szut 21.05.04, 06:49 Znalazlem firme www.rusopol.pl/ ktora zalatwia wizy do Rosji (o zaproszenie martwia sie oni). Czy ktos zna te firme? Wiecie cos o nich? Podczas rozmowy tel. dowiedzialem sie, ze zalatwiaja calosc za 100 zlotych. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: albert Re: Wizy do Rosji IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 22.05.04, 00:49 Własnie załatwiłem u nich wizy dla siebie i swojej grupy. Wszystko OK. Za 100 zł po tygodniu dostałem paszport z wizą i vouchery (oczywiście lipne, ale dobre dla władz granicznych). Odpowiedz Link
szut Re: Wizy do Rosji 22.05.04, 10:06 Dzieki za info, chyba tez bede przez nich zalatwial wizy. Znalazlem wprawdzie oferte jakiegos biura z Krakowa, ale sobie winszuja koszt wizy + 120 zlotych + 30 euro (twierdza, ze to ostatnie to dla strony rosyjskiej). Odpowiedz Link
Gość: lbn Re: Wizy do Rosji IP: *.bin-laden.cc 22.05.04, 13:13 a da radę załatwić wizę gdy sie jedzie pod namioty na Syberię z aby kilkoma noclegami w hotelach? Odpowiedz Link
Gość: albert Re: Wizy do Rosji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 12:29 wg uzyskanych od nich inforacji - "da radę" w kazdym przypadku Odpowiedz Link
szut Re: Wizy do Rosji 14.06.04, 12:22 A ja wlasnie dostalem paszport poczta, wiza wklejona (wg ladniejsza niz bialoruska) swistek-voucher dolaczony, jest jeszcze jakis swistek "pribytije inostanca" i polaczony z nim "ubytije inostranca". Moze ktos mnie oswieci: czy z tym swistkiem trzeba isc do OWIR po registracje? Odpowiedz Link
jaszynek Re: Wizy do Rosji 19.06.04, 15:20 > swistek-voucher dolaczony, jest jeszcze jakis swistek "pribytije inostanca" > i polaczony z nim "ubytije inostranca". Ten swistek tak naprawde do niczego nie potrzebny jest... ja tez to dostaje zawsze do wizy, ale do niczego sie to nie przydaje. NIE jest to migracjonnaja karta. > Moze ktos mnie oswieci: czy z tym swistkiem > trzeba isc do OWIR po registracje? Do OWIR musisz sie zgłosic z kartą migracyjną, którą dostaniesz przy przejezdzaniu przez granice. Jesli bedziesz mieszkal w hotelu, to hotel powinien cie zameldowac i bez tej karty, ale jak bedziesz wracal, bialoruscy pogranicznicy (jesli ta drogą jedziesz) beda chcieli łapówke, bo nie wolno bez karty. Koniecznie musisz zwrócic na to uwage! Ja raz przegapilem (pazdziernik, swiezo wprowadzono wizy), myslac ze ten swistek z konsulatu RF to migracjonnaja karta. Jak wracalem musialem dac w lape pogranicznikowi 3 dolce. Tak ze pilnuj na granicy, aby dali ci tę kartę. Jedna czesc każą ci od razu wypełnic, bo zabieraja. z drugą zgłaszasz sie do OWIR wraz z osobą-włascicielem mieszkania w ktorym mieszkasz, lub dajesz w recepcji hotelu wraz z paszportem. pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link
Gość: albert Re: Wizy do Rosji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.04, 21:27 Własnie wczoraj wróciłem z 3-tygodniowego pobytu w Rosji. Pieczatek meldunkowych miałem tylko kilka (na 20 dni pobytu), ale nikt niczego nie czepiał sie. Odpowiedz Link
Gość: sek Re: Wizy do Rosji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 12:25 A czy zna ktoś pośrednika wizowego we Wrocławiu? Bo rozumiem, że do Rusopolu trzeba by było udać się z paszportem osobiście do Warszawy? Odpowiedz Link
Gość: Kadafi Re: Wizy do Rosji IP: *.bin-laden.cc 23.06.04, 17:51 DO Rusopolu można też wysłać wszystko przeysłką kurierską, pieniądze również. My to załatwialiśmy osobiście z uwagi na większą ilość paszportów - 11, a dziś dopiero co wróciłem do Lublina z wizami. W każdym razie firma jest naprawdę godna polecenia. Odpowiedz Link
szut Re: Wizy do Rosji 24.06.04, 09:01 Ja dokladnie tak samo - wysylalem pocztexem, dostalem DHL, wszystko bylo OK, do paszportow wlozylem banknoty, bo taka forme oplaty sobie zyczyli. A co do swistkow - w listopadzie bylem w Minsku, na granicy dostalem tylko deklaracje celna do wypelnienia. W Minsku mieszkalem w hotelu, wiec registracje mialem, ale na granicy i tak nikt o nia nie zapytal (a z wlasnej woli oczywiscie nie chwalilem sie). Zreszta kontrola graniczna byla bardzo uprzejma. Nie wiem, czy fakt, ze mam roczna wize sluzbowa mial na to wplyw, ale wsjo bylo OK na granicy. Z Rosji planuje powrot przez Lotwe - czy rosyjscy granicznicy sie czepiaja o registracje? Odpowiedz Link