Dodaj do ulubionych

Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba

21.05.09, 08:13
Witam Serdecznie,
Czy ktoś wybiera się do hotelu Solymar - Sol Y Mar Sea Star ? Jest w ofercie Triady.
A może ktoś był w Sol Y Mar Sea Star i zechce podzielić się swoimi wspomnieniami i wrażeniami.
Piszcie tu: na forum lub bezpośrednio na maila:
kika.martin@interia.eu
Z góry Wielkie Dzięki!
Pozdrawiam Serdecznie.
Kika
Obserwuj wątek
    • ewapio1 Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 21.05.09, 09:23
      Byłam w tym hotelu w 2007 roku. Bardzo udany pobyt.Hotel kameralny,
      miła i sympatyczna obsługa, dobre jedzenie. Plaża ok 800 m, ale
      jedździ busik. Na plaży barek z piciem i ewentualnie kanapki.
      leżaki i ręczniki bezpłatnie. Blisko brzegu można pływać z maską i
      podziwiać świat podwodny.Z tego hotelu dobry wypad do Izraela bo
      granica 10 km.Inni jechali po parę godzin zanim dotarli do granicy,
      a i z lotniska parę minut drogi.Polecam.
      • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 14:39
        Witam i bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Bardzo się cieszę, że o Sol Y Mar pisze Pani tak pozytywnie, bo do naszych wakacji już tuż, tuż. Co prawda Triada zmieniła nam lotnisko z Taby na Sharm i czeka nas dodatkowy wydłuuuużony transfer autokarem z lotniska w Sharm El Sheikh do Sol Y Mar, ale cóż, na to nie mamy już żadnego wpływu i... cieszymy się zbliżąjacymi się wakacjami! Czy ktoś jeszcze planuje swoje wakacje w Solymar ???
    • walet Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 22.05.09, 15:46
      Jeśli jedziesz do Taby , postaraj się wybrać jednak inny hotel .
      Ten ma absolutnie rozczarowującą lokalizację (oddzielony szosą
      od plaży ), dobrze to widać na Googlach .
      Nie ma powodu wybierać takiego hotelu w rejonie ,w którym
      lokalizacja większości hoteli jest bajkowa ( góry tuz obok,
      drugi brzeg zatoki Aqaba widoczny z hotelowego okna ) .

Pozdr
      • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 14:56
        Zarezerwowane, zapłacone, a wylot tuż, tuż. Na Google Earth widziałam lokalizację hotelu. Oczywiście racja, że przyjemniej i piękniej byłoby gdyby Sol Y Mar usytuowany był bezpośrednio przy plaży. Też uwielbiam bliskość morza. Także oczywiście zgadzam sie z Twoją sugestią. Ale decyzja zapadła i z drugiej strony tak sobie myślę, że 500 metrów od plaży to też nie dramat. Mam nadzieję, że ogólne wrażenia z Solymar będą jak najbardziej pozytywne. A może ktoś jeszcze zechce podzielić się swoimi spostrzeżeniami, wspomnieniami z Sol Y Mar Sea Star?
        Pozdrawiam Serdecznie i Dziękuję.
        Kika
        • tomir82 Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 15:56
          Witam. Byłem w tym hotelu rok temu w kwietniu. Pobyt wspominam wspaniale. Hotel jest kameralny, a do plaży da się dochodzić nawet piechotką. Oto moje zdjęcie Sol y Mar Sea Star
          Pozdrawiam i życzę udanego pobytu
          • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 21:58
            Witam. Zdjęcia fantastyczne. Naprawdę robią niesamowite wrażenie. Piękne słoneczne zdjęcia, księżycowe krajobrazy i zachwycający podwodny świat - Jestem oczarowana tymi fotkami!
            Dziękuję za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam serdecznie.
        • chudyolek Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 21:11
          Od Taby i tego właśnie hotelu zaczęła się nasza przygoda z egiptowem.
          Przypuszczam, że gdybyśmy na pierwszy pobyt wybrali Sharm-to już nigdy do Egiptu
          byśmy nie wrócili. Hotel jest skromny i faktycznie kawałek do plaży się drepcze,
          jednakże atmosfera tego miejsca, spokój i fantastyczna obsługa rekompensują
          wygląd i wiek tego miejsca. Po tygodniu pobytu zna się już wszystkich, plażę
          polecam gorąco - jest rafa, piękne widoki i spokój. Do plaży kursuje busik,
          jednak my, pomimo urlopu w lipcu, chodziliśmy spacerkiem na plażę. Wracając na
          obiad do hotelu - zostawialiśmy wszystkie rzeczy na plaży-nic nie zginęło. Mam
          nadzieję, że Wasz urlop będzie równie fantastyczny, jak nasz-3 lata temu.
          • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 22:42
            Wybierając się do Egiptu większość stawia na Sharm, na Hurghadę...A my chcieliśmy przede wszystkim wypocząć, spędzić rodzinne wakacje z dala od zgiełku, od tłumów. Dlatego zdecydowaliśmy się na Tabę, bo: kameralnie, bo inaczej... Oczarowały nas księżycowe krajobrazy, majestatyczne góry i dlatego: Taba. To nasz pierwszy wyjazd do Egiptu. Jesteśmy bardzo podekscytowani i ciekawi wszystkiego co się tyczy hotelu, okolicy, wycieczek fakultatywnych. Cieszę się, że Wasz urlop spędzony w Tabie w Sol Y Mar okazał się udany i mile go wspominacie. Bardzo dziękujemy za wszystkie informacje i za miłe słowa. Pozdrawiamy Serdecznie.
    • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 22:51
      Nasunęło mi się jeszcze jedno ważne pytanie: Jak z telefonowaniem? Czy telefony polskich sieci komórkowych bezproblemowo łapią zasięg? Jakie macie doświadczenia w tym zakresie? Chodzi mi konkretnie o Tabę. Czy działają telefony polskich sieci w roamingu, czy trzeba korzystać z innych opcji?
      • tomir82 Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 24.05.09, 23:34
        Nam telefony działały bezproblemowo. Ja miałem ere i zasięg był, a moja żona orange mix. Korzystaliśmy z sieci mobinil, ale są tez inne i można skanować sieci w komórce. Cieszę się, że zdjęcia się podobają, a w rzeczywistości i tak jest tam piękniej. Zachacz na pewno o fiord, na który się idzie wzdłuż drogi prowadzącej do plaży. Możesz też iśc wybrzeżem w prawą stronę patrząc w morze. Jest to park narodowy, ale goście z sol y mar mają bezproblemowe wejście na niego. Trzeba tylko strażnikowi pokazać opaskę z sol y mar.
        Pozdr.
        • kika.m Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 25.05.09, 16:28
          Dziękuję. Mam jeszcze pytanie odnośnie ewentualnych starterów egipskich sieci komórkowych - Czy takie startery (typu Vodafone itp.) dostępne są może w hotelowych sklepach, albo czy w ogóle dostępne są gdzieś w Tabie...? Pytam, bo sprawdzałam roamingi w Orange i w Play, i atrakcyjne cenowo, to one niestety nie są. Ponieważ sporo dzwonimy, to pewnie korzystniej byłoby kupić startera jakiejś egipskiej sieci i ewentualnie go doładowywać. Pytanie tylko czy takie startery i potem karty doładowujące można kupić w hotelowych sklepach, albo czy w ogóle w Tabie są gdzieś dostępne???
          • miriam_73 Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 25.05.09, 16:55
            Możesz sprawdzić w Taba Heights na "deptaku" - być może że tam coś takiego w
            któryms ze sklepików znajdziesz.

A co do korzystania z komórek w Tabie - trzeba uważać tylko na jedna rzecz: jest
            sygnał zarówno sieci lokalnych egipskich, ale także jordanskich i saudyjskich.
            Zwłaszcza te ostatnie kosztują "ciut" wiecej niż roaming z Egiptowem.... Trzeba
            ręcznie wybrać sieć i pilnować ustawień.
            • dariuszfilio Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 05.08.09, 08:37
              Może ktoś był w tym roku w hotelu Solymar Sea Star w Tabie. Jakie
              wrażenia , opinie ? Opinie z lat ubiegłych są pozytywne, czy coś się
              zmieniło sięw tym roku. Jadę z Triady we wrześniu. Jakie wycieczki
              fakultatywne można zakupić i w jakiej cenie? Bardzo proszę
              o opinie .Dziękuję . Darek
              • paulissss Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 02.09.09, 15:07
                hej!
                Ja byłam w Solymar pod koniec sierpnia - warto!!
                Pokoje fajne przestronne, jedzenie bardzo dobre, fajny basen do plaży 5 min
                piechotką, weż maskę i rurkę do nurkowania - zaraz przy brzegu rafa koralowa.
                Ogólnie bardzo udane wakacje....
                • madziula533 Re: Solymar - Sol Y Mar Sea Star / Taba 02.09.09, 15:49
                  Witam,
                  Ja rónież wybieram się do hotelu solymar ale w sharmie - sol y mar
                  sharming inn ,
                  Czy pozytywne opinie na temat hotelu sieci solymar w Tabie będą też
                  trafne do hotelu w sharmie??
                  Może ktoś był i wie ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka