pytać…………………………… Odpowiedz Link Zgłoś
heheheeee Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 21:00 Maciusiu drogi, nie chodzi o kwestię: dolary czy euro. Ale nie uważasz, że pytanie : czy mają jakąś walutę, to żenada ? Zejdź łaskawie z Pani kr_ka_11 bo jasno napisała o co chodzi. I mi też tylko o to chodzi. I kilku innym też. Zakompleksiona na pewno nie jest. Jeździ po Egipcie na własną rękę, więc na pewno do kompleksów Jej daleko. > chyba jesteś bardzo zakompleksiona i czekasz tylko na potknięcia innych żeby co > ś > napisać (byle co byle pisać) żal mi Ciebie!!! no to popisałeś sobie. lepiej ? > A po drugie przypominam forum jest po to żeby się pytać……… ale chyba są jakieś granice ? czy pytanie : czy egipt lezy w europie? " , też podsumujesz i zinterpretujesz w taki sam sposób jak to ? Inna sprawa, że temat : co zabrać, był wałkowany chyba milion razy, i w tej kwestii raczej nic się nie zmienia. Ale ten kawałek można uznać że normalny. A czepianie dotyczyło wiadomości z podstawówki, czy średnio rozgarniętego człowieka, który jak widać ma net. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Jaka waluta????????????????? 27.04.09, 14:49 Zejdź > łaskawie z Pani kr_ka_11 bo jasno napisała o co chodzi. I mi też > tylko o to chodzi. I kilku innym też. Zakompleksiona na pewno nie > jest. Jeździ po Egipcie na własną rękę, więc na pewno do kompleksów > Jej daleko. tu musze wyprowadzic Cie z bledu, bo nie jezdze po Egipcie na wlasna reke, wrecz przeciwnie, w tym roku bedzie moj "egiptowy debiut wakacyjny" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 08:08 daria555_4 napisała: > Witam! > > Wylatuje pierwszy raz do Egiptu i proszę o pomoc. > W jakiej walucie najlepiej płacić w dolarach??? czy oni mają tam jakąś swoją > walutę???? Zależy gdzie jedziesz.Jeśli do kontynentalnej części to obowiązuje wiza.Weż sobie duży nominał powiedzmy 100 euro i kup ten znaczek wizowy.Wydadzą Ci resztę w tamtejszej walucie.Na początek z powodzeniem starczy.Potem zdecydujesz co dalej,nie ma pośpiechu.W hotelu też wymieniają.A uszczypliwościami się nie przejmuj.Tak tu bywa.Choć z drugiej strony patrząc mogłaś poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 09:15 A uszczypliwościami się nie > przejmuj.Tak tu bywa. uszczypliwosc jest uzasadniona jak ktos nawet nie wysili sie, zeby sprawdzic we wlasnym zakresie jaka waluta jest w kraju do ktorego wybiera sie na wakacje. o braku podstawowej wiedzy nie wspomne. wiadomo, ze mozna placic dolarami, euro tez reflektuja ale na boga.. "czy oni maja jakas swoja walute?" mnie oslabilo. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:02 kr_ka_11 napisała: "czy oni maja jakas swoja walute?" mnie oslabilo. No dobra,dobra.Też się nie powinienem wypowiadać.Ale jak już, no to tak wyszło,zresztą akurat nie do Ciebie.Trochę przechyłu w pytaniu było,więc może osłabić. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_5 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:22 Witam! Tak sobie czytam te forum ponieważ również pierwszy raz w tym roku wylatuje do Egiptu. Naprawdę dużo informacji ciekawych jest tu zamieszczone. Sam się zastanawiałem co zabrać dolary czy euro. Widzę, że niektórzy ludzie naprawdę nie mają co robić piszę o Pani kr_ka_11, chyba jesteś bardzo zakompleksiona i czekasz tylko na potknięcia innych żeby coś napisać (byle co byle pisać) żal mi Ciebie!!! A po drugie przypominam forum jest po to żeby się pytać…………………………… Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:28 maciej_5 napisał: > > Witam! > > Tak sobie czytam te forum ponieważ również pierwszy raz w tym roku wylatuje do > Egiptu. > Naprawdę dużo informacji ciekawych jest tu zamieszczone. > Sam się zastanawiałem co zabrać dolary czy euro. > Widzę, że niektórzy ludzie naprawdę nie mają co robić piszę o Pani kr_ka_11, > chyba jesteś bardzo zakompleksiona i czekasz tylko na potknięcia innych żeby co > ś > napisać (byle co byle pisać) żal mi Ciebie!!! > > A po drugie przypominam forum jest po to żeby się pytać……… > 230;………………… "Wetknę kij w mrowisko" co takiego niby powiedziała kr_ka_11 zalinkowała informację o walutach, a że przy okazji wyraziła swoje zdanie to chyba jej wolno nie ? A uważasz że nie ma racji ? Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:56 zla_wiedzma napisała: "Wetknę kij w mrowisko" Ej Wiedźma chyba za często wtykasz ten kij w mrowisko hehehehehe.......;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 12:03 nehti napisała: > zla_wiedzma napisała: > "Wetknę kij w mrowisko" > > Ej Wiedźma chyba za często wtykasz ten kij w mrowisko > hehehehehe.......;-))) tamten raz się nie liczy bo to nie było na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nehti Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:40 maciej_5 napisał: > Sam się zastanawiałem co zabrać dolary czy euro Witaj Maćku :-)) To naprawdę nie ma znaczenia czy dolary czy euro. Ważne jest żebyś miał niskie nominały banknotów np jednodolarówki jeśli się na nie zdecydujesz. Jak będziesz już na miejscu a masz w planach jakies wycieczki warto żebyś miał przy sobie jednofuntówki (szybko zorientujesz się na co będą potrzebne:-))). Ja miałam dolary, które wymieniłam na funty, przy targowaniu łatwiej można wynegocjować niskie ceny no i nie ma oszustwa przy przeliczeniu. Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_5 do nehti 17.04.09, 11:47 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Na razie mam w planach QUAD SAFARI i KAIR. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heheheeee Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 21:11 Ważne jest żebyś > miał niskie nominały banknotów np jednodolarówki jeśli się na nie > zdecydujesz. no offence w funtach bakszyszu nie da rady ? mają swoją walutę, a płacąc w $ ZAWSZE się jest do tyłu, bo oni potrafią liczyć a nie są św. Mikołąjami. Mi to wygląda na jakąś zbiorową psychozę przy wyjazdach do Egiptu. Przydatne, zgadza się, czasem się przydają, ale nie da rady rozmienić? chociażby przy zakupie czegoś, czy poprosić busiarza , oni mają tego sterty (Le ), chętnie się pozbywają, ............... że naprowadzę na trop Jak będziesz już na miejscu a masz w planach jakies > wycieczki warto żebyś miał przy sobie jednofuntówki (szybko > zorientujesz się na co będą potrzebne:-))). nie byłem to nie wiem, napisz- ot ciekawy jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 11:42 kazdy ma prawo do wlasnej oceny, Twojej o mnie a mojej na pytanie czy Egipt ma swoja walute. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 14:17 Temat się zrobił na 20 wpisów , kto by pomyślał . Ja bym go podnosił co chwile , może jeszcze ktoś by chciał sie dowiedzieć czy dolary czy euro i co ważniejsze czy tubylcy mają własną walutę , czy uprawiają tylko handel wymienny . Do moderatora : proponuję szybciutko wątek przyszpilić na górze , szykuje sie HIT Pozdrawiam Wojtek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 18:33 temat waluty 100raz ale jak czytam text czy oni maja swoja walute? to szlak trafia jacy sa debile w kraju? ja mysle ze placa dalej paciorkami,swiecidelkami i moze liscimi palmowymi,zajrzyjcie do neta i znajdz google poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
ki_ka_ma Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 21:25 gladi3 napisał: > temat waluty 100raz ale jak czytam text czy oni maja swoja walute? > to szlak trafia jacy sa debile w kraju?... może nie na temat waluty...ale debile w naszym kraju istnieją i to >często i gęsto< , ja po powrocie z Egiptu usłyszałam od swojej "szefowej" PANI MAGISTER!!! przecież tam się mieszka w szałasach... więc jak można od ludzi tego pokroju wmagać znajomości waluty w danym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
heheheeee Re: Jaka waluta????????????????? 17.04.09, 23:36 > może nie na temat waluty...ale debile w naszym kraju istnieją i to > >często i gęsto< , ja po powrocie z Egiptu usłyszałam od > swojej "szefowej" PANI MAGISTER!!! > przecież > tam się mieszka w szałasach... > więc jak można od ludzi tego pokroju > wmagać znajomości waluty w danym kraju... To teraz się maskuj, bo jak szefowa poczyta, to na bank polecisz z roboty ;))))) Inna sprawa, że teraz papierki daje się za kasę w prywatnych szkółkach, gdzie kryterium czy zostaniesz mgr. zawęża się do- czy wpłaciłaś kasę w terminie. Ale tym ludzikom którzy kilkanaście lat temu wylądowaliby w zasadniczych- bo na nic innego szkoła i psycholog by nie pozwolili, a teraz i doktoraty robią- wystarcza do dobrego samopoczucia. I biznes się kręci, a niezbyt rozgarniętym ego też rośnie, bo magistry ;))) Żal tylko tych prawdziwych, którzy papierek zawdzięczają wiedzy, pracy i pasji, nie pustej głowie i kasie......... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Jaka waluta????????????????? 18.04.09, 14:49 heheheeee napisał: > > może nie na temat waluty...ale debile w naszym kraju istnieją i to > > >często i gęsto< , ja po powrocie z Egiptu usłyszałam od > > swojej "szefowej" PANI MAGISTER!!! > > przecież > > tam się mieszka w szałasach... > > więc jak można od ludzi tego pokroju > > wmagać znajomości waluty w danym kraju... > > To teraz się maskuj, bo jak szefowa poczyta, to na bank polecisz z > roboty ;))))) Inna sprawa, że teraz papierki daje się za kasę w > prywatnych szkółkach, gdzie kryterium czy zostaniesz mgr. zawęża się > do- czy wpłaciłaś kasę w terminie. Ale tym ludzikom którzy > kilkanaście lat temu wylądowaliby w zasadniczych- bo na nic innego > szkoła i psycholog by nie pozwolili, a teraz i doktoraty robią- > wystarcza do dobrego samopoczucia. I biznes się kręci, a niezbyt > rozgarniętym ego też rośnie, bo magistry ;))) > Żal tylko tych prawdziwych, którzy papierek zawdzięczają wiedzy, > pracy i pasji, nie pustej głowie i kasie......... a kreci sie tu taki jeden doktorek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: kasia_45 19.04.09, 10:16 Ja mam taką propozycję , żebyś kasiu spojrzała w lustro , a następnie dopiero ewentualnie pisała coś o wiedzy derducha o Egipcie :-) Inni , są pełni tolerancji dla głupot wypisywanych ma forum , min. Twoich , co nie znaczy , że tych głupot nie zauważają . Derduch jest momentami bardzo kntrowersyjny , ale główny zarzut wobec niego to brak tolerancji na głupotę . On napewno jest zbyt wulgarny czasem , ale jak siegam pamięcią , nigdy nikogo wypisując głupoty , w błąd nie wprowadził , za wulgaryzmy jest wycinany i tyle . Natomiast Ty królowo ..... ach , nie chce mi się z Tobą gadać . Natomiast z nim pogadam zawsze , mam o czym . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: kasia_45 19.04.09, 12:25 Codziennie patrze w lustro i jakos zyje :)) O wiedzy derducha nie bede pisala bo nie mam o niej pojecia. Z tego co zdążyłam tu zauwazyc to tak samo razi mnie brak tolerancji ale nie tylko na czyjąś głupote ale również na to, ze ktos ma swoje zdanie na dany temat. I nie mow do mnie "krolowo" bo nią nie jestem i za taką sie nie uważam w przeciwieństwie do derducha, ktory uważa sie za "pana" tego świata.. wręcz za BOGA, kogos nieomylnego, doskonałego i cudownego. Nie będe tego oceniac... ale momentami jest to dla mnie smieszne. Człowiek naprawde mądry nie zachowuje sie w taki sposób. A ja? Jestem jaka jestem i nikomu nic do tego. Wiedze jaka mam .. taka mam i dobrze mi z tym. Czasem popełniam błędy i potrafie sie do nich przyznać. Doskonała nie jestem (jak nikt na tym swiecie).. Jeśli czegos nie wiem nie wstydze sie zapytać... A forum jest chyba do wymiany informacji i poglądów a nie do zaczepek? Jak nie masz ochoty z kims gadac to z nim nie gadaj. Ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: kasia_45 19.04.09, 12:46 kasia_p45 napisała: > Jeśli czegos nie wiem nie wstydze sie zapytać... > A forum jest chyba do wymiany informacji i poglądów a nie do > zaczepek? Jak nie masz ochoty z kims gadac to z nim nie gadaj. > Ot co... > Hmmmm.Ale do kogo to?Oczywiście że forum jest do wymiany poglądów/z rzadka bo tną/ i zadawania pytań.Czasem wątek zbacza z daleka od pierwowzoru.Ale po co rozbudowywać,qrde,przygadał kocioł garkowi.Ulituj się też czasami.Tak z dystansu patrząc to niekoniecznie każdego szczura co Ci wpuszczą musisz od razu łapać.Zostaw czasami.Derduch lubi takie sytuacyjne sprawy,zresztą nie tylko on.Tak prowokuje czasami.Zależy jakie zmienne ma dni,albo od fazy Księżyca.Ciężko wyczuć.Wy też macie czasami jako płeć odmienna.Wiosna.Lepiej na wesoło a nie potyczki słowne. Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: kasia_45 19.04.09, 13:12 >kasia_p45 napisała: >przeciwieństwie do derducha, ktory uważa sie za "pana" tego > świata.. wręcz za BOGA, kogos nieomylnego, doskonałego i cudownego. > Nie będe tego oceniac... > więc nie oceniaj!!! >> A ja? Jestem jaka jestem > i za to jaka jesteś nikt Cie tu nie lubi, za to derduch cieszy sie > tu dużą sympatią :-) > ot co..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 marilla43 19.04.09, 13:49 marilla43 napisała: > >kasia_p45 napisała: > > > >przeciwieństwie do derducha, ktory uważa sie za "pana" tego > > świata.. wręcz za BOGA, kogos nieomylnego, doskonałego i cudownego. > > Nie będe tego oceniac... > > > > > więc nie oceniaj!!! Nie oceniam przeciez!!!! > > > > >> A ja? Jestem jaka jestem > > > > > i za to jaka jesteś nikt Cie tu nie lubi, skad wiesz, ze nikt??? za to derduch cieszy sie > > tu dużą sympatią :-) nie u wszystkich !!! > > > ot co..;-) > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: marilla43 19.04.09, 14:49 kasia_p45 napisała: >> > > i za to jaka jesteś nikt Cie tu nie lubi, > skad wiesz, ze nikt??? >no prawie nikt, ale to chyba slabe pocieszenie ;-) >> za to derduch cieszy sie > > > tu dużą sympatią :-) nie u wszystkich !!! > A gdzie ja napisałam że u wszystkich?? > Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe> > Swięte słowa!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Jaka waluta????????????????? 19.04.09, 10:52 Inna sprawa, że teraz papierki daje się za kasę w > prywatnych szkółkach, gdzie kryterium czy zostaniesz mgr. zawęża się > do- czy wpłaciłaś kasę w terminie. Ale tym ludzikom którzy > kilkanaście lat temu wylądowaliby w zasadniczych- bo na nic innego > szkoła i psycholog by nie pozwolili, a teraz i doktoraty robią- > wystarcza do dobrego samopoczucia. I biznes się kręci, a niezbyt > rozgarniętym ego też rośnie, bo magistry ;))) > Żal tylko tych prawdziwych, którzy papierek zawdzięczają wiedzy, > pracy i pasji, nie pustej głowie i kasie......... Tu się w pełni zgadzam.Jakbym sam napisał.Znam wiele przykładów na sztuczne matury /teraz starczy rok i kasa/czy magistry od siedmiu boleści za dwa lata terminowania.Głupie to jak nieszczęście i zazwyczaj legitymuje się takim sztucznym papierkiem i piastuje stanowiska jako "uczony w piśmie".Wystarczy kasa lub znajomości.A potem taki półanalfabeta rżnie uczonego a nadaje się do poganiania wołów lub macania kur.To obraza dla mnie i moich profesorów.Tyle lat stracone.Szkółka misyjna czy tam parafialna tylko skończona,ale jednak szkoda straconych lat.Echhh,czasami nawet niczego tacy nie kojarzą nie mówiąc o widzeniu dalej niż koniec własnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowy.mail Re: Jaka waluta????????????????? 18.04.09, 13:49 Temat niesamowity !!!!! :-) Pytanie o pierwszy raz do Egiptu czy kraju arabskiego rozumiem ale w kontekscie specyficznych pytań - inna kultura itp. Ale sprawa waluty to temat każdego wyjazdu z Polski. Obojętnie gdzie sie jedzie można sprawdzic w necie jaka waluta tam obowiązuje i jaki jest przelicznik. ( Można jeszcze sprawdzic gdzie dane panstwo lezy oraz jaki tam jest klimat) Czyżby autorka postu nigdy nie opuszczała rodzinnej wsi? :-))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 trochę się zgubiłam,więc proszę jeszcze raz 19.04.09, 15:03 na napiwki w hotelu (barman,sprzątaczka itp.) drobne dolary,euro,czy raczej wolą w swojej walucie ? Odpowiedz Link Zgłoś
marilla43 Re: trochę się zgubiłam,więc proszę jeszcze raz 19.04.09, 15:13 >mogą być ichniejsze funty, dolary, euro,ale raczej tylko w bantnotach. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: trochę się zgubiłam,więc proszę jeszcze raz 19.04.09, 16:35 Tak , naprawdę wezmą we wszystkim co ma wartość i da się wymienić na funty . Ja , jakoś tak się przyzwyczaiłem , że staram się dawać napiwki i płacić w lokalnej walucie , bez względu gdzie jestem . Same korzyści dla biorącego , nie musi latać z drobnymi do kantoru , czy banku , bo tam jak wszędzie drobne wymieniają po zaniżonym kursie . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: trochę się zgubiłam,więc proszę jeszcze raz 19.04.09, 17:55 Dzięki :) no,bardzo to logiczne,nigdy od tej strony nie pomyślałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: Jaka waluta????????????????? 27.04.09, 15:28 Weź dolary i powymieniaj na miejsu na funty. Kilka dolarów - szczególnie 1-dolarówek przydaje się na np. napiwki. Ja wraz z TŻ jako, że jesteśmy fotografami zostawialiśmy po 1$ ludziom, którym robliliśmy foty w 'zakamarkach' Hurghady i gwarantuje, że wywoływały niesamowitą radość- ale to już bardziej temat bakszyszu. Wracając do waluty - to chyba jednak bardziej 'opłacają' się funty, szczególnie na herbatę, shishę czy busa. Bo przecież 1$ to ponad 5 funtów (znaczy tak było w lutym - nie wiem jak jest teraz) i z niektóre 'przyjemności' np. busa płaci się mniej niż 1 $... choćby dlatego warto mieć funty. Odpowiedz Link Zgłoś