mikek 22 lata temu Cześć! Planuje zakup kuchenki "gazowej".Jaka lepsza cała na gaz czy częściowo elektryczna(piekarnik). namiętna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: jaka kuchenka 22 lata temu góra - gaz, dół - elektryczny łatwiej "zapanować" nad elektrycznym piekarnikiem, w razie jakichś kłopotów/awarii jednego z mediów masz gdzie upichcić obiad Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: jaka kuchenka 22 lata temu mikek napisała: > Cześć! > Planuje zakup kuchenki "gazowej".Jaka lepsza cała na gaz czy częściowo > elektryczna(piekarnik). To zależy od tego jakie masz opłaty. U mnie gaz wliczony jest w czynsz i są to przysłowiowe grosze, kilka złotych miesięcznie. Kilka dni temu nabyłam nową kuchenkę z palnikami gazowymi i piecykiem elektrycznym tylko dlatego, że: 1. była w promocji ;) 2. nie piekę często Jeśli gaz masz drogi lub gorzej - liczony od zużycia - bierz całą elektryczną, jeśli gaz masz wliczony w czynsz i pieczesz rzadko - bierz gazowe palniki i kuchnię elektryczną. Jeśli gaz masz w ryczaucie i pieczesz często - bierz całą gazową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: jaka kuchenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu Zdecydowanie częściej w naszym kraju zdarzają się przerwy w dostawie prądu (kilka razy w roku i czasami bez uprzedzenia) niż gazu, więc zdecydowanie polecam : kuchnia cała gazowa, bez względu na to czy masz gaz w ryczałcie czy wg licznika. Jak nie ma prądu to sobie nawet herbaty nie zrobisz, jak nie masz kuchenki gazowej, nie mówię juz o sytuacji, w której klapie Ci ciasto, bo nagle wyłączają prąd. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: jaka kuchenka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22 lata temu Bierz cala gazowa. Jest roznica nawet w smaku ja mam niestety piekarnik elektryczny ale jak upieke pizze u mamy w piekarniku na gaz to calkiem inaczej smakuje po prostu palce lizac. Koszty tez sa inne taki piekarnik troche tego pradu ciagnie. Odpowiedz Link Zgłoś