Gość: Felo IP: *.its.it 02.06.04, 16:25 Jadę po raz trzeci do Bułgarii i coraz bardziej kusi mnie myśl by jechać przez Ukrainę. Czy może ktoś już ćwiczył tę trasę. Jakieś info, wskazówki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bialy Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:40 jechalem w ubieglym roku do Rumuni przez Ukraine przejscie graniczne w hrebennem bez problemow, troche kolejki przed wjazdem trzeba liczyc jakies 2- 3 godz na Ukrainie drogi puste niezbyt rowne ale bez dziur (poza Lwowem) benzyna najlepsza 2,2 hrywny ok 1,7 PLN przejscie graniczne z rumunia bez zadnych problemow , zupelna pustka oplata dezynfekcyjna 8$ oplata ekologiczna 500 000 lei bez rachunku polowe w rumuni droga nr2 do bukaresztu bardzo dobra na poczatku troche wasko ale pozniej sa szerokie pobocza, nie ma gór zostaja z prawej benzyna w rumuni ok 3PLN bardzo dobra dolej to wiem z opowiesci zeby nie jechac przez gurgiu-ruse tylko przez jakies male przejscie nad morzem lub promowe niedaleko gurgiu nie pamietam nazw jak wjedziesz raniutko na ukraine 4-5 to jest szansa ze do wieczora dojedziesz do bukaresztu lub nad morze czarne zaleznie jaka opcje wybierzesz Odpowiedz Link
Gość: kremenaros Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 20:15 tutaj opisałem zeszłoroczny przejazd przez Ukrainę do Rumunii www.forum.bezdroza.com/viewtopic.php?t=106 w tym roku jadę samochodem na KRYM pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: Kayo Re: Do Bułgarii przez Ukrainę IP: *.it / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:15 już bym się nie odważył jechać przez Ukrainę w lecie po pierwsze non stop łatają drogi i cały samochód jest oblepiony płynnym lepikiem, policja mniej więcej spoko (choć szukają) ale celnicy chamscy i za wszelką cenę chcą udowodnić że Ty "polaczku" to się co najmniej pomyliłeś żeś tu przyjechał i my Ci tu teraz pokażemy jakie tu u nas są zwyczaje, przykład: celnik widząc polską rejestrację kazał od razu wjechać do dużego hangaru na tak zwaną dokłaną kontrolę i kazał wypełniać kartę pojazdu oczywiście w języku ukraińskim zaczęłem pisać na przepadło co mi ślina na język przyniosła to go zdenerwowało i zaczął od szukania widząc że się nie przejmuję i słucham muzyki w tym changarze siedząc w aucie powiedział że skróci kontrolę za 100 $ powiedziałem mu że mogę mu dać zimne piwo w lodówki ale nie przyjął...po prostu strata czasu już nigdy tamtędy nie jadę drogi kiepskie może i tanio ale bez sensu Odpowiedz Link