Dodaj do ulubionych

DYM Z PAPIEROSÓW

22 lata temu
czy znacie skuteczne metody usuwania zapachu powstałego po paleniu papierosów
muszę znależć kompromis bo dwie osoby w domu palą, dwie nie i jeszcze jest
dwoje dzieci .Zdecydowaliśmy , ze palimy w jednym pomieszczeniu ale zapach i
tak się roznosi.POMOCY
Obserwuj wątek
    • izalil Re: DYM Z PAPIEROSÓW 22 lata temu
      Podobno na zapach po papierosach działa olejek eukaliptusowy. Trzeba wylać
      trochę na spodek i zostawić do wyparowania.
    • Gość: inka Re: DYM Z PAPIEROSÓW IP: *.siec2000.pl 22 lata temu
      Nie ma szans na to by jak dwie osoby palą nie śmierdziało dymem. wiem bo
      paliliśmy w domu z mężem latami. Próbowałam - gotowania goździeków w odkrytym
      garnku , octu na spodeczkach, świec zapachowych i przede wszystkim
      wietrzenia.najbardziej martwiły mnie dzieci, więc mieliśmy okresy palenia tylko
      w łaziencejak wyglądały ściany i kafelki lepiej nie mówic. W ubiegłym roku
      rzuciliśmy - polecam Zyban ( na receptę) i pastylki niQuitin. Ale moja córka
      pierworodna pali - uzależniłą się przez lata wdychania naszego dymu. Pozdrawim
      • Gość: miki Re: DYM Z PAPIEROSÓW IP: *.itcomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        A po co się tak męczyć??? Trzeba te dwie osoby nauczyć, wręcz żądać od nich
        wychodzenia na papierosa na korytarz lub na balkon. W końcu to one są w
        mniejszości więc niech się dostosują...Wiem coś o tym, bo mąż pali dużo i od
        dawna, ale od czasu mojej ciąży,gdy źle znosiłam dym z papierosów, zaczął
        wychodzić na balkon, a w szczególnie zimne dni na korytarz.Na początku czuł sie
        z tym trochę głupio, no bo "co pomyslą sąsiedzi?", ale od kiedy pojawiło sie
        dziecko, tym bardziej nie miał sumienia dymić w mieszkaniu. I tak już zostalo:
        od 13 lat oboje z synem mamy święty spokój, w mieszkaniu nie cuchnie, kwiatki w
        doniczkach rosną fantastycznie, a firanki, jesli są brudne, to tylko od kurzu.
        Wszystko więc zależy od rozsądku osób palących, jeśli mają go choć trochę, to
        poswięcą się dla dobra niepalących domowników, szczególnie, gdy są nimi dzieci.
    • jadwiga_r Re: DYM Z PAPIEROSÓW 22 lata temu
      Miki!
      A ze zdrowiem sąsiadów nie liczysz się. Przecież przez drzwi do ich mieszkań
      przedostaje się dym. Nie pomagają żadne uszczelnienia drzwi. Paląc na
      balkonie,gdy inni lokatorzy mają otwarte okna,to dym również wchodzi do ich
      mieszkań.
      W regulaminie mieszkańców wywieszonym na klatce schodowej jest zakaz palenia na
      klatce schodowej.
    • basia553 Re: DYM Z PAPIEROSÓW 22 lata temu
      Chyba nie ma idelanego rozwiazania poza rzuceniem palenia. Ja moim gosciom
      zawsze zapowiadsam, ze u mnie pali sie tylko na balkonie. Na poczatku mysleli,
      ze zartuje - teraz sie przyzwyczaili. Ale moge to robic, bo sasiad z göry tez
      pali (i zrzuca czesto kipy do mnie, co jest powodem naszych niesnasek).
      Ale mialam tak, ze sasiad z dolu chodzil palic na balkon a palil jakas straszna
      machorke! Caly smrodek przechodzil do mnie. problem rozwiazal sie zreszta
      w sposöb makabryczny: sasiad zmarl na raka pluc....
      • aka10 Re: DYM Z PAPIEROSÓW 22 lata temu
        Uwazam,ze majac dzieci ,nie moze byc w ogole mowy o paleniu w domu.Na klatce
        schodowej tez na pewno nie wolno;pozostaje wiec balkon i zamykanie za soba
        drzwi.Pozdrawiam.
    • Gość: Ewa Re: DYM Z PAPIEROSÓW IP: *.chello.pl 22 lata temu
      Żadne półśrodki , olejki czy odświeżacze nie pomogą. Zbrodnia wobec dzieci jest
      palenie papierosów w mieszkaniu. Niech pala, jeśli chcą się truć, ale.....pod
      śmietnikiem. Nie na klatce schodowej ani na balkonie ( sąsiedzi będą mieli
      pełne prawo zrobic awanturę), ale własnie pod śmietnikiem. W przeciwnym pazie
      POchop ( przewlekła obturacyjna choroba oskrzelowo-płucna - nic miłego)
      dopadnie nie tylko palaczy , ale i wszystkich domowników.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka