Dodaj do ulubionych

Do Bułgarii przez Ukrainę

IP: *.its.it 02.06.04, 16:25
Jadę po raz trzeci do Bułgarii i coraz bardziej kusi mnie myśl by jechać
przez Ukrainę. Czy może ktoś już ćwiczył tę trasę. Jakieś info, wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: bialy Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:40
      jechalem w ubieglym roku do Rumuni przez Ukraine
      przejscie graniczne w hrebennem bez problemow, troche kolejki przed wjazdem
      trzeba liczyc jakies 2- 3 godz
      na Ukrainie drogi puste niezbyt rowne ale bez dziur (poza Lwowem) benzyna
      najlepsza 2,2 hrywny ok 1,7 PLN
      przejscie graniczne z rumunia bez zadnych problemow , zupelna pustka oplata
      dezynfekcyjna 8$ oplata ekologiczna 500 000 lei bez rachunku polowe
      w rumuni droga nr2 do bukaresztu bardzo dobra na poczatku troche wasko ale
      pozniej sa szerokie pobocza, nie ma gór zostaja z prawej
      benzyna w rumuni ok 3PLN bardzo dobra
      dolej to wiem z opowiesci zeby nie jechac przez gurgiu-ruse tylko przez jakies
      male przejscie nad morzem lub promowe niedaleko gurgiu nie pamietam nazw
      jak wjedziesz raniutko na ukraine 4-5 to jest szansa ze do wieczora dojedziesz
      do bukaresztu lub nad morze czarne zaleznie jaka opcje wybierzesz
      • Gość: Felo Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: 151.92.176.* 03.06.04, 14:07
        dzięki
    • Gość: kremenaros Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 20:15
      tutaj opisałem zeszłoroczny przejazd przez Ukrainę do Rumunii
      www.forum.bezdroza.com/viewtopic.php?t=106
      w tym roku jadę samochodem na KRYM
      pozdrawiam
      • Gość: Kayo Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.it / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:15
        już bym się nie odważył jechać przez Ukrainę w lecie po pierwsze non stop
        łatają drogi i cały samochód jest oblepiony płynnym lepikiem, policja mniej
        więcej spoko (choć szukają) ale celnicy chamscy i za wszelką cenę chcą
        udowodnić że Ty "polaczku" to się co najmniej pomyliłeś żeś tu przyjechał i my
        Ci tu teraz pokażemy jakie tu u nas są zwyczaje, przykład: celnik widząc polską
        rejestrację kazał od razu wjechać do dużego hangaru na tak zwaną dokłaną
        kontrolę i kazał wypełniać kartę pojazdu oczywiście w języku ukraińskim
        zaczęłem pisać na przepadło co mi ślina na język przyniosła to go zdenerwowało
        i zaczął od szukania widząc że się nie przejmuję i słucham muzyki w tym
        changarze siedząc w aucie powiedział że skróci kontrolę za 100 $ powiedziałem
        mu że mogę mu dać zimne piwo w lodówki ale nie przyjął...po prostu strata czasu
        już nigdy tamtędy nie jadę drogi kiepskie może i tanio ale bez sensu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka