Dodaj do ulubionych

Hotel Palmyra Amar El Zaman - pytań kilka

08.08.09, 17:50
Proszę o kilka porad. Jadę pierwszy raz,więc nie mam zielonego pojęcia co
trzeba zabrać ze sobą. Czy muszę zabierać ręczniki plażowe? co mam jeszcze
zabrać ze sobą? proszę o porady w tej sprawie. Z góry wielkie dzięki.
Obserwuj wątek
    • csikar Re: Hotel Palmyra Amar El Zaman - pytań kilka 14.08.09, 15:44
      Witaj, ręczniki warto zabrać ze sobą, na miejscu oczywiście są hotelowa ale
      czasem trafi ci się taki na pół leżaka i lipa (nie zawsze mają duże ręczniki).
      Odnośnie kosmetyków do opalania na tym forum znajdziesz wiele rad, poczytaj. Kup
      sobie maskę i rurkę, bo rafa, do której jest dostęp jest warta oglądania. na
      miejscu kupisz buty do wody (są bardzo przydatne) i tańsze niż w PL a również
      made in China. Ten hotel nie ma własnego pomostu, korzystasz z drugiego po lewej
      stronie plaży (jakieś 300 m) i polecam z niego korzystać, bo raz że mniej
      zniszczysz rafę a dwa nie zrobisz sobie krzywdy. Jak masz ochotę na dobry
      alkohol, to go sobie kup w PL na lotnisku, egipskie nie są najsmaczniejsze.
      Jeśli chcesz więcej informacji to podaj GG, odezwę się. Byłem w tym hotelu w
      lipcu, więc mam świeże informacje:] pzdr
      • kazar2 Re: Hotel Palmyra Amar El Zaman - pytań kilka 04.09.09, 15:22
        dzięki bardzo za informację! przeczytałam je dopiero niestety po powrocie.
        Jednak intuicyjnie zrobiliśmy tak jak napisałeś. Jak Ci się podobał hotel, bo na
        moim "turnusie" były bardzo różne opinie. Od 1 sierpnia zmienili plażę na
        oddalona o ok.9 km. plaża beznadziejna, ale rafa rekompensowała wszystko.
        • maurra Kazar 04.09.09, 16:34
          Czy to prawda, że połączono ten hotel z innym? Czy to są sąsiadujące ze sobą
          Palmyra Resort i Amar el Zaman na jednym terenie czy są to dwa osobne hotele?
          Napisz proszę coś więcej o tych plażach - czy ta bliższa "stara" plaża jest w
          związku z przeniesieniem teraz niedostępna, czy MUSZĘ te 9 km jechać żeby
          popływać w morzu czy jednak da się gdzieś bliżej poplażować?
          Czy nowa, ta daleka plaza Zamana ma bar a najlepiej restaurację plażową czy przy
          All muszę na każdy posiłek wracać busem do hotelu?
          I ostatnia rzecz - czy może wiesz, czy Amar Zaman ma jakiś basen podgrzewany?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka