far_out 17 lat temu Czy kupujecie sprowadzane z zagranicy proszki do prania (sprzedawane za bazarach z samochodów lub na allegro)? Czy faktycznie sa lepsze niż te nasze? Jak to wychodzi cenowo? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :)) Re: PERSIL niemiecki a persil polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu ja kupuję bo nie są chrzczone :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paniiwonka1 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu kupuję polski persil i niemiecki. tym ostatnim polskim byłam zachwycona, szczególnie z powodu zapachu, zaś niemiecki kupiłam dla porównania i dla kształtu pudła, bo akurat dokładnie taki mi pasuje:) co do dopierania to nie widze żadnej róznicy, oba piorą chyba tak samo, ale ten nasz więcej się pienił, co mnie denerwowało trochę, bo wydawało mi się, że sie do końca nie wypłucze. ale za to ładniej pachniało pranie:) z tym, ze ja kupiłam chyba poprzedni wypust niemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
paniiwonka1 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu a cenowo to niemiecki wyszedł drożej, niż nasz, kiedy akurat była promocja, a bez promocji to chyba cena porównywalna Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu Prawdziwa roznice widac wtedy, gdy np. po roku porownasz 2 identyczne reczniki czy obrusy prane w jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
paniiwonka1 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu hmm, szczerze, to nie chciałoby mi się takich eksperymentów robić:) nie mam aż takiego życiowego problemu z praniem, co by rozważać bielszą biel albo inny odcień:)np. prawie nie mam białych rzeczy. prałam do niedawna w proszkach, na ktore akurat była promocja i wisiało mi jak sie on zwał i jak dopierał. ubranka małej córeczki prałam osobno w dzieciowym proszku albo w orzechach piorących - i tu męka, bo się nie dopierało bez wcześniejszego odplamiania, moczenia itp. jak z tego zrezygnowałam i postanowiłam prać w proszku to kupiłam akurat persil i mi sie spodobał z zapachu, a dziecka np. nie uczuliło. niemiecki kupiłam z uwagi na pudełko i choc tak nie pachnie to dzieciowe plamy dopiera ale trudno mi stwierdzić, że lepiej niz polski po tak krótkim uzytkowaniu, a obawiam się, że po roku to nie będe mieć tych ubranek a ręczniki mam granatowe i nie wiem czy chce mi sie prać jedne w polskim persilu a drugie w niemieckim, bo mi sie nie chce takich szopek z praniem urządzać:) to tak żartem, ale rozumiem, że u ciebie się potwierdziło, że lepszy niemiecki? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu Ja tez nie robilam. Zwrocilam jednak kidys uwage, ze moja sasiadka suszy obrus / dostalysmy go obie za tzw. punkty od makaronu w tym samym czasie /, ktory jest dziwnie szary. Moj identyczny jest bielutki. Okazalo sie, ze ona kupuje tanie proszki do prania. Mnie az taka roznica nie przyszlaby nigdy do glowy, a jednak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus niekoniecznie tani proszek 17 lat temu jest winny. Sama uzywam tanich, bo tanie proszki to po prostu tansze produkty tejsamej firmy produkujace drozsze proszki. Wystarczy ze sasiadka wyprala obrus z innymi,ciemniejszymi kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: niekoniecznie tani proszek IP: 94.42.117.* 16 lat temu oszczędzajcie wszyscy na środkach czystości aż zaczniecie śmierdzić- a to oszczędzone możecie na wódkę dla mężulka wydać. To jest chore !!! Na 1000 procent jest proszek niemiecki lepszy iż w niemczech jest tzw kontrola jakości na produkty której nie można sobie kupić za flaszkę jak w Polsce. Polska jest jeszcze na dzień dzisiejszy 10 lat za murzynami- jeszcze daleko do dobrych produktów bez oszustwa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agulle Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu całą chemie kupuję sprowadzaną, u nas niestety drogo, bo tam to jest nawet tańsze niż nasze polskie odpowiedniki w polskich sklepach. Produkty są wydajniejsze, skuteczniejsze, a proszki nie niszczą tak ubrań. Czasem mm farta i znajomi przywiozą mi zapasy kupione po korzystniejszych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: PERSIL niemiecki a persil polski IP: *.ssp.dialog.net.pl 17 lat temu Nie potrzeba sprawdzać prania po roku, wystarczy raz wyprać w zachodnim persilu "białe" skarpetki, w których moja córka chodzi bez obuwia po domu. Nigdy nie dawały się doprać, a tu raz i proszę, porażająco białe. Odpowiedz Link Zgłoś
anita53 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu Zdecydowanie jestem za zachodnimi kosmetykami. Są po prostu lepsze. Kupuję sprowadzane proszki do prania oraz pastę do zębów. Czasem płyn do mycia łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 17 lat temu A ja od kilku lat używam niemieckiego Persila w żelu i proszku do białych rzeczy też Persil i też niemiecki.Jednak od jakiegoś czasu zauważyłam,że prawie każdą plamę muszę przed praniem potraktować odplamiaczem. Już się zastanawiam,czy może lepiej bym wyszła kupując nasz polski Persil,bo i tak i tak większość plam schodzi dopiero po użyciu odplamiacza.No i zdobywanie niemieckich proszków trochę jest upierdliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: PERSIL niemiecki a persil polski IP: *.prenet.pl 16 lat temu zdobywanie nie jest trudne na allegro mozna kupic jest duzy wybor tylko trzeba dobrze przejrzec oferty,poniewaz sa rozne ceny tego samego produktu,nie sugerowac sie tym ze jak ktos duzo sprzedaje to ma tanio bo juz sie spotkalam z tym,ze ma wszystko drozej od tego co sprzedaje mniej, ja kupuje niemieckie proszki i rozne plyny,kremy ,zele i wszystko co mi potrzebne jest roznica i to duza Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 16 lat temu Ja kupiłam super konentrat- do płukania tkanin. Fakt ponieważ nie znam niemieckiego nie zaznajomiłam sie z informacją na etykiecie. Wlałam tyle co polskiego- 3/4 nakrętki. Dwie pary spodenek córki w białe plamy. Już zwątpiłam, czy to aby nie wybielacz chlorowy. Plamy po kilku praniach powoli schodzą, ale ja wolę niezawodny polski Silan Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: PERSIL niemiecki a persil polski 16 lat temu ja kupuje i sa o nieeebo lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
aneta501 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 16 lat temu Od 1,5 roku używam niemieckiego Persila (przyjaciółka regularnie mnie zaopatruje:) i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że jest zdecydowanie lepszy od naszego polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
michal2790 Re: PERSIL niemiecki a persil polski 13 lat temu Witam niemiecki żel do prania Persil 6 litrów sprzedam cena 60zł brutto przy zakupię 10 sztuk 55zł brutto(faktura) tel 725069149 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAKRYWI Re: PERSIL niemiecki a persil polski IP: *.biznes.mm.pl 13 lat temu www.pakrywi.sklepy24h.pl Hurtownia Chemii z Niemiec - tylko oryginalne proszki i żele do prania. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nablysk.eu Re: PERSIL niemiecki a persil polski 12 lat temu Od dawna piorę tylko w niemieckich żelach bo faktycznie są lepsze od naszych, czuć to już po zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś