abc12343 19.06.09, 15:38 Kto był w tym hotelu? lecę tam z Neckermanem 1 lipca i ponieważ jest to nowy hotel, nie ma o nim żadnych opinii, bardzo proszę jeśli ktoś był o wasze zdanie na jego temat. pozdrawiam teresa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abc12343 Re: Sea Sun Dahab Hotel 19.06.09, 15:39 rosze jeszcze o polecenie, który z osrrodków nurkowych w dahab jest najlepszy, oczywiście obsługa w jęz polskim Odpowiedz Link Zgłoś
gremlinsy Re: Sea Sun Dahab Hotel 19.06.09, 22:46 Cześć, my lecimy do tego hotelu 30.06, więc na pewno się spotkamy:) Co do hotelu to za wiele nie znalazłam na polskich stronach. Trochę więcej jest na anglojęzycznych. Wg. mnie wszystko wygląda bardzo dobrze...i obym się nie zawiodła www.booking.com/hotel/eg/sea-sun-dahab.pl.html?aid=311097;label=sea-sun-dahab- NPBANN5rY0a6DCY245Y2yAS2401123607;ws=&gclid=CIiz9- TogJsCFU0A4wodUQ8_sg powyżej przesyłam link gdzie hotel jest opisany i oceniony przez gości. Obawiam się tylko zmiany hotelu przez neckermann - jest takie prawdopodobienstwo przy ofercie last-joker. No i trapią mnie ponoc bardzo wysokie ceny fakultetów z neckermanna...a do miasta daleko,zeby coś samemu zadziałac. No zobaczymy Sama czekałam az odezwie się ktoś kto już był w hotelu... Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
abc12343 Re: Sea Sun Dahab Hotel 29.06.09, 11:03 witam dzięki za informacje, zebralam b dużo informacji ze stron obcojezycznych, musimy się tam spotkać i razem coś zdziałać, ja nastawiam się na nurkowanie. będę z kolezanką jestesmy w średnim wieku dwi babki teresa Odpowiedz Link Zgłoś
falling_star30 Re: Sea Sun Dahab Hotel 20.06.09, 12:49 w Dahab polecam polsko-czeską bazę Planet Divers, byliśmy tam większą grupą już kilka razy i z czystym sumieniem mogę polecić. Wszystko na czas, dobrze zorganizowane, profesjonalni DM i ogólnie bardzo fajna atmosfera w bazie. Możesz się z nimi skontaktować by dopytać o szczegóły, polskojęzycznych DM (teraz akurat mieliśmy anglojęzycznych ale w naszym przypadku różnicy nam to nie robiło) i np o transport(hotel-baza-hotel - czy w przypadku waszego hotelu będzie dodatkowo płatny). Z tego co wiem organizują także fakultety nienurkowe. pozdrawiam i miłego pobytu w Dahab :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc12343 Re: Sea Sun Dahab Hotel 29.06.09, 11:05 bardzo dziękuję za info, oczywiście skorzystam z tego polecenia pozdrawiam teresa Odpowiedz Link Zgłoś
abc12343 Sea Sun Dahab Hotel 12.08.09, 09:54 Kiedy pytałam o opinię na temat tego hotelu, nie było nikogo, kto by powiedział cokolwiek na jego temat. Poleciałam tam i spędziłam 2 tygodnie. Zdobyłam kolejne doświadczenie i dlatego wszystkich przestrzegam przed tym hotelem. Neckerman już wycofał tę ofertę, gdyż reklamacje złożyli wszyscy, którzy tak jak ja wykupili wycieczkę do Sea Sun. Hotel nędza pod każdym względem, plaża też. Rafa na brzegu jest i owszem, ale nie można się kąpać. Można jedynie zanurzyć nogi do kostek i to wszystko. Potworny wiatr uniemożliwia pływanie. Fale rzucają na rafy i możesz szybko stracić życie. Wejście do morza niemożliwe, kamulce kostropate, rózne śmieci, nawet obuwie specjalne nie pomaga, brak pomostu, zanieczyszczona plaża odchodami wielbłądzimi. oto w maleńkim skrócie wygląd plaży. Basen maleńki jak kałuża. Jak wejdzie tam kilka egipcjanek w ciuchach to jż cały basen zajęty i już tam nie wejdziesz. Brrrr. Jedzenie podłe. Wszędzie muchy. Obługa dopiero się uczy na klientach - brak im ogłady i wyszkolenia - szybko spoufalają się z gośćmi. Tam generalnie nikt z obsługi nie zwraca na ciebie uwagi. Nie ma tam żadnych animacji. Albo siedzisz na brudnej plaży na której ciągle wieje wiatr i patrzysz na morze do którego nie możesz wejść, nie możesz się wykąpać, albo siedzisz przy basenie pełnym egipcjan siedzących w nim w ubraniach. Kąpać tam się nie da, bo za mały. Nie dezynfekują go także i jest brudny, możesz bardzo łatwo złapać bakterie. Do Dahab daleko. Wokół budujące się nowe ośrodki, lecz stan budowy w opłakanym stanie. Upał jak cholera a ty siedzisz i nie możesz się stamtąd wyrwać bo Neckermann nie zamieni ci tego hotelu na lespszy. Jesteś zdany na erzac w tym miejscu. Ostrzegam wszystkich, nie wybierajcie tego hotelu na spędzenie waszego urlopu, bo wrócicie z kacem moralnym i straconymi 2 tygodniami. teresa Odpowiedz Link Zgłoś
majamichalska Re: a centra nurkowe? 12.08.09, 10:19 witaj! troszke sie zmartwilam Twoim opisem,bo planowalam tam wyskok jesienią:( zwlaszcza,ze opinie na anglojezycznych forach nie najgorsze... powiedz w takim razie,czy korzystalas z ofert centrów nurkowych-w tym z oferty Planet Divers (jak to wyglada organizacyjnie i cenowo w tym roku) ? za 3dni lece do Marsa-moge podzielic sie info z tego regionu,jak i wczesniej odwiedzonych (nuweiba,nabq,sharm, +jordania).pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia240 Re: Sea Sun Dahab Hotel 26.08.09, 13:03 Kurczę to szkoda, że ten hotel to porażka, bo za dwa dni będę własnie tam. Wybraliśmy z narzeczonym inny hotel (miał super opinie, zdjęcia itp) a wczoraj zadzwoniła do nas babka z biura podróży (Alfa Star) i powiedziała że w naszym hotelu nie ma jednak miejsc i że będziemy właśnie w sea sun. Nie mając większego wyboru zgodziliśmy się. Najbardziej martwi mnie to, że nie da rady się kąpac. Specjalnie zakupiliśmy specjalne gumowe obuwie, płetwy itp i co mamy nie wchodzic do wody? To po co nam ten wyjazd? Trochę jestem tym zmartwiona, no nic, napiszę jak wrażenia po przyjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
majomi Re: Sea Sun Dahab Hotel 26.08.09, 18:42 Byłam w hotelu obok Sea Sun /Tropitel/. Jeśli chodzi o położenie to moim zdaniem oba hotele są fajnie położone.Z okien wychodzących w stronę morza widać góry Arabii Saudyjskiej.Do Dahab ok 5 km pieszo lub bezpłatnym busem z hotelu, taksówka 35 funtów. Hotel zdecydowanie nie dla osób lubiących rozrywki i nocne życie. Plaża żwirowa, przy brzegu płycizna. Goście z hotelu Sea Sun korzystali z pomostu przy hotelu Tropitel /ok. 200m plażą/. Bardzo blisko ok. 400 m jest słynne miejsce nurkowe Kanyon. Spokojnie można się też wybrać do Blue Hol ok. godzina spaceru plażą.Rafa przy hotelach przepiękna!!! Buty do wody wskazane. Fakt na plaży wieje, ale dla nas był to zbawienny wiatr, gdyż nie odczuwało się tak upału.Nie wypowiadam się o samym hotelu, ale jeśli ktoś narzeka na położenie to chyba nie do końca wiedział gdzie znajduje się hotel. Jest on na zdjęciach w Google Earth. Dla szukających spokoju oraz amatorów snurkowania i nurkowania miejsce super. Odpowiedz Link Zgłoś
majamichalska no i ajkei wrażenia po powrocie? 01.10.09, 15:42 proszę o wszelkie info! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aisza5 Fotki hotelu, plaży, basenów... 05.10.09, 23:04 W linku masz fotki hotelu, pomostu, basenów...znajomi wrócili zachwyceni: fotoforum.gazeta.pl/72,2,687,53062697,101175119.html Odpowiedz Link Zgłoś