Dodaj do ulubionych

pralka polar PTL 1019

IP: *.chello.pl 16 lat temu
chciałabym kupić tą pralkę
allegro.pl/item928847683_pralka_polar_ptl1019_antraks_czestoch
owa.html#gallery czy możecie mi powiedzieć czy opcje które ma
wystarczą mi do normalnego użytkowania we dwie osoby?
obecnie mam pralke z minionej epoki i nie za bardzo się znam
na "nowościach"
aa i czy w pralce beko funkcja zbierania śiwerści na prawdę działa
czy to pic na wode:)
Obserwuj wątek
    • dorota.k2 Re: pralka polar PTL 1019 16 lat temu
      a nie lepiej ładowaną od przodu? moim zdaniem d=są o wiele wygodniejsze, a jeśli
      chodzi Ci o ilość miejsca jaką zajmują to są też wersje slim, co wcale nie musi
      oznaczać mniejszej ładowności, np plralka LG ma 6 kg wsadu przy 44 cm
      głębokości, a do tego ma napęd Direct Drive, czyli jest bardzo cicha, a
      producent dale 10 lat gwarancji na silnik
      • cyrkonia11 Re: pralka polar PTL 1019 16 lat temu
        sama posiadam pralkę ładowaną od góry ale kupowałam już jakiś czas temu. Wtedy
        nie było takiego wyboru o jakim piszesz. 44cm to bardzo mało a do tego ładowność
        wysoka. O napędzie Direct Drive w pralkach LG trochę słyszałam. ponoć to obecnie
        największy hicior.
        • dorota.k2 Re: pralka polar PTL 1019 16 lat temu
          chodzą cichutką, praktycznie nawet nie drgną, no i na silnik jest 10 lat
          gwarancji :)
            Wczytałam się trochę o tych napędach DD w pralkach LG. One są zupełnie inaczej
            zbudowane niż te konwencjonalne. Tutaj wewnątrz bębna jest silnik, bezpośrednio
            z nim połączony. W tych normalnych, tradycyjnych mechanizmach silnik znajduje
            się obok bębna i łączy się z nim za pomocą paska klinowego. Tutaj ten nowy układ
            sprawia, że pralka działa bez wibracji i hałasu. A fakt, że ten pasek klinowy
            najczęściej się psuł.
            • Gość: delpiero Re: pralka polar PTL 1019 IP: *.dynambo.net 16 lat temu
              oj tylko nie polar!!!
              rzadko pralki wylewają a właśnie polar mi wylał!!! wściekły jestem strasznie!
              Wiem ze wszystko zależy od modelu, ale jednak już 100 razy bardziej wolę candy
              czy inne bosche
                a ja bym powiedziała.. tylko nie candy.. u mnie walnęła właśnie pralka candy.
                zmieniłam na mastercook i żałuję bardzo. Tzn jak ja ją kupowałam to nie było
                jeszcze takiego cuda techniki jak napę DD. teraz wiem że innej niż z napędem
                Direct Drive bym nie kupiła.
      • Gość: gienio Re: pralka polar PTL 1019 IP: 94.254.149.* 16 lat temu
        mam pralkę POLAR 17 letnią bez żadnej awarii .
    • Gość: mariner Re: pralka polar PTL 1019 IP: 77.79.230.* 16 lat temu
      Jeśli chodzi o parametry ekonomiczne a więc zyżycie prądu i wody to trzeba
      przyznać że za niewielkie pieniądze mamy super zakup.
      Proszę zwrócić uwagę, że w/w parametry maja tylko pralki z wyższej półki a więc
      po 2000żł i więcej.
      Jeśli pralka jest produkowana w Polsce to popieramy poprzez zakup rodzimy przemysł.
      Mam doświadczenie z miele profesional też wodę wylał.
      Decyzja należy do Pani Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka